Fenerbahçe'ye 2 maç seyircisiz oynama, Bilica ve Keita'ya 3 maç ceza!

Cevap: Fenerbahçe'ye 2 maç seyircisiz oynama, Bilica ve Keita'ya 3 maç ceza!

ben sanki Samiyen deplasmanında çiçekle karşılanıyorum, birileri elime kolonya tutarken diğeri, şeker ikram ediyor...

Benim ne dediğimi anlamadan sen hangi havadan çalıyorsun?

Kim bilir; belki seneye de sidik torbası, pil koltuk vb atılır, koltuklarınıza at pisliği konulur, hakaret ve küfürler edilir bunlar derbinin en doğal sonucu, benzer olayları bende samiyende YAŞADIM, göreceğim de, bütün bunları da bildiğim için ona göre davranırım...

Hay Allah'ım yaa; topic konumuz ne? Herkes ne yazıyor?

Nereye ne yazsak, miXer muamelesi görüyoruz... Bilica'nın cezası için yapılan itiraza katıldığımı, benzeri olaylarda rakiplerimizin ceza almadığını; ama bizim ceza aldığımızı belirtiyoruz, provokatör oluyoruz...

Verdim cevabını ama yine işine gelene cevap yazıyorsun!!! Burda seni tutuyoruz diye salak sandın herhalde bizi!!

ben sanki Samiyen deplasmanında çiçekle karşılanıyorum, birileri elime kolonya tutarken diğeri, şeker ikram ediyor...

Benim ne dediğimi anlamadan sen hangi havadan çalıyorsun?

Kim bilir; belki seneye de sidik torbası, pil koltuk vb atılır, koltuklarınıza at pisliği konulur, hakaret ve küfürler edilir bunlar derbinin en doğal sonucu, benzer olayları bende samiyende YAŞADIM, göreceğim de, bütün bunları da bildiğim için ona göre davranırım...

Hay Allah'ım yaa; topic konumuz ne? Herkes ne yazıyor?

Nereye ne yazsak, miXer muamelesi görüyoruz... Bilica'nın cezası için yapılan itiraza katıldığımı, benzeri olaylarda rakiplerimizin ceza almadığını; ama bizim ceza aldığımızı belirtiyoruz, provokatör oluyoruz...

Biz o yapılanlar için 5 maç ceza aldık. Tam 5 maç. Yetmedi 1 maç daha verdiler.

Size ne verdiler? Onca küfür ne oldu? Küfür edilmedi mi? Neden raporlarda küfür yok?

Gökhan Gönül' ün Elano' ya yaptığı hareketi gördün mü? Yoksa o anda kör mü oldun? Ya Baroni' nin Arda' ya maç içinde attığı yumruğu? Kalkan kolları görüyorsun da vurulan yumrukları niye görmüyorsun? İşine gelmiyor dimi? Mirasına bunları da yazsana lacivertinle beraber? Ha nasıl olur?

Seramonide çocukların kafasına taş atacak kadar küçüldünüz. Bunlar yok mu? Kimi kandırıyorsun sen?

Şu an temsilciler kurulu başkanı sizin eski yöneticiniz değil mi? O adam sustalı bıçağı saklayan adam değil mi?

Bırak bu işleri. Biz herşeyin farkındayız. Bize bilenkişilik yapma! O tribünde GS için açılan pankartında hesabını vereceksiniz.

biz 15000 şişe su attık diye 5 maç ceza verdiler...

adamlar hakemin kafasını yardı...

iki maç ceza...

gelde şimdi ikinci maçta hakemin kafasını kırma...

Edit...

fikrimizdegismedi1hk.jpg

kemal'in elini yardiniz pillerle

deivid'in gozune gelen madde

kirilan onca koltuk

sahaya atildi

tribunler ateslendi

mesale yakildi onlarca

ustelik sahaya atildi

polislerle catisma cikti

tabi canim sadece 15000 su atildi

11_K.jpg

al sana bomba

16_K.jpg

sayisiz kolduk

17_K.jpg

ates

21_K.jpg

koemdi

63615F61665F636161685162636B63666B6.jpg

63615F61665F636161685162636B6368-1.jpg
[/IMG]

03132007_05_19_22_17_33_41.jpg

63615F61665F636161685162636B63686B6.jpg

ve sayisiz yaralanan insanlar

15000 su iste :D

Ama hiçbir futbolcumuz maç başlamadan rakibin en etkili oyuncusuna toplu olarak saldırmadı değilmi?

Ama hiçbir futbolcumuz maç başlamadan rakibin en etkili oyuncusuna toplu olarak saldırmadı değilmi?

cristian onune gecen ardayi hafif itti sonra dondu gitti

toplu olarak isinan fenerbahceli futbolcularin arasina dalan arda bey

hafif itmeyi gururnami yediremedi?

ulan denyolar madem siz haklısınız diyelim defolun gidin kendi forumlarınızda tartısın bunu baslık açın mesaj yazın su su forumda soyle diyolar aslında bu boyle diyin kendi renkdaslarınızın fikrini alın .gına geldi aartık her baslıkta febeliler

Bu en temiz stad Fener stadı diyen Fenerbahçeliler şunları bilsinler. Aşağıdakiler şu ana kadar sadece Fenerbahçe stadında olmuş olaylardır ve madde madde saydıktan sonra yazacağım çok önemli bir ortak nokta içerirler:

- Rakip takım oyuncuların bir kısmı daha stada girmeden onların gireceği kapıları kapatmak ve bir süre açmamak. Dışarıda kalanların tartaklanması. Daha sonra o kişiler içeri alınırken sivil güvenliklerin "siz giremezsiniz, zaten biz korururuz, bizim işimiz" diyerek içeri alınmaması ancak koridorlarda kimliği belirsiz kişilerce oyuncularımıza saldırılması. içerideki güvenliğin yetersiz kalması.

- Stadda maç sırasında stad hoparlörlerinden "ölecek, ölecek, öleceksiniz" şeklinde anons.

- Kazanılan maçtan sonra stada hindi getirip, amigolar da sahaya girerek mikrofonlar eşliğinde küfürlü, hakaretli tezahuratlar yapılması. Bunlar olurken Galatasaray taraftarının dışarıya salınmayarak izletimesi. Üstüne stad ışıkları kapatalıp üzerlerine projektör tutularak ve maddeler atılarak işkence edilmesi. Tüm bunların da Fenerbahçe TV'den canlı yayınlanması.

- Maçtan önce rakip takım taraftarının otracağı koltuklara sahadan kesilen çimler konulup üzerlerine yumurta kırılması (yaratıcılıkta sınır yok)

- Oyuncuların tünele girişinin taraftarların hemen yanından olması ve 1 metre öteden yabancı madde atılabilir durumda olması. Tüm bunlara karşı en ufak önlem alınmamış olması.

- Yayıncı kuruluşa yönetimde protesto yapılan hafta yayıncı kuruluşun stada geç (maça 2 saat kala) alınması. Daha sonra da maç sırasında planlı şekilde içeri nasıl sokulduğu belli olmayan makaslarca 6 kameranın kablosu kesilerek yayının sabote edilmesi.

Bunlar sadece Fenerbahçe stadında olmuş şeyler ve çok önemli bir ortak noktaları var. Bunların hiçbiri sadece taraftar insiyatifi ile gerçeleşebilecek olaylar değil. Hiçbiri anlık galeyan, tahrik veya sinirle olacak şey değil. Hepsinin gerçekleşmesi için kulüp ve stad yönetiminin izni veya göz yumması gerekir. Stad ve kulüp yönetiminiz bu rezaletlere imza atmış durumdadır. Yönetimlerin de müdahil olduğu bu rezaletlerle tribünden taraftarca atılan hiçbir madde çirkinlikte boy ölçüşemez.

Bunun dışında cezalara gelince:

- Benim Fenerbahçe için olan beklentim ve adil gözükecek olan 3 maçtı. 2 maç biraz hafif oldu. Ali Sami Yen'deki sulu derbiye verilen ceza ile kıyasladığım zaman bana normal gelen 3 maçtır. Oradakine kıyasla çok daha az yabancı madde atılmıştır ancak yine de bu miktar az değildir ve üstelik yardımcı hakem, keita ve bir kameraman maddelerden ciddi şekilde etkilenmiştir. [Burada tribün kapasitesine göre oranlama yapan Fenerbahçeliler de kusura bakmasınlar öyle saçma şey olmaz. Bizim stadda bir 20.000 kişi daha olsa onların arasında aynı oranda sahaya yabancı madde atılıp atılmayacağını bilemezsiniz. O sebeple sahaya gelene bakılır, oranlama yapılmaz.]

- Bilica'ya görüntülerden hakettiği cezanın verilmesi şaşırtıcı ama doğru ceza cuk oturmuş.

- Keita da malesef aldığı 3 maç cezayı haketti. Bunda itiraz edecek birşey yok. Saha içinde yapılmış sarı kartlık bir faul tahrik unsuru kabul edilemez. Her sert, sarı kartlık faul yumruk atmak için tahrik sayılırsa yumruk atmak biraz meşrulaşmış olur. Bazı teknik oyunculara maç içerisinde defalarca sarı kartlık faul yapıldığını düşünürseniz demek istediğimi anlarsınız.

Verilen cezalar hadi iyi de verilmeyenlerde problem var.

- Baroni'nin ceza almamasını bana hiçbir insan evladı açıklayamaz. Başka yerde de yazdım. Durduk yere Arda'yı iterek kıvılcımı çakan o. Sonra Arda üstüne yürüyünce ona fiziksel karşılık vererek ortalığı iyice geren o. Maç içerisinde Arda'yı kafasından tutan o. Ardaya maç içerisinde yumruk atan o. Maçtan sonra "ayağıma bastı, ben de ittim" diye göz göre göre yalan söyleyen o. Eğer yazılanlar doğruysa maçtan sonra verdiği röportajda "Arda'ya sadece maç içinde bilerek tekme attım" diyen de o. Eğer son cümle doğruysa itiraf var yahu. Daha ne bekleniyor ceza vermek için? Keita ve Bilica 3'er maçsa Baroni'nin cezası 4 maçtan başlamalı minimum. [Baroni başta olmak üzere diğer cezalar tam verilmiş olsaydı bu hareketten dolayı bu olaydan Arda'ya da "adam ol" diyerek rakibinin üstüne yürümesinden dolayı 1 maç çıkmasına da itirazım olmazdı. 1 maç çünkü fiili bir saldırı veya küfür yok.]

- Aynı kavgada Kazım'ın Aydın'ı tutup sertçe savurması var. Onu yumrukla bir tutmanın ağır olacğaını düşünüyorum. Bence ona 2 maç ceza yeterli olurdu.

- Gökhan Gönül'ün Elano'nun ensesini sıkışı Sabri'nin daha önce aldığı cezaya göre kıyaslarsak 2 maç olmalı. Bunun başka izahı yok. Görüntülerde açık açık belli. Tutmuş ensesini sıkıyor Elano'nun ve dikleniyor suratına.

- Hakan Balta'nın gol sevinci biraz şüpheli. Direk tribünlere mi yapıyor, yoksa hepimizin yaptığı gibi sevincinden yumruk sıkarak kaldırıyor mu belli değil. Hani bilgisayar oyunu oynarken gol atınca bile yapabildiğimiz kimseyi hedef almayan klasik sevinç hareketi mi, yoksa tribünlere yapılmış bir "nasıl koyduk" hareketi mi bilemiyorum. Eğer tribünlere yapılmış bir hareket olarak algılanırsa 1 maç cezaya itirazım olmazdı.

Şimdi bunun dışında şu bilmemne yaptı, bu bilmemne etti, diyecek Fenerliler varsa lütfen TV görüntülerine yansımamış şeylerden bahsetmesinler. Çünkü hem biz öyle birşey varsa bile görüntüleri görmeden inanmayız veya yorumlayamayız, (yani her şu-bu oldu diyene inanmamız saçma olacağı için) hem de zaten cezalar da tv görüntülerine göre verildiği için havada bir konuşma olur. PFDK hem raporlara girmemiş hem de TV'de görülmemiş bir olaya ceza veremez.

5.jpg

gerets.jpg

Bunlar Patagonya' da oldu değil mi?

Daha çok resim var. Buldukça ekleyeceğim. Birine 5 maç diğerine 2 maç!

Provokasyon yapma! Yeter artık, sen ve senin gibilere laf anlatmaktan bıktı usandı millet.

Sana o gururu yediririm ben. Terbiyesizlik etme! Aptal mı var karşınızda???

ya bu armutları burda neden konusturuyolar anlamıyorum inceden inceden provake ediyolar

Biz küfürü kısaltarak yazarken hemen silerler en ufak bi olayda hemen sakin olalım bilmem ne ama onlar gelip provake ederken hiç birşey yok AYIP.şu ultraslanın forumu açılsın artık ben burda fenerlilerin gelip yorum yapmasından bıktım.

edit.

Yeter ulan başlıyacam senin baroninede kazımınada fenerinede:mad:

Sakin olunuz lütfen gerekli kişilere gerekli cezalar veriliyor. siz sadece bizlere bildiriniz yeter .

Gerekli cezalar veriliyor .

Geri
Üst Alt