Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

Filmi bugün izledim, savaş sahneleri çok yavan olmuş, İstanbul'un fethi bu kadar kolay olmamalıydı.

Bir de Fatih Sultan Mehmet'in savaş planlamasına hiç yer verilmeden sefere çıkılıyor, tamam bizler karadan gemilerin halatlarla çekildiği konusunda bilgi sahibiyiz fakat bu film sadece Türkiye'de gösterime girmiyor, bunların ne anlama geldiğini bilmeyen bir çok insan olacaktır.

filmden yeni geldim, beklediğim gibi değildi ama çalışma takdir edlesi.

konu işleyişi iyiydi ama ulubatlı hasandan ziyade fatihe ağırlık verilmeliydi sanki sehirci kalmış kenarda

Konuyla alakasız olacak ama Osmanlı konusunda halkımızın %70'inden fazlası kahramanlıklar ve göz boyamalar dışında hiçbir şey bilmiyor. Miras değil enkaz diye düzelteyim ben onu.

3 kıtaya 600 yıl hükmeden,çağ kapayıp çağ açan,sultanları önünde diz çöktüren bir imparatorluğun büyüklüğü yeterince ortada..Son dönemindeki enkaza lafım yok ama o enkaz bile Mustafa Kemal gibi bir adamı yetiştirdi..

3 kıtaya 600 yıl hükmeden,çağ kapayıp çağ açan,sultanları önünde diz çöktüren bir imparatorluğun büyüklüğü yeterince ortada..Son dönemindeki enkaza lafım yok ama o enkaz bile Mustafa Kemal gibi bir adamı yetiştirdi..

Osmanlı imparatorluk değildir, hanedanlıktır. :)

ki okadar bölünme ve toprak kaybina ragmen bati avrupanin tümü kadar bir ülke cikti ortaya.

aynı şeyi savunmuşsunuz gibi.

Yok çok açık yazmışım.

Hanedan demek,devletin yönetimini elinde bulunduran aile demektir.İmparatorluk ise içinde birden fazla milletin bulunduğu bir monarşi yönetimidir.

Osmanlı bir imparatorluk değil bir hanedanlıktır yanlıştır,Osmanlı İmparatorluğu Osmanlı hanedanlığının yönetiminde olan bir imparatorluktur.

Doğrusu bu :)

Yok çok açık yazmışım.

Hanedan demek,devletin yönetimini elinde bulunduran aile demektir.İmparatorluk ise içinde birden fazla milletin bulunduğu bir monarşi yönetimidir.

Osmanlı bir imparatorluk değil bir hanedanlıktır yanlıştır,Osmanlı İmparatorluğu Osmanlı hanedanlığının yönetiminde olan bir imparatorluktur.

:yenieek::tiphat::005:

dogru cevap who gives a shit olmaliydi

Şimdi filmden çıktım, baya güzel bir film olmuş.

Ha bu arada,bugün gittim sinemaya.

Hakkaten bazı sahneler çalıntı gibiydi,bi de arkadaş İstanbul'a ordular yürürken hangi sıradağları geçiyorlar orasını da anlamış değilim..Movie Maker terk sahneler vardı,ancak özellikle savaş sahneleri zaman zaman Spartacus'den daha kaliteliydi.Bu kadar para harcanmışken gidip şu grafikler bi hollywood stüdyosunda yaptırılabilirdi,zaten 2 saatlik filmin topu topu 10dk sında vardır ama göze batıyor.

Umarım yüksek bütçeli filmlerin yapılmasına ön ayak olur.

Yok çok açık yazmışım.

He tamam, şimdi oldu. Ben senin yazdığını yanlış anlamışım.

serdar demir gercekten de bu konuda yazdiklarindan dolayi mi ceza aldi

Geri
Üst Alt