Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

abartmayalım beyler tamam biraz sacmalıklarıda olsa cok güzel filmdi. bundan sonraki filmlerin daha iyi cekilmesi icin bir ön ayak olur inşallah

abartmayalım beyler tamam biraz sacmalıklarıda olsa cok güzel filmdi. bundan sonraki filmlerin daha iyi cekilmesi icin bir ön ayak olur inşallah

keşke ön ayak olacak başka tarih sahnesi seçselerdi keşke istanbulun fethi gibi dönüm noktasıyla başlamasalarmış keşke.

filmden sahne

[video=youtube;vt8BRsqmFGc]https://www.youtube.com/watch?v=vt8BRsqmFGc[/video]

yetersiz buldum.

filmi dün izledim açıkcası 17 milyon lira edecek bir yapı8m olmamış filmin kurgu çok kötü sahneler kopuk kopuk ilerliyor bide baş rolde fatih mi var ulubatlı hasan mı var anlamadım keşke fatih rolünü ibrahim çelikkol oynasaymış dedim

kısacası orta düzey bir film

Şu filmi en ağır şekilde eleştirenler hatta hakaret edenlerin bile bu ülkenin tarihini anlatan güzel filmler yapılmasını yürekten istediğine inanıyorum.

Ancak bu arkadaşlar sabırsızlıktan mı yoksa art niyetten mi anlayamıyorum, eleştirilerinde ölçüyü aşırı derece kaçırıyorlar, gerçekleri görmezlikten gelmeye ısrarla devam ediyorlar.

Karşılaştırdıkları yapımlara bakıyorsun, bu filmin en az 8-9 katı maliyetle çekilmiş filmler... Kaldı ki o filmler parasal anlamda üstün olduğu gibi tecrübeli yapımcı, yönetmen, oyuncu ve hatta figüranlarla çekiliyor, adamların on numara ekipmanları var, dev alanlara muhteşem film platoları kurmuş durumdalar..

Biz de ise aşk ve dram filmleri çıkarırsak bu alanlardaki her malzememiz 10 üzerinden 0... Daha ilk tecrübe, çok saçma da hatta komikte olabilir. Ama filme gitmeyin tarzı eleştirilere devam ederseniz, bu ülkede hiç bi halt yapılmaz, biz de yahu bizimkiler niye yapmıyor şu şanlı tarihimizi diye gevşek gevşek konuşmaya devam ederiz.

bugün izleme fırsatı buldum bazıları çok eleştirmiş bazıları çok begenmiş ama eleştirenlere sadece şunu söylemek istiyorum daha iyisini siz yapında izleyek ...

10 numara film ha eksikleri yokmu var tabi ama bu kadar kusur kadı kızında da olur

Ha bu arada filmin müzikleri harikaydı..

İzlemedim ama aldığım tepkiler çok iyi.. Türkiyeye gelir gelmez ilk işlerimden biri olacak Fetih 1453'ü izlemek..

filmin tek eksiği Türklerin yapmış olması yabancılar böyle filmler yapınca helal olsun diyoruz ayıp biraz emeğe saygı matrixde yüzüklerin efendisinde hiç mi hata yok recep ivediğin rekor kırdığı bi ülkede bu filme gelen eleştiriler normal aslında

Şu filmi en ağır şekilde eleştirenler hatta hakaret edenlerin bile bu ülkenin tarihini anlatan güzel filmler yapılmasını yürekten istediğine inanıyorum.

Ancak bu arkadaşlar sabırsızlıktan mı yoksa art niyetten mi anlayamıyorum, eleştirilerinde ölçüyü aşırı derece kaçırıyorlar, gerçekleri görmezlikten gelmeye ısrarla devam ediyorlar.

Karşılaştırdıkları yapımlara bakıyorsun, bu filmin en az 8-9 katı maliyetle çekilmiş filmler... Kaldı ki o filmler parasal anlamda üstün olduğu gibi tecrübeli yapımcı, yönetmen, oyuncu ve hatta figüranlarla çekiliyor, adamların on numara ekipmanları var, dev alanlara muhteşem film platoları kurmuş durumdalar..

Biz de ise aşk ve dram filmleri çıkarırsak bu alanlardaki her malzememiz 10 üzerinden 0... Daha ilk tecrübe, çok saçma da hatta komikte olabilir. Ama filme gitmeyin tarzı eleştirilere devam ederseniz, bu ülkede hiç bi halt yapılmaz, biz de yahu bizimkiler niye yapmıyor şu şanlı tarihimizi diye gevşek gevşek konuşmaya devam ederiz.

Recep Ivedik serisini yapan adama daha cok kazandirmaya gerek yok.. Ne yapacak burdan cok para kazaninca gidip 3-5 tane daha recep ivedik mi cekecek.. Rezil recep ivedik filmlerinin arkasinda en az Sahan kadar bu adamin da parmagi var.. bu filmle de bu isi bilmediklerini gosterdiler.. bunlar para kazanmasa da olur.. Ulkeye faydali olacak insanlar kazansin..

bugün izleme fırsatı buldum bazıları çok eleştirmiş bazıları çok begenmiş ama eleştirenlere sadece şunu söylemek istiyorum daha iyisini siz yapında izleyek ...

10 numara film ha eksikleri yokmu var tabi ama bu kadar kusur kadı kızında da olur

cocuk oldugun cok belli.. doktor yada muhendis adam bunu begenmedi diye film mi yapsin.. film yapmadan buna kotu diyemez mi akli basinda bi insan :)

neyse buyuyunce duzelir..

filmin tek eksiği Türklerin yapmış olması yabancılar böyle filmler yapınca helal olsun diyoruz ayıp biraz emeğe saygı matrixde yüzüklerin efendisinde hiç mi hata yok recep ivediğin rekor kırdığı bi ülkede bu filme gelen eleştiriler normal aslında

cok komik bi yorum olmus.. Bu filmi begenenler cogunlukta.. burda elestirenler azinlik.. bizim sayimiz recep ivedik gibi rezil filmlere rekor kirdirmaya yetmez.. bu filmi begenen cogunluk recep ivedik serisinin neden cok izlendigini gosteriyor aslinda..

bizim halkimiz iyi filmden anlamiyor, anlasa recep ivedik ve 1453 gibi filmleri begenmez.. yapimcisi ve iki rezil filmin arkasindaki adam ayni kisi, dikkatini cekerim.. Recep Ivedik'te sivayan adam, birden Spielberg mi oldu basimiza :)

unutmadan ekleyeyim, biz burda art niyetimizden elestirmiyoruz.. film kotu arkadas.. bariz kotu.. bunun lami cimi yok..

Sen otur Gladyator'u bi daha izle, kaliteli tarihi film nasil olur bi hafizani tazele sonra gel hala utanmiyorsan bu hilkat garibesi filme iyi de..

sanki biz istemeyiz Fetih'le ilgili guzel bir Turk filmi olsun.. guzel olsa para kazansin diye birkac kez daha izlerdim sinemada.. ama kotu arkadas..

Film ne çok iyi ne çok kötü

Amma filmin en büyük eksiği bence en önemli eksiği 1 tane bile akla kazınacak bir müziğinin olmayışı .

Yıllardır bu filme hazırlandığını söyleyen biri müzik işini nasıl düşünemez çok ilginç

cocuk oldugun cok belli.. doktor yada muhendis adam bunu begenmedi diye film mi yapsin.. film yapmadan buna kotu diyemez mi akli basinda bi insan :)

neyse buyuyunce duzelir..

onu ne manada dediğimi anlamadıysan daha ne diyeyim...

biraz yapıcı olun yıkıcı değil..

Filmi bugün izledim neden bu kadar eleştirildiğini ise anlamadım. Eleştirilecek noktalara elbette ki var ama bence gayet güzel bir film. Genel itibariyle devrim niteliğinde bir film de denilebilir.

Bu filmden sonra artık bu tarz büyük bütçeli ve zengin tarihimizden çıkmış olayların anlatıldığı filmleri beklemek bizim de hakkımız diye düşünüyorum.

Olm sen Alman olsan Hitler bıyığı falan bırakırdın kesin. Çok milliyetçi düşünüyorsun, toz kondurmuyorsun filme :D

Ne alaka hırbo. Bazı bokunu çıkartanlara lafım. Yoksa benim eleştirdiğim tonla nokta var ama Hasan'a kızın eski kırığını niye anlatmadığını, Hasan'la neden seviştiğini, taşların arkasındaki tekila şişelerini, 50 bin kişiyi toplayıp namaz kıldırmak yerine adamları bilgisayarla klonladıklarını, Fatih Sultan Mehmet'in sultanının neden alımlı ve çekici olup neden aslında tam tersine çarşaflı yüzü gözü gözükmeyen bir tip yapmadıklarını eleştirmiyorum.

Benim eleştirelim daha çok film odaklı, detay odaklı değil. Güzelim film, eleştirilecek tonla nokta var, biri de çıkıp demiyor ki "arkadaş o gemilerin karadan yürütme fikrinii kim verdi?" diye. Ya da başka biri çıkıp demiyor ki "bu adam sadece ordunun başında durarak mı savaş kazandırdı?" Koskoca Fatih Sultan Mehmet'i, çağ atlatan zekayı arka plana itip de bi şeyhin ona verdiği gazla ayaklanmasını anlatan filmi eleştirmek en doğal hakları ama bu noktayı eleştiriyorlarsa. Birçoklarına göre Hasan'ın gerçekten var olup olmadığı, efsane mi değil mi şüphe duyanların olduğu bir adamı Fatih Sultan Mehmet'ten daha önde tutup, savaşı kazandıran adam hüviyetine bürümelerini eleştirsinler, başım gözüm üstüne.

Film güzel abarttığınız kadar kötü değill.Osmanlı'nın hatta Dünyanın en önemli olaylarından biri olarak görülen savaş olduğu için yüksek beklentiler içinde izlemeye başladım.Bazı yanlış bilgiler var ama ben beğenmedim desem yalan olur.

Geri
Üst Alt