Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

en basitinden quantin tarantinonun filmleri..Pulp Fiction 8 milyon dolara çekilmiş bir film, hasılatı 200 milyon dolar..Olayın parayla alakası yok Kült türk filmlerine bak asıl hangisine milyonlar harcanmış.

bizde maleself ne tarantino gibi yönetmen nede travolta gibi aktör var. ya bikere adamların kamerası farklı bizimkilerden:D

IMDb - Amadeus (1984)

adamlar mozarti yansitiyor

turk topraklarinda ne yetisiyor anlamadim zaten. bugday ve pirinc sadece

gunah-kecisi.PNG

aslında çok değerli oyuncularımız var ama o tip filmler yasak ülkemizde yasak olmasa tüm dünya görür türk'lerin nekadar yetenekli oyuncu olduğunu.

Önce film olarak izledim; bokum gibi filmdi. Sonra belgesel kıvamında gözlemliyim dedim; bokumdan beter bir belgeseldi. Harcadığım 3 saate, 24 Türk Lirasına, 8 litre benzine çok yazık oldu,çok.

Dünya tarihinde belki de en önemli fetihtir İstanbul'un fethi, gel gelelim bu kadar mükemmel malzemeyi değerlendirememişler. Hiç tatmin olmadım.

Edit: Bir de nasıl Cennetin Krallığı ve Truva özentiliği var anlatılmaz yaşanır ya. Fatih ile Bizans imparatorunun konuşması Orlando Bloom ile Selahattin'in konuşmasının aynısı. Ulubatlı ile ikiz kardeşine benzeyen jülien midir nedir onu dövüşü zaten Achilles ile Hector kolpası bir şey. Ah Fatih Aksoy ah.

Duyduğuma göre filmin sonunda İstanbul fethediliyormuş, bu doğru mu ? :sad007:

Yok kardeş,o şaşırtmacaymış.Aslında Fatih mısır seferinde uyuya kalıyormuş ve istanbulu fethettiğini görüyormuş rüyasında.Daha sonra kendisinin aslında Fatih değil de yavuz sultan selim olduğunu öğreniyor falan oralara girme,çok karışık.

Yanlış yola sapıp Afyonkarahisar'a çıkıyorlar. :(

Bunlar ne biçim espri la? Aha 1 tane daha geldi.

Yok kardeş,o şaşırtmacaymış.Aslında Fatih mısır seferinde uyuya kalıyormuş ve istanbulu fethettiğini görüyormuş rüyasında.Daha sonra kendisinin aslında Fatih değil de yavuz sultan selim olduğunu öğreniyor falan oralara girme,çok karışık.

yeni geldim sinemadan (alamanyada dogdum büyüdüm)

su an soktayim

1.bizim türk halki cok terbiyesiz

kesin sinemaya birdaha türk almazlar

her taraf pisletim ciktilar

2. ucak indikten sonra alkis varya

vallahi bugün bazi sahnelerde bizimkiler alkis uttu mesela sancak dikildiginde (genellile kadinlar alkis tuttu)

not:yanimda keles olsaydi tarardim hepsini

3. senaryo berbat ötesi

aksemmsedin hazretlerini oyanayan yoldan cevrilmis adam herhalde su sahte medi evrenseloglunun couseniydi

bknz:CEVİZ KABUĞU VE SAHTEKAR İSKENDER ALİ MİHR - YouTube

ulan zaza dayi bundan daha inandirici olurdu

4.ulan banane ask mesk isinden

ulubatli hasani madara ettiler (nikahsiz kari attirdilar)

5.hele bu urban olyai kizi ile tam komedi

urban hapishaneden kacirildi,evinden alinmadikizi mizi da yoktu

6.eyub el ansari hz lerinin mezar bulunusu tam komedi

7.aksemsettin hz leri manevi fatihidir islambol un, ve daha detayli ayirabilinirdi

sahneler (mesela haci bayrami veli ile sultan muradin sohbeti yansiltilabilinirdi,fatih mehmet kundakta ve aksemseddin haci bayramin

ögrencisi olarak yaninda bulunmasi vsvsvs.)

parami geri verin lannnnnn

ha bir ara sanki troja seyrettim,ne lan bu müzik,koyun kaval ney melodisi kendimizden gecelim

helal olsun adamlar tarihin icine edip köse oldular

Böyle olsa film gişe rekorları kırar. :yenieek:

Film malum nete dusene kadar izleyemiyecegim ama ,yorumlardan anlasildigi uzere kendi stilini yaratamamis bir film ile karsi karsiya kalinmis.

Istanbulun Fethi basit bir konu degil daha onlarcasi cekilir zaten..

DIKKAT! IZLEMEYENLER OKUMASIN!

arkadaslar filimi dün aksam izledim. filim insani gercekten müthis sariyor ve aksiyon ve gerilim hic eksik degil. oyuncularin performansi cok iyi idi. özellikle fatih ve ulubatli rolünü oynayanlar cok iyi idi. fatih'in karisini müthis güzel bir kadin, büyüleyici bir güzellik. fatih'in oglu da cocuk olmasina ragmen iyi rol yapti. efekter amerikan filimlerini aratmadi ve hic yadirgadigim durumlar olmadi (tabi essegin altinde buzagi aramazsan izlerken).

lakin filmin ilgisi senaryosundan ibaret tarihsel bir gercegi canlandirdigi icin bu kadar ilgi cekti. söyle bir toparlarsak, senaryo da cok fazla zayifliklar var. mesela bir cok arkadasin dedigi gibi ulubatlinin ask hikayesinin araya sokulmasi. anladigim kadariyla tarihte böyle bir sey yok. bunun yerine fatihin politik stratejilerinin ve osmanlinin icindeki entrikalar daha fazla yansitilabilirdi. filmin basina halil pasa hain gibi gösterildi ama sonrasinda degilmis gibi davranildi. karamanoglu ve candarli isyan baslatacakti, ama sonrasinda orduyu görünce vazgectiler. bizanslilarin yaninda orhan isminde sehzade bulunuyordu, ama onun neyin nesi oldugu hic aciklanmadi. sonrasinda fatih bir 'sahi top' yapti bizans surlarini delebilmek icin ama o sahi topun etrafinda dönen bir 15 dakika bosuna gitti, cünkü surlari osmanlinin lagimcilari deldi. sahi topun anlami ve önemi hic yansitilmadi. savas cikmaza girmisken ak-seyh fatihin yanina geldi ve ebu eyyub'un sözde mezarligina gitti (dogru mu yanlis mi bilemiyorum) ve oradan bir tas cikardilar. ama o tasin ne oldugunu, ne anlama geldigini falan hic aciklamadilar. ondan sonraki bölümde gemileri karadan denize tasidilar. ki gemilerin önemi cok büyükmüs gibi yansitildi. ama sonrasinda gemiler bir daha gösterilmedi ve sanki ulubatli adamlariyla birlikte tek basina kaleye girip savasi kazanmis gibi gösterildi. son sahnede ulubatlinin sancagi öldükten sonra vücuduyla ayakta tutmasi ve onu öldüren okcularin birden kaybolup ve sancagi elinden almamalari da ayri bir sacma konusuydu. ayri bir zayif nokta da bizim ulubatlinin bizanslilarin giuniadis (ismini hatirlamiyorum tam olarak) ile ikiz kardes gibi olmalari :)

hersey icinde insani saran ve aksiyon dolu güzel bir iki bucuk saat gecirdim. bakanlar pisman olmayacaktir ama süphesiz cok cok daha iyi bir senaryo yapilabilirdi o paraya.

nette daha yok.........lan!!!!

Nedir bu gecikme.....sinemasalonunda polisler eslikmi ediyor :D :D :D

:sgr: :sgr:

Ben amerikan filmelirini sinemaya girmeden izliyorum ....bu filmimi izleyemeyecem :D

konu başlığına "filmin sonu belliymiş" tarzı esprilerin yapıldığı eklenebilir mi?

yeni geldim sinemadan (alamanyada dogdum büyüdüm)

su an soktayim

1.bizim türk halki cok terbiyesiz

kesin sinemaya birdaha türk almazlar

her taraf pisletim ciktilar
o sizin alamanyadaki gundi türkler. burda öyle bir sorun yok kimse sinemayı pisletmez herkez son derece düzenli ve temiz. Ben antalyada yaşıyorum her sene yabancı turistlerin dışında almanyadan ve fransadan da türk turistler geliyor. bu konuyu esnafla da konuştum emin ol türkçe konuşana kadar türk olduklarını zor anlıyoruz o kadar tuhaf hal ve tavırlar içerisindeler. özellikle yeni kuşakların türkle alakası kalmamış

o sizin alamanyadaki gundi türkler. burda öyle bir sorun yok kimse sinemayı pisletmez herkez son derece düzenli ve temiz. Ben antalyada yaşıyorum her sene yabancı turistlerin dışında almanyadan ve fransadan da türk turistler geliyor. bu konuyu esnafla da konuştum emin ol türkçe konuşana kadar türk olduklarını zor anlıyoruz o kadar tuhaf hal ve tavırlar içerisindeler. özellikle yeni kuşakların türkle alakası kalmamış

Almanyada yasiyorum ve sonuna kadar hak veriyorum.

Burda hatta Türk filmi hic almiyorlar artik cünkü bizim rezil gundimundigurbetciler evde börek, sarma yapip götürüyodu sinemaya. Sanki 10 saatlik film. Ac kalacaklar. Heryeri pisletmeler felan. REZALET.

Herkes burada yönetmen, ışıkçı, film eleştirmeni kesilmiş. Ne memnuniyetsiz adamlarsınız.

O gemiler bir tuzakti benim anladigim kadariyla, ordan saldiracaklar gibi yapip asil saldiri surpriz oldu.

Geri
Üst Alt