Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

Unutulmamalıdır ki İstanbulun fethinde dua, cesaret, feraset, ilim ve teknik birlikte harekete geçirilmiştir.

"İstanbul Muhakkak Fethedilecektir. O'nu Fetheden Komutan Ne Güzel Komutan, O'nu Fetheden Asker Ne Güzel Askerdir." Hz.Muhammed (S.A.V.)

Ayrıntılarda saklı ufak tefek sıkıntılar var bence. Genel olarak kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Bu tür bir film yapılması gerekiyordu, eksikliğimiz vardı zaten.

yeni geldim sinemadan (alamanyada dogdum büyüdüm)

su an soktayim

1.bizim türk halki cok terbiyesiz

kesin sinemaya birdaha türk almazlar

her taraf pisletim ciktilar

2. ucak indikten sonra alkis varya

vallahi bugün bazi sahnelerde bizimkiler alkis uttu mesela sancak dikildiginde (genellile kadinlar alkis tuttu)

not:yanimda keles olsaydi tarardim hepsini

3. senaryo berbat ötesi

aksemmsedin hazretlerini oyanayan yoldan cevrilmis adam herhalde su sahte medi evrenseloglunun couseniydi

bknz:CEVİZ KABUĞU VE SAHTEKAR İSKENDER ALİ MİHR - YouTube

ulan zaza dayi bundan daha inandirici olurdu

4.ulan banane ask mesk isinden

ulubatli hasani madara ettiler (nikahsiz kari attirdilar)

5.hele bu urban olyai kizi ile tam komedi

urban hapishaneden kacirildi,evinden alinmadikizi mizi da yoktu

6.eyub el ansari hz lerinin mezar bulunusu tam komedi

7.aksemsettin hz leri manevi fatihidir islambol un, ve daha detayli ayirabilinirdi

sahneler (mesela haci bayrami veli ile sultan muradin sohbeti yansiltilabilinirdi,fatih mehmet kundakta ve aksemseddin haci bayramin

ögrencisi olarak yaninda bulunmasi vsvsvs.)

parami geri verin lannnnnn

ha bir ara sanki troja seyrettim,ne lan bu müzik,koyun kaval ney melodisi kendimizden gecelim

helal olsun adamlar tarihin icine edip köse oldular

senin dediğin gibi çekilse film, belgesel olurdu. ki belgesel çekilmesine de gerek yok istanbulun fethiyle. çünkü çoğu şey rivayetten ibaret. zaten yapılmış birkaç belgesel var. urban hakkında 2 rivayet var. biri dediğin gibi hapisten lağımcıların kaçırdığı diğeri de bizans tarafından sınır dışı edildiği. zaten onun hakkında da kesin bilgi yok. kimine göre top dökümünde ölmüştür, kimine göre deneme sırasında top patlamış ve ölmüştür, kimine göre kuşatma da patlama sırasında ölmüştür. ulubatlı hasan madara edildi diyorsun. ulubatlı hasan'ın varlığı muamma. belki öyle biri yok. ama istanbul'un fethinin sembolü haline getirilmiş geçmişten bu yana(Bizans tarihçisi Francis'in yazdığı kitapta ulubatlı hasan'dan bahsedilmemiştir, daha sonra Melissinos bu kitaba eklemeler yapmıştır. ulubatlı hasan'dan ilk bahseden kişi odur). akşemsettin ve eyub el ensari hz leri daha detaylı anlatılabilirdi demişsin. o zaman da film daha çok dini yöne kayar ve bazı çevreler tarafından eleştirilir, beğenilmezdi. bence fazla girilmemesi iyi olmuş o tarz konulara.

17 Milyon dolar harcamislar bu film icin. 3 Yil sürmüs.. Kesinlikle herkes gitmeli. Yeni Rekor gelmeli. En az 5 Milyon kisi bekliyorum ben.. R.Ivedik gibi sacma sapan yapimlara gitmesini biliyorsunuz.. harcadiklari para ve emeklerin karsiligi en azindan bu olmali

Bizim ordunun ilk topunda, Konstantinin su cümlesi cok komigime gitti: "Ah su Urbani bir öldüremediniz." :D Sanki tarihte top dökebilen tek insan o ve kizi, izlemis olanlar bilir o sahneyi. Ha birde bana Fatih Sultan Mehmet'den cok Era Istanbulu fethetti gibi geldi bu filmde. Kiz masallah hem yeniceri liderinin manitasi, hem hamile, hemde ordunun, babasi yaralandiktan sonra, geriye kalan top dökebilen yegane askeri. Biraz sacma geldi bana, ama genel olarak izlenmesi gereken pahali oldugu her yerinden belli bir film.

çok ilginç hala sinema çekimi düşmedi nete normalde iddalı filmlerin hemen sinema çekimi düşerdi ama bunda ses yok hala.

Film her açıdan çok yetersiz ve bazı hatalar mevcut, İstanbul'un fethinde Fatih'in önemi çok büyük ancak buna rağmen hiç bir şey yapmamış gibi gösterilmiş, varlığı bile kesin bulgulara dayandırılamayan Ulubatlı Hasan'ın bu kadar ön planda tutulması da yanlış Jüstinyani ile kız meselesi varmış gibi göstermişler bir de bu da ayrı bir saçmalık. Diğer yandan o dönem katı kurallar vardı Hasan'ın o kızla yaşadıkları da pek müsaade edilecek olaylar değil.

Neyse sonuç olarak emek verilmiş iyi hoş ama olmamış bence, tek artısı muhteşem tarihimizin sergilenmesinde öncü olur belki.

Ben beğenmedim demiştim ama neden beğenmediğimi de ben de söyleyim;

Film doğruymuş yanlışmış izlerken pek o konulara girmedim, daha çok kurgusal olarak düşündüm hep.

1-) Nasıl padişah la o, ben şu sakalsız, sıska halimle daha çok padişaha benzerim.

2-) Rüya sahnesi aşırı dandikti yok biryerler yarılıyor falan ne la o öyle, o kadar para harcadın orayı da adam akıllı düşün ya da yapma hiç.

3-) Bence filmlerin müzikleri çok önemlidir, bu filmde müzik yok anasını satıyım, saçma saçma müzikler, hayır yapamıyosun maden mehter diye birşey var hafif süsle değiştir koy.

4-) Film boyu Akşemseddin'i bekledim, gele gele sonda geldi, o da Akşemseddin değil anca Noel Baba olur. Akşemseddinden soğudum.

daha birsürü aklıma gelen varda en belli akılda kalanlar bunlar gibi geldi bana, kendi adıma hiiiiiiiç beğenmedim.

Yalnız padişah rolündeki adama laf atmayın lan en güzel o oynadı.

kurgudan,olay örgüsüne,diyaloglardan senaryoya .tam anlamıyla çok kötü.izlerken bazı sahnelerde gülmemek için kendimi zor tuttum izlerken utandım

Lan beğenmediniz tamam da bokunu çıkarır boyutta abartarak eleştirmişsiniz. Rezalet diyecek kadar kötü değil, saçmalamayın bence.

ülkemizde yapılmış en kaliteli ve istanbulun fethini anlatan en güzel film bence sahneleride gerçekten güzeldi çoğu Türk tarihi filmine bakarsak konu üzerinden dehşet derecede oynamalar yapılmıştır ama bu olabildiğince doğal anlatılmış eksik yanları yok mu var ama onlara takılmaktansa eski istanbulun tadını çıkarın ve osmanlı ordusunun o ihtişamını belki yarısı kadar bile değil ama yaşamaya bakın böyle filmler hiç olmuyor uzun sürede olmayabilir sahip çıkın izleyin belki beğenmemiş olabliirsini ama milletin aklnı bulandırmayın ben sevdim izlediğim salondada herkes ayakta alkışladı film bitince.. fırsatını bulursam tekrar gidecem.. fatih ve bizans imparatorunu karakterlerini süper canlandırmış tebrikte etmek lazım

İstanbul'un Akşemseddin Hoca'nın istihare'ye yatması sonucu fethedildiğini öğrendik.

Film çok iyi gişe yaptı.

Son yıllarda bu kadar rağbet gören bi film hatırlamıyorum.

Bu kalabalığı en son Titanic'te görmüştüm, tabi Adana için konuşuyorum.

Tammen yabancı savaş filmlerine özenti olmuş.

En basitinden filmin fon müziği rezalet. Osmanlıda keman mı vardı? Bari kaval, ney gibi bir şeyler çalın fonda.

Repliklerde çok sıradan.

Olmamış

Geri
Üst Alt