Forum | Tebrikler, Öneriler ve Şikayetler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Forum | Tebrikler, Öneriler ve Şikayetler

Bana bundan 3 hafta önce 3 haftalik MYC cezasi verildi. Nedeni de "Ceza alanlar" bölümünde yer almiyor. Olan olay da sudur: Bir baslik altinda tanimadigim biri, konuyla tamamen alakasiz bir sekilde yazdigim mesaja "Ozan Kozan Düzgün Dogan transferi ne durumda?" gibi bir sey yazdi. Bu liseli gencin bahsettigi kisi kimdir, bu geyigin maksadi nedir bilmiyorum ama ayni seviyesizlik 4-5 kere daha yapilmisti. Ben de cevaben "Babana sor" yazdim. Bana 1 tane moderatör "Babana sor" lafindaki hakaret muhtevasini izah etsin. Böyle rezillik görmedim. Forumda adminlik yada moderatörlük yapacak vasiflarin yanindan bile gecmeyen, "portal koordinatörü" sifatiyla Galatasarayli futbolculara hakaretler eden, "aga, olm, lan" gibi lümpence ve seviyesiz ifadeler kullanan, adam kayiran, kendi gibi düsünmeyen üyelerin üzerine "kankalarini" provakatör olarak yollayip bu üyelere ceza vermek icni gerekli ortamlari saglamaya calisan sahislar var. Sözüm herkese degil ama bu dedigim durumda olan cokca insan var. Bu duruma site sahibi Abdullah Tasan'in, sitenin hayri icin bir an önce elkoymasini talep ediyorum.

Ortalama saygi düzeyini yakalayamamis, aldigi sorumlulugun farkinda olmayan, toylugunu tüm foruma bulastiran, forumu istedigi gibi at kosturabilecegi bir yayla sanan, forum yöneticiligi yapabilecek kalibreye zerre kadar sahip olmayan sözde forum yöneticileriyle doldurmayin forumu, rica ediyorum.

''aga, olm, lan'' sözlerinde bir hakaret yok ve kaynatmak amaçlı kullanılan kelimeler. Ama sen gidip ''babana sor'' dersen bu hakaret olur ve ceza yersin. Bunu başka bir sitede de deneyebilirsin, mesela DonanımHaber'e üye ol herhangi bir başlıkta bir üyeye ''babana sor'' lafını kullan orda da aynı şekilde ceza yersin. Ve şikayetinin içinde halen bazı kişilere hakaret var Ozan arkadaşım, sen önce hakaret etmemeyi öğrenirsen, site kuralları da sana çok ama çok hafif gelir. ;)

"aga, olm, lan" gibi ifadelerin forum yöneticileri tarafindan forumda kullanilabilmesini dogru ve mesru gören bir anlayisa nasil seviyeli olunacagini anlatmak zor olur biraz. Sen bu laflardan 1 tanesini bile benim yüzüme söyleyemezsin mesela. "Kaynatmak amacli" laf nedir ayrica? Herkes kafasina göre kaynatsin o zaman. "Babana sor dersen bu hakaret olur" :) Kime göre? Neye göre hakaret? "Babana" lafi mi hakaret? Yoksa sormak mi ayip? "Babana sor" lafindaki hakaret icerigi nedir onu anlatmamissin. "Bu hakarettir" deyip cikmissin isin icinden. Hakaretin cercevesini kimse kafasina göre cizemez. Savunma yapmis olmak icin savunmayin.

Yukarda yazdigim mesajin hic bir yerinde hakaret yok. Senin hakaretten anladigin burada ahbab-cavus iliskisi kurdugunuz kankalarinizdan herhangi birinin hedef alinmasi. Elestiri sizin icin hakaret. Cevap veremeyeceginiz elestirilerse hakaretin de ötesinde.

Birincisi benim bu sitede kankam, yakın arkadaşım, yüz yüze görüştüğüm birisi yok. Sanal ortamı senin kadar ciddiye alan biriside değilim. Sonra yüzüme bu lafları söyleyemezsiniz gibi Kurtlar Vadicilik, PolatÇılık oynamaya da niyetim yok. Ama Türkiye'nin %90'nının kullandığı ''lan-olm-aga'' laflarına sen birşey diyemezsin. Sadece kendi şahsına söylenmemesini isteyebilirsin, yoksa burada Polat olup yüzüme kimse söyleyemez gibi saçma laflara gerek yok.

Burası bir spor forumu, mafyacılığa da gerek yok. Ama siz bir kişinin, alakası olmaması durumunda işe babasını katarsanız ve ''babana sor'' anlamı küfür edememenin verdiği bir sancılı laftır yaşın 29 kandırmayalım birbinirimizi. Yinede mod arkadaşlardan sana gerekli cevap gelecektir. Ben kimseyi savunmuyorum. Bana cevap vermene gerek yok, topik amacından sapmasın.

Mod arkadaşların kullandıklarını belirttiğiniz ifadelere birşey diyemem, ben de tasvip etmem ama fazla rastladığım da söylenemez. Diğer yandan, o kelimeler üyelere ceza gerektirmiyorsa, onlara da kullanamazsınız diyemem. Konu bazlı olarak daha serbest olabilmeyi destekliyor, üyelerimizi de yöneticilerimizi de sıkmayı tercih etmiyorum.

Sanırım çözüm "hoşgörü"de. Ama bu hoşgörü herkese aynı içerikte etki etmiyor. Bu sebeple daha iyi bir işleyiş için, sanırım kuralları revize etmemiz kaçınılmaz olacak, zira herkes kullandığı kelimelerin ceza gerektirmediğini ısrarla savunabiliyor.

Bu yönde çalışıp duyuruyu yaptıktan sonra, küfürün, gizlenmiş küfürün, hakaretin, hakaret algılanabilecek, negatif polemik yaratacak ifadelerin tümü için net ceza tanımları koyduracağım. İtiraz merciini de kapatacağım. İşimizin %50 den fazlası raporlanan mesajların editlenmesi, ceza görüşmeleri, cezaların tatbiki vs ye gidiyor zira.

GSC 'yi ayakta tutacaksak bunu ancak hepbirlikte başarabiiliriz. Varsa yapıcı önerileriniz dinlemeye hazırım.

Diğer yandan mail adresim tag olarak yazılı, bir şikayetiniz varsa bunu cezanız bitince değil, -haksız olduğunu düşünüyorsanız- ceza aldığınızda da yapabilirsiniz.

@ Sercan Üstün:

1. "Babasini katmak" zihniyeti bana göre komplekslidir. Ebevylerinin isminin zikredilmesini bile hakaret sayan bir zihniyet sorunludur. Hakaret etmedigim sürece, annesinden, babasindan, kizkardesinden bahsedebilirim. Kötü birsey söylemedim sonucta.

2. Mafyacilik? Kurtlar Vadiciligi? Yüzüme söyleyemezsin diyorsam bunun tek bir nedeni vardir, söyletmem. Sen de söyleyemeyecegini biliyorsun. Ben bunu söyledim diye "mafyacilik" mi yapiyorum? Kendin itiraf etmissin "sanal ortami ciddiye almam" diye. Bu, durumun vehametini ortaya koyuyor. Sen internet ortaminda baska bir kisilige bürünebilirsin ama ben hic bir ortamda sahsima yönelik hakarete izin vermem.

3. Forum yöneticisi forumda üslubuna cok cok cok dikkat etmek zorundadir. Kisilere "sen" diye hitap etmeden önce bile 2 kere düsünmelidir. "Lan, olm" gibi seviyesiz ifadeleri forumda kullanamaz.

4. Türkiye'nin 90%'ini birbirine lan, olm, aga demiyor. Belli bir egitim ve kültür seviyesindeki insanlarin 90%'i demiyor hatta.

@Abdullah Tasan:

Ben halen forum yöneticilerinin kesinlikle belli bir seviyenin altina inmesinin yasaklanmasindan yanayim. Sirketlerde müsteri destek hizmeti veren kisiler hakarete maruz kaldiklarinda bile cevap vermezken, burada forum yöneticileri kendilerine hakaret edilmemisken üyeye saygisizlik yapabiliyorlar. Forum yöneticisi müsteri destek calisani degildir elbette ama islevleri arasinda büyük paralellik vardir. Buradaki bazi forum yöneticileri kendilerini forum üyelerinin yöneticisi zannediyor :) Birileri onlara görevlerinin üyelere hizmet etmek oldugunu hatirlatmali.

Forum yöneticisini SIKMAMAK adina bu tür davranislarin tölare edilmesi forumda saygisizligin ayyuka cikmasindan baska hic birseye neden olmaz. Zaten ülkemizde futbolseverlerin egitim ve kültür seviyesinin ortalama olarak pek de öyle ahim sahim olmadigi gözönüne alinirsa böyle bir esnekligin büyük sorunlar yaratacagi asikardir.

Benim bahsettigim durumda forum yöneticisi bana yönelik yazilmis o saldirgan mesajin sahibine yaptirim uygulasaydi, o üyeye cevap vermek zorunda kalmazdim. Sonucta ben 3 hafta MYC cezasi aldim, diger zat elini kolunu sallayarak devam etti.

Cevap: Mesajların Sayfadaki Yeri!

Kullanılmasına takılmadığımı belirttiğim ifadeler, 3ncü kişilere değil arkadaş aralarında söylenenlerdir.

Üyelere karşı saygısızlığa ben de izin vermem. O şekilde bir anlam çıkıyor dediğinizden ki, bu doğru değil.

Benim adımın altında yazdığınız diğer tespitlerinizde ise size hak verebilirim.

"aga, olm, lan" gibi ifadelerin forum yöneticileri tarafindan forumda kullanilabilmesini dogru ve mesru gören bir anlayisa nasil seviyeli olunacagini anlatmak zor olur biraz. Sen bu laflardan 1 tanesini bile benim yüzüme söyleyemezsin mesela. "Kaynatmak amacli" laf nedir ayrica? Herkes kafasina göre kaynatsin o zaman. "Babana sor dersen bu hakaret olur" :) Kime göre? Neye göre hakaret? "Babana" lafi mi hakaret? Yoksa sormak mi ayip? "Babana sor" lafindaki hakaret icerigi nedir onu anlatmamissin. "Bu hakarettir" deyip cikmissin isin icinden. Hakaretin cercevesini kimse kafasina göre cizemez. Savunma yapmis olmak icin savunmayin.

Yukarda yazdigim mesajin hic bir yerinde hakaret yok. Senin hakaretten anladigin burada ahbab-cavus iliskisi kurdugunuz kankalarinizdan herhangi birinin hedef alinmasi. Elestiri sizin icin hakaret. Cevap veremeyeceginiz elestirilerse hakaretin de ötesinde.

Fikir belirtmek isterim bu konuda. Bu "aga, lan, olm" kelimeleri, bence samimiyeti gösterir. İnsan samimi olduğu birisiyle bu şekilde konuşur. Ama "Babana sor" demek hakarettir gerçekten. Bu lafta bir samimiyet yoktur bence.

Birincisi benim bu sitede kankam, yakın arkadaşım, yüz yüze görüştüğüm birisi yok. Sanal ortamı senin kadar ciddiye alan biriside değilim. Sonra yüzüme bu lafları söyleyemezsiniz gibi Kurtlar Vadicilik, PolatÇılık oynamaya da niyetim yok. Ama Türkiye'nin %90'nının kullandığı ''lan-olm-aga'' laflarına sen birşey diyemezsin. Sadece kendi şahsına söylenmemesini isteyebilirsin, yoksa burada Polat olup yüzüme kimse söyleyemez gibi saçma laflara gerek yok.

Burası bir spor forumu, mafyacılığa da gerek yok. Ama siz bir kişinin, alakası olmaması durumunda işe babasını katarsanız ve ''babana sor'' anlamı küfür edememenin verdiği bir sancılı laftır yaşın 29 kandırmayalım birbinirimizi. Yinede mod arkadaşlardan sana gerekli cevap gelecektir. Ben kimseyi savunmuyorum. Bana cevap vermene gerek yok, topik amacından sapmasın.

Öyle deme kanka..:haha:

önemli maçlar öncesi index deil intro istiyoruz mümkün mü slayt gibi ;)

önemli maçlar öncesi index deil intro istiyoruz mümkün mü slayt gibi ;)

Bu yönde çalışmalarımız var, hatırlarsanız Bursaspor maçından önce kısa bir intro eşliğinde arkaplan index kullandık. Ama siteye firefox ile girerseniz veya girmeye devam ederseniz bu introları göremezsiniz malesef.

Bana bundan 3 hafta önce 3 haftalik MYC cezasi verildi. Nedeni de "Ceza alanlar" bölümünde yer almiyor. Olan olay da sudur: Bir baslik altinda tanimadigim biri, konuyla tamamen alakasiz bir sekilde yazdigim mesaja "Ozan Kozan Düzgün Dogan transferi ne durumda?" gibi bir sey yazdi. Bu liseli gencin bahsettigi kisi kimdir, bu geyigin maksadi nedir bilmiyorum ama ayni seviyesizlik 4-5 kere daha yapilmisti. Ben de cevaben "Babana sor" yazdim. Bana 1 tane moderatör "Babana sor" lafindaki hakaret muhtevasini izah etsin. Böyle rezillik görmedim. Forumda adminlik yada moderatörlük yapacak vasiflarin yanindan bile gecmeyen, "portal koordinatörü" sifatiyla Galatasarayli futbolculara hakaretler eden, "aga, olm, lan" gibi lümpence ve seviyesiz ifadeler kullanan, adam kayiran, kendi gibi düsünmeyen üyelerin üzerine "kankalarini" provakatör olarak yollayip bu üyelere ceza vermek icni gerekli ortamlari saglamaya calisan sahislar var. Sözüm herkese degil ama bu dedigim durumda olan cokca insan var. Bu duruma site sahibi Abdullah Tasan'in, sitenin hayri icin bir an önce elkoymasini talep ediyorum.

Ortalama saygi düzeyini yakalayamamis, aldigi sorumlulugun farkinda olmayan, toylugunu tüm foruma bulastiran, forumu istedigi gibi at kosturabilecegi bir yayla sanan, forum yöneticiligi yapabilecek kalibreye zerre kadar sahip olmayan sözde forum yöneticileriyle doldurmayin forumu, rica ediyorum.

ana fikri iyi anladım, dediklerinin tamamına olmasada katılıyorum, aslında bu saygı ile alakalı bir durum gözlemlediğim kadarıyla bazı arkadaşlarımız saygılı şekilde yorum yapmasını bilmiyor , direkt kırıcı, incitici yada nebileyim alaycı bir uslüp kullanarak cevap veriyor ve buda tartışmaya zemin hazırlıyor, birde dediğin gibi bazı üyeler yine sistematik bir şekilde gözlerine kestirdikleri bir kaç üyeye sarıyor, kendilerinden 10 yaş büyük,abileri yaşındaki insanlarla ağız dalaşına giriyor ben buna çok kıl oluyorum, benim bir önerim var bence yaş kısmı zorunlu tutulsun ona göre üyeler zaten saygıları varsa usluplarına ona göre ayarlar, şimdi diyeceksiniz ki kimsenin böyle bi zorunluluğu yok yaşa değil fikirlerine bakarım ve kendi tarzımca cevabımı veririm buna birşey diyemem fakat gözüme çarpan 2 3 örnek oldu atyorum 30 yasındaki bir abimiz konu açıyor ve başlıyorlar makaraya ortada bir tahrikde yok ve karşı tarafda buna zemin hazırlamıyor, ben şahsen fikrine katılmasamda, saçma bulsamda benden yaşca büyük insanlara saygısızlık(alaycı,kırıcı uslup, makara, tiye alma vb..) yapmam (eğer oda masumsa) çünkü blirimki abim yaşında bir insandır.

Bu yönde çalışmalarımız var, hatırlarsanız Bursaspor maçından önce kısa bir intro eşliğinde arkaplan index kullandık. Ama siteye firefox ile girerseniz veya girmeye devam ederseniz bu introları göremezsiniz malesef.

hıımm firefox olmuyor diyorsunuz galiba ?

hıımm firefox olmuyor diyorsunuz galiba ?

Firefox 'un son sürümünde dahi HTML5 desteği yok, ki HTML5 web arayüzündeki son teknolojidir ve biz indexlerimizin güvenliği ve estetiğinin maximum düzeyde olması açsından bunu kullanıyoruz. Tavsiyem ise; Chrome veya Opera 'yı minimum 1360*768px çözünürlüğünde kullanmanızdır.

Firefox 'un son sürümünde dahi HTML5 desteği yok ki HTML5 web arayüzündeki son teknolojidir ve biz indexlerimizin güvenliği ve estetiğinin maximum düzeyde olması için bunu kullanıyoruz. Tavsiyem ise; Chrome veya Opera 'yı minimum 1360*768px çözünürlüğünde kullanmanızdır.

ama ben genelde firefoxla giriom yine bi intro olsa farkında olmadan kaçıracam galiba :D:D

o bursa ined xinin acaba link le ulaşabilirmiyim? choremeden bakmak istiyorumda şimdi mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt