forumun yüzkaraları utanmaz herifler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tam küfürlük mesajmış. Konuyu açan kişinin mesajı.

Ahmet abi'nin mesajı yanlış anlama gibi duruyor zira tarzını biliyoruz aklı selim bir insan.

Ama forumda, aynı ülkede olduğu gibi sözler ve davranışlar acıyı yaşamanın ötesine geçip vahşet tatminine dönüştü. İnsanlar üzüntülü, acılı diyerek nefret söylemlerini, aptalca ırkçı çığlıkları görmezden gelmek en doğrusuydu öyle de yapıldı ama nasıl olsa bir şey denmiyor diye iş çığrından çıktı.

Eskiden TP'de bir kaç cümle yazıp geçmek, bir görüşü aşağılamak kötü/yanlış kabul edilirken şimdi dümdüz sövmek yerine analiz yapmaya çalışırsanız herkesin ağzına yapışmış "sevgi pıtırcığı" lafı sonra da pkk'lı herhalde diye yüklenme yapılıyor. fazla yorumlamadan, dünyadaki bütün olumsuzlukları kürt, ermeni ve israillilere yıkarak küfür etmezseniz otomatik olarak terörist kabul ediliyorsunuz.

Madımak'ı kendince aklamaya çalışan tip de vardı, aleviler pkk'lıdır diyen de (bu mesaj değil başka). İnsanlar öyle nefret dolu ki bunları evet olabilir diye geçip ciddi ciddi nasıl katliam yapılması gerektiğini tartışıyorlar.

Sadece akıl ve mantığın ön planda olması gereken TP'de nükleer silah muhabbeti yapıldı.

Başka sözüm yok.

aleviler genel anlamda hoş insanlar ancak atalarını dersim'de çoluk çocuk demeden yakanları nasıl destekliyorlar anlamıyorum ..

Ben dinle ilgilenen biri değilim ama tanıdığım Aleviler hep açık fikirli insanlar. Bir tane türbanlı Alevi bulamazsınız. Zaten yobazlar bu nedenle kızıyorlar onlara.

Ben dinle ilgilenen biri değilim ama tanıdığım Aleviler hep açık fikirli insanlar. Bir tane türbanlı Alevi bulamazsınız. Zaten yobazlar bu nedenle kızıyorlar onlara.

Yani senin deyiminle türbanlılar yobaz. Neyse.

Valla konu başlığını tekrar tekrar okuyorum direk alevilere söylenmiş gibi duruyor. Naki beyin sinirlenmisine hak veriyorum. Biraz fevri davranmış olabilir ama sadece alevi ve kürtlerden bahsedeceğine genel olarak söyleseydi daha iyi olurdu. Böyle tepki çekmesi normal.

bu ülkede mezhepçilik var diye herzaman söylerim sünni kelimesini ağzına alamazlar dağdakiler %90 ı sünni bunu çok iyi biliyorsunuz kürt sünnileri bitireceğiz diye konuşun pkk yı bitirmek isteyenler.

Ahmet abi ırkçı veya ayrımcılık yapan birisi degil beyler dağılın

çabuk dağılın

Tartışma konularına neden yazamıyoruz arkadaş? Gerekli yerlere mesajda yazdık bu nasıl bir anlayış her hangi bir ceza almadığım halde neden kısıtlama var millet ağızına geleni yazıyor okuyoruz onlar normalde biz neden yazamıyoruz admin mod görevli kim varsa ilgilensin artık neye göre insanları ayırıyorsunuz? Yazın da bizde bilelim..

Bana pm yazdın mı? Şehir dışında olduğum sürede yazdıysan görmemişte olabilirim. Ayrıca bölümün içerisinde duyuru olarakta var o bölüme yetki alamayan hiç kimse yazamaz. Yetkiyi de istemen gerekiyor.

Tapatalk

Bir halkın ismini aşağılama aracı olarak kullanmak ciddi anlamda rahatsız edici.

Hepimizin yüreği yanıyor ama özellikle forumda örnek olabilecek insanlar cümlelerini düzgün seçerse daha doğru olur.

Yani "Kürtlere, Alevilere laf etmemiş bak Ermenilere söylüyor" tarzı savunma da nasıl bir savunma onu da merak ediyorum. Bu ülkede vatanını seven insanları incitmekten başka bir şey yapmıyorsunuz bu tavırla.

Terör örgütünün istediği de zaten insanların ırkçı çizgiye kayarak birbirinden iyice ayrışması. Bak 2 gün önce Kürt vatandaşımızın işyerine saldırı oldu, ertesi gün bu vatandaşımız evladını vatana şehit verdi.

Demek ki ırkla, milliyetle, mezheple bu işlerin bir alakası yok. Vicdanla, vatanseverlikle alakası var.

Böyle günlerde toplum ırkçı kutuplara çekilirse bir daha kolay kolay toparlanamayız. O yüzden sokaktaki hareketimize de, forumdaki mesajımıza da dikkat etmemiz gerekir.

aleviler genel anlamda hoş insanlar ancak atalarını dersim'de çoluk çocuk demeden yakanları nasıl destekliyorlar anlamıyorum ..

Anadolu'da Yavuz Selim'in Emri ile 40bin Aleviyi katleden, Aleviler hakkında, ''Öldürülmeleri vacip ve Farzdır'' gibi saçma salak sözler söylenen bir dönemde yaşadı senin ataları dediğin kişiler.

Bu sistemi ayaklandırmaya çalışan, Milleti ötekileştirme peşinde koşanları mı desteklemeleri lazımdı.

Ya arkadaşlar insanları birey olarak yargılamayıp, grup olarak yargılamaktan vazgeçmediğimiz sürece burnumuz boktan kurtulmaz...
Aşağıda iki tane örnek var:

İlk resim şehit yakını: "Dün iş yerimize saldırmaya çalıştılar, bugün oğlumuz şehit oldu... Biz hain değiliz" diyen kürt şehit babası..
COmiRPJWEAEkkRb.jpg

İkinci resim: Yozgatlı meczup...

COmr0MAW8AAJIF2.jpg

Eleman, tabelayı koyduktan sonra güvenle Yozgat iline girerek itin girebileceğini kanıtlamış...

Düşünmeden ağızdan çıkan laflar ve girişilen eylemlerin bir bedeli vardır... Kasada bulunan bir kaç çürük elma(hadi olmaz ya %90 diyelim) yüzünden tüm kasayı sokağa atmak bildiğin ahmaklıktır.

Hangi ırktan veya inançtan olursa olsun bu vatan uğruna canını verebiliyorsa bizdendir, özerklik isteyen, TC'ye düşmalık edenler Türk'de olsa Kürt'te olsa sünni de olsa, alevi de olsa GEBERSİN, leşlerini itler çakallar yesin.

Alevi, Laz, Kürt,Türk,Ermeni demeden önce insan mı demek lazım gelırdıye düşünüyorum. Irkçılık savaş tetikleyen ve kitleleri afyonlamaktan baska bır şeye yaramayan sacmalıktsn başla bır sey degıl.Ahmet anıyı tanıyanlar ıse zaten nasıl bır insan olduğunu bilirler. O yüzden forumda uzun süredir olduğunu iddia eden konuyubcan arkadasın da kendi kişisel egosubu tatmin etmek ıcın açtığını düşünüyorum, ve bu da ıyı niyetli bır yaklaşım degıl. Son olarak pkk ve kurt milliyetçiliği de , her turlu ırkçılık söylemleri de insanları ayrıstırmaktan baska hıc bır şeye yaramayan saçmalıklar.

Vay vay vay neler dönmüş ya..

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt