GSC Haber Florya Projesi İhalesinde Nivak'la Sözleşme İmzalandı!

Çok doğru dediklerin. Takip kısmı çok önemli. Satışlarda bile ne üç kağıtlar dönebilir.

Bu arada hatırlarsan geçen sene konu ilk ortaya çıkınca çok yazmıştık. Ben de bir ara Nivak Florya projesinde çalışan bir arkadaşımdan o zamanki satış fiyatlarını alıp yazmıştım. Çok yakın projeler diye.

Haberi dün burada okuyunca onu aradım hemen. Firma yetkili yöneticileri %50 oranından çok memnunlarmış. Hasılat rakamı kesin daha yüksek çıkacak diyor. Üzerine %50 oranı yakalayınca adamlar kutlama yapmışlar. Arsayı çok ucuza verdik.

Tüm bunların sebebi de Adnan Polat denilen şahıstır. Dünyanın hiç bir yerinde bir ihale başkanı yapılacak olan ihaleyi %50, 200-300 milyon dolar diyerek şartlamazdı.

Umarım kongre üyelerinden birileri gerekli adımları atar ve acil konuyu yargıya taşır.

Yoksa cidden büyük zarar edeceğiz.
Memnun kalmamalari munkun degil ki

Hem rahat kapsamli insaat alani (ufak is dertlidir hep buyuk iste her kalemden daha az harcama yaparsin sonucta)

Ama hisse vermedik detayini kacirmamak lazim, %50 hasilat detayi onemli. O nedenle DUZGUN VE KALITELI aceleye gelmemis is oldugu surece problem yok. Ama denetim ve takip ultra onem kazaniyor.

Ne kadar iyi niyetler olsada insaati ustlenen, yuklenicilernher turli noktadan 1 kurus bile olsa cakalligini yapar - isin gercekleri bu TR de.

Ben ilk kaliteli iscilige bakarim, sonra pazarlama ve satis takibine.

50 yerine 60 falan olmali diye bu yuzden direttik.o oranda hasilat anlasmasinda da okeydim misal.

Ben bizim tarafin minimum efor ole para gelsin moduna cok itiraz ediyorum , yoksa firmayi boklamanin alemi pek yokta.

O nedenle tutturuyorum emlak as genisletilsin, sahada yerinde vs detay takip edilsin, gunluk raporlar kulube yollansin vs diye.

Karsindaki firma zaten kar edecek. Sen 5 yerine 6 ya satmak zorundasin, adam icin orda cok farketmiyor, kazanacak sonucta parasini

Neyse en azından Osimhen'e gitti bi Florya gibi düşünebiliriz

Dağa taşa kurda kuşa börtü böceğe de gidebilirdi

Bu satış karşılığında kulübe arsa + tesis vb bi gayrimenkul kazandıramazlarsa
yandı gülüm keten helva

1753777175476.webp

İstatistik önüme çıkınca, tarihe not düşmek açısından imzaların atıldığı gün itibariyle konut fiyat endeksinin dipleri gördüğü bir zamandı.

Döviz bazında buradan da bi miktar gol yedik.

Beyler biriniz anlatsın biz Florya'yı toplam 280 milyona vermedik mi? Detayı nedir? Artacak mı bu rakam yani?

kulübe katkı vermek için buradan ev alın arkadaşlar.

Minimum rakam o. Toplam 1m dolar olursa 500 gelecek işte. 280 in 50 si direkt verildi.
Teşekkürler Emre içime biraz olsun su serpildi. Bizim burada (büyük şehir değiiz) müthaitler arsa sahibine direk %50 veriyorlar. İstanbul'un en pahalı semtindeki en büyük arsaya kesinlikle %60 verilirdi. Bence yine de ucuza gitmiş.

Dua edelim de harika bir proje yapsınlarda müthiş paralara satılsın. Gönül isterdi ki Erden Timur hassasiyet göstermeseydi de burayı NEF yapsaydı. NEF'in projeleri çok talep görüyor ve harika işler yapıyorlar.

Teşekkürler Emre içime biraz olsun su serpildi. Bizim burada (büyük şehir değiiz) müthaitler arsa sahibine direk %50 veriyorlar. İstanbul'un en pahalı semtindeki en büyük arsaya kesinlikle %60 verilirdi. Bence yine de ucuza gitmiş. Dua edelim ki harika bir proje yapsınlarda müthiş paralara satılsın. Gönül isterdi ki Erden Timur hassasiyet göstermeseydi de burayı NEF yapsaydı. NEF'in projeleri çok talep görüyor ve harika işler yapıyorlar.
Klüpte burayı yapacak bir para var mıydı emin değilim. 50 m direk bu şekilde cash girdi oldu. Evet biz klüp olarak yapsaydık daha çok kazanabilirdik, ama bu da az değil. Önemli olan bundan sonra nasıl bu paraları değerlendireceğimiz.

Klüpte burayı yapacak bir para var mıydı emin değilim. 50 m direk bu şekilde cash girdi oldu. Evet biz klüp olarak yapsaydık daha çok kazanabilirdik, ama bu da az değil. Önemli olan bundan sonra nasıl bu paraları değerlendireceğimiz.
Erden Timur'da vardı. Ben onu kastetmiştim. O etik olarak yanlış olur diye girmedi.

Ama dediğim gibi orta büyüklükteki bir şehirde en iyi yerde olmayan orta üst derecedeki yerlere bile %50 veriliyor. Kaldıki Florya'dan daha pahalı bir semt neredeyse yok. Yani burası %60 hatta %65 e bile gidebilirdi. Hiçkimse inşaat işleri kötüydü demesin çünkü burası satış garantisi olan, şehrin en pahalı, mahallenin de en büyük arsası. TOKİ yapmıyorsunuz, zengine lüks konut işi bu. İyi ve başarılı bir projeyle bu konutlar kapışılır.

Zaten bi arkadaş paylaşmıştı firma çok ucuza kapattık diye sevinmiş. Gerçekten de ucuza kapatmışlar.

Bu hasılat şu an için ihtiyaç değilse satmak yerine payımıza düşen daireli kiraya versek ya.

Çok doğru dediklerin. Takip kısmı çok önemli. Satışlarda bile ne üç kağıtlar dönebilir.

Bu arada hatırlarsan geçen sene konu ilk ortaya çıkınca çok yazmıştık. Ben de bir ara Nivak Florya projesinde çalışan bir arkadaşımdan o zamanki satış fiyatlarını alıp yazmıştım. Çok yakın projeler diye.

Haberi dün burada okuyunca onu aradım hemen. Firma yetkili yöneticileri %50 oranından çok memnunlarmış. Hasılat rakamı kesin daha yüksek çıkacak diyor. Üzerine %50 oranı yakalayınca adamlar kutlama yapmışlar. Arsayı çok ucuza verdik.

Tüm bunların sebebi de Adnan Polat denilen şahıstır. Dünyanın hiç bir yerinde bir ihale başkanı yapılacak olan ihaleyi %50, 200-300 milyon dolar diyerek şartlamazdı.

Umarım kongre üyelerinden birileri gerekli adımları atar ve acil konuyu yargıya taşır.

Yoksa cidden büyük zarar edeceğiz.
Bir sorum olacaktı Hocam. Yükleniciye verilen pay yüksek olan işler daha kaliteli olmaz mı? Böylece daire satıs fiyatlarını olumlu etkilemez mi? Yani daha kaliteli daireleri daha yüksek fiyata ve daha kolay satmak mümkün olmaz mı?

Bir sorum olacaktı Hocam. Yükleniciye verilen pay yüksek olan işler daha kaliteli olmaz mı? Böylece daire satıs fiyatlarını olumlu etkilemez mi? Yani daha kaliteli daireleri daha yüksek fiyata ve daha kolay satmak mümkün olmaz mı?
Bu yanlis bir bakis acisi.

Adam zaten baya para kazanacak "minimum yuzde 50" denen oran ile. Bu oran 55-60 zorlanarak yapilmaliydi. Apartmanda belli sinirlamalar yok cunku, dev gibi arazide inanilmaz nitelikli isler yapabilirsin, loft yaparsin dubleks yaparsin onu yaparsin bunu yaparsin. Biz attim simdi 300 M dolar mi kazandik. Adamlarda 300 M dolar kazanacak (ya da TL karsiligi, neyse artik kagida dokulrn detayi). Her sekilde karda adam zaten fazlasiyla. Birde kendisi degil Galatasaray markasida satis icin destek olacak - tek basina da ugrasmayacak o hususta. Sadece duzgun is yurutmesi gerekli, kaliteli iscilik sunmali. Yapmasi icinde bizim Emlak AS surekli denetliyor olmali

Teknik sartname zaten bahsettigin kaliteyi baglayici sekilde imzaya dokuyor. Ordan cikamazsin, ihaleye katilmak zaten bunlari kabul ettigini gosterir. Buna inanmazsan ihaleye zaten girmezsin.

Burda kulubun isin para kismini kurus kurus takip etmesine bakar. Bunun hesabi verilmesi lazim divana cunku. A dan Z ye kadar.

Geri
Üst Alt