Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

diğerlerini bilmem de benim işim bu evet.

Aman ne güzel, ileride işinde büyü de bari şu filmlere güzel bir ayar çek. Ülkede yönetmen, ışıkçı eksiği var. Ha bir de film eleştirmeni eksiği. Zaten senin kafana göre bu forumda her boku sen biliyorsun, diğer geriye kalan herkes müsvette, kalitesiz, seviyesiz, gerizekalı.

Zihniyeti bu olanın görüşleri de benim için fıstır.

Ne alaka hırbo. Bazı bokunu çıkartanlara lafım. Yoksa benim eleştirdiğim tonla nokta var ama Hasan'a kızın eski kırığını niye anlatmadığını, Hasan'la neden seviştiğini, taşların arkasındaki tekila şişelerini, 50 bin kişiyi toplayıp namaz kıldırmak yerine adamları bilgisayarla klonladıklarını, Fatih Sultan Mehmet'in sultanının neden alımlı ve çekici olup neden aslında tam tersine çarşaflı yüzü gözü gözükmeyen bir tip yapmadıklarını eleştirmiyorum.

Benim eleştirelim daha çok film odaklı, detay odaklı değil. Güzelim film, eleştirilecek tonla nokta var, biri de çıkıp demiyor ki "arkadaş o gemilerin karadan yürütme fikrinii kim verdi?" diye. Ya da başka biri çıkıp demiyor ki "bu adam sadece ordunun başında durarak mı savaş kazandırdı?" Koskoca Fatih Sultan Mehmet'i, çağ atlatan zekayı arka plana itip de bi şeyhin ona verdiği gazla ayaklanmasını anlatan filmi eleştirmek en doğal hakları ama bu noktayı eleştiriyorlarsa. Birçoklarına göre Hasan'ın gerçekten var olup olmadığı, efsane mi değil mi şüphe duyanların olduğu bir adamı Fatih Sultan Mehmet'ten daha önde tutup, savaşı kazandıran adam hüviyetine bürümelerini eleştirsinler, başım gözüm üstüne.

200 bin kişilik orduyla hemde en iyi silahlarla en iyi toplarla 8 bin kişilik bizans savunmasını 50 günde zar zor yıkmışız sen hala yok şu zeka bu dahilik peşindesin. abartma konusunda üstümüze yok.

Oha lan, adama bak, Fatih'i küçümsedi, artık mesajlarımı alıntılama kanki, muhattabım değilsin.

Eleştirilecek çok yeri var ama tarihimize hürmeten mutlaka izlemek gerekir. bu bir başlangıç olur ve inşallah daha iyileri yapılır. Ama ne yalan söyleyim bazı yerleri izlerken gülesim geldi. Filmi yaparken mutlaka tarihçilerer danışıyorlardır ama bu biraz eksik kalmış sanki. Benim bile yarım aklımla hadi canım dediğim çok sahne oldu...

O değil de adamın mantığa bak allasen, delirtti beni akşam akşam.

Lan hayvani bir sur var karşında, afedersin de kaşıkla mı kazıyıp içeri girecekti bu herifler, 200 bin kişi dedi adam ya, sanki kafa kafaya vuruşmuşuz da kalkmış bana ne anlatıyor. 200/8 hesabından yaptıysan olmamış kanka, tamam adam başı 25 kişi düşüyor da savaş senin age of'ta bildiğin gibi bir olay değil maalesef. Hayallerini yıktığım için özür dilerim.

Adam abarttın dedi lan:asd:

200 bin kişilik orduyla hemde en iyi silahlarla en iyi toplarla 8 bin kişilik bizans savunmasını 50 günde zar zor yıkmışız sen hala yok şu zeka bu dahilik peşindesin. abartma konusunda üstümüze yok.

Rambo'yu izlerken ne düşündün acaba.Keşke Fatih yerine sen olsaydın 2 günde alırdık.

Bu arada yavaş gelin. İstanbul'un daha önce kaç kez kuşatıldığını biliyor musunuz? Hayatında birine yumruk atmamış adamlar iyice sallamya başlamış. Çok kolaydı fetih yapmak. Koyunu güdemeyecek adam Fatih' e laf atıyo..

Fikriniz olmadan önce bilginiz olsun vesselam...

Aga, güldüm falan ama kusura bakma. Böyle bi cahillikle dalga geçmek de benim hatam, doğru değil yaptığım. Bi oturun okuyun la, tarihten hiç anlamayan, hayatında tarih derslerini zar zor veren hatta defalarca kalan adam olmama rağmen bu kadar cahil değilim olm, te Allah'ım.

Yılın mesajına adaydır şimdiden.

O değil de adamın mantığa bak allasen, delirtti beni akşam akşam.

Lan hayvani bir sur var karşında, afedersin de kaşıkla mı kazıyıp içeri girecekti bu herifler, 200 bin kişi dedi adam ya, sanki kafa kafaya vuruşmuşuz da kalkmış bana ne anlatıyor. 200/8 hesabından yaptıysan olmamış kanka, tamam adam başı 25 kişi düşüyor da savaş senin age of'ta bildiğin gibi bir olay değil maalesef. Hayallerini yıktığım için özür dilerim.

Adam abarttın dedi lan:asd:

muhattabım değilsin diyorsun zorla muhattap ettiriyorsun. sur bahane oldu şimdi. bence biraz başarısız bir galibiyet okadar üstün güce bukadar zayıf bir düşman karşısında neredeyse kaybedecektik.

Yıllarca geçilemeyen Bizans surlarına hep Barcelona 11i ile saldırdılar sanki.

hahaha başlamışlar hemen kırmaya dökmeye allahın yobazları tamm okey by.

II. Mehmed, Konstantinopolis'i almak istiyordu, fakat bu hiç de kolay olmayacaktı. Ancak II. Mehmed'in tutkusu büyüktü ve bu tutku dehası ve zekasıyla birleşince ilk Havan topu olan Şahi toplarınıdöktürdü. Bu toplar Fatih'in buluşuydu. Bu top kuşatma esnasında sabaha yakın bir zamanda Bizans Surları'nda gedikler açmıştır.

II. Mehmed, donanmanın karadan yürütülüp Haliç'e indirilebileceğni belirtti. Birçok vezir ve paşa bu duruma tepki gösterdi.

Bunlar sadece göz önüne gelen detaylar. Sen bi bak bakalım zeka var mıymış yokmuş. Adam buluş yapmış sen hâlâ neyin kafasındasın acaba?

muhattabım değilsin diyorsun zorla muhattap ettiriyorsun. sur bahane oldu şimdi. bence biraz başarısız bir galibiyet okadar üstün güce bukadar zayıf bir düşman karşısında neredeyse kaybedecektik.

Allah seni bildiği gibi yapsın lan.:asd:

Neredeyse kaybedecektik nasıl bir laf, futbol oynamıyoruz oğlum, son dakika golleri Euro 2008'de kaldı, çıldırtırsın adamı. Koskoca padişaha ne dedi lan herif, o surlar yumruk atınca düşmüyor, eşşek yüküyle top atılmasına rağmen zar zor delmişler, neyin kafası bu anlamış değilim. Lan sen olsan kaçar giderdin, herif macarların geldiğini bile bile kararlılığından vazgeçmemiş, tutmuş ne diyorsun. Ya hadi bi git allasen.

Allah seni bildiği gibi yapsın lan.:asd:

Neredeyse kaybedecektik nasıl bir laf, futbol oynamıyoruz oğlum, son dakika golleri Euro 2008'de kaldı, çıldırtırsın adamı. Koskoca padişaha ne dedi lan herif, o surlar yumruk atınca düşmüyor, eşşek yüküyle top atılmasına rağmen zar zor delmişler, neyin kafası bu anlamış değilim. Lan sen olsan kaçar giderdin, herif macarların geldiğini bile bile kararlılığından vazgeçmemiş, tutmuş ne diyorsun. Ya hadi bi git allasen.

nedereyse dayak yiyecektik demeliydim pardon.

Oha...

Adam sanki bilgisayar'da oyun oynuyormuş gibi kale fethedileceğini sanıyor. :asd:

Ya aga gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Adam çağ atlatan bir imparatora neler diyor yahu.:asd:

karadeniz ve akdeniz'i birbirine bağlayan deniz yolu üzerinde kurulu olan istanbul, günümüzde olduğu gibi o zamanlar da oldukça önemli bir şehirdi. 1453 yılına kadar farklı zamanlarda, avarlar, araplar, avrupalılar ve osmanlılar tarafından defalarca kuşatılmış, fakat gerek bizans'ın sahip olduğu rum ateşi (grejuva), gerekse şehrin o zamanlar için aşılamaz olarak görülen surları, bu fetih hareketlerini başarısız kılmıştı.

sayıları 29 olan kuşatmalar sırayla şunlardır:

--m.ö 340 makedonya kralı phillippe

--m.ö 194 roma imparatoru septim severus(başarılı olmuştur.şehir artık romalılara bağlanmıştır.)

--m.s 616 iran hükümdarı keyhüsrev

--m.s 626 iranlılar ve avar türkleri ortak

--m.s 665 emevi halifesi muaviye

--m.s 667 emevi halifesi muaviye

--m.s 672 emevi halifesi muaviye

--m.s 712 emevi halifesi i.velid

--m.s 722 emevi halifesi i.velid(yalnızca galata limanı alınmış,arap camii inşa edilmiştir.)

--m.s 782 abbasiler (kent haraca bağlanmıştır.)

--m.s 854 abbasi halifesi mütevekkil

--m.s 864 ruslar

--m.s 869 abbasi halifesi mütevekkil

--m.s 936 ruslar

--m.s 959 macarlar

--m.s 970 abbasiler (kent haraca bağlanmıştır.)

--m.s 1203 latinler (latinler istanbul'u 1261'e kadar ellerinde tuttular.)

--m.s 1302 venedikliler

--m.s 1348 cenovalılar

--m.s 1391-1396 osmanlı padişahı i.bayazid (şehir istanbul'da bir türk mahallesi kurulması isteğine karşı çıkılması üzerine ablukaya alınmıştır.)

--m.s 1412 osmanlı şehzadesi musa çelebi

--m.s 1422 osmanlı padişahı ii.murat

--m.s 1437 cenovalılar

--m.s 1453 osmanlı padişahı ii.mehmed(başarılı olmuştur.sonrasında şehir türklerin hakimiyeti haline girmiştir.)

bunun yanında atilla'nın,vikinglerin,bulgarın ve gotların da kuşatma yaptığı bazı kaynaklarda geçer ama tarihleri bilinmemektedir.

yanında herhangi bir açıklama yapılmayan kuşatmalar başarısız kuşatmalardır.

Evet gerçektende istanbulu ben bile alırdım Fatih neden zorlandı acaba ?

:)

Geri
Üst Alt