Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

Geçen sene bi ara 5 puan öne bile gençtik.Şansızlık

O yıl Atletico Madrid'e nasıl elendiğimiz ortada.Hatta şampiyonluk şarkıları söylerken Leo franco'nun içeri aldığı topla nasıl dağıldımızı da hatırlıyorum.Bir sürü maçı kazandık derken saçma sapan kişisel hatalarla kaybettiğimizi de hatırlıyorum.

Yani o yıl Rijkaard süper olan takımı bozmadı.Hataları falan vardı.Ama biz yinede hakettiğimiz yerin üstünde bitirdik o yılı.

Ondan sonrada yönetim hataları ile bugünlerdeyiz işte.

Devre arası transferleri fiyaskoydu, takımın oynadığı top zaten kötüydü, 70. dakikadan sonra verdiğimiz maçın haddi hesabı yoktu, takımda ne bir birlik ne de savaşma arzusu vardı topa basmıyorlardı bile.

Evet, Avrupa'da 2 iğrenç 1 vasat takımlı gruptan çıktık, olması gerektiği gibi. Ligde de bir şekilde zirvedeydik de takım çöktü ama hata tabii ki meteorun. Fener bizle aynı dönem 10 maçın 9'unu kazandı 1 gol yiyerek ve 10 puan fark attı. Hala yau fener maçı şöyle oldu da bunlar böyle oldu diyoruz. AŞIN BUNLARI ARTIK AĞALAR

Rijkaard döneminde daha iyi futbol oynuyorduk. O kadroya rağemen. Bunu kabul edin.

Neye kıyasla, Hagi'nin iki ayına kıyasla mı? Sezon ortasında gelen adamla 1.5 sene kalan adamı karşılaştıranı yuhalarım.

Ben kesinlikle etmiyorum. Kanser olmama ramak kalmıştı. Şimdi çok mu iyi oynuyoruz? Yok ama daha derli toplu en azından. "Hücum futbolu istiyorum" başlığına da yazdım, ben istemiyorum. Kontrollü takım istiyorum. Benim beklentilerimi karşılıyor. Kazım-Culio Rijkaard'ın aldırdığı adamlardan çok çok daha ucuzlar ve aradaki farkı gün geçtikçe göreceğiz. Bugün alt yapıdan yetişmiş 7 futbolcu vardı sahada.

Öncesinde orta sahada eksik gördü(doğal olarak) milyon kere BAM'ı koyup farklı sonuçlar beklemektense Neill'ı koydu, Sabri'yi koydu Hakan Balta'yı koydu oraya. Sanırım hemfikiriz üçü de bamdan iyi oynadı. Pino sağ kanatta rezilleri oynuyordu, Batdal'ı koymaktansa onu forvete çekti adam kendine geldi.

Çok kısa sürede yaptı bunları. Rijkaard bu reaksiyonları gösteremedi, belki durumdan bezdi, yönetimin yalanları adamı soğuttu bilemem ama çok az uğraş verdi birşeyleri değiştirebilmek için.

Ben kesinlikle etmiyorum. Kanser olmama ramak kalmıştı. Şimdi çok mu iyi oynuyoruz? Yok ama daha derli toplu en azından. "Hücum futbolu istiyorum" başlığına da yazdım, ben istemiyorum. Kontrollü takım istiyorum. Benim beklentilerimi karşılıyor. Kazım-Culio Rijkaard'ın aldırdığı adamlardan çok çok daha ucuzlar ve aradaki farkı gün geçtikçe göreceğiz. Bugün alt yapıdan yetişmiş 7 futbolcu vardı sahada.

Öncesinde orta sahada eksik gördü(doğal olarak) milyon kere BAM'ı koyup farklı sonuçlar beklemektense Neill'ı koydu, Sabri'yi koydu Hakan Balta'yı koydu oraya. Sanırım hemfikiriz üçü de bamdan iyi oynadı. Pino sağ kanatta rezilleri oynuyordu, Batdal'ı koymaktansa onu forvete çekti adam kendine geldi.

Çok kısa sürede yaptı bunları. Rijkaard bu reaksiyonları gösteremedi, belki durumdan bezdi, yönetimin yalanları adamı soğuttu bilemem ama çok az uğraş verdi birşeyleri değiştirebilmek için.

Hürmet ediyorum.

Evet yaptı ve deliler gibi puan kaybettik geldiğinden beri.Demek ki yapmaması gereken hamlelermiş.

Hagi H.Balta ve Sabriyi ortasahaya koyduda ne oldu ? Bunlar boş işler. Bizim elimizde adam akıllı ortasaha oyuncuları olmazsa isterse başka teknik adam gelsin nafile. Takım ileriye gidemiyor yahu bu ortasaha oyuncular ile.

Evet yaptı ve deliler gibi puan kaybettik geldiğinden beri.Demek ki yapmaması gereken hamlelermiş.

Paralize olmaktan iyidir.

Sabri ve Hakan Barış ve Sarp'tan iyi oynadı. Olan oydu Özgür.

Mesele sonuç değil birşeylerin değişmesi için ortaya konan gayret. Rijkaard 3 transfer dönemi bu takımın başındaydı, aldırsaydı orta saha oyuncusu. Gitti Barçalı kankası Gio'yu aldı.

İsteyip istemediğini bilemiyoruz. Bilen varsa söylesin.

Mesele sonuç değil birşeylerin değişmesi için ortaya konan gayret. Rijkaard 3 transfer dönemi bu takımın başındaydı, aldırsaydı orta saha oyuncusu. Gitti Barçalı kankası Gio'yu aldı.

Anlatmak istediğim buydu, saygılar:tiphat:

İsteyip istemediğini bilemiyoruz. Bilen varsa söylesin.

Ya bu Adnanlar kimi takar.Adam kendi söyledi Batdal ve S.Özkan'ı ya tutarsa aldık diye.

Misimoviç'i de Adnan Polat kendi aldı.Fener maçından sonra bize 10 numara lazım diye Tvlerde reçete yazıyordu.

Tek yapılan Insua sanırım onu da Balta'yı stopere çekmek için istedi.

İyi miyi değildir.Hele hele mağlup olup gol atamamak kabız sebebi.

Bakış açısı farkı diyelim o zaman. Kötü giden birşeyleri değiştirmeye çalışmayı, sürekli aynı şeyi denemeye tercih ederim ben.

İkinci devre herkes istediği gibi eleştirebilir, hep beraber göreceğiz neler olacağını...

Kötü giden birşeyleri, kötü seçimler yaparak örtemessin. Ben yemiyorum yani. Bu yönetimlede hiçbir teknik adamın başarılı olacağına inanmıyorum.

Kötü giden birşeyleri, kötü seçimler yaparak örtemessin. Ben yemiyorum yani. Bu yönetimlede hiçbir teknik adamın başarılı olacağına inanmıyorum.

Hangisi kötü seçim?

Pino-Batdal

Barış-Ayhan-Mustafa, Neill-Sabri-Barış

Serkan Kurtuluş'un beke çekilmesi Sabri'nin ortada oynamasıyla.

Emre Çolak'ın çok daha fazla şans bulması.

Anıl Dilaver.

Cana'nın 60'da oyundan çıkmamaya başlaması.

Hangisi yanlış? Maç içindeki değişikliklerini ben de beğenmiyorum ama bu koyduklarım genel değişikikler. Hani diyorsunuz ya Baros yoktu Rijkaard şanssızdı diye Hagi Arda'dan hiç faydalanamadı, Keita da yoktu geçen sene bu iki adam taşımadı mı bizi? Bunları neden söylemiyorsunuz?

Transferlere gelince, Hagi de isterdi ortaya David Pizarro'yu. Baktı duruma olmayınca Culio'yu monte etti. Yönetimden sağ kanat ve forvet istedi, alınmayacağını anlayınca büyük risk alıp iki yerde de oynayabilen Kazım'ı aldırdı.

Bunlar basit işler deği. Bakın süre çok kısa... Haksızlık etmeyin...

Sabriyi ortasaha oynatmak zaten başlı başına bir hatadır. Neill stoperdir. Emre Çolak fizik olarak halen yetersizdir, kendini geliştiremiyorsa fiziki olarak suçu kendinde aramalıdır. Cana ilk geldiğinde sakattı ve kiloluydu o yüzden oyundan erken alınıyordu.

Yine söylüuorum bu yönetim ile hiçbir t.direktör başarılı olamaz.

Ahmet'im yapma, etme... Hagi-Rijkaard kargaşasına girme, efsaneyi savunup başarısızı kötüleme. Bari sen yapma...

Geri
Üst Alt