Football Manager 2009 Hikayeleriniz ve Daha Fazlası

Cevap: Football Manager 2009 Hikayeleriniz ve Daha Fazlası

Mehmet Ekici'yi aldım zaten. Faccioli'yi tecavüz etseler almam. Barçadayken zorla aldırmıştın, sonra satmak için takım bulamadım olum. :) Gerçi çok oynatmıyordum fakat yine hiç oynamayan X ismi bile müthiş gelişme gösterirken, Emir 13,14 kalıyor defansif özellikleri. :D

Faccioli'yi benimde almışlığım yoktur,ordan burdan.Genelde Gremio'dan Gerson'u alıyorum,o da 2011'de geliyor. :D 92'li arkadaşımız.Vermaelen'i falan al bari stopere,iyi adam.Orta sahaya De Guzman diyorum,Axel Witsel ile beraber ortalığın şeyini şey ederler.

Ya alacağım adamlar oynamayacak pek.

Zaten orta saha da hali hazırda;

Nuri, Mehmet Ekici, Topal, Güven, Mascio var. Kanatlarda zaten Axel ve Arda. AMRL oynayabilecek yedek bir orta saha iyi gidebilir bak. Wijnaldum tarzında fakat daha kalitelisi.

Defans içinde zaten Leo'yu aldım alacam. Kontrat önerdim, kabul edecek büyük ihtimal.

Evet, AMRL oynayabilecek 'yedek' fakat iyi bir genç önerilerinizi bekliyorum. :)

Murat;

De Guzman kanatmıydı la? :)

Ya alacağım adamlar oynamayacak pek.

Zaten orta saha da hali hazırda;

Nuri, Mehmet Ekici, Topal, Güven, Mascio var. Kanatlarda zaten Axel ve Arda. AMRL oynayabilecek yedek bir orta saha iyi gidebilir bak. Wijnaldum tarzında fakat daha kalitelisi.

Defans içinde zaten Leo'yu aldım alacam. Kontrat önerdim, kabul edecek büyük ihtimal.

Evet, AMRL oynayabilecek 'yedek' fakat iyi bir genç önerilerinizi bekliyorum. :)

Murat;

De Guzman kanatmıydı la? :)

Amrc,her yerde oynar.De Guzman'ı alıp yedek tutarsan allah çarpar,alma en iyisi.Ayrıca Mehmet Güven'i sat laaan ! Alıcısı çıkıyor :ka21:

Kanatlara istiyorsan iyi bir yedek, Witsel'i al paraya kıyıp, adam DM/M/AM RLC, nereye koysan oynar. Ben Brian Sarmiento'yu beğeniyorum, gencecik, ucuz ve fena olmuyor ileride (AM RL)

Okan Alexis Sanchez diye bir canavar var Udinesede Onu kap. Solda-Ortada-Sağda-Forvette. Her yerde oynar bu kerata.

@Can

Sanchez olabilir bak.

@Murat

Güven'i satmıyacağım olum. Biliyorsun o herifi feci severim ben. Dalga geçiyorum gibi gelecek ama. :)

@Giray

Witsel takımda zaten.

Neyse, sağolun önerileriniz için.

Ah, iki isim daha geldi aklıma

Canales ve Edu Bedia Racing Santander'den, ikisinin de 210k buyout clause'u var, 420k'ya kapatırsın 18 yaşındaki bu 2 genci :) İkisi de MC...

Oyunda çok büyük bir saçmalıkla karşılaşmış bulunuyorum. Ara transfer döneminden sonra şampiyonlar ligine göndermem gereken listede 8 Türkiye'de yetişmiş futbolcu seçimini yapamıyorum. Elimde 8 oyuncu olmasına rağmen. Tam son adamı seçicem yanındaki seçim yeri soluklaşıyor ve seçimi yapamıyorum. 23 oyuncu sınırı için bir oyuncuyu çıkarmam gerekiyor onuda yapıyorum ama olmuyor.

Düzeltme: Bir oyuncuya dış dedikten sonra yaklaşık 10 kere otomatik seçime bastıktan sonra 8 sınırını doldurabildim ve oyunu silme kararını alıyorken direkten döndüm.

Editör'den Vatandaşlığa geçmeyi 5 yıla indirmeyi bilen var mı ? Çünkü oyunda 10 yıl halbuki 5 yıl.

23 yasima girecegim ve daha hic Fm oynamadim, FM 10 ciksinda oynarim artik, herkez cok övüyor oyunu... :D

22 yılı çok boş geçirmişsin Cafer.Hayatın anlamını algılaman için oynaman lazım bu şeyi.Oyun demeye yüreğim,vicdanım,mantığım el vermiyor.Yaşam tarzı .. :D

Cafer zor durummuş gerçekten 22 sene dile kolay. Peki bu işin sırrı ne bizede açıklar mısın ? :D

Edit: Açıklama Cafer bu meretten ayrılamam kapalı alan - açık alan farketmez. :D

Editör'den Vatandaşlığa geçmeyi 5 yıla indirmeyi bilen var mı ? Çünkü oyunda 10 yıl halbuki 5 yıl.

İşte sırf bu yüzden 3 sezonu tamamlayanı Türk yapıyorum. 10 yıl nedir yav. Bende inadına 3 sene sonra açıyorum editörü. :D

Genelde böyle manager/strateji tip oyunlarini sevmem, verecen bana oyunda silahi gitecem onun bunu öldürecem ,baska türlü zevk almiyorum oyunlardan :D FM 2010 xbox veya psp ye cikarsa kesin oynayacagim ama :)

İşte sırf bu yüzden 3 sezonu tamamlayanı Türk yapıyorum. 10 yıl nedir yav. Bende inadına 3 sene sonra açıyorum editörü. :D

Emre bunun bir yolu olmalı benim bildiğim Malatyalı -Adem Özkur - bunu açıklamıştı ama bulamayorum. 5 yıl sonunda Türk vatandaşlığına geçiyordu galiba. Ki yani olması gerekiyor. Çok aşırı saçma 10 yıl ne demek ya. Atıyorum. Bi genç yeteneği 18 yaşında getiriyorum... Sırarıyla 3 yıl kiraya versem - yaş 21 - 2 yılda bende oynatsam " Oh mis " Türk oldu kontenjan açıldı.

Bilen varsa yardım etsin şu işe yahu. :)

Bu bi kural Milli takımda oynamış oyuncu 10 yılda oluyor eğer milli takımda oynamamılşsa 5 yılda oluyor ..

Emre bunun bir yolu olmalı benim bildiğim Malatyalı -Adem Özkur - bunu açıklamıştı ama bulamayorum. 5 yıl sonunda Türk vatandaşlığına geçiyordu galiba. Ki yani olması gerekiyor. Çok aşırı saçma 10 yıl ne demek ya. Atıyorum. Bi genç yeteneği 18 yaşında getiriyorum... Sırarıyla 3 yıl kiraya versem - yaş 21 - 2 yılda bende oynatsam " Oh mis " Türk oldu kontenjan açıldı.

Bilen varsa yardım etsin şu işe yahu. :)

Merhaba arkadaşlar.

Eminim bu konudan rahatsız olan bir çok arkadaş var. FM 2008'de 5 sene olan Türk olma süresi FM 2009 ve yeni TFF kuralı ile birlikte 10 seneye çıkartıldı. Fakat bunu editörden 1 gün bile yapmanız mümkün. Fakat biraz gerçekçi olup 1 yada 2 seneye düşürmek daha makul. Bunun nasıl yapılacağını anlatmak gerekirse;

1 - FM 2009 Data editörü çalıştırın.

2 - File > Load Database'den veritabanını seçin.

3 - Veritabanı yüklendikten sonra Sections sekmesine sonra da Nations bölümüne girin.

4 - Arama bölümüne arayacağınız ülkenin adını (Örn: Turkey, Germany, Italy) yazın. Enter'a basın. (FİLTERS'a tıklamayın)

5 - Çıkan ülke adına çift tıklayın.

6 - İlk olarak karşınıza DETAİLS ekranı gelecektir. Sections bölümünden INFORMATİON bölümüne tıklayın.

7 - Years to Gain Nationality 10 olarak ayarlanmış (Türkiye için) olarak göreceksiniz onu istediğiniz gibi düşürün.

8- File Save Database yapın. İlk bölüme bir isim, versiyon olarakta oynadığınız versiyonu yazın.

9- Yeni oyun açtığınızda versiyon secmeniz istendiğinde sizin kaydettiğiniz isimle çıkan versiyonu secin ve yeni oyuna başlayın..

İyi oyunlar.

FMGraphics.net administrator

FMGraphics - Football Manager Unofficial Fan Site - FM 2009 - Oyun

Adem Özkur

Teşekkürler Raşit bende bunu arıyordum.

Peki bu,oynamakta oldugumuz oyun üzerinde ayar degişikligi yapabilirmi ?

Geri
Üst Alt