Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

Oyunculuklar müsamere,görsel efektler Windows Movie Maker terkmiş.

Ben daha gitmedim ama bi grup arkadaş böyle dedi.

Yine de Türk sinemasına destek açısından belki gidebilirim ama şu azgın kalabalık geçsin bi. 14.53 seanslarında boş yer olmaması,hem de hafta içi,baya komik :)

Yine de Türk sinemasına destek açısından belki gidebilirim ama şu azgın kalabalık geçsin bi. 14.53 seanslarında boş yer olmaması,hem de hafta içi,baya komik :)

cf2328f4-a78f-4d30-a897-83d240daaf6b.jpg

200000e 8000lik ezici üstünlüğümüz varmış. Bir kere bu rakamlar doğru değil. haydi doğru olduğunu söyleyelim peki o sırada dünyanın en yüksek ve sağlam konumdaki surlarını ne yapacağız? bu bir düz ova savaşı değil fetih. düz ova savaşlarında çok daha az sayılarla savaşları kazanan yine biz olduk. bunun en belirgin örneği malazgirttir

oley o zaman OLLLEEYYY

Bunlar sadece göz önüne gelen detaylar. Sen bi bak bakalım zeka var mıymış yokmuş. Adam buluş yapmış sen hâlâ neyin kafasındasın acaba?

ne bulusu yapmis ya:) tarihi bilmiyorsunuz bari susun.. ortaokul veya lise tarih hocalarinin gazlamasiyla bu kadar yorum yapilir..

bilgi sahip olmadan fikir sahibi olunmaz.. once ac istanbul'un fethini adam akilli oku, sonra gel..

Cok dogru soylemisler.. acikcasi filme de cok olumlu yaklasmislar boyle soyleyerek.. ortaokuldaki musamerelerde bile daha iyi oyunculuk gorursun. :D

herhangi bir 3 boyutlu animasyon programini 2-3 haftada ogrenen 16-17 yasinda yetenekli sayilabilecek herhangi bir genc o efektleri yapabilir.. 3 yil nesine ugrasmislar anlamadim :D

bi de bu filme israrla yapici yaklasalim diyenleri anlamiyorum :) yahu arkadas bu film butun dunyada bir cok ulkede gosterime girecek.. malesef ulkemiz sinemasi rezil olacak siz hala olumlu bakalim diyorsunuz... :D

DOST ACI SOYLER, ben de acimadan elestiriyorum, cunku daha iyi olmasini isterim.. Elin oglu bu filme hosgoruyle bakmayacak sizin kadar, keske biraz etkileyici olsaydi.. casting'i, oyunculuklari, senaryosu iyi yazilsaydi ne olurdu?

Tarih filminde görsel efektmi olurmuş? Kaç tane tarih filmi izledim, tek tük yerler hariç hiçbirinde bu film kadar hatta fragman zamanı kadar bile görsel efekt yoktur.

200000e 8000lik ezici üstünlüğümüz varmış. Bir kere bu rakamlar doğru değil. haydi doğru olduğunu söyleyelim peki o sırada dünyanın en yüksek ve sağlam konumdaki surlarını ne yapacağız? bu bir düz ova savaşı değil fetih. düz ova savaşlarında çok daha az sayılarla savaşları kazanan yine biz olduk. bunun en belirgin örneği malazgirttir

O rakamlar dogruya yakin.. tabi ki kimse %100 emin degil, cunku o donemden kalan kaynaklar cok kesin bi sekilde rakam vermiyor.. yunan kaynaklari farkli rakam veriyor, osmanli kaynaklari farkli, italyan kaynaklari farkli v.s.

fakat su var bu kaynaklarda gecen rakamlar Osmanli ordusunun 120 bin ile 200 bin arasinda herhangi bir sayida olabilecegini ortaya koyuyor.. bizanslilar da 8000 evet..

Bu arada tabi ki buyuk basari, tarihimizi kucumsemeyelim ama kendimizi de kandirmayalim.. Istanbul, o donemdeki adiyla konstantinopolis basarisizlikla sonuclanan kusatmalarda 500.000 nufusa sahipti.. O donem icin inanilmaz bi nufus.. Zaten bu yuzden bir cok kusatmayi sinek kovar gibi kolaylikla gecistirmistir.. Zorlayan da pek olmamistir.. Istanbul'u asil vuran dost diye iceri aldiklari katolik haclilardir 1200'lu yillarda.. yagmalamis, yakip yikmislardir.. sehrin nufusu zamanla 10 kat azalmis ve bizim fethettigimiz donemdeki en zayif halini almistir..

yani evet Fatih buyuk padisah, buyuk adam, ama eski basarisiz kusatmalardaki kadar guclu olsaydi istanbul, degil fatih 7 ceddi birlesse yine de alamazdi.. Biz zayiflamis, yikilmaya hazir bir sehirden faydalandik ve basardik.. Cok da hayal aleminde yasamayalim.. Tarihimizle gurur duyalim ama gerceklerden de korkmayalim.. asil buyukluk oldugu gibi kabul etmektir..

Şimdi Bizans zayıftı hikayelerine hiç girmeyin.

Bizans'ın her ne kadar asker sayısı ve savaş mühümatları bizden az olsada sonuçta sur(kale) savunması yapıyorlar.

Sur(kale) fethetmenin ne kadar zor olduğunu bilmeyen arkadaşlar bir zahmet gitsinler Troy filmini izlesinler.Yada gitsinler Hasan Sabbah'ın hayat hikayesini okusunlar.

Tarih filminde görsel efektmi olurmuş? Kaç tane tarih filmi izledim, tek tük yerler hariç hiçbirinde bu film kadar hatta fragman zamanı kadar bile görsel efekt yoktur.

O efektler oluyor da sen onun efekt olduğunu anlamıyorsun,o derece güzel.

Daha önceki sayfalarda Gladyatör örneği verilmiş mesela.Filmi görsel öge bakımından değerlendirirsek,Collesium'un Roma'da kalıntıları duruyor ama adamlar nasıl yapıyor,sen sanki Collesium yeniden inşa edilmiş de orada çekilmiş gibi algılıyorsun.

Bir film boşu boşuna Hollywood filmi olmuyor zaten.

Şimdi Bizans zayıftı hikayelerine hiç girmeyin.

Bizans'ın her ne kadar asker sayısı ve savaş mühümatları bizden az olsada sonuçta sur(kale) savunması yapıyorlar.

Sur(kale) fethetmenin ne kadar zor olduğunu bilmeyen arkadaşlar bir zahmet gitsinler Troy filmini izlesinler.Yada gitsinler Hasan Sabbah'ın hayat hikayesini okusunlar.

ya arkadas ben nerde yazmisim surlari, kaleleri fethetmek kolaydir diye :D bi baksana yazmis miyim oyle bir sey..

bizans'in en zayif zamaniydi demisim, o kadar.. ki dogru, en zayif donemiydi, demogoji yapmaya gerek yok..

SUR + Guclu bir bizansi 50 gunde de alamazdik..

SUR + Zayif bir bizansi aldik..

ben surlar kagittandi falan mi yazdim da boyle bir yorum yapiyorsun? O surlar dunyadaki en saglam surlardi belki de o donemde..

sehir eski gucunde olsaydi, yine de alamazdik.. Fatih'in babasi, yada dedesi daha mi kotu padisahti? Onlara da haksizlik degil mi? Fatih' e kismet olmus, iyi zamana denk gelmis.. Bi de tabi cok buyuk toplar dokturmus, o surlarin hic gormedigi kadar daha once.. Surlara zarar verdikten sonra adamlarin icerde ordusu yokmus adam gibi..

olsaydi alamazdik, tarihcilerin genel gorusu budur..

O efektler oluyor da sen onun efekt olduğunu anlamıyorsun,o derece güzel.

Daha önceki sayfalarda Gladyatör örneği verilmiş mesela.Filmi görsel öge bakımından değerlendirirsek,Collesium'un Roma'da kalıntıları duruyor ama adamlar nasıl yapıyor,sen sanki Collesium yeniden inşa edilmiş de orada çekilmiş gibi algılıyorsun.

Bir film boşu boşuna Hollywood filmi olmuyor zaten.

Valla Gladyatör'ün hiçbir yerinde görsel efekt görmedim.O senin kalıntı dediğin ya gerçektir yada makettir.

Valla Gladyatör'ün hiçbir yerinde görsel efekt görmedim.O senin kalıntı dediğin ya gerçektir yada makettir.

:D simdi koptum gulmekten.. Gladyatorun tamami efekt be.. Biz bosuna mi yirtiniyoruz Fetih 1453 bokum gibi film diye :) Gorsel efekt dedigin zaten siritmaz, belli olmaz.. belli oluyorsa berbattir.. Sekil 1A = Fetih 1453

serdar abi filmi begendin mi

yok abi tam anlayamamistim sanirim gladyatoru daha cok begenmissin emin olayim dedim

:D simdi koptum gulmekten.. Gladyatorun tamami efekt be.. Biz bosuna mi yirtiniyoruz Fetih 1453 bokum gibi film diye :) Gorsel efekt dedigin zaten siritmaz, belli olmaz.. belli oluyorsa berbattir.. Sekil 1A = Fetih 1453

Beğenmemeye eyvallahta böyle bokum falan tarzı eleştiriler hiç hoş olmuyor. :)

Hem güzel filmler gelsin deriz, hem de acaip derecede yerden yere vururuz. Muhakkak saçma ve komik yanları vardır ama daha bu sektöre yeni girdik, insanlarda para yok tecrübe yok, savaş filmlerini kaldıracak oyunculuk ve performans yok sinemamızda... Bunları göze alıp biraz insaflı eleştirmek lazım..

Hele cennetin krallığı ve gladyatör'le kıyaslayan arkadaşlar insafsızlığın son noktasına getiriyorlar eleştiriyi..

Tamam film de bir sürü hata var.

Hem tarihi hem senaryo hataları mevcut.

Ancak üzerinde büyük bir emek var.

Kesinlikle Recep İvedik,Arog gibi film sınıflarına sokulamaz.

Daha iyilerinin gelmesi için bu tür filmlere gitmeli bence herkes.

Geri
Üst Alt