Öncelikle kendi taktiğin olsun, normal maçlarda kullanacağın bir sistemin olsun. Takımın yapısına uygun olsun. Pas stilleri, ataklar, pres, top kapma, alan değiştirme, boşa kaçma, boş alan yaratma gibi.
Büyük takımlara karşı nasıl olsa şansın olmuyor, ama yinede bunlardan ne koparırsan kâr. Maç önceleri gelen scout raporunu iyi incele. Rakip takımının zaaflarını, yıldız oyuncuları, onların eksikleri, takımın oyun tarzı.
Mesela Barcelona'yla karşılaşırken ilk hedefin Xavi üzerine oynamak olsun. Onun üzerine oyna, rakip sert girsin ( Ziya Doğan tarzı

) Zayıf ayağına oynansın ( Eğer varsa

) Bir diğer adamın, örneğin sol bek adım adım Messi'yi takip etsin. İlerdeki adamın hızlı bir adamsa serbest bırak, köşe vuruşlarında, duran toplarda en ilerde bulunsun. Rakibin adamlarını kitle ki her karşı atak senin atağına dönüşsün. Benim Barcelona'yı yendiğim maçtaki şansım İniesta'nın olmamasıydı. Sevilla'yı 7-0 yendiğim maçta Capel ve Navas'ı tuttum takım dağıldı. Real'e yenildiğim maçta Mesut, Di Maria, Kaka ve Benzema 4lüsüne engel olamadım. Hangi birini tutsam diğeri aradan kaçıyordu.