Football Manager 2017

Transferler:

7odg26er.png

Maçlar:

cca2ledp.png

Genel Durum:

gcxmtsv5.png

Bu 11'i oynatıyorum:

Muslera
Cavanda Serdar Pazdan Carole
Tolga De Jong
Bruma Sneijder Podolski
Eren

Kırmızı ile işaretlediklerim takımın en iyileri. Özellikle Wes ve De Jong muhteşemler, Wes 5 maçta 4 gol 2 asist yaptı. De Jong 5 maçta 2 gol attı, 2 golü de Gençlerbirliği maçında attı.

Bursa maçında Carole 20. dakikada kırmızı kart gördü, ona rağmen iyi oynadık ama son dakikalarda golü buldular. Hamza balı :D

hersene olduğu gibi acemiliği atlata kadar galatasarayla başladım.
kulübün kasa tam takır maaşlar doğal olarak berbat durumda. direkt sneijder-podolski-selçuk-chedjou-sabri-hamit-salih
cenk satılık listesine koydum sneijder hariç hepsi 3e 5e satıldı en yüksek bonservis bedeli poldi getirdi ama ziyan bi rakam.
neyse bunlar gidince hemen 7 8 milyon yuro seviylerine geldi transfer bütçesi maaş bütçesi zaten nefes almaya başladı.
hemen bi iki genç transferi yapıyım dedim linz den doğan erdoğan ve antepten orkan çınarı satın aldım.
bu arada antrenör ekibinde 1 ant. var ama 6 7 tane kaleci ant. oluyor son oyunlarda hep bizde. bunu anlamadım bi türlü. hocaları ve doktorlarıda yeniledim baya.

ve bjk süper kupa maçı geldi şino halen gitmiyor teklif yok adama. o gidecek bende transfer yapıcam. ama son kez bjk maçında oynasın kerata dedim

---------------muslera----------------

linnes---serdar-----semih------- cavanda

---------de jong-----tolga-------------

----------------snejder----------------

josue---------------------------------bruma

---------------kolbein-----------------------

carol, eren,koray sakattı enfazla bu şekilde çıkabildik. ilk yarı brumanın sağdan ortasına soldan gelişine josue yabışdırdı 1-0 bitti
ikinci yarı bjk saldırıyorken uzun mesefeli bi serbest vuruş kazandık. snjeijder geldi vurdu gol oldu. sahada geriye kalan
21 oyuncu o gole saygısından top mop oynamadılar kalan dakikalarda maç öyle bitti. sneijderde kendni affettirdi bir yıl daha takımda kalabildi böylece.

-------------------------------------------------------------------

ilk fener derbisinde deplasmanda ilk yarı 2-0 geri düştük 2. yarı kolbein reis 3 attı öne geçtik sonra berabere bitti.
s*gtursun yaratıcı forvet olarak çok iyi.
bjk ile ilk yarı maçında deplasmanda 0-0 kaldık.

jBEYlW.png
--------------------------------------

oyunda yasin çok verimli olsada (brumadan çok daha iyi çalım atıyor pas veriyor) devre arasında hakan balta, jem karacan ile birlikte sattım. hakanın yerine atila turan, yasinin
yerinede kiralık olarak diego lopezi aldım. ortasaha rotasyonu ve gelecek namına bana göre potansiyeli yüksek diye sasa zdjeları 3milyon euroya transfer ettim.

--------

daha sonra lig boyunca stoper ikilsini koray ve serdardan kurdum oldukca sağlam oldular. önceki son oyunlarda da stoperde imkan oldukca takımım farketmeksizin
korayı hep transfer edip oynatırdım zaten. şampiyonluğu garantilediğimde genellikle şu 11de oynadım

-----------------muslera------------

cavanda-----koray-------serdar-----Carol veya Atila

------------josue------dejong-----------sneijder----

------------bruma----s*gtursun------diego lopes----

yıl sonunda sneijder 30 maç 14 gol ve 3 asistle yılın oyuncusu seçildi
gol kralı 34 maç 28 gol ile s*gortson oldu ayrıca 8 asist yaptı.
kE2YqJ.png

qEg27Z.png
--------
son olarak super kupa bjk maçı ile kalmasına karar verdiğim sneijder sezonun son maçı türkiye kupası finalinde bjk ya yine uzaktan attığı
golle kupayı (1-0 bitti) kazandırdı ve veda etti :005:

---------------------------------------------

2.yılın başında yaş ortalaması takımda 26ydı. bende cavanda-sneijder-de jong ve ereni satış listesine koydum
cavanda 4 milyon yuroya portaya gitti.
sneijder 250bin yuroya manu ya gitti
de jong stoke ctyye 250bin yuroya gitti
eren 4milyon yuroya lyona gitti
donk kiradan dönmeden hemen önce real hispalis diye bi takıma 800bin yuroya gitti
ve bruma. ben satmayacaktım veya çok daga büyük teklif beklerken saolsun aj başkan 26.5milyon yuroluk tottenham teklifini kabul etti. (19 m garanti kalanı bonus)

gelenler ise.
adnan janvsvsvs 6milyon euro
bilal basakcıoglu 4 milyon "
joel campel 5 milyon "
josue kiralık
enes ünal kiralık
morgan sanson 6 milyon "
galhardo opsiyonlu kiralık.

-----------
bu kadrol ile ilk maç bjk maçı oldu carol ve enes ünalın golleri ile 2-0 yendik.bundan sonra bir kaç yıl
bu kadronun en büyük atraksiyonu musleranın kontrat yenılemesı olur baskada bişey olmaz.
bukadar.

taktikler çok çabuk patlıyor yuzde 65 70lık topla oynama oranı ve 20üstü şut yakladğım taktik vardı patladı akhisarla yenilgisiz gidiyordumm 4.sezonunda.
gerçi bunda çok iyi genç futbolcuları yakalamamında önemi var.

sırp gençler olağanüstü son iki oyunda. geçen yılki genç oyuncuları bu yılda takip ediyorum uygun düştükçe kapıyorum
türkiye liginin çok üstünde bi kadrom oldu bu sayede. kalede rajkovic var geri kalanlar yabancı genç oyuncularda onun kadar olmasada büyük potansiyelli oyuncular.

galatasaray kariyeri sonrası akhisar kariyeri gelir hep. dengeli (:asd:) kadroları var borçsuz sayılabilecek mali yapıları var türkiye kariyeri için ideal. her oyuna bizimkilerle başlar akhisarlar devam eder sonrada walsall kariyeri için ingiltere ligi açarım en zoru en keyifliside sonuncusu olur.

ilk yıl 8. olduk ikinci yıl 5. olduk son yıl ise kaleci ve ileri uçtaki oyuncuların faktörüyle rekor puanla şampiyonluk geldi. 19 20 maçı gol yemeden kazandık o da ayrı bi rekormuş.

oyuncu grubunun pek çoğu ile serinin son iki oyununda da oynamısım dün eski ekrangörüntülerinden gördüm son oyunda trompet ve anekenin özellikleri düşsede diğerleri yine çok iyi.

edit. sağbekim asist kralı oldu ileri uçtaki reislerden ikisi gol krallığında ilk iki sıradaydılar

d8zPPQ.png

m4j3k2.png

5LrgGM.png

Bvmryj.png

bu kariyer bitti bi kaç haftaya sıra walsall fc de

1015px-Walsall_FC.svg.png

Son düzenleme:
2 gün önce oyuna güncelleme gelince yeni kariyere başladım Galatasaray'la. İlk iş mali yapıya bakmak oldu. Özetle FFP kriterlerinin altındayız uyarısı vardı. Sneijder, Hakan Balta, Salih, Hamit'i listeye koyarak, Podolski'yi de Monaco'nun iyi teklifi üzerine satıp açığı kapatmaya çalıştım. Carole, Bruma ve Muslera'ya gelen teklifleri alternatifsiz olduklarından reddettim. Selçuk'u ise alan çıkmadı. Tek transfer olarak Bilal Başacıkoğlu'nu 3M opsiyonlu kiraladım. Bilal çok iyi oynuyo ama sezon sonu Ghezzal'in serbest kalmasından dolayı opsiyon konusunda kararsızım. Rotasyonu zayıf bi takım olarak devre arasına kısa bi süre kala Chedjou'ya Al Ahli'den teklif gelince onu da sattım. Ocak'ta gider diye bekliyodum ama Kasım'ın ortasında direk gitti. Belli aralıklarla kulüp 3-5M borç ödemesi yapıp kulüp kayyumdan kurtarıldı haberi geliyo. Fakat hala FFP yükümlülüklerini karşılayamıyor uyarısındayım. Güncellemeden önceki oyunda da 2. sene ortasında Galatasaray'a gittiğimde kalan maaş bütçesi -25M olarak görünüyodu. Bu spoileri da aklımda bulundurarak devre arasında bosmandan bi kaç adam indirip sezon sonuna Muslera, Bruma, Eren, Serdar, Cavanda, De Jong gibi muhtemelen değeri artacak adamları da satmayı planlıyorum. İşin tuhafı yönetim takımın bulunduğu durumdan çok mutlu yazıyor fakat yıldız oyuncu alınmadığı için de hayal kırıklığı içindelermiş :)

Mali durumu bi kenara koyarsak son iki yılda başarılı olduğum 4-1-2-2-1 taktiğiyle oynuyorum. Şu an lider durumdayım fakat düşük rotasyon baya zorluyo. BJK'ye 1i penaltı 2si kornerden olmak üzere 4-3 yenilmek baya içime oturdu. Kornerlere çözüm bulamadım belki takımın kafa vuruşu ortalaması düşük olduğundan da olabilir. Yine de önerisi olan varsa alabilirim.

Devre arasına girmeden hemen önce Bruma gitmek istediğini söyledi. Araya girince de Monaco'ya 17M €'ya sattım. Oyuncular durumdan biraz mutsuz oldu ama ekonomik durum kötü adlı toplantıyı yapınca sıkıntı kalmadı. Sinan'a 4M teklifi kabul ettim Sinan Brentford'la anlaşamadı. De Jong'a Fiorentina'dan 3M civarı bi teklif geldi ama devre arası oturmuş takımı fazla bozmamak için veremedim. Takviye olarak uzun defans ihtiyacını Bianchetti'yle kapamak istedim, eski oyunlarda 1-1.5e veriyolardı ama 6 civarı bi para isteyince alamadım. İstemeye istemeye Ahmed Hegazi'yle orayı kapattım, Afrika kupasından olduğundan daha gelemedi. Ortasahada o kadar rotasyonsuzum ki Jem Karacan'ı bile oynata oynata değerini 1.5'e çıkarmıştım :) Oraya Benfica'dan Ruben Amorim'i kiraladım. Bruma'nın yerine Yasin'i monte edecem mecbur. Alternatif olarak Osman SEDEN in yukarıdaki kariyerinden kopya çekerek Dejan Meleg'i aldım. Kanatlarda ve oyun kurucu rolünde oynayabildiği ve de altyapıdan çıkma olduğu için satılık listesine konan Emre Çolak'ı da aldım. Forvete bosmandan Duvan Zapata ve Hırvatistandan Cop diye bi adama teklif yaptm ama başkalarıyla anlaştılar. Sağ beke de şimdiden oyuncu bakmaya başladım, 1 gözlemciye sadece sağ bek baksın diye talimat verdim. Cavanda dandik maçlarda iyi götürse de ki bu muhtemelen fiziğinden kaynaklı oluyo, önemli maçlarda vasatı aşamadı. Kaleci konusunda henüz karar veremedim. Bosmanda Moya, Costil ve Kalinic dikkat çeken kaleciler. İçlerinde özellikleri en iyi olan Kalinic görünüyo ama Costil ve Moya yönetimin yıldız talebine uyar mı acaba diye düşünüyorum.

ingiltere ab den çıktı şimdide kimseye çalışma izni vermiyor yahu. kaldık öyle

FM touch android cihazlar için çıkmış, onu ayrı mı almak gerekiyor yoksa Steam sürümü alınca kod falan veriyor mu?

{taptap}

Deniz bonusu olup kampanyadan yararlanmayı düşünmeyen var mı :d

{taptap}

Bu nasıl bir saçmalıktır biri bana açıklasın..

bu maaş, satış bedeli ve kadro seçimine kilit koyulması kadar gıcık bir durum yok.

adamı kilt oynayatacağım rotasyon seçili diye ücretini karşıyalamıyorum.Üstelik herif 0 ay lık sözleşme talep ediyor..

6649incii3736848.jpg

bu maaş, satış bedeli ve kadro seçimine kilit koyulması kadar gıcık bir durum yok.

adamı kilt oynayatacağım rotasyon seçili diye ücretini karşıyalamıyorum.Üstelik herif 0 ay lık sözleşme talep ediyor..

6649incii3736848.jpg

babayi alacaksin gibi gozukuyor renktas

6649incii3736848.jpg

futbolcunun menajeriyle ilk görüşmede sana rotasyon oyuncusu olma koşulu sunumuş olabilir. şartları ilk konustuğunuz ekranda bu şekilde anlaşmaya vardıysan sözleşme ekranına anlaştığınız şartlar kilitli olarak gelebiliyor. tam nedeni bu olmayabilir fakat denemeye dener

Geri
Üst Alt