Formula 1 Takip Başlığı

Leclerc konusuna katılmıyorum o da şöyle Leclerc yetenekli ama kendini pek geliştiremeyen biri gibi ben senin kadar izlemedim ama izlediğim dönemde Leclerc'te ciddi bir gelişim göremedim yaptığı hataları hep yapıyor. Hamiltoni Vers, Alonso bunlar her sene geliştiğini hissettiriyorlar sanki. Alonso konusunda düşüncelerimiz aynı.
Leclerc'in hata yapmasının asıl sebebi altındaki aracın güvenli olmamasına rağmen fazla zorlamasından kaynaklanıyor maksimumu almak istiyor o riske girmeyi de seviyor. Verstappen'de ise tam tersi araç yağ gibi akıyor sürerken zorlanmıyor.

Burada asıl farkı yaratan isim Adrian Newey ardından James Allison gibi isimler oluyor günümüz Formula 1 kurallarında motor gelişimi sezon başında donduruluyor hiçbir şekilde gelişim sağlayamıyorsun aynı motor gücüne sahip olsan bile 1 saniye fark bile yiyebilirsin tek bir kazanç noktası oluyor o da aerodinamik etkilerle süspansiyon, taban, ön kanat, arka kanat, side-pod, difüzör gibi kavramlar üzerinden oluyor.

Ferrari'nin en büyük kaybettiği konu İtalyan merkezli olması eğer ki İngiltere merkezli ofisleri olsaydı Newey'i veya iyi mühendislerin Ferrari'de çalıştığını da görebilirdik ama ne yazık ki katı kurallara sahip bir marka o yüzden aerodinamiğin ön plana çıktığı çağ da en iyi mühendislere sahip değiller ne zaman bundan vazgeçerlerse tekrardan 1 numara olurlar.

Bu hafta itibariyle lastiklerde değişim var bazı takımları öne bazı takımları daha da arkaya atabilir. Yarın antrenman seansları var orada daha net anlayabiliriz.

Ferrari iyi gözüküyor güncellemelerle beraber daha da makası daraltmışlar. İşin ilginç tarafı Williams'lar da hızlı gözüküyor.

Mercedes iyice geriye gitmeye başlamış bu hafta işleri epey zor

Geri
Üst Alt