Florya Arsası Satıldı!

Ama satislar klubun de denetiminde . Giren cikan paralar belli ve kayit altinda . Bakkal defteri degil ki bu , elbette klup de gereken detayli ilgiyi gosterecektir

Gercekci dusunerek evlerin iyi fiyatlara satilamayabilecegini ben de dusunuyorum . Ama alavere sebebiyle degil , talep daralmasindan oturu diyebilirim

Ayrica evleri devlet satmayacak ki alavere olsun . Ihaleyi alan sirket satarak ihale sartnamesinde ne rakamlarda anlasildi ise o oranlarda devlete ek odeme yapacak , bunun da 80% i bizim maliyet sonrasi

Klup evlerin satis asamasinda da elbette kendi payini koruyacak
Sinan daha önce de demiştim bunu.Adamlar paravan bir şirket kullanıp hem seni hem devleti aradan rahatça çıkarabilir.Benim müşterim var,ben hepsini satıyorum şu fiyattan size de şu kadar kalıyor satışlardan der ve sonra o paravan üzerinden kendi satışlarını yüksek fiyattan yapmaya devam eder.Kimse de tek laf edemez.Sana pay veriyor mu veriyor,devlete veriyor mu veriyor.Ama vereceği pay 10 iken 2-3 oluyor.Aradaki 7-8 kendi cebine.Bu işler böyle Sinan.Devlet zaten kendine yakın firmalar olduğu için hiç mi hiçççççççççç ses etmez.Olan arada sana olur.Neyse bunlar işin incelikleri.Devletle işe giriyorsan böyle alavere dalaverelere hazırlıklı olacaksın.Devlet maksimum kar edeyim diye uğraşmaz.Ben kar ediyor muyum,evet ediyorum diye bakar.Maksimum kar gütme olayı yoktur devletin bu işlerde.Birkaç tane de üst düzey yönetici cebini doldurur böyle işlerden.Herşeye de göz yumulur ve perde kapanır

Bu arsalar üzerine ne kadar ev yapacak alan var. Kaç daire düşer bizim payımıza. Her 5 evin 1 i Emlak konuta gidecek dersek.

Rakam az çok belli olur. Florya’da yapılacak bir evin ne olursa olsun değeri düşük olamaz.
Sinan'a verdiğim cevabı sana da vereyim değerli adminim.Evet düşük olmaz ama satışlardan dağıtacakları pay minimum olacak şekilde başka bir firmaya tümü komple satılabilir ve sonra bu firma üzerinden yüksek fiyattan satışlara devam edilir.Hem devlet hem biz by pass ediliriz ki çok büyük ihtimalle yapılacak olan da bu olacak

Zaten yapı kullanım ruhsatını spor tesisi diye inşaat bittikten sonra verecekler. Önce inşaat ruhsatı alınacak bittikten sonra da yapı kullanımı alıp gidip tapu cinsini inşaat arsasından çevirip irtifa hakkı tapusunu alacağız. Bu yüzden ipotek filan edemeyiz sadece kirasız kullanabiliriz hepsi o.
Uğur,otelin durumu nasıl?Şuanda elden çıkarılırsa kaç milyon dolar eder?

Kimle görüştüysem hayal kırıklığı...Camiada genel bir hayal kırıklığı var sadece 2 dernekte yönetimde olan birer kişiden yönetimin kemerburgaz masraflarının devlet tarafından karşılanacağına dair garanti alındığı ve ödemenin tamamının 2018 eylül ayında tamamen tek seferde ödeneceği bilgisine ulaştım ki bunları bile katsak 450 trilyonu bulmuyor.

Her türlü çok ciddi bir başarısızlık söz konusu şampiyonluk kadar önemli bir mevzuydu bizim için bu...Çünkü uefa sunumunda dernek ve şirket dahil tüm bağlı ortaklıkların borç alacak farkı kötü senaryoya göre bile 2019 sonunda yani mali verilerin açıklanacağı nisan 2020 başında sıfırlanacağı taahhüt edilmişti.

Son sermaye artışı sonrasında 987 trilyona düşen borç alacak farkımızı artık önceki hesaplamalarımda olduğu gibi kapatamıyoruz. Buyrun hesap ortada;

*2019 eylülünde florya parası: 238 trilyon

*2019 aralıkında riva bakiyesi: 283 trilyon

*2019 eylülünde şampiyonlar ligi katılımı (2 takım gruplarda olacak dersek minimum olarak yani): 76 trilyon

*2019 aralıkında şampiyonlar ligi yayın bedeli: 86 trilyon (5.1 tl kur aldım)

*2019 ekiminde 2017-2018 tff gelirleri yatıyor bunların toplamı da ikinci olsak en kötü ayak bastı parası olarak: 30 trilyon

ikinciliğe göre performans parası olarak geçen senenin aynısını aldım (daha yüksek olacaktır kesinlikle): 54 trilyon

geçmiş şampiyonluklara istinaden: 54 trilyon (aynı kalacak şampiyon olamazsak)

ve sıralama ödülü (ikinci olarak): 21 trilyon
*=== Yani toplamda 159 trilyon

Yekün olarak eğer ligi ikinci sırada bitir şampiyonlar ligine katılabilirsek elde edeceğimiz gelirlerin toplamı 842 trilyon yapacak...

Bu durumda 987-842 = 145 trilyon borç alacak farkımız kalıyor!!! Yani borcu sıfırlayamadık...Evet banka borçları öncelikli olursa faiz sarmalından kurtuluruz ama her halükarda yazdığım gibi en erken bu paralar 3.çeyrek başında geliyor yani her halükarda bu borcun üzerine iki çeyrek daha faiz gelecek nereden baksak 70 trilyon x 2 = 140 trilyon daha borç gelecek üstümüze...eee ne yaptı o zaman takriben = 295 katrilyon...

Son sermaye artışı ile hisselerimiz %68'e çıktı bir hisse satışı yapsak %8 ile buradan da gelecek olan para 80 trilyon civarında olur yani borç alacak farkımız yine bitmez 215 trilyon seviyelerine düşer...

Yeni transfer yapmayacak mıyız? Amatör Şubeler? 2018-2019 sezonu öncesi maliyetimiz sıfır mı olacak? Arkadaşlar artık yapılması gereken bu gayrimenkul olayları netleştiğine ve lig biteceğine göre şöyle olmalı;

1) Mağazacılık AŞ derneğe satılmalı ve buradan minimum 50 trilyon giriş sağlanmalı. Ardından da bayi olan şubeler kapatılmalı 104'ten mağaza sayımızı 30'lara indirmeli personel çıkarmalıyız.

2) Gayrimenkul AŞ'yi aynı şekilde derneğe satıp burada tasfiye etmeliyiz.

3) İletişim AŞ'yi de dernek umdesine aldıktan sonra tv-dergi-sosyal medya hepsini kapatmalı masrafları sıfırlamalıyız...

4) Toplam 198 olan loca sayısından hala 54 loca boş artık fiyatlarını düşürüp önümüzdeki sezon için hepsini satmalıyız boş durunca ne oluyor ya şimdi ya hiç...kur arttı tl üzerinden sat 750 milyara milleti rahatlat 40 trilyon para al...Bu yönetim şimdiye kadar 22 loca sattı ama bu paralara bu kadar olur yok neymiş daha önce alanlar ne olacak? Ee arada izlediler işte ne yapalım hani galatasaraylılık???

5) Kombine gelirlerimizi de ekonomik krizi düşünerek düşük tutup full doluluk sağlanmalı 90 trilyon yeterli olur böyle 3.500-4000 tl kombineleri unutun...

6) Forma gelirini de unutun yellow friday'de kasamıza giren para yaptığınız harcamanın 10'da 1'i bile değil çok detaylı yazmıştım sebebini dışarıdan spor takımlarının sponsorlukla tedariğini alsak hiç forma satmasak taraftara kardayız zira mağazacılık aş hep zarar yeni değil bu durum...

7) Amatör şubelere 7103 sayılı kanunla kaynak geldi kendi isim ve forma sponsorluklarıyla kavrulacaklar.

8) Önümüzdeki sezon futbol takımına hiçbir şekilde bonservisli futbolcu almamalıyız bilakis bonservis geliri elde etmeliyiz

9) Futbolcu maaş bütçesini en kötü ihtimal 65 milyon euroda tutsak bile kadro sayısını 30'lardan 25'lere çekmeliyiz ayrıca bunun 8 kadarı uefa kontenjanına göre 2000 jenerasyonundan olmalı

Tüm bunları yapınca bile durum ne olacak? 35 trilyon hala borcumuz kalacak...

Yani öncesinde yazdığımız gizi rodrigues-cavanda satılmalı ve paok'un hesabı düşünce ve bir de belki yerli yedek kalecinin bonservisi ödenince minimum 55 trilyon kar ederiz. Ayrıca haziranda sözleşmesi biten 9 futbolcuyla da kesinlikle sözleşme yenilenmemeli. 55-35 = 20 trilyon borç alacak farkında ilk defa tarihimizde alp yalman yönetiminden bu yana yani 1996 yazından itibaren kara geçeriz.

Lakin bu durum çok sürmez ve 65 milyonluk maaş bütçemizin ödemeleri gelir + 7 milyon euroya yakın menajer komisyonu ve puan başı birimlerle de 8 milyon euro civarı artık futbolcular dışında hali hazırda 7 trilyon personel maaşı ödüyoruz aylık x 9 ay = 63 trilyon da bu yapar yani 2018-2019 sezon sonunda borç alacak farkımız yine;

470 trilyon-20 trilyon kasa = 450 trilyona çıkar işte bu durumda sıfır borçla devam etmek için ya hep ilk ikide olacaksın yahut 65 milyon euroluk bütçeni kadro sayısını 2019-2020 sezonunda gelecek olan yabancı sınırlamasını da göz önüne alarak 21 kişiye indirip 55 milyon eurolara düşeceksin dünya yıldızı oyunculara 5 milyon euro civarı para ödemen lazım ve hem sportif aş hem de derneklerdeki çalışan sayıları hem maaşlar düşürülerek hem de ÜÇTE İKİSİ kovularak şampiyonlar ligine gidilmese bile tasarrufla borçsuz kalınabilir.

Ne var ki hem bütün bu yukarıdakiler eksiksiz yapılmalı hem de hem bu sene hem de önümüzdeki sene ligi hep ilk ikide bitirmeliyiz!!!
Yazın elimize extra para geçmeli.
Mesela
Gomisin Çine transferinden 20-25 milyon euro
Gary için 12-15 milyon euro
Serdarı geçekten istiyorsa 15 milyon euro
Ayrıca Fatih Terim varken ben tüm kombinelerin satılacağını düşünüyorum.Yani ucuzlatmaya gerek yok.Loca konusunda haklısın.
Sözleşmesi biten tüm oyuncularla vedalaşmalıyız
Üstteki mesajda yazdığım gibi otelin satışı düşünülüyor mu?

Uğur,otelin durumu nasıl?Şuanda elden çıkarılırsa kaç milyon dolar eder?
Yazdım üstat daha önce de otelin kaba inşaatı bitti dış cephe giydirmesi de tamamlandı ama herkes neden ince işçiliğe girilmiyor diye soruyor para mı yok diye. Halbuki para bankada hazır bu bir proje kredisidir. Yani fatura karşılığı ödeme yapılır. Mal ve hizmet aldığımız firmalar bize proforma fatura keser biz bunu bankaya götürür veririz. Banka paraları firmalara geçer firmalar da bize faturanın aslını keser.

Yani bu prosedürde para bize verilmez biz ne zaman istihkak yapmayı uygun görürsek o zaman yapılır yani işi bitirmeden kimse para alamaz. Terör var şu bu da yalan yok oteli açmak için doğru zaman bekleniyormuş :) İşin özü şu camiadan duyumlara da yazdım, belediye yapı kullanım vermiyor binamıza yani otel olarak açamıyoruz 2 hafta kadar önce yurt işine olur verilir deniyordu o da patladı.

Şu an için yapılabilecek tek şey buranın iş merkezi ve dernek tahsisine uygun olarak kullanılması zira bir ruhsat tadilatı yapılmadığı sürece bize yapı kullanımı vermeyecekler dolayısıyla gidip tapumuzu inşaat arsasından kat mülkiyetine çeviremiyeceğiz.

Bu haliyle satarsan alacağın maksimum para 30 trilyon olur. Eğer otelden vazgeçip dediğim gibi bir işhanına çevirilirse ki zaman içinde bu dediğime gelinecek o zaman 120-150 trilyon arası bir değeri olur. Şu haliyle satılsa toplamda otele harcanacak para 15 milyon dolarlık krediydi çarp 4le renktaş al sana 60 trilyon. Yani 2.6 dönümlük arsası bize ait olan yere 60 trilyon harcayıp 30'a satacak halimiz yok dediğim gibi olsa bile satılmaya değmez zira maksimum 90 trilyonluk bir kazanç olur.

Satılan gayrimenkuller üzerine yorum okudukça ruhum daralıyor yeminle. Kulübün borç sarmalından çıkması adına son şansı bu iş idi, bunu da ellerine, yüzlerine bulaştırdılar.

Selcuk lara eskisehirli sagbeke ismini hatirlamiyorum onlara verilen mio eurolar, yazik Devlet demiyorum ama Sistem resmen üzerimize cöktü

Onunde iki ornek var , iki senedir basaksehir ve bjk nin tablosu ortada . Ben bjk nin mitrovic ve lens disinda fiyaskosunu hatirlamiyorum . Talisca , babel ve atiba gibilerin maliyetleri ne ? Sen belhandaya 8-9 verip senelik de 3,5 oderken , tartismasiz onun 2 kati katki veren talisca 2 milyon kira ile ve senelik kaca oynuyor

Gomis , feg , maicon , mariano , selcuk , belhanda , fernando , muslera ... bunlarin hepsi fahis paralara euro uzerinden oynuyor , bjk de basaksehirde bu mertebede kazanan 2-3 oyuncu bile yok

Peki bunu yapiyorsun da gelirin ? Bjk nin futbolcu satislari ve CL gelirlerini ve hepsi euro uzerinden hesaba dahil et

Simdi kim batar kim cikar hesap edin
Benim bildigim sinan bilgin rakamlar uzerinden konusur ama besiktasa gelince niye konusmuyor hep merak ediyorum.
Pepe 4.2
Negredo 4.3
Gokhan tore 1.7
Yedek kaleci tolga 1.3
mustafa pektemek 1.6
Babel 2.1
Lens 2.2
Medel 2.3

Hiç oynatmayip havaya sactigi 3 oyuncu var heriflerde gerisini saymiyorum bile.
Her takim birbirinden beter işin özü ha bu neden oluyor gidenin yerini dolduramiyorsun oo şampiyon oo ş.ligi diye sacmalamar basliyor onune gecemiyorsun.

Bizim ulkede tek olay altyapiya saldirip(kendi altyapin olmaaina gerek yok türkiyeyi tara topla) fahis paralar kazanmak.
Cengizi biz burada gorurken bizim yoneticiler gormek istemiyordu bunun gibi firsatlar kacinca aglamamak gerekir.
Bu sekilde giderleri satarak dengelersen çözüm olur yoksa hikaye

Bunun uzerine birde dursunu omur boyu baskan yaptilar mi iste o zaman mission accomplished.

Hayirli isler.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Oteli gelir getirebilir hale getirmek lazım yani. Galatasaray'lı oyuncuları görebileceğimiz bir otel harika olur aslında. Animasyon olarak otel'in halı sahasında futbolcularla maç yapıyorsun falan.

vip oda alıyorsun yan odada Gomis kalıyor , Muslera eşiyle lobide oturuyor , Fernandoyla birlikte aynı havuzda yüzüyorsun, Selçuk efkardan barda bira yudumluyor falan...

Geri
Üst Alt