Hüseyin Civelek
Tecrübeli Üye
- 26 Eylül 2009
- 6.121
- 2.375
- 1.748
Sinan daha önce de demiştim bunu.Adamlar paravan bir şirket kullanıp hem seni hem devleti aradan rahatça çıkarabilir.Benim müşterim var,ben hepsini satıyorum şu fiyattan size de şu kadar kalıyor satışlardan der ve sonra o paravan üzerinden kendi satışlarını yüksek fiyattan yapmaya devam eder.Kimse de tek laf edemez.Sana pay veriyor mu veriyor,devlete veriyor mu veriyor.Ama vereceği pay 10 iken 2-3 oluyor.Aradaki 7-8 kendi cebine.Bu işler böyle Sinan.Devlet zaten kendine yakın firmalar olduğu için hiç mi hiçççççççççç ses etmez.Olan arada sana olur.Neyse bunlar işin incelikleri.Devletle işe giriyorsan böyle alavere dalaverelere hazırlıklı olacaksın.Devlet maksimum kar edeyim diye uğraşmaz.Ben kar ediyor muyum,evet ediyorum diye bakar.Maksimum kar gütme olayı yoktur devletin bu işlerde.Birkaç tane de üst düzey yönetici cebini doldurur böyle işlerden.Herşeye de göz yumulur ve perde kapanırAma satislar klubun de denetiminde . Giren cikan paralar belli ve kayit altinda . Bakkal defteri degil ki bu , elbette klup de gereken detayli ilgiyi gosterecektir
Gercekci dusunerek evlerin iyi fiyatlara satilamayabilecegini ben de dusunuyorum . Ama alavere sebebiyle degil , talep daralmasindan oturu diyebilirim
Ayrica evleri devlet satmayacak ki alavere olsun . Ihaleyi alan sirket satarak ihale sartnamesinde ne rakamlarda anlasildi ise o oranlarda devlete ek odeme yapacak , bunun da 80% i bizim maliyet sonrasi
Klup evlerin satis asamasinda da elbette kendi payini koruyacak