Football Manager Hikayeleriniz ve Daha Fazlası (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oyuna Başlarken;
Lucas Cavallini Free - Sezon sonu net 20m pounda satarsınız
Alan Ruiz Free - Net 10m pounda satarsınız
Biro Biro Free - Net 10m pounda satarsınız

İlk sezon oyuncuların açtığınız kariyerdeki potansiyel yeteneklerine göre (her kariyerde her oyuncu değişkenlik gösterebilir)
1-10m pound arasına alınabilecek tavsiye edebileceğim oyuncular.

gk - Pontus Dahlberg , Gasparini , Audero* , Maarten Vandevoort
dl - Melvin Bard , Arthur Zagre , Bradaric , Rayan Ait Nouri* , Borna Sosa , Lato Toni , Bettella*
dr - Yan Couto , Douglas Borel , Sardella , Pablo Maffeo , Malo Gusto
dc - Alan Franco , Mammana , Ravil Tagir , Strahinja Pavlovic , Walter Kannemann , Omar Alderete, Jerome Onguene
mr ml amr aml amc - Thiago Almada , Pedrinho , Lazaro , Luca Connell , Matias Pellegrini ,
mc - Sergio Gomez*** , Fausto Vera , Marco Kana* , Pelayo Morilla (ben bunu alıp sol beke devşiriyorum) , Maxence Caqueret , Florent Da Silva , Mattheus Henrique
st - Lazaro , Raspadori , Arnor Sigurdsson , Vincenzo Millico , Davide Merola , Gouiri* , Josh Sargent , Kaio Jorge

ve THE REYİZZZZZZ "JEAN PYERRE"

* olanlar world class oyuncuya evrilenler.

Sergio Gomez , Ganso'nun prime wonderkid olduğu dönemdeki halinin 2020 versiyonudur. Oyundaki en kral asist makinesidir. Sadece "Try Killer Balls Often" öğretmeniz gerekir. 3. Sezonda sanırım serbest kalıyor.

Para kasmak için en iyi tercihler
Thiago Almada , Gouiri

Oyundaki ilk fakir evreyi burdaki 3-5 oyuncuyu kadronuza katarak 3. sezondan itibaren money talks moduna geçebilirsiniz.

yuh masallah ben 3 sezon sonra bikiyorum
zaten sadece galatasaray ile oynuyorum, züper ligi ilk 3-4 lig arasına sokup bırakıyorum kariyeri.
takımın belini doğrultup CL takımı yapılması 3 sezon sürüyor.
5-6. sezonda paraya doyuyosun ve dünya yıldızları alabilecek kıvama geliyorsun anca işte.
(bazıları gibi -baş harfi Ü- save/load yapıp menajer eklemiyorum uzun sürüyor kulübü adam etmek)

Çok fazla Galatasaray kariyeri oynadım.Son kariyerimde yine benzer oyuncuları almak zorunda kalıyorum.

Öncelikle ne var ne yok satıyorum.Muslera ve Falcao dahil.Para eden herkesi yolluyorum.Çıkabildiğim tüm kiralık sözleşmelerden de çıkıyorum.Çıkamazsam kullanmaya çalışıyorum yada kadroya kayıt etmiyorum kulüpleri feshetsin diye bekliyorum.
Lucas Cavallini ve Biro Biro'yu alıyorum.Cavalliniyi hemen satıyorum.Bütçe lazım sonuçta.

Kaleye Farinez'i alıyorum.4-4.5 gibi rakamlara geliyor.Eğer istemezse önce kiralıyorum.Sonra alıyorum.

Sağ bek Zeki.Stoper hattına Ozan Kabak kiralık alıyorum.Birde PSG'de ki eleman.Kehrer.Sol bek tercihim belli.Katterbach.

Orta saha değişebiliyor.Ancak Zaracho kesin gibi.Son kariyerimde Almendra ise diğer isim.Bonservisle alabiliyorum.Fausto vera'da diğer isim.Orkun tabiki olmazsa olmaz.

Thiago Almada ağustostan sonra geliyor takıma.Ondan önce anlaşıyorum ama alamıyorum.Ağustosta bonservisle kadroya katıyorum.Opsiyonu var 28m €'ya gidecek.

Amine Gouiri ise herkesin aldığı isimdir heralde.8 milyon € bedelle aldım.Önce kiraladım sonra rahat rahat pazarlık yaptım.
Hachim mastour.Alması basit.Önce kiralıyoruz.Sonra opsiyon koymadıysanız (20 milyon €) direk pazarlığa başlayın.Alınabiliyor.5+15 gibi paralara iş bitiyor.

Ahmed Kutucu ise diğer yerli oyuncum.4.5 civarına alınabiliyor.

Gelelim oyunun buguna.Bazı oyuncuları hayal bile edemeyiz oynamak için.O bütçeyide bulmak zor.Belki de çoğunuz denememiştir.Sırasıyla yazdıklarımı deneyin alacaksınız.Öncelikle kiralık oyunculara teklifi 2 senelik kiralık.Satın alma opsiyonu zorunlu.

Merih Demiral.Kiralık olarak.Ücretini ödeyince Juventus salıyor.Unutmayın 40-45 arası opsiyon kabul ediyorlar.Önce zorunlu opsiyon şeklinde kiralık teklifi yapıyoruz.Kabul olunca zaten oyuncu istemiyor ama opsiyon olarak kalıyor sözleşmede.Eğer oyuncu kabul ederse zaten zorunlu bedeli kadar bütçeniz olması lazım.Transfer patlıyor :)

Cengiz Ünder.Yine ücret karşılığı geliyor.Opsiyonu değişiyor.25-30 arası.Taktik yine aynı.

Kaan Ayhan,Opsiyon 10-11 civarı.
Mert Müldür. Opsiyon bununda 11 civarını kabul ediyorlar.

José Juan Macías

Son kariyerimde bu oyuncuyuda aldım.Scoutlarım 81 civarında bildirdi.Kadromu kabaca yazarsak

Farinez/Okan Koçuk

Zeki/Mert Müldür Merih/Ozan/Kaan/Kehrer/Nathon*/Ravil/Emin Katterbach/Süleyman

Cengiz/Biro Biro* Orkun/Zaracho Vera*/Almendra Macias*/Mastour

Almada/Taylan/Arnor Sigurdsson*

Ahmed Kutucu/Gouiri

Şeklinde.Biro biro devre arasına kadar oynayamadı.Falcao ve Muslera satışı devre arasına kalmıştı.Onları sattım.Emre Akbaba'yı da sattım.ucuza gittiler ama maaş bütçesi önemliydi.Marcao,Luyindama,Mariano,Nagatomo,Linnes,Belhanda,Soso ne varsa yolladım.üçe beşe bakmadan.

Devre arası beleş transferlerde Aleix Garcia ve Marco van ginkel'i aldım.Daha doğrusu van ginkel gelmiyordu önce kiraladım.Opsiyonlu :) Sonra imza attırdım.
James Rodriguez'i kiraladım.Ama yanlış hamle sanki.Sonra onu anlatacağım.

Transfer sezonu tamamlandığında 14 milyon € gibi bir bütçem kalınca onu sıfırlamam gerekti.Kaan'ın opsiyonunda anlaştık.Biraz nakit biraz vadeli.4.5 nakit 6.5 3 taksit.
Kalan 9.5 milyon ile Everton'u aldım.Meşhur sol kanat.Ama ben sağda oynatıcam.Genelde alamazdım onu.Bu defa aldım şaşırtıcı şekilde.20 milyon € bonservisi var.7 nakit 13 3 taksit.
Son kalan 2.1 milyon ile Victor Osimhen'i aldım.2 milyon nakit 6 milyon 3 taksit.Scoutlar iyi çalışıyor.İlk defa bu oyuncu ile oynayacağım.
Aslında üzerinde yıldız koyduklarım ilk oynayacağım oyuncular.Mesela Arnor Sigurdsson* Almada alamam diye aldım ama performans vermedi.Boşa yatırım.Değeride düştü.Kiralık göndermek istiyorum gitmiyor.

Neyse başarı olarak ne yaptık.Mart ayına geldim.Türkiye kupası finalindeyim.Feneri ezici şekilde eledim.
Ligde 1.yim son 2-3 haftada biraz rahatladım.5 puan öndeyim.Bjk geriledi son haftalarda.
Şampiyonlar liginde zor bir gruptan çıktım.Tothenam'a evimde 1-0 yenildim.Deplasmanda 0-0 kaldık elendim.Bir gol atsam çok farklı şeyler olabilirdi.Ama olsun gruplardan çıkmak büyük başarıydı.

Uzun oldu özür dilerim.Hatırlamadıklarım varsa zamanla ilave ederim.Bu heralde sıfırdan açtığım 10. kariyerdir.Ama benden size tavsiye.Şu yerlilere kiralık opsiyonu deneyin.Süper oluyor.Ben Ozan'a opsiyon koymadım normalde 15'e iş oluyordu.Şimdi ise satmıyorlar.Heralde 2.sezon sonunda Mert Müldür harici hepsi gidecek.Merih'e bütçe oluşturabilirsem bir onu tutmak istiyorum ama 41.5 milyon € istiyorlar.Opsiyon 42.5.

James Rodriguez.Bunu denemeyen yoktur.İlk transfer sezonunda son gün deneyince bazen geliyordu.Bu sefer devre arası deneyebildim.İlk transfer sezonunda bütçem bitmişti.Şansa geldi.Aslında şampiyonlar liginde ilerliyorum diye aldım.Takımda süperstar olsun diye.Çok verim alamadım.5 milyondan fazla ücretini karşılıyorum.Küllüm masraf.Bölgesinde 2 adamım var.Kadroyada çok alamıyorum.Sezon sonu kaza ile imza attırırsam beleş ne ala.Yoksa para çöpe gidecek.

Devre arası transfer döneminde hedefim Gravenbech ve Evander.Evander satılık listesine kondu ama 56 milyon istiyorlar.Verilmez.Bir defasında kariyerimde 4+4 milyona satın almıştım.Bu defa çok çektiler.Diğer uğraşacağım isim ise michael cuisance.Bir kere aldım.Yine başarabilir miyim deneyeceğim.Tabi önce yine satacağız.Acımak yok.Takımdaki çoğu oyuncu yine satılacak.Tek üzüntüm Emre Kılınç shalke'ye gitti.Falcao ve Muslera devre arasında gidince maaş bütçem dolup teklifte geciktim.Yapabilecek birşey yok.

Son düzenleme:
ya olaya bak. diakabi sezon basında gitmek için tutturdu ben de ucuza bırakmamak için hep reddettim isteğini trip attı vs aradan zaman geçiçnce şimdi transfer olmak istemiyorum bi nevi özrümü kabul edin dedi onayladım tamam dedim.
aradan geçen 5 MESAJ sonra herif geliyo niye öyle yaptın ben gitmek istiyorum diyo :D

1.jpg
2.jpg

Kariyere devam.Lig ve kupayı aldık.Takımda bazı değişiklikler yapmaya devam ediyorum.

Zaracho 19,5 m almendra 13 m fausto vera 9 m + sonraki satıştan %30 ve biro biro 16 m satış gerçekleştirildi.Yabancı sayım çok azaltmalıyım.

Kaleye Uğurcan'ı aldım. 8.5 milyondu yanlış hatırlamıyorsam.3 milyon yıllığı olmasa iyi isim.Emre Mor takip listemdeydi.Olimpiakos 6 opsiyon teklifine 7.5 m ile teklif yapıp kabul edildi.Bende oyuncu ile anlaştım ve aldım.2.6 milyon yıllık alacak.Potansiyeli çok yüksek 156/187.Cengiz Ünder'in kiralık sözleşmesini feshetmeyi planlıyorum.

Yine Evander 56 m idi kulübü 5m bonservise düşürmüş.Sao paulo teklif yapınca gördüm bende devreye girdim. 1.7+3.3 m karşılığında aldım.Yıllığı 1m :) Ancak özellikleri güzel değil.Sanki performans alamayacağım.Potansiyel 133/155.Kafamda deli sorular var.İyi bir orta saha düşürebilirsem 1 tane daha almayı planlıyorum.

24 m € civarı bütçem var.Mert Müldür'ün bonservisini alabilirim diye düşünüyorum.Gouri'yi isteyenler var.40-50 den aşşağıya bırakmayacağım.Satarsam direk Merih'e gideceğim.Ozan ve Cengiz'in kiralık sözleşmelerini iptal etmeyi planlıyorum.

Farinez/Uğurcan

Mert/Zeki Natham/Kaan/Kehrer/Merih/Ravil/Emin Katterbach/Süleyman

Emre Mor/Everton Orkun/Evander Aleix Garcia/Van Ginkel Macias/Mastour

Almada/Taylan

Gouiri/Ahmed/Osimhen

13 yabancı futbolcum olmuş. Michael Cuisance için Bayern ile anlaştım.Ancak kendisi gelmedi.133/168 potansiyeli var ve çok iyi oyuncu olacak.Üstelik sol ayaklı defansif oyun kurucu.Tam aradığım adam.Eğer onu alırsam Evander'i Almadanın yedeği yapacağım.Arnor Sigurdsson'u kuzeyde bir takıma kiraladım.Umarım gelişerek geri döner.11.ayda sözleşmesi bitecek.10 milyon € civarı paraya alıcı bulursam satmayı planlıyorum.Şimdi Michael Cuisance için 1 temmuz geldiği gibi zorunlu satın alma opsiyonlu kiralık sözleşmesi yapıp anlaştığım 13.5 milyonu opsiyona koyacağım.Eğer başka oyuncu satmazsam yeni sezon kadrom bu şekilde olacak.Tek kiralık oyuncu Merih ile devam edeceğim.Ozan ve Cengiz'in sözleşmelerden çıkamazsam kalırlar 1 sezon daha.İkisinin yıllığı 6.5 civarında.Bütçeyi epey zorluyor.

Daha Diagne,Babel ve Maicon takıma katılacak.Onları satmaya çalışacağım.Maicon kolay da diğerleri zorlayacak.Gelen parayla yerli oyuncu alsam fena olmaz sanki.Ama kimi alabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt