Formula 1 Takip Başlığı

tamamen pilot farkı

drs acılıyor en hızlı turu atıyor ama adam yetişemiyor

hızda problem yok

Verstappen 175
Perez 129
Leclerc 126
Russell 111
Sainz 102
Hamilton 77
Norris 50
Bottas 44
Ocon 39
Alonso 22
Gasly 16
Magnussen 15
Ricciardo 15
Vettel 13
Tsunoda 11
Zhou 3
Stroll 3
Albon 3

Her şeye rağmen Leclerc pilotlar sıralamasında 1. olabilirdi. Kaç yarış Ferrari yüzünden kaybetti ?

1-2 hatası dışında Sainz bugün dört dörtlük sürdü bence. Öndeki aracı takip etmek, kirli havada DRS'e rağmen hala çok zor. RB ayrı bir seviye şu an. Büyük güncellemeler umarım bu farkı eritir bizim için
Valla bu arabayi hamiltona ver, gecmisti sc sonrasi. Sainz pushlamadi hic

1-2 hatası dışında Sainz bugün dört dörtlük sürdü bence. Öndeki aracı takip etmek, kirli havada DRS'e rağmen hala çok zor. RB ayrı bir seviye şu an. Büyük güncellemeler umarım bu farkı eritir bizim için
ham perez verstappen leclerc arasından pilotaj olarak kimi önde görüyorsun üstat merak ettim
f1i yeni yeni takip etmeye basladım başarıda pilotaj araç %sini kestiremiyorum hala

ben hamilton'dan hiç hazetmeyen biri olarak ekibi ve kendinin neler yaptığını bu yıl farkettim.

Ferrari ekibi olmasa leclerc uçar deniyordu o sıra mercedes ekibi hakettiği kıymeti görmüyordu sanki veya ham-ekip stratejileri.
tamam şanslı olduğu noktalarda çokca vardı ama olsun.

bu ekip işi sadece hızlı arabayla olacak iş değil hamidoya biraz öyle yüklendik gibi gelmeye başladı.

Valla bu arabayi hamiltona ver, gecmisti sc sonrasi. Sainz pushlamadi hic
Adam bildiğin tertemiz sürdü, ara sektörlerde bile kusursuza yakındı araç, nasıl pushlamamış yahu. ERS'i doldurup doldurup geldi, Ferrari'nin sorunu DRS alanına gelene kadar yol tutuş olarak RB gibi güven vermemesi, RB yere çok daha yakın Ferrari'den. Aracı da bariz hızlı, tüm verilere yansıyor bu. Hem Max hem de Sainz limitlerde sürdüler. Ferrari'nin güncellemeye ihtiyacı olduğu bariz ve bu yunuslanma sorununu çözmesi gerekiyor acil. Max'in yarış konforu ile de Ferrari ve Mercedes pilotlarının yarış konforu arasında uçurum var, bunu da hesaba katmak gerekiyor 0.1 içinde yarışıldığını düşünürsek.

@Sami Karakoç Hamilton'un ilk yarışından beri izliyorum, Hamilton'ı hiç sevmem ama saf yetenek olarak da çok iyiydi her zaman. Ama mevcut gridde, mevcut yaşlarında şu an pilotaj olarak bence Max ve Leclerc ayrı bir seviye. Gerçi buna cevap vermek de çok zor, aynı şartlarda yarışmıyor çoğu pilot, birçok etken var. Hepsinin birbirinden daha iyi olan özellikleri var. Max'in gençliği çok ateşli, çok daha aykırı bir stili varken şu an çok daha olgun ve sabırlı yarışıyor Leclerc'in debiraz daha olgunlaşması gerekiyor, tek tur canavarı ama bazen yarış içinde hala konsantrasyon kaybı yaşıyor. Baskıyı Max kadar kaldıramıyor yakın takipte. Bunlar da ön sırada yarıştıkça gelişecek, öğrenilecek şeyler.

Bunları da geçersek Alonso hala yarışıyor 😄 O stilde, eski nesillerin tarzında pilot kalmadı maalesef.

1655670619535.webp

sezonun bu zamana kadar en istikrarli pilotu russell bugün yine 4.olmayi basardi. dnf hic yok, temiz sürüyor. arabasinin izin verdigi maksimum sonucu her yarista alabildi simdiye kadar. böyle bir performansi beklemezdim.

Ulan Leclerc'in drs'siz 320 km yapip Sainz'in drs ile birlikte 320 km'te anca yapabilmesini nasil aciklayacaklar bana? Adam drs ile birak gecmeyi yakalayamiyor bile. Verstappen aslinda Sainz'a yol verip bir sonraki turda drs ile Sainz'i gecseydi son turlarda Sainz'in drs'yi kullanamayacak duruma gelirdi.

Hem arabalarda hemde pilotlarda buyuk fark var.

Geri
Üst Alt