Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

imdbnin bize oylamalarını kapatması lazım bu filmden bunu anladım

yada kapatmayacaklarsa oylama oncesi IQ testi yapsinlar.. Turkiye disindan gelen oylara bakilsa bu film 10 uzerinden 2 yada 3 anca alir.. bence o bile cok..

- tarihi yanlislik desen dunya kadar..

- oyunculuklar desen yerlerde..

- yonetmen desen CV'sinde recep ivedik olan bi adam..

- gorsel efektler desen 16 yasindaki yegenim daha iyisini yapar..

neresinden tutsan elinde kaliyor..

bu film 10 uzerinden 9 almis nerdeyse :) Allah akil fikir versin..

ilk defa mı bir filmin ilk çıkış tarihinde imbd puanlamasına bakıyorsunuz çok konuşulan yapımlar ilk aylarında mutlaka çok yüksek puan alırlar sonradan eriye eriye o puandan pek bişey kalmaz.

nediyim uçan kuşa bile eleştircek birşey buluyoruz neredeyse :) Allah akıl fikir versin...

yunanlara soyleyelim imdb puanini dusursunler ayip lan

Alemdar dost...

Yok diye meydanı...

boş sanma...

galatasaraylı dost...

hepimiz dostuz + renkdasiz...

Filmi az önce seyrettim,öncelikle cüneyt arkin gibi bizans kesmememisiz,ama gercekmi hayalmi bilmedigimiz ulubatli hasani fazla abartmislar,biraz cüneyt arkin olmus orasi,tabiki filmi saf tarih anlatmalarini bekliyemeyiz sonucta ticari bir gelir kaygisiyla yapiliyor,kostümler sahneler oldukca basarili Türk sinamasinin geldigi noktayi göstermis,bizans tarafinida göstermeleri güzel olmus yönetmen iyi birseyler yapmaya calismis ama sanki biraz fazla uzatmis bilmiyorum biraz bazen baydi fetih etsede kurtulsak diyorsun.

Neticede ben begendim,gidilmesini tavsiye ederim.

Yillardir özlemini cektigim 500.000 insanin öldügü canakkale filmi neden yapilmaz anlamiyorum...Filmin A babasi o olur....

Istanbulun Fethide cok önemli bir tarih bence guzel bir arsiv oldu ama daha büyük kayiplarin yasandigi savaslar var onlarinda sinemaya uyarlanmasini bekliyorum,özelikle canakkalenin.

Bu guzel bir anlatim ama film degil,daha cok belgesel,Fetih 1453 gibi film yapmamiz lazim,yapilicaktirda biz yapmazsak zaten amerikalilar yapacaktir,tarihin en kanli savasi sonucta cok guzel hikaye cikar.

Bu arada Fetih 1453 bir elestirim daha var,mehteren takimi nasil olmaz,osmanlinin bir parcasi günümüzde bile ordunun bir parcasi gecit törenlerinde,mehteren takiminin savas öncesi muzik calip moral verdigini bilmiyen yok,yani böyle bir bütün savas varsa mehteren takimida var,cüneyt arkin vari olmasin diyemi koymadilar bilmiyorum ama en azindan bir sahne mehteren takimi ceddin deden v.s koyabilirlerdi,müzik anlaminda Türk tarafini eksik buldum,ama bizans muzikleri v.s cok iyidi,ilahilerde iyidi ama mehter eksikti.

ne zamanki boyle dandik filmleri yerden yere vurmayi halk olarak ogrenecez, o zaman bu adamlar boyle dangalak filmler cekmeyi birakacak, gidecek adam akilli egitimli genclere senaryo yazdiracak, boyle kicindan sallama senaryoya film cekmeye utanacaklar..

ne zaman ki elestiririz, zugurt tesellisi yapmayiz, o zaman goreceksiniz oscar da aliriz, grammy de..

Bu ülkede yapılanı eleştirme dışında bir işe soyunan varsa beri gelsin.

Eleştirme dalında oscar alırız emin ol. Sonuçta basit bir evlendirme programında bile 70 tane eleştiren yaratık çıkıyorsa, eleştirme dalında birinciyizdir.

Daha önceki mesajlarında da futboldan dem vurmuşsun, tenisten dem vurmuşsun, neden hiç futbolcu, tenisçi çıkmıyormuşmuş 80 milyon ülkede. Ulan adam gibi çıkanı sinema kapattı diye delirten, diğerini at yarışı oynuyor diye dışlayan, birine Şaban diyen yine sen değil misin? Çık, daha iyisini yapabiliyorsan yap. Filme gelecek olursak, bugüne kadar yapılmışlar içerisinde en iyi film. Afedersin ama 'bokum gibi olmuş' tarzı ergen ergen yorum yapacaksanız filmede gitmeyin.

Bazısıda American filmleriyle filan kıyaslamış. Sanki biz bu zamana kadar yarışıyorduk 200 milyon dolarlık filmlerlede bir bu filmde vasatın altında kaldık! Recep İvedik filmleriyle doluydu seanslar, en azından sinemaya benzeyen birşey var şuanda salonlarda. Gidin izlemeyin ama izleyenede mani olmayın birader. Ne bu kin, sanki filme gittiğinde salonda tecavüz ettiler adama..Bırakında bardağın dolu tarafını görün bir kez.

Son düzenleme:

yarın gidiyorum, umarım övgüleri hakedecek nitelikte bir film olmuştur. olmasa bile bir başlangıç oldugu kesin

:D simdi koptum gulmekten.. Gladyatorun tamami efekt be.. Biz bosuna mi yirtiniyoruz Fetih 1453 bokum gibi film diye :) Gorsel efekt dedigin zaten siritmaz, belli olmaz.. belli oluyorsa berbattir.. Sekil 1A = Fetih 1453

Valla efekt dedinmi 2012 filmi aklıma geliyor.Yer tabanının çökmesi, yanardağların patlayıp alev topları fırlatması,büyük tsunamiler falan ama Gladyatör'ün neresinde efekt var hala göremedim.Savaş sahnelerine efekt diyorsan o zaman herşey efekt.

Valla efekt dedinmi 2012 filmi aklıma geliyor.Yer tabanının çökmesi, yanardağların patlayıp alev topları fırlatması,büyük tsunamiler falan ama Gladyatör'ün neresinde efekt var hala göremedim.Savaş sahnelerine efekt diyorsan o zaman herşey efekt.

bi ara zaman ayirip izle bence :) oradaki arena, arenadaki kalabalik, hepsi efekt.. o kadar insani bi araya topladiklarini mi saniyorsun:) arena'da maximus diye bagiran kalabalik aslinda efekt.. savas sahnelerinde de efekt var..

filmin basinda binlerce ok havada ucusuyor hatirlarsan.. o kadar ok attiklarini mi saniyorsun:)

maximus'u arena'ya goturen ihtiyari hatirlarsin dovusturmek icin.. Oliver Reed oynuyordu.. Oliver Reed filmin cekimleri bitmeden hayatini kaybetti, yarim kalan sahneleri vardi ve o sahneler efektlerle tamamlandi.. Adamlar olmus adami oynattilar efektler sayesinde filmi bitirmek icin..

bunlar cocuk oyuncagi degil kisacasi.. 1453'teki efektler gulunc bunlarin yaninda.. buram buram ben efektim diye bagiriyor :)

Geri
Üst Alt