FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Cevap: FIFA 11 (PS3/Xbox 360/PC)

Abartmışsınız,2009'a kadar PES hep önde götürmüştür,2009'da da kılpayı farkla PES öndeydi ama Fifa hissetiriyordu birşeyler olduğunu. 2010'la birlikte Fifa 360 dribbling,free passing olayına next-gene sizin deyiminizle bir sene erkenden girdi. O açıdan şu anda Fifa'nın oynanabilirlik açısından önde olduğu aşikar,bu sene PES de ona geçiş yapıyor eğer Fifa üstüne koymaya başarabilirse ki ben şahsen 11v11 olayını beğendim ne kadar oynanabilirlikle alakası olmasa da bu sene de götürür. Ama PES'in de bu yola girmesi oyuncular açısından iyi olacak.

Bu biraz kolpa olmuş. Elano'yu zenci yapan bir oyunla (Fifa) Servet Çetin'i bile bire bir benzeten bir oyunu karşılaştırmanız ayıptır.

Ben PES2008'den bu yana oynadigim her PES'de saç bas yoldum adeta, okadar çok yanlis varki oyunda adamin sinirini adeta attiriyor. FIFA10 oynamaya basladigimda once hic beyenmedim, ama oynadikca alisdim ve kendime geldim. Bazenler oyle maçlar çikiyorki "aah ayni gerçek maç" denilecek kadar iyi oluyor oynayisi. Ben PES'in PES5'den belli geriledigini gordum. Zaten Seabass bu sene kendi agziylan dedi, biz halen PES1'deki kullandigimiz sistemi kullaniyoruz oyunlarimizi yapmak için.

Gelelim PES2011'e.. bu oyundan umutlu oldugumu sakliyamam, gameplay videolarini izledim, dikkatimi çeken halen o adami sinir krizine getirecek olan hatalar var oyunda, fiziksel olarak. Mesala top fizigi.. degisen birsey yok. Evet PES geçen seneden farkli oyun olabilir, ama daha çok çalismalari lazim. Orneginde FIFA geçen seneden bu seneye çok degisiklik yapmasi gerekmedi, çunki adamlarin sistemi zaten iyi..

Ama sen Futbol oyununu gorunusu için beyeniyorsan, Servet'in yuzu gercegi animsatmadigi icin oynamak istiyorsan ona birsey diyemem..

Bu arada PES6 degilmiydi Elano'yu zenci yapan ? :asd:

Kolpalar aleminde geziyorsun ne diyim ki,fanboya bağlamışsın. Elano'nun yüzü benzetilmiş dedin ya ben daha birşey demiyorum adam bariz zenci oyunda. Sıfırdan yaratsınlar ya da fotoyu yapıştırsınlar,bizim umurumuzda değil. Oyuncu emeğe değil ne kadar gerçekçi olduğuna bakar ve Fifa PES'ten grafik olarak iyi diyen varsa zaten bence direk sussun.

Fifa'da da uzaktan bütün şutlar gol olurken,her ara pas rakipten geçerken gerçekçiliğe gerçekten MÜTHİŞ(!) yaklaşmış bir oyun. İki oyunun da gerçekçilikle alakası yok,futbol oynamayan arkadaşlar gerçekçi diye yorum yapmasın.

YouTube - Fifa 10 Galatasaray players face

34 saniye, neresi zenci ?

1 senedir hergun FIFA oynuyorum uzaktan gol attigim çok az oldu simdiden soyliyebilirim

Kolpalar aleminde geziyorsun ne diyim ki,fanboya bağlamışsın. Elano'nun yüzü benzetilmiş dedin ya ben daha birşey demiyorum adam bariz zenci oyunda. Sıfırdan yaratsınlar ya da fotoyu yapıştırsınlar,bizim umurumuzda değil. Oyuncu emeğe değil ne kadar gerçekçi olduğuna bakar ve Fifa PES'ten grafik olarak iyi diyen varsa zaten bence direk sussun.

Fifa'da da uzaktan bütün şutlar gol olurken,her ara pas rakipten geçerken gerçekçiliğe gerçekten MÜTHİŞ(!) yaklaşmış bir oyun. İki oyunun da gerçekçilikle alakası yok,futbol oynamayan arkadaşlar gerçekçi diye yorum yapmasın.

Elano zenci falan değil. FIFA 10'dan bahsetmiyorsan bilemem. Ya da FIFA 10'un PC sürümünden bahsediyor olabilirsin. Hiç oynamadığım için nasıl olduğu hakkında bilgim yok. Elano zenci olabilir. Üvey evlat muamelesi görüyor PC sürümü FIFA'nın.

PC sürümü değil,PS3 sürümü için konuştum. Tepeden oynarken oyunu Elano hep siyahiye kaçan bir tipti,belki de ben yanlış hatırlıyorum ama Samed Cicek arkadaşın verdiği videoda bile oyuncuların çoğunun gerçeklerine benzemediği aşikar , hele de Kewell. Ben oyunu adamlar benziyor diye oynamıyorum zaten,sadece PES'in şu ana kadar en büyük artısının grafikler olduğunu söyledim ve oyuncu yüzleri ve birçok şey bunu kanıtlıyor.

Fifa 10'un zaten PES 10'dan iyi olduğunu söylemiştim bu arada Samed,bundan önce de belirttim Fifa geçen seneki oyunun üstüne kattığı zaman PES'i bu sene de geçer,zira PES transition döneminde oyun açısından.

Yüzü sıfırdan yapmasının hiçbir değeri yok.Bununla övünmek saçmalık zaten :D

Hangisi gerçeğe yakınsa o iyidir.

Mesela oyunlardaki ışık olayı.Lambadan ışığın çıkıp duvara vurması gerekir ama ışığın bu olayını hesaplamak imkansız gibi birşey.Onun için duvara direk yansıması yapıştırılır.Yani kalkıp hesaplamazlar nereye çarpıyor nerden sekiyor

Yüzü sıfırdan yapmasının hiçbir değeri yok.Bununla övünmek saçmalık zaten :D

Hangisi gerçeğe yakınsa o iyidir.

Mesela oyunlardaki ışık olayı.Lambadan ışığın çıkıp duvara vurması gerekir ama ışığın bu olayını hesaplamak imkansız gibi birşey.Onun için duvara direk yansıması yapıştırılır.Yani kalkıp hesaplamazlar nereye çarpıyor nerden sekiyor

Yok canııımmm Fifa emek veriyor yüzleri yapmak için (!) , PES kolaya kaçıyor (!) , PES'in en az 2-3 katı bütçesi olan Fifa emek veriyormuş bir de ekstradan ona rağmen şu son 2 seneye kadar PES dağlar kadar önündeydi Fifa'nın zaten.

Yok canııımmm Fifa emek veriyor yüzleri yapmak için (!) , PES kolaya kaçıyor (!) , PES'in en az 2-3 katı bütçesi olan Fifa emek veriyormuş bir de ekstradan ona rağmen şu son 2 seneye kadar PES dağlar kadar önündeydi Fifa'nın zaten.

Ona bakarsan Pes'de de formalar karton gibi. Hic gercege benzemiyor. Hep ayni gol sevinci. Oyuncularin yürüyüs sekilleri bile cok tuhaf.

Ona bakarsan Pes'de de formalar karton gibi. Hic gercege benzemiyor. Hep ayni gol sevinci. Oyuncularin yürüyüs sekilleri bile cok tuhaf.

89 tane gol sevinci var Pes'te bu mu az? :D Ama oyunculara fabrika çıkışı en fazla 2 tane yüklemişler. Daha fazla gol sevinci istiyorsan Edit'ten girip senin tanımlaman gerekiyor. Bu bir eksi özellik.

• Oynayışın inanılmaz gerçekçi oluşunu,
  • Her animasyon gerçekle birebir olduğu için oyunun çok gerçekçi gözükmesini,
  • 360 derece dribbling özelliğini, (Yani futbolcular 8 yön veya 16 yön hareket imkanına kısıtlı kalmıyor, 360 derece hareket imkanı oluyor bu özellik ile)
  • Pro-passing adı verilen özelliği, (Mesela pasör oyuncular direkt kendini belli eder günümüz futbolunda, bu özellik ile aynen oyunda da belli edecekler kendilerini artık. Her futbolcu Xavi gibi pas atamayacak oyunda, ve oyuncular sahayı ve arkadaşlarını görmeden pas atamayacaklar, yani sırtı dönük bir adam önünü görmeden bir oyuncuya pas atamayacak ve pasör olmayan oyuncular tek ve hızlı pası zor yapacak, bunları sadece pasör adamlar yapacak)
  • Personality özelliğini, (Yani her oyuncunun özel yetenekleri meydana çıkacak. Mesela Messi dribblingi çok iyi yapıyor, oyunda da diğer oyunculardan farklı olacak bu yönüyle ayrılacak, Xavi pası çok iyi atıyor, Xavi'de diğer oyunculardan ayrılacak bu yönüyle. Diğer bir örnek top kontrolü iyi olan bir oyuncu topu rahatça kontrol edebilecekken, top kontrolü zayıf oyuncu topu zor kontrol edecek.)
  • 11 vs 11 online mod özelliğini,
  • Hemen hemen her ligin lisansının bulunmasını,
  • Grafiklerin, saha çimlerinin, yağmurlu maçların ve karlı maçların çok iyi olmasını ve bu maçlarda formaların ıslanması gibi gerçekçi detayları,
  • Top fiziğinin çok iyi olmasını,
  • Golden sonra kendi gol sevincini özgürce yapabilmeni,
  • 30'u geçik özel hareketler yapabilmeni,
  • Bazı oyunculara özel animasyonları, (koşu animasyonu, topa vuruş animasyonu gibi)
  • Maçı kazanmak için organize ataklar geliştirmek (aynı gerçekte ki gibi, yani Messi'ye ver gitsin olayı yok) gerektiğini abartıyoruz Adem ki aklıma gelenlerden yazdım, daha yazmadıklarım da var.

Abartılmayacak gibi mi sence :) ?

Tamam anladık. :D Bakalım ikisini de oynarım hangisini beğenirsem bu başlığa yazarım, hele bir çıksınlar.

Playstationu bilmemde PC'de Pes açık ara önde.Fifa 2010'u 1 maç yapıp silmiştim.Size yemin ediyorum.Kornerden gol atılan oyunun neyini savunuyorsunuz anlamıyorum:(

89 tane gol sevinci var Pes'te bu mu az? :D Ama oyunculara fabrika çıkışı en fazla 2 tane yüklemişler. Daha fazla gol sevinci istiyorsan Edit'ten girip senin tanımlaman gerekiyor. Bu bir eksi özellik.

Bu cok sacma iste. Sadece 2 tane secebiliyorsun. Fifa'da ama istedigin gol sevinci yapabilirsin. Online maclarda duruma göre arasira abartiyorum sevinci, rakibi sinir etmek icin. :asd:

Bu cok sacma iste. Sadece 2 tane secebiliyorsun. Fifa'da ama istedigin gol sevinci yapabilirsin. Online maclarda duruma göre arasira abartiyorum sevinci, rakibi sinir etmek icin. :asd:

PES'te seçemiyorsun istediğin gol sevincini ancak sınırlı değil ki gol sevinçleri 2 taneye. :o

PES'te seçemiyorsun istediğin gol sevincini ancak sınırlı değil ki gol sevinçleri 2 taneye. :o

Yanlis hatirlamiyorsam sadece 2 gol sevinci oluyor oyuncu basina. Degistirmek istiyorsan editlemen lazim yani direk degistiremiyorsun. Fifa'da öyle degil orda istedigin gol sevinci yapabilirsin golu attikdan sonra.

[video=youtube;JC8xgAF85jY]https://www.youtube.com/watch?v=JC8xgAF85jY[/video]

Yanlis hatirlamiyorsam sadece 2 gol sevinci oluyor oyuncu basina. Degistirmek istiyorsan editlemen lazim yani direk degistiremiyorsun. Fifa'da öyle degil orda istedigin gol sevinci yapabilirsin golu attikdan sonra.

[video=youtube;JC8xgAF85jY]https://www.youtube.com/watch?v=JC8xgAF85jY[/video]

Hİç seçili olmadığında sevinmiyor mu yani adam, seviniyor. 2 tane dediğin en fazla yaptığı gol sevincini seçmek için kullanılıyor.

Örnek verdim, mesela çok meşhur oyuncularda 4-5 tanede olabiliyor. Ama gol sevinci seçme var, 89 taneydi galiba yanılmıyorsam.

Hİç seçili olmadığında sevinmiyor mu yani adam, seviniyor. 2 tane dediğin en fazla yaptığı gol sevincini seçmek için kullanılıyor.

Ama bir ise yaramiyor. Normal standart gol sevinci. Elinde olan bisey degil. Fifa'da online maclarda rakibi sinir edebilirsin bu sevincle ama Pes'te mümkün degil.

Ama bir ise yaramiyor. Normal standart gol sevinci. Elinde olan bisey degil. Fifa'da online maclarda rakibi sinir edebilirsin bu sevincle ama Pes'te mümkün degil.

Bazen iyi oluyor o sinir etme işi. Adam artist artist hareketler yapıyor, havalara giriyor, sonra gol atıyorum "al girsin" gibi sevinçler felan var onları yapıyorum ya da "sus" işareti felan var eğlenceli oluyor, çok işe yarıyor adamı sinir etmek için :D

Bazen iyi oluyor o sinir etme işi. Adam artist artist hareketler yapıyor, havalara giriyor, sonra gol atıyorum "al girsin" gibi sevinçler felan var onları yapıyorum ya da "sus" işareti felan var eğlenceli oluyor, çok işe yarıyor adamı sinir etmek için :D

Aynen. Bugün mesela 90.dk'da galibiyet golunu attim ve sevinci iyice abarttim. Cocukta mac bitisini beklemeden kacti. :asd: :haha:

Playstationu bilmemde PC'de Pes açık ara önde.Fifa 2010'u 1 maç yapıp silmiştim.Size yemin ediyorum.Kornerden gol atılan oyunun neyini savunuyorsunuz anlamıyorum:(

PC deki FIFA yi savunan yok zaten yokki :p

PC deki FIFA ve PS3 deki FIFA'da daglari birak dunyalar kadar fark var :p

Yukarıdaki videoda "brick fall" diye bir sevinç var, inanılmaz bir şey ya. Süpermiş.

Geri
Üst Alt