FIFA 2015 (PS4/PS3/Xbox 360/PC)

Bi fifa15 de sadece 3mac yapdım ama çözdüm gibi.
Pace ve driblingli yüksek oyuncular ile yüksek hız ile.ceza sahasına girecen, ..gerekdinde skill ..Messi vari yani.

Defans etmek zor bu fifa da.

Başarı için oyun Tarz nasıl olmalı bu fifa da ?

* LG G2 Tapatalk *
Valla her tarz uyuyor. Ben en çok hızlı adamlarla çizgiye inip kaleye paralel içeri yerden pas atanlardan gol yiyorum. Bu mentaliteyi hic kullanmam ama, bana ters. En güzeli orta sahayı kalabalık tutup topa sahip olmak Barca gibi ve rakip ceza yayının orda pas yapmak. Bi sure sonra rakip açık veriyor (stoperiyle benim CAM'ime baskı yapıyor mesela) o boşlukları doldurarak gole gidiyorum.

Önemli olan keyif almak bence. Sadece yenmek için oynamiyorum hep. Farklı yenilip keyif aldığım maçlar da oldu mesela. Futbol oynamaya çalışmak bana daha zevkli geliyor oyunun hatalarını suistimal etmektense.

Kanatlar çok verimli değil bana gore bu arada. Bu yüzden 4231 ve 41212(2) oynuyorum. İlla kanat istersen 433-5 iyi.

N5

Valla her tarz uyuyor. Ben en çok hızlı adamlarla çizgiye inip kaleye paralel içeri yerden pas atanlardan gol yiyorum. Bu mentaliteyi hic kullanmam ama, bana ters. En güzeli orta sahayı kalabalık tutup topa sahip olmak Barca gibi ve rakip ceza yayının orda pas yapmak. Bi sure sonra rakip açık veriyor (stoperiyle benim CAM'ime baskı yapıyor mesela) o boşlukları doldurarak gole gidiyorum.

Önemli olan keyif almak bence. Sadece yenmek için oynamiyorum hep. Farklı yenilip keyif aldığım maçlar da oldu mesela. Futbol oynamaya çalışmak bana daha zevkli geliyor oyunun hatalarını suistimal etmektense.

Kanatlar çok verimli değil bana gore bu arada. Bu yüzden 4231 ve 41212(2) oynuyorum. İlla kanat istersen 433-5 iyi.

N5

Prandelli taktiği yaptım acayip verimli geçiyor. Kanatlara orta saha özellikli oyuncularla 4-5-1 oynuyorum. Orta sahada rahatlatıyor baya çok kalabalık olduğum için top bi şekilde benim önümde kalıyor hep. Ama hücumda biraz kısırlık oluyor beklerin iyi olması gerek tabi forvetinde.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hangi "41212" daha iyi? CMli olan mi yoksa Kanatli olan mi?

Normalde ben tiki taka misali oynarim...ama bu FIFA da 41212 Kanatli sistem ile basladim ve hizli kontra one touch oyun ile...
hizli horizontal oyun...ve Skill yapma hedefi ile... aslinda hic böyle oynamazdim ...enteresan bi sekilde böyle basladim :D

Sanki bana öyle geliyorki..simdiki oyun tarjim daha cok FIFA 14 de yapmam gerekirdi gibi... Kanatlar Emanet gibi duruyor
farketdim ki bu FIFA da güzel ve manyakca paslar kombinasyonlar yapabilyiorsun...ve cok etkili. sanaki ´41412 kanatli daha cok hizli oyun icin yapilmis ve benim "Natural Play Style" a ters gibi.

41212 veya 4312 e mi gecsem...? bu fifa da orta saha cok önemli diyorlar.
41212 (2) ile 4312 arasinda fark ne InGame

Ön hat baya hareketli ve hizli: Cabella-Vargas-Zarate

hangisi daha iyi olur acaba...

Vargas Zarate
Cabella
Eriksen _________McGeady
Matic

Vargas Zarate
Cabella
Coutinho* __Fabregas
Matic

*baska oyuncu

Son düzenleme:
Prandelli taktiği yaptım acayip verimli geçiyor. Kanatlara orta saha özellikli oyuncularla 4-5-1 oynuyorum. Orta sahada rahatlatıyor baya çok kalabalık olduğum için top bi şekilde benim önümde kalıyor hep. Ama hücumda biraz kısırlık oluyor beklerin iyi olması gerek tabi forvetinde.
Orta sahayı kalabalık tutmak büyük avantaj ama bu oyunda çift forvet bence daha kolay. Öyle dene istersen. Ahım şahım forvetlere de gerek yok, 80+ finishing'i olan ve biraz hızlı, çevik ve dengeli, tercihe gore pas yapabilen forvetlerle oynamak çok etkili oluyor. Jovetic-RvP forvet hattı baya verimliydi bende. Verkaclar oldukça etkili. Tek forvet olunca destek biraz fazla geriden geliyor pozisyona girmek için biraz daha ugrasiyorsun.

N5

Hangi "41212" daha iyi? CMli olan mi yoksa Kanatli olan mi?

Normalde ben tiki taka misali oynarim...ama bu FIFA da 41212 Kanatli sistem ile basladim ve hizli kontra one touch oyun ile...
hizli horizontal oyun...ve Skill yapma hedefi ile... aslinda hic böyle oynamazdim ...enteresan bi sekilde böyle basladim :D

Sanki bana öyle geliyorki..simdiki oyun tarjim daha cok FIFA 14 de yapmam gerekirdi gibi... Kanatlar Emanet gibi duruyor
farketdim ki bu FIFA da güzel ve manyakca paslar kombinasyonlar yapabilyiorsun...ve cok etkili. sanaki ´41412 kanatli daha cok hizli oyun icin yapilmis ve benim "Natural Play Style" a ters gibi.

41212 veya 4312 e mi gecsem...? bu fifa da orta saha cok önemli diyorlar.
41212 (2) ile 4312 arasinda fark ne InGame

Ön hat baya hareketli ve hizli: Cabella-Vargas-Zarate

hangisi daha iyi olur acaba...

Vargas Zarate
Cabella
Eriksen _________McGeady
Matic

Vargas Zarate
Cabella
Coutinho* __Fabregas
Matic

*baska oyuncu

Kanatsizi ben daha çok beğendim normalde kanatlı olanını seviyor olmama rağmen.

41212 kanatlı aslında kontraya da pas oyununa da çok uygun. Sana kalmis yani.

Şöyle birşey keyifli olur:
Jovetic-Zarate
Cabella/Fabregas
Coutinho/Mata/Ozil/Dembele/Lallana
Matic
Baines-sakho-Cahill-Sagna
Begovic

Forvete pas yapabilen, positioning ve finishingi iyi, agility balance değerleri 80+ olan ve biraz hızlı adamlar iyi olur. Tercihen 4* skills. H/m, m/m, m/l ve h/l iyi.

Cam'e pası ve bitiriciligi iyi olan bi adam lazim h/m workrates en iyisi ama m/m, h/h ve m/l de iyi. 3. forvet gibi oynuyor zaman zaman. Bazı maçlarda en çok gol atan oyuncum oluyordu hatta CAM. Agility ve Balance yine önemli.

Cmler pas yapabilen, agility ve balance'i iyi olan adamlar olmalı. Bu ikisi çok ceza sahasına girmez öndeki 3luye destek verir daha çok. Sut ve defans yapabilen oyuncular olması bonus. H/L, l/m, l/h, l/l ve m/h hariç her workrate olur.

Beklerin h/m, h/h, h/l veya m/m olsun. Hızlı iyi ama çok önemli değil. Güçlü olmaları bonus. Dribbling iyi olursa güzel olur ve short passing de iyi olması lazim çünkü genelde 3-5-2 kanadı gibi oynarlar.

Stoperlerinde h/h ve h/m olmazsa iyi olur. Öyleyse de marking ve interceptions iyi olsun. Mangala'yi bu yüzden sevmedim. Çok öne çıkıyordu.

N5

Orta sahayı kalabalık tutmak büyük avantaj ama bu oyunda çift forvet bence daha kolay. Öyle dene istersen. Ahım şahım forvetlere de gerek yok, 80+ finishing'i olan ve biraz hızlı, çevik ve dengeli, tercihe gore pas yapabilen forvetlerle oynamak çok etkili oluyor. Jovetic-RvP forvet hattı baya verimliydi bende. Verkaclar oldukça etkili. Tek forvet olunca destek biraz fazla geriden geliyor pozisyona girmek için biraz daha ugrasiyorsun.

N5

4-4-2 daha rahat aynen çok kolay verkaç yapabiliyorum önde 2 hızlı adamla. Ama orta saha çok boş kalıyor gibi geliyor bana orayı kalabalık tutmam gerek. 15 senedir aynı oynuyorum taktik yer etmiş aynı heralde:D

Kanatsizi ben daha çok beğendim normalde kanatlı olanını seviyor olmama rağmen.

41212 kanatlı aslında kontraya da pas oyununa da çok uygun. Sana kalmis yani.

Şöyle birşey keyifli olur:
Jovetic-Zarate
Cabella/Fabregas
Coutinho/Mata/Ozil/Dembele/Lallana
Matic
Baines-sakho-Cahill-Sagna
Begovic

Forvete pas yapabilen, positioning ve finishingi iyi, agility balance değerleri 80+ olan ve biraz hızlı adamlar iyi olur. Tercihen 4* skills. H/m, m/m, m/l ve h/l iyi.

Cam'e pası ve bitiriciligi iyi olan bi adam lazim h/m workrates en iyisi ama m/m, h/h ve m/l de iyi. 3. forvet gibi oynuyor zaman zaman. Bazı maçlarda en çok gol atan oyuncum oluyordu hatta CAM. Agility ve Balance yine önemli.

Cmler pas yapabilen, agility ve balance'i iyi olan adamlar olmalı. Bu ikisi çok ceza sahasına girmez öndeki 3luye destek verir daha çok. Sut ve defans yapabilen oyuncular olması bonus. H/L, l/m, l/h, l/l ve m/h hariç her workrate olur.

Beklerin h/m, h/h, h/l veya m/m olsun. Hızlı iyi ama çok önemli değil. Güçlü olmaları bonus. Dribbling iyi olursa güzel olur ve short passing de iyi olması lazim çünkü genelde 3-5-2 kanadı gibi oynarlar.

Stoperlerinde h/h ve h/m olmazsa iyi olur. Öyleyse de marking ve interceptions iyi olsun. Mangala'yi bu yüzden sevmedim. Çok öne çıkıyordu.

N5

Thanks!

O iki cm

Fabregas-Gerrard nasıl olur ?

Sanki Coutinho Wilshere vs. Tipinde oyuncular olmaz gibi ?

______Zarate __Vargas
__________Cabella
_______AAA____ BBB
__________Matic

Evet Takimin son hali:

_______Zarate__Vargas
_________Cabella
_____Wilshere _Fabregas
__________Matic

yarin bakalim bi 3-4 mac yapip bakim :D

Fernandinho, Fer, Paulinho yapicakdim CMleri...dedim aman bosver bu FIFA ve alt division desin...ne gerek var xD

en iyi taktik 4-4-1-1dir

bunu sizle paylasmaktan honur duyarim

Thanks!

O iki cm

Fabregas-Gerrard nasıl olur ?

Sanki Coutinho Wilshere vs. Tipinde oyuncular olmaz gibi ?

______Zarate __Vargas
__________Cabella
_______AAA____ BBB
__________Matic
Ben Ozil-Mata ile oynadım ve iyiydi. Coutinho falan olur yani. ;)
4-4-2 daha rahat aynen çok kolay verkaç yapabiliyorum önde 2 hızlı adamla. Ama orta saha çok boş kalıyor gibi geliyor bana orayı kalabalık tutmam gerek. 15 senedir aynı oynuyorum taktik yer etmiş aynı heralde:D
O dediğin boşluk 41212(2)de yok iste. Sadece kanatlarin yok ama o kadar önemli değil.

N5

Ben Ozil-Mata ile oynadım ve iyiydi. Coutinho falan olur yani. ;)

O dediğin boşluk 41212(2)de yok iste. Sadece kanatlarin yok ama o kadar önemli değil.

N5

aynen bende Fabregas ve Wilshere yapdim...

ya DMC ve iki Kanat oynuyordum...gecdim 2. versionu bu formasyonun bide ofans defans oyuncu hakkinda düsüniyorum..sanki ötekinde cok defans vardi :D

Matic yerine Gerrard düsüniyorum Pas ve Sutör oldundan dolayi... olur mu acaba yoksa DMC saglam defansif adam mi gerekiyor bu dizilisde..

Wilshere tam oralik CM... Okan/Emre GS 2000yillari misali :D

Wilshere = Ball Control, Agility, Balance, Reactions, Dribbling, Long Passing, Short Passig, Positioning, Agression ve Vision hepsi +83

Simdi 41212(2)ve 4312 e gercek futbolda bakildinda... o Istanbul CL Final maci geliyor akla.. Milan ve Liverpool
Aynen 1999/2000 Yillari GS akla geliyor...

Nasil düzen var?

• Topu arkadan oyuna sokabilen teknik bi DMC
  • Sutlari ve Paslari iyi olan oyun görüsü olan bi AMC
  • Iki tane basan, dinamik box to box MC
  • 2 Forvet. Birisi daha cok Target öteki daha cok clinical finisher ..ama ikiside "komple forvet" diyebiliriz

VsXKt.jpg

Elbet FIFA gercek futbol gibi degil ... O iki MC daha ofansif secilebilinir
ve yukarda gibi Forvetler simdilik alamam :D

Son düzenleme:
aynen bende Fabregas ve Wilshere yapdim...

ya DMC ve iki Kanat oynuyordum...gecdim 2. versionu bu formasyonun bide ofans defans oyuncu hakkinda düsüniyorum..sanki ötekinde cok defans vardi :D

Matic yerine Gerrard düsüniyorum Pas ve Sutör oldundan dolayi... olur mu acaba yoksa DMC saglam defansif adam mi gerekiyor bu dizilisde..

Wilshere tam oralik CM... Okan/Emre GS 2000yillari misali :D

Wilshere = Ball Control, Agility, Balance, Reactions, Dribbling, Long Passing, Short Passig, Positioning, Agression ve Vision hepsi +83

Simdi 41212(2)ve 4312 e gercek futbolda bakildinda... o Istanbul CL Final maci geliyor akla.. Milan ve Liverpool
Aynen 1999/2000 Yillari GS akla geliyor...

Nasil düzen var?

• Topu arkadan oyuna sokabilen teknik bi DMC
  • Sutlari ve Paslari iyi olan oyun görüsü olan bi AMC
  • Iki tane basan, dinamik box to box MC
  • 2 Forvet. Birisi daha cok Target öteki daha cok clinical finisher ..ama ikiside "komple forvet" diyebiliriz

VsXKt.jpg

Elbet FIFA gercek futbol gibi degil ... O iki MC daha ofansif secilebilinir
ve yukarda gibi Forvetler simdilik alamam :D
2 CM'in defansif olarak iyilerse CDM'e Gerrard olur. Ama bendeki gibi Mata-Ozil tarzı adamları secersen Matic gibi biri daha uygun.

CAM sut cekebilsin, forvetlerin sana kalmis en iyisi kompleler tabi.

N5

1. Bu Oyuncular niye bukadar ucuz..FIFA14 ile kiyaslandinda? BOTlar olmadi icin mi acaba? BOT-Buyer vs.
2. Millet nerde? FIFA 14 ve FUT 14 e okadar ilgi vardi...bu topic ölmüs :D
3. Vargas vs Jovetic?

Son düzenleme:
1. Bu Oyuncular niye bukadar ucuz..FIFA14 ile kiyaslandinda? BOTlar olmadi icin mi acaba? BOT-Buyer vs.
2. Millet nerde? FIFA 14 ve FUT 14 e okadar ilgi vardi...bu topic ölmüs :D
3. Vargas vs Jovetic?
1. Pahalilar çok pahalı, ucuzlar çok ucuz çünkü hileyle coin yapılıyor.

2. Oynayan da azaldı foruma giren de.

3. İkisini yan yana koy ama illa tercih yaptiracaksan Jovetic.

N5

1. Pahalilar çok pahalı, ucuzlar çok ucuz çünkü hileyle coin yapılıyor.

2. Oynayan da azaldı foruma giren de.

3. İkisini yan yana koy ama illa tercih yaptiracaksan Jovetic.

N5

Zarate ye partner... bence Zarate>Vargas

...
Yedeğe Emenike koydum..ikinci yarılarda aksın :D

Geri
Üst Alt