FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Burda fifaya edilmeyen laf kalmamış..heralde pes in fifadan daha iyi oldugunu pc için soyleniyor. ps3 te ise fifa ile pes arasında daglar kadar fark var.ps 3 te fifa mukemmel bir oyun pes ise 10 yıl oncesinin atari oyunlarından farkı yok herangi hızlı bir adamla butun rakip takımı gecip gol atabilirsiniz şutlar paslar tam bir atari oyunu fifa ise nerdeyse gercek bir maç gibi ikili mucadeleler falan inanılmaz.Tabi bu soylediklerimin hepsi ps3 için fifa ile pes kıyas bile kabul etmez..

PS3'te kıyaslayan yok zaten. PC için konuşuluyor. PS3'te FİFA daha iyi ama ben yine eğlence için PES tercih ediyorum.

Oyun sitelerine bakıyorsanız işiniz var. Hele de ünlü oyun sitelerinin IGN,Gamespot,Gamespy vs. gibi ne kadar para karşılığı konuştuğu bilinen bir gerçek. O yüzden oyun sitelerinde verilen puanların çoğunun bir anlamı yok, ha Fifa 2010'un Pes 2010'dan iyi olduğu da bir gerçek ama ondan önceki bütün senelerde PES'in bariz bir üstünlüğü varken hala tersini iddia etmeleri de komik.

Bir kere PES'in hem oynanabilirlik hem de grafik açısından son yıllarda Fifa'dan dağlar kadar önde olduğu bir gerçek ne kadar 2010 versiyonunda Fifa oynanabilirlik açısından büyük bir atlama yapmış olsa da. Fifa'nın en büyük ve belki de tek avantajı lisansı olması,lisansı olmasına rağmen rezillik denecek seviyede az milli takım olması 2010 versiyonunda ayıp.

Sonuç olarak PES oynanabilirlik açısından muhteşem bir geri dönüş yapmadıysa bu sene Fifa'yı yakalayamaz,Fifa az da olsa geçen sene başlattığı akımın üstüne koyup ilerler ama PES'in de bu oynanabilirlik yoluna girmesi rekabeti kızıştıracak,bu da bizim işimize geliyor :D

FIFA oynayışı ve gerçekçiliği için oynanıyor konsolda. Başka hiç bir sebebi yok.

Buraya World Cup 2010'da oynadığım bir maçı video olarak çekip yollasam "hadi lan ordan gerçek maç bu" dersiniz, o derece gerçekçilik had safhada, tabii grafik ve atmosferde aşmış World Cup 2010'da.

IGN, Gamespot falan hadi diyelim EA'den parayı alıyor da konuşuyor; peki her oyun kritiği yayınlayan site, dergi, vs. de mi para alıyor EA Sports'dan? Çünkü PES'in daha iyi olduğunu söyleyen yerli veya yabancı bir oluşum göremedim ortalıkta. FIFA 11 için de çok büyük ihtimalle bu böyle olacak. En son GamesCon'da da millet konuştu, o organizasyondaki halleriyle FIFA çok daha iyi durumdaymış.

Fifa pcde senelerdir ceptne yiyiyor.Aynı görüntü kalitesi ve aynı top yerine balona vuruyormuş hissi. Ps3'te isa Fifa pesten üstündür ama ps kafelerde de bulamıyorsun, oynayamıyorsun.Videoda gördüğüm kadarı ile görüntü kalitesi aynı gibi bu sene de.Next gen falan diyorlar umarım farklı bir şeyle karşılaşırız.Biraz özensin ea.

Fifa pcde senelerdir ceptne yiyiyor.Aynı görüntü kalitesi ve aynı top yerine balona vuruyormuş hissi. Ps3'te isa Fifa pesten üstündür ama ps kafelerde de bulamıyorsun, oynayamıyorsun.Videoda gördüğüm kadarı ile görüntü kalitesi aynı gibi bu sene de.Next gen falan diyorlar umarım farklı bir şeyle karşılaşırız.Biraz özensin ea.

[video=youtube;lrWFfmFwDO8]https://www.youtube.com/watch?v=lrWFfmFwDO8[/video]

En ufak örnek. FIFA 10 Gameplay yazdığına da bakmayın sakın, FIFA 10 Xbox 360 & PS3 versiyonu bu sene FIFA 11 adıyla PC'ye çıkıyor. (Grafik, oynayış felan hepsi aynı, tek fark kadrolar, formalar felan)

World Cup 2010'un devamı niteliğinde yaparlarsa ki öyle olacak, FİFA 2011 PES'i ezer. Bunu PES sever olarak söylüyorum. PC için kötüydü FİFA sadece ama onuda bu sene sanırım çözecekler. Tabi ki PC versiyonu için Physx ve Cuda desteği alamaması kötü.

vs

[video=youtube;ulzLU3At3lA]https://www.youtube.com/watch?v=ulzLU3At3lA[/video]

:D

Bu oyunun neyini bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum? Çizgi film gibi geldi bana... Eğer Fifa bir devrim yapmak istiyorsa oyunun çekirdeğinde bir değişim yapması gerekiyor.

Pesçiyim ama bu sene Fifayi almayi dusunuyorum

Bu oyunun neyini bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum? Çizgi film gibi geldi bana... Eğer Fifa bir devrim yapmak istiyorsa oyunun çekirdeğinde bir değişim yapması gerekiyor.

• Oynayışın inanılmaz gerçekçi oluşunu,
  • Her animasyon gerçekle birebir olduğu için oyunun çok gerçekçi gözükmesini,
  • 360 derece dribbling özelliğini, (Yani futbolcular 8 yön veya 16 yön hareket imkanına kısıtlı kalmıyor, 360 derece hareket imkanı oluyor bu özellik ile)
  • Pro-passing adı verilen özelliği, (Mesela pasör oyuncular direkt kendini belli eder günümüz futbolunda, bu özellik ile aynen oyunda da belli edecekler kendilerini artık. Her futbolcu Xavi gibi pas atamayacak oyunda, ve oyuncular sahayı ve arkadaşlarını görmeden pas atamayacaklar, yani sırtı dönük bir adam önünü görmeden bir oyuncuya pas atamayacak ve pasör olmayan oyuncular tek ve hızlı pası zor yapacak, bunları sadece pasör adamlar yapacak)
  • Personality özelliğini, (Yani her oyuncunun özel yetenekleri meydana çıkacak. Mesela Messi dribblingi çok iyi yapıyor, oyunda da diğer oyunculardan farklı olacak bu yönüyle ayrılacak, Xavi pası çok iyi atıyor, Xavi'de diğer oyunculardan ayrılacak bu yönüyle. Diğer bir örnek top kontrolü iyi olan bir oyuncu topu rahatça kontrol edebilecekken, top kontrolü zayıf oyuncu topu zor kontrol edecek.)
  • 11 vs 11 online mod özelliğini,
  • Hemen hemen her ligin lisansının bulunmasını,
  • Grafiklerin, saha çimlerinin, yağmurlu maçların ve karlı maçların çok iyi olmasını ve bu maçlarda formaların ıslanması gibi gerçekçi detayları,
  • Top fiziğinin çok iyi olmasını,
  • Golden sonra kendi gol sevincini özgürce yapabilmeni,
  • 30'u geçik özel hareketler yapabilmeni,
  • Bazı oyunculara özel animasyonları, (koşu animasyonu, topa vuruş animasyonu gibi)
  • Maçı kazanmak için organize ataklar geliştirmek (aynı gerçekte ki gibi, yani Messi'ye ver gitsin olayı yok) gerektiğini abartıyoruz Adem ki aklıma gelenlerden yazdım, daha yazmadıklarım da var.

Abartılmayacak gibi mi sence :) ?

PES ve FIFA arasinda artik daglar kadar fark var, PES'in daha çok çalismasi lazim FIFA'nin seviyesine gelebilmek için. Öncedende dedim PES'den baska birseye elimi surezdim, ta ki FIFA10'a kadar. Next gen hakkinda konusuyorum.

PES ve FIFA arasinda artik daglar kadar fark var, PES'in daha çok çalismasi lazim FIFA'nin seviyesine gelebilmek için. Öncedende dedim PES'den baska birseye elimi surezdim, ta ki FIFA10'a kadar. Next gen hakkinda konusuyorum.

Abartmışsınız,2009'a kadar PES hep önde götürmüştür,2009'da da kılpayı farkla PES öndeydi ama Fifa hissetiriyordu birşeyler olduğunu. 2010'la birlikte Fifa 360 dribbling,free passing olayına next-gene sizin deyiminizle bir sene erkenden girdi. O açıdan şu anda Fifa'nın oynanabilirlik açısından önde olduğu aşikar,bu sene PES de ona geçiş yapıyor eğer Fifa üstüne koymaya başarabilirse ki ben şahsen 11v11 olayını beğendim ne kadar oynanabilirlikle alakası olmasa da bu sene de götürür. Ama PES'in de bu yola girmesi oyuncular açısından iyi olacak.

tam tersi yahu pes cizgi film gibi geliyor bana.

Bu biraz kolpa olmuş. Elano'yu zenci yapan bir oyunla (Fifa) Servet Çetin'i bile bire bir benzeten bir oyunu karşılaştırmanız ayıptır.

Bu biraz kolpa olmuş. Elano'yu zenci yapan bir oyunla (Fifa) Servet Çetin'i bile bire bir benzeten bir oyunu karşılaştırmanız ayıptır.

1 - Elano'nun yüzü ciddi şekilde benzetilmişti FIFA'da.

2 - PES ve FIFA'nın futbolcu yüzleri için harcadıkları emek arasında dağlar kadar fark var. EA Sports yüzleri sıfırdan yaratıyor ve gerçeğine benzetiyor. PES ise gerçek suratı sadece yapıştırıyor.

3 - Çizgi filmden kasıt zaten grafikler falan değil. Gerçekçilikten bahsediyor arkadaş. FIFA gerçeğe çok yakın bir oyunken, PES'in yaptıkları çok hayalci işler.

EA Sports Serhat'a harcligini yollamis yine :o

1 - Elano'nun yüzü ciddi şekilde benzetilmişti FIFA'da.

2 - PES ve FIFA'nın futbolcu yüzleri için harcadıkları emek arasında dağlar kadar fark var. EA Sports yüzleri sıfırdan yaratıyor ve gerçeğine benzetiyor. PES ise gerçek suratı sadece yapıştırıyor.

3 - Çizgi filmden kasıt zaten grafikler falan değil. Gerçekçilikten bahsediyor arkadaş. FIFA gerçeğe çok yakın bir oyunken, PES'in yaptıkları çok hayalci işler.

Kolpalar aleminde geziyorsun ne diyim ki,fanboya bağlamışsın. Elano'nun yüzü benzetilmiş dedin ya ben daha birşey demiyorum adam bariz zenci oyunda. Sıfırdan yaratsınlar ya da fotoyu yapıştırsınlar,bizim umurumuzda değil. Oyuncu emeğe değil ne kadar gerçekçi olduğuna bakar ve Fifa PES'ten grafik olarak iyi diyen varsa zaten bence direk sussun.

Fifa'da da uzaktan bütün şutlar gol olurken,her ara pas rakipten geçerken gerçekçiliğe gerçekten MÜTHİŞ(!) yaklaşmış bir oyun. İki oyunun da gerçekçilikle alakası yok,futbol oynamayan arkadaşlar gerçekçi diye yorum yapmasın.

Geri
Üst Alt