- 27 Ocak 2010
- 139.256
- 105.548
- 5.648
verstappen hamilton gibi seri yapacak 10 şampiyonluğa bile ulaşabilirImola sonrasi herkesi hoplatiyoruz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
verstappen hamilton gibi seri yapacak 10 şampiyonluğa bile ulaşabilirImola sonrasi herkesi hoplatiyoruz
Leclerc gelmiş gelmiş en iyi driver diyordun geçen seneLATIFI > leclerc
verstappen hamilton gibi seri yapacak 10 şampiyonluğa bile ulaşabilir
ilk defa duyuyorumLeclerc gelmiş gelmiş en iyi driver diyordun geçen sene
Yalancininilk defa duyuyorum
Verstappen istemez daha geçen sene Perez'den yerini alıp sıra dahi kazanmayıp son turlarda geri vermediği için bir ton şey söylendi. Norris gelirse rekabetçi olabilir ki takım içi kaos hakim olur sonuçta Norris de şampiyonluk yaşamak isteyen yetenekli gençlerin başında geliyor şu an ipler Verstappen'in elinde olduğundan bence Perez ile devam ederler hele ki ilk şampiyonluğunu Perez'e borçluyken...Ferrari sainzi yollayıp bu elemanı alsa iyi iş yapmış olur. ama redbull kaçırmaz bence, perezi değiştirmeyi düşünüyorlar bir süredir
Yabancı formula 1 forumlarının bir çoğunda üyeliğim var. takımların bazılarının forum üyeliklerinde de varım.LATIFI > leclerc
yuki'den iyi buluyorum şahsen, alpha gibi takımlara gidebilir. williams da olabilir, yeni eleman çuvallarsa. stroll'ün gelişimi korkunç oldu. bu kadar gelişim beklemiyordum heriften. sadece baba parası sayesinde gelmiş buralara ama buralarda kalmak da kendi azmi ve çalışması doğrultusundaydı. latifi gittikten sonra en yetersiz sürücü stroll olacağı ön görülmüştü. ben de biraz ihtimal veriyordum doğrusu ama böyle olmayacak gibi. Ocon, piastri, yuki gibi elemanlar patlayabilir. yükseliş beklediğim kişi de pierre. ocon'u alaşağı etme ihtimali var.Norris Leclerc ikilisini Aston Martin'de izlemek isteriz. Ama bizim keratayi ne yapacagiz? Kimse istemez Stroll'u.
Verstappen istemez daha geçen sene Perez'den yerini alıp sıra dahi kazanmayıp son turlarda geri vermediği için bir ton şey söylendi. Norris gelirse rekabetçi olabilir ki takım içi kaos hakim olur sonuçta Norris de şampiyonluk yaşamak isteyen yetenekli gençlerin başında geliyor şu an ipler Verstappen'in elinde olduğundan bence Perez ile devam ederler hele ki ilk şampiyonluğunu Perez'e borçluyken...
it.motorsport.com
Ben de üst üste yazıyorum hocam sorun degilÜst üste mesaj yazıyorum ama konular farklı ve yeni görüyorum. Formula 1 başlığı tek başlık olduğu için buraya yazmak zorundayım.
bir kaç güncel haberi paylaşmak isterim F1 sevenlerle:
Bu sabah saat 10'da İspanya Grand Prix'si için Carlos Sainz tribününde bulunan 3300 biletin online satışı açıldı, yarım saat içinde tükendi.
Kaynak:
![]()
Febbre da F1: tribuna Sainz esaurita in 30 minuti | FormulaPassion
La promozione per partecipare al Gran Premio di Spagna nella tribuna Sainz è stata esaurita in meno di 30 minuti dall'apertura delle venditewww.formulapassion.it
Ferrari:
Muhabir: "SF-23'ün geliştirme ile Red Bull seviyelerine ulaşabileceğini düşünüyor musunuz, yoksa daha fazlasına mı ihtiyacınız var?"
Vasseur: "Sorunun araç konseptinde olduğunu düşünmüyorum. Sorunun araçta yaptığımız ayarlar ve bazı seçimlerle ilgili olduğuna inanıyorum."
"Sizce ana rakibiniz Aston Martin mi yoksa Red Bull mu?"
Vasseur: "Yarışın ilk bölümünde Red Bull'a Aston Martin'den daha yakındık. Ancak bir yarıştan sonra sıralamayı değerlendirmek zor. Cidde'de daha net bir tablomuz olacak."
Vasseur, Ferrari takımının kış boyunca pit stopları için çok çalıştığını ve 2.000 pit stop antrenmanı yaptığını söyledi
Ancak ne yazık ki yarışların pit stoplarla kazanılmadığını, sadece kaybedildiğini ve Ferrari'nin artık başka şeylere konsantre olması gerektiğini söyledi.
"Charles ve Carlos arasındaki yarış hızı farkını nasıl açıklıyorsunuz?"
Vasseur: "İlk etapta Charles'ın yeni yumuşak lastikleri vardı ve bu bir avantajdı. Carlos aşırı aşınmadan şikayet etti, bunu analiz edeceğiz. Bu durum onun yarışını etkiledi."
"bant testlerinde güç üniteleriyle ilgili herhangi bir sorun çıktı mı?"
Vasseur: "Bu tür güvenilirlik sorunlarını hiç beklemiyorduk. Bu sorunla ilk kez karşılaştık. Testte 6/7.000km yol kat ettik ve bant testinde güç ünitesinde herhangi bir sorun olmadı."
Leclerc'in Bahreyn'deki DNF'si ile beraber, yarıştan önce değiştirilen parçalar olan ES ve CE sayesinde oldu.
İkisi de kurtarılamaz.
Charles zaten yarışa başlamadan her birinden de 2/2 aldı. Daha fazlasını alırsa, 10 sıra ceza alması gerekir (bileşen başına). Arabistan'da penaltı alması bekleniyor. İyi ihtimalle 10. kötü ve büyük ihtimalle sonuncu başlayacak.
Vasseur: "Ferrari, Aston Martin'i değil, Red Bull'u kendine yakın görüyor."
![]()
F1 | Vasseur: "Ferrari guarda a Red Bull, non ad Aston Martin"
it.motorsport.com
Görüldüğü gibi 2000'den fazla pit-stop pratiği yapmışlar ve pitstoptaki palyaçoluk sorunu düzelmiş. Stratejist olarak da matematik ve teori fizik alanının her ikisini de oxford da yapmış bir hindistanlı geldi, eski stratejist demeye dilim varmadığı iñaki rueda tekrar fabrikaya çekildi.
![]()
Ferrari's new Strategy Director Ravin Jain: All about the Indian-origin strategist in F1 - Times of India
Motorsports News: The decision to appoint Jain as the new Strategy Director comes after a series of strategy blunders last season that cost Ferrari the Constructors' Ctimesofindia.indiatimes.com
Fred, çok şey düzeltmesine rağmen ferrari severlerin yine de her ihtimale karşı çok ümitlenmemesi mental sağlıkları açısından faydalı olacaktır