Fenerbahçe'yi Küme Düşürme Nöbeti

Avrupalilari az bucuk tanirim, kurallar prensipler onlar icin herseyden onemlidir.

Adamlar doping sike irkcilik disinda karismayiz diyorlar. Bunlari da affetmeyiz diyorlar. Affetmeyeceklerdir.

Ama su andaki kural uefa talep edebilir, federasyon dusurur, dusurmezse uefa baska yaptirimlar uygulayabilir diyor.

Bizimkiler de o yaptirimi yani gerekirse tum Turkiye ceza alsin yaptirimini zaten pesin pesin kabullenmis gorunuyor.

Bu da uefanin isine gelmiyor ve sirf bu yuzden kurali degistiriyorlar.

Yerel tepkiler nedeniyle veya baska menfaatler nedeniyle federasyonlar kendileri ceza uygulamak istemeyebiliyor, oyleyse ben kendim uygularim diyor ve bunun da oylanmasini Mart sonunda yapiyor.

Yani kurali kendi prensiplerinden taviz verilmeyecek sekilde, hickimse farkli uygulayamayacak sekilde degistiriyor.

Bu degisiklik olana kadar hicbir uefa yetkilisinden feneri dusuruyoruz diye birsey duyamazsiniz. En fazla tffden talep ediyoruz falan derler.

Ama kural degistikten sonra nasil degistiklerini, sertlestiklerini ve gereken yapilmazsa kendilerinin uygulayacagini goreceksiniz.

Avrupali prensipler soz konusuysa saka gevseklik kaldirmaz.

boş yorum kusra bakma ..yalan haberlere inanıp dagelip burda yorum yapma.bi dahaki sefere nazik olmam.UEFA Disiplin K.Başkanı: "Yerel federasyonlara karışabiliriz" | Transfer Forumu, Transfer Haberleri, Galatasaray Forumu forumdkai haberlere bak kardeşim.

kibar konuşmazsan ne olacak aslanım...ne biçim bir üslup bu ya ...emin ol senden daha fazla isterim bu hırsızların cezasını da...göz va nizam var bu kadar yakınen bir tehlike olsa elbet biryerden çıkar kokusu dururmu bu medya ... sana mı soracağım koçum ben ne zaman yorum yapıp yapmayacağımı ... canım sıkma benim...

kibar konuşmazsan ne olacak aslanım...ne biçim bir üslup bu ya ...emin ol senden daha fazla isterim bu hırsızların cezasını da...göz va nizam var bu kadar yakınen bir tehlike olsa elbet biryerden çıkar kokusu dururmu bu medya ... sana mı soracağım koçum ben ne zaman yorum yapıp yapmayacağımı ... canım sıkma benim...

sen burda can sıkma boş konuşup.burda hergün haber koyuyoruz foruma.sen geliyosun şerefsiz medyanın''müjde'' başlığı adı altında fener düşürülmeyecek dediği haberlerden bahsediyosun.

kokusu çıkacağı kadar çıktı.temiz kramponlar operasyonundaki haberlere bak bi zahmet.

boş yorum kusra bakma ..yalan haberlere inanıp da gelip burda yorum yapma.bi dahaki sefere nazik olmam.UEFA Disiplin K.Başkanı: "Yerel federasyonlara karışabiliriz" | Transfer Forumu, Transfer Haberleri, Galatasaray Forumu forumdaki haberlere bak kardeşim.

şerefiz medyanın yaptığı haberlere inanıp gelip burda yorum yapıyosan senin kafan antudakilerle aynı.

senin gibi yorum yapanlara bi tarafımızla gülmekten bıkkınlık geldi.

adam belli ki takip edememiş, düzgünce yazmış neye dayanarak bunları söylüyorsunuz diye. sen neden bu üslupla cevap veriyorsun? yakışıyor mu bu tarz konuşmak aynı takıma gönül vermiş insanlar olarak? kimseyi savunmuyorum, ama gerek yok bu tarzda konuşmaya

Avrupalilari az bucuk tanirim, kurallar prensipler onlar icin herseyden onemlidir.

Adamlar doping sike irkcilik disinda karismayiz diyorlar. Bunlari da affetmeyiz diyorlar. Affetmeyeceklerdir.

Ama su andaki kural uefa talep edebilir, federasyon dusurur, dusurmezse uefa baska yaptirimlar uygulayabilir diyor.

Bizimkiler de o yaptirimi yani gerekirse tum Turkiye ceza alsin yaptirimini zaten pesin pesin kabullenmis gorunuyor.

Bu da uefanin isine gelmiyor ve sirf bu yuzden kurali degistiriyorlar.

Yerel tepkiler nedeniyle veya baska menfaatler nedeniyle federasyonlar kendileri ceza uygulamak istemeyebiliyor, oyleyse ben kendim uygularim diyor ve bunun da oylanmasini Mart sonunda yapiyor.

Yani kurali kendi prensiplerinden taviz verilmeyecek sekilde, hickimse farkli uygulayamayacak sekilde degistiriyor.

Bu degisiklik olana kadar hicbir uefa yetkilisinden feneri dusuruyoruz diye birsey duyamazsiniz. En fazla tffden talep ediyoruz falan derler.

Ama kural degistikten sonra nasil degistiklerini, sertlestiklerini ve gereken yapilmazsa kendilerinin uygulayacagini goreceksiniz.

Avrupali prensipler soz konusuysa saka gevseklik kaldirmaz.

Aynen bu...

Adamların elinde dolaylı yetki var, kongreden sonra direkt yetki olabilir.

adam belli ki takip edememiş, düzgünce yazmış neye dayanarak bunları söylüyorsunuz diye. sen neden bu üslupla cevap veriyorsun? yakışıyor mu bu tarz konuşmak aynı takıma gönül vermiş insanlar olarak? kimseyi savunmuyorum, ama gerek yok bu tarzda konuşmaya

takip etsin de konuşsun o zaman.biz burda emek verip haber koyuyoruz.gidiyo medyanın söylediklerine inanıp yorum yapıyo.

Abiler bazı şaçmalıklar var.Mesela uefa neden yargıtayı bekledi bilmiyorum.Tff 58.maddeyi değiştirdi uefa itiraz etmedi.Cas cezayı onadı kendisi onadı yine şike hakkında ceza vermedi.JUVE olayını italya federasyonu 2 ayda karara bağladı.YUNAN ekibini 2011 yazında 4.LİGE gönder baskısını yapan uefa.AYNI YAZ FB OLAYI oldu VE 3.SENE BİTİYOR BİZ HALA DÜŞER Mİ DÜŞMEZ Mİ DİYORUZ.27 mart kongresinde olay şikede aynı ceza tamam. Geçen senede londra da geriye dönük YAPTIRIM KARARI aldılar tamam.BU YAZDA DÜŞÜRMEZSE olay bence biter.Arkadaş kaç tane federasyon var biri çıkıp bu türkiyedeki olay ne oldu demiyor.

Turkiye'deki hukuk sistemine guvenemediler.

Dediler ki ulan bunlarin mahkemeler cok uzun suruyor, biz cezayi verdiririz sonra bunlar bu feneri mahkemede aklar ondan sonra cik isin icinden cikabilirsen dediler.

Bu yuzden sonuna kadar beklediler, en ust merciden onaylanana kadar.

Bu sirada tek yaptiklari sey tedbir amacli avrupa kupalarindan men etmek oldu.

Simdi uygulayacaklar ama kendileri direkt uygulama yetkileri yok, baktilar bizim tff de her turlu yaptirimi goze almis, hic uygulama niyeti yok, simdi de kurali degistiriyorlar.

Ayrica bu sekilde birakirlarsa, tum ulkeyi men ederim derse, tff de et o zaman derse, bunlar da ederse, yarin obur gun benzer bir olay diyelim Ispanya'da, Italya'da olursa, o ulkelerin federasyonlari da ceza vermiyorum, sahaya yansimamis derse, uefa da yine ulkeyi men ediyorum derse, onlar da sıkıyorsa et derse, uefa goze alamayabilir.

Bu yuzden uefa Federasyonlara birakmam direkt kendim uygularim, ayrica geriye donuk de uygularim, zamanasimi falan da anlamam diye kurali degistiriyorlar.

Çok gereksiz bir panik var , olayın üstünden uzun zaman geçmesinden midir nedendir bilinmez , Fener'in düşeceğine inanmayanlar olması da normal ama kaynak getirin biz de görelim neyi kaçırmışız diyorum , cevap alamıyorum. Neyse çok önemli değil de olay zaten en başından beri kaplumbağa hızında ilerliyor. 3 temmuz 2011'de şike patladı , UEFA bunları 10 Haziran 2013'te disipline sevketti ve bu 2 yılda ellerinde bütün dosyalar vardı. Adalet kör ve topaldır, ama gideceği yere er geç ulaşır demişler , şimdiye kadar ulaştı yine ulaşacak merak etmeyin.

[attachment=8464:upload_2014-3-9_15-37-15.png]

Ekli dosyalar

• upload_2014-3-9_15-37-15.webp
    upload_2014-3-9_15-37-15.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 164
yine de özür dilerim sevgili soner özay.ama medyanın dediklerine inanıp burda yorum yaparsan başkaları da aynı şekilde tepki koyacaktır.

biz burda bişeyin kafasını da yaşamıyoruz.doğruları yazıyoruz.

Turkiye'deki hukuk sistemine guvenemediler.

Dediler ki ulan bunlarin mahkemeler cok uzun suruyor, biz cezayi verdiririz sonra bunlar bu feneri mahkemede aklar ondan sonra cik isin icinden cikabilirsen dediler.

Bu yuzden sonuna kadar beklediler, en ust merciden onaylanana kadar.

Bu sirada tek yaptiklari sey tedbir amacli avrupa kupalarindan men etmek oldu.

Bu bölüm önemli , italya örneğinin tam zıddıyız mesela adamlarda özel bir spor yargısı vardı 2 ayda herşeyi hallettiler ,,

UEFA bu kadar " bit enikleriyle " karşılabileceğinide tahmin etmedi ,, eh kabul edelimki UEFA da pür-i pak değil rüşvetin dibine vurdular şenes faktörüde ilave ...

ama artık olay rüşvet ile siyaset vs. ile geçiştirilecek noktayı geçti UEFA aradan geçen sürede hem kendi mevzuatına el attı , hem şikecileri tedbiren almadı , Alman gazetesinde çıkan haber içeriğiyle beraber sadece bir haber değildir kanımca platini ve şurekasına ayağını denk al uyarısıdır , 27 Marttan sonra kara kış gelecek hak edene ...

Bu şikecilere ceza verilmeyecek olsa bugüne kadar UEFA bunu resmi ağızdan açıklardı.Bu o kadar zor bir şey değil.Nasıl bir kişi mahkemede beraat edilip hemen salıveriliyorsa anında herkesin haberi oluyor.Bu ezik ve şikeci tayfasına öyle bir ceza gelecekki,UEFA ince eleyip sık dokuyor.Herhangi bir açık kalmasın diye kılı kırk yarıyorlar.Bu ceza PTT 1.lig olsaydı bugüne kadar açıklanırdı.

Yahu UEFA bizim ülkenin,bizim TFF'nin bu kadar katakulleci,üçkağıtcı olacağını falan düşünemedi. Mevcut yönetmeliklerinde bıraktıkları boşluklardan bizimkiler "federasyonlar özerktir" kurnazlığıyla faydalanmaya çalıştılar ve faydalandılar.

Ne oldu ? fb küme düşürülmedi, UEFA men verdi...Şimdi bu bir çelişki değil mi ? Ya TFF haklı ya UEFA...UEFA "yargı kararları"na dayandırıyor, TFF "sahaya yansımaması"na...Baktı UEFA bunlar şark kurnazı, talimat değişikliğine gidiyor. Çünkü yarın bir gün bir ülkede şike patlak verse diğer federasyonlar da TFF'nin izlediği bu ahlaksızca yolu izleyebilir.

Eğer zamanaşımı da yoksa,ki yok Londra'da öyle bir karar alınmıştı, fb için 27 Martt'tan sonra yine sıkıntılı bir süreç başlıyor. Çünkü UEFA federasyonlara imzalatarak,bi nevi şike konusunda federasyonların elindeki yetkileri kendisi kullanabilecek,eğer federasyonlar işlerini yapmazlarsa...

Daha öncede yazmıştım. Infantino gerekirse federasyon başkanını değiştirecek yetkimiz var demişti bir toplantıda. Yalan yada yanlışmı söyledi yani ?

Federasyon başkanı olayını bilmiyorum,atlamış olabilirim fakat UEFA yetki alanını bizim rezilliğimiz yüzünden genişletecek gibi duruyor.İyi de yaparlar,bizim gibi şark kurnazlığı yapan ülkelerdeki futbolun gelişimi için ön ayak olabilir. Yoksa şu şike rezaletinden ötürü,fenerbahçe ligde varolduğu sürece 1 gr ilerleyemeyeceğiz. Futbolun karar organlarından, futbolun yedek kulübesine kadar çamura bulanmış durumdayız...

O Almanya haberi burada pek sallanmadı ama bana kalırsa çok süper oldu. Bizim yaptığımız haberleri pek kaale alan çıkmaz , Hans abi gelir ayarı verir.UEFA'yı bile ortaya yem ettiler. Dün Ultra Ersin biraz fazla yükselmiş ama doğru söylediği tek şey var o da Hacıosman , Fener'i düşürüp ,kupayı almak isteseydi bunu çok rahat yapardı ama en büyük engellerden biri de odur . Bunu öğrenen Ts taraftarları Juve maçında boşuna bağırmadı.

Geçenlerde Trabzon'un bir açıklamasını üstün körü okudum.Bu yavşaklara verilen iki yıllık men cezasının bir yılı yanlış beyan vermekten,biz temiziz diye beyan vermişler.Şikecilere bunu bile yalanlamıyor.Vakti olan araştırsın.

Dün Ultra Ersin biraz fazla yükselmiş ama doğru söylediği tek şey var o da Hacıosman , Fener'i düşürüp ,kupayı almak isteseydi bunu çok rahat yapardı ama en büyük engellerden biri de odur . Bunu öğrenen Ts taraftarları Juve maçında boşuna bağırmadı.

Şu Hacıosman mevzusunu bir açsanıza bilenler ? Bu adam Akp ile yakın ilişkide, Akp fb ile yakın...fb'yi düşürmeyen siyaset vb...

Geri
Üst Alt