- 31 Ağustos 2021
- 71.537
- 51.192
- 3.843
Memnun kalmamalari munkun degil kiÇok doğru dediklerin. Takip kısmı çok önemli. Satışlarda bile ne üç kağıtlar dönebilir.
Bu arada hatırlarsan geçen sene konu ilk ortaya çıkınca çok yazmıştık. Ben de bir ara Nivak Florya projesinde çalışan bir arkadaşımdan o zamanki satış fiyatlarını alıp yazmıştım. Çok yakın projeler diye.
Haberi dün burada okuyunca onu aradım hemen. Firma yetkili yöneticileri %50 oranından çok memnunlarmış. Hasılat rakamı kesin daha yüksek çıkacak diyor. Üzerine %50 oranı yakalayınca adamlar kutlama yapmışlar. Arsayı çok ucuza verdik.
Tüm bunların sebebi de Adnan Polat denilen şahıstır. Dünyanın hiç bir yerinde bir ihale başkanı yapılacak olan ihaleyi %50, 200-300 milyon dolar diyerek şartlamazdı.
Umarım kongre üyelerinden birileri gerekli adımları atar ve acil konuyu yargıya taşır.
Yoksa cidden büyük zarar edeceğiz.
Hem rahat kapsamli insaat alani (ufak is dertlidir hep buyuk iste her kalemden daha az harcama yaparsin sonucta)
Ama hisse vermedik detayini kacirmamak lazim, %50 hasilat detayi onemli. O nedenle DUZGUN VE KALITELI aceleye gelmemis is oldugu surece problem yok. Ama denetim ve takip ultra onem kazaniyor.
Ne kadar iyi niyetler olsada insaati ustlenen, yuklenicilernher turli noktadan 1 kurus bile olsa cakalligini yapar - isin gercekleri bu TR de.
Ben ilk kaliteli iscilige bakarim, sonra pazarlama ve satis takibine.
50 yerine 60 falan olmali diye bu yuzden direttik.o oranda hasilat anlasmasinda da okeydim misal.
Ben bizim tarafin minimum efor ole para gelsin moduna cok itiraz ediyorum , yoksa firmayi boklamanin alemi pek yokta.
O nedenle tutturuyorum emlak as genisletilsin, sahada yerinde vs detay takip edilsin, gunluk raporlar kulube yollansin vs diye.
Karsindaki firma zaten kar edecek. Sen 5 yerine 6 ya satmak zorundasin, adam icin orda cok farketmiyor, kazanacak sonucta parasini