Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

Simdi Rijkaard Barcelona ile Sampiyonlar Ligi'ni kazandi diye iyi teknik direktör mü oluyor ? Orta sahada Xavi ile çalismis olan adam geldi burada Sarp'i banko oynatti. Bu yüzden bosuna hikaye anlatmalayim lütfen, Rijkaard hiçbir zaman iyi hoca olmamistir.

Xavi 'yi bizde yedek bekletip oynatmayıp Sarp 'ı oynattı diye mi yani. Sarp 'tan çok daha muazzam oyuncular yoktu elinde. Birşeyler denedi ve olmadı. Hayri 'nin yaptığı eleştiri de aşının tutmamasıydı. Onu kabul ediyorum da böyle saçma sapan, ilkokul 3 seviyesinde ahkam kesip ''Hiçbir zaman şöyle olmamıştır, şöyle olsaydı kesin şöyle olurdu'' falan diyeni anlamam. Zaten kaale alınacak yorumlar yapmadığını biliyorum. Hadi işine bak.

Bütün dünyanın iyi bir teknik adam olarak gösterdiği ve saygı duyduğu adama 3 kuruşluk aklınızla iyi hoca değil demekten vazgeçin.

Başarısız olması kötü teknik adam yapmaz hiçkimseyi.

Xavi 'yi bizde yedek bekletip oynatmayıp Sarp 'ı oynattı diye mi yani. Sarp 'tan çok daha muazzam oyuncular yoktu elinde. Birşeyler denedi ve olmadı. Hayri 'nin yaptığı eleştiri de aşının tutmamasıydı. Onu kabul ediyorum da böyle saçma sapan, ilkokul 3 seviyesinde ahkam kesip ''Hiçbir zaman şöyle olmamıştır, şöyle olsaydı kesin şöyle olurdu'' falan diyeni anlamam. Zaten kaale alınacak yorumlar yapmadığını biliyorum. Hadi işine bak.

Yahu Refik ve Erim arkadaşlar lütfen şu Haktan Türkalp dene kişiye cevap vermeyin.İlkokul çocuğu bile böyle yorum yapmıyor, bu neyin peşinde anlamıyorum.

İyi bir teknik direktör, iyi bir takımı oynatır.Morinho, Real'i oynatır ama Galatasaray'ı oynatamaz.Lucescu, Galatasaray'ı oynatır ama Real'i oynamatamaz.

Öyle dünyadaki her takımı alıp başarıya koşturcak teknik adam varsa söyleyin onu çağıralım.

Var; Didier Deschamps. Kariyerinde simdiye kadar 3 takim çalistirdi. Ilk teknik direktörlük deneyiminde Monaco'ya Sampiyonlar Ligi'nde final oynatti (ilk deneyimlerinde bazi takimlari tarihlerinde ilk kez küme düsüren hocalar var). Ardindan Serie B'ye düsürülmüs ve kadrosu zayiflamis Juventus'u sampiyon yaparak bir sezonda yeniden Serie A'ya çikardi. Son olarak Marsilya'yi ilk sezonunda Ligue 1 sampiyonu yapti. Gerçekten bir reis, Rijkaard falan çirak kalir yaninda.

Gercekten harikasiniz !

Rijkaarda gelince Xavi, Iniesta filan hepsi mükemmel, baskalarina gelince, Guiily, Roma, Adebayor, Nonda, Morientes, Evra filan hice sayilmiyor. Üstüne Monaco ilen Sparta Rotterdam karsilastirmasi yapiliyor... ya oglum hayatinda ondan önce hic bir Sparta Rotterdam maci izledin mi, Rijkaard bugün konu olmasa, zaten o takimi bile tanimasin.

Juventus da sanki bütün Futbolcular gitmis, paf takimlan iki sene sonra cikti...

Del Piero, Trezeguet, Nedved, Buffon filan da banko yedek oyuncuylardi...

Gercekten harikasiniz !

Rijkaarda gelince Xavi, Iniesta filan hepsi mükemmel, baskalarina gelince, Guiily, Roma, Adebayor, Nonda, Morientes, Evra filan hice sayilmiyor. Üstüne Monaco ilen Sparta Rotterdam karsilastirmasi yapiliyor... ya oglum hayatinda ondan önce hic bir Sparta Rotterdam maci izledin mi, Rijkaard bugün konu olmasa, zaten o takimi bile tanimasin.

Juventus da sanki bütün Futbolcular gitmis, paf takimlan iki sene sonra cikti...

Del Piero, Trezeguet, Nedved, Buffon filan da banko yedek oyuncuylardi...

Tabii canim o dönem o oyunculari kime versen Sampiyonlar Lig'inde finale tasirdi zaten. Monaco'nun kadrosu çok üst düzey olmasa elbette kaliteliydi ama o takima final oynatmak büyük bir basari. Mesela bizim geçen sezonki kadroyu sampiyon yapmaktan çok daha zor bir is. Ayrica gerek Monaco'ya gerekse Marsilya'ya (Juventus döneminde takip edemedim) oynattigi futbol Rijkaard'in bizde oynattigi futbola 10 basar.

Deschamps rijkaardı döfer bikerem..oynattığı futbolda rijkaardın futboluna on yüz bin milyon basar taam mı...

şu konu şöyle kirlenmese.bu Galatasaray tarihi forumunda olumsuz mesaj yasaklansa mesela.giden gitmiş zaten.bir çok yerde eleştirileri yapmışsın.burası bişey ispatlama forumu olmasın artık.

Deschamps rijkaardı döfer bikerem..oynattığı futbolda rijkaardın futboluna on yüz bin milyon basar taam mı...

şu konu şöyle kirlenmese.bu Galatasaray tarihi forumunda olumsuz mesaj yasaklansa mesela.giden gitmiş zaten.bir çok yerde eleştirileri yapmışsın.burası bişey ispatlama forumu olmasın artık.

Haketmedigi halde hala destek gören ve onun yüzünden Servet gibi takimin en iyi oyuncularina sallandigi sürece ben de burada elestiriye devam ederim arkadas.

Tabii canim o dönem o oyunculari kime versen Sampiyonlar Lig'inde finale tasirdi zaten. Monaco'nun kadrosu çok üst düzey olmasa elbette kaliteliydi ama o takima final oynatmak büyük bir basari. Mesela bizim geçen sezonki kadroyu sampiyon yapmaktan çok daha zor bir is. Ayrica gerek Monaco'ya gerekse Marsilya'ya (Juventus döneminde takip edemedim) oynattigi futbol Rijkaard'in bizde oynattigi futbola 10 basar.

izlemeden 10 bastığını anlayacak kadar beyin var güzelmiş.

izlemeden 10 bastığını anlayacak kadar beyin var güzelmiş.

Evet, onun çalistirdigi takimlar en azindan futbol oynuyor. Rijkaard'in bize oynattirdigi futbol falan degildi. Yilmaz Vural'i, Hikmet Karaman'i getirseydik en kötü öyle futbol oynardik.

Tarihimizin belkide en iyi futbolunu Rijkaard'ın görevde olduğu ilk 6 hafta oynadık.

Tarihimizin belkide en iyi futbolunu Rijkaard'ın görevde olduğu ilk 6 hafta oynadık.

Abartmayalim. Skorlar farkliydi ama oynanan oyun üst düzey degildi. Skibbe özellikle Avrupa'da çok daha etkili futbol oynatiyordu. Onu geçtim Fatih Terim falan dönemlerine saygisizlik ediyorsun. Kaldi ki Rijkaard'in sonrasinda oynattigi futbol ile o 6 haftanin zerre degeri kalmadi gözümde.

Abartmayalim. Skorlar farkliydi ama oynanan oyun üst düzey degildi. Skibbe özellikle Avrupa'da çok daha etkili futbol oynatiyordu. Onu geçtim Fatih Terim falan dönemlerine saygisizlik ediyorsun. Kaldi ki Rijkaard'in sonrasinda oynattigi futbol ile o 6 haftanin zerre degeri kalmadi gözümde.

sen en iyisi git ping pong izle

Şaka yaptın bence..

Gaziantepspor 2 – 3 Galatasaray

Galatasaray 4 – 1 Denizlispor

Galatasaray 4 – 1 Kayserispor

Ankaraspor 0 – 2 Galatasaray

Galatasaray 3 – 0 Beşiktaş

Kasımpaşa 1 –3 Galatasaray

Tarihimizin en iyi futbolu oysa vah halimize.Kayseri maçı hariç diğer 5 maçta da genel anlamda asla iyi oynamadık.Mümkün değil imkansız böyle bir cümle kabul edilemez :)

45 dakika denizliye pozisyon bulamayan Gs takımı ve ilk yarıyı aptallık yapmasalar denizli önde kapatacak

Antep maçında topun hakimiyeti antepte.

K.paşa maçında ilk 45 dakika rezalet bir oyun son 45 dakika hırsla oynanan ve kazanılan bir maç

Bjk maçını zaten saymıyorum bile vasat bir oyun

Ankara maçında m.sarp-topal ikilisi oynadı 3 pas yapamadık 60 dakika rezil top oynadık..

Çabuk unutulmuş o maçlar..

Ankara-Bjk-K.paşa-Denizli(ilk yarısı) maçlarında biz iyi oynadıysak ve bu maçlar tarihimizin en iyi maçlarıysa vah vah vah

Büyük ikramiye!

Galatasaray, Gaziantep önünde piyangonun büyük ikramiyesini kazanmış gibi bir üç puan aldı. Netanya maçında forma şansı bulamayanların performansını görünce asıl oyuncuların 'süper' oynayacağını düşünmüştüm. Ama yanıldım. Bırakın süper bir Galatasaray görmeyi, normalini bile bulamadık. Bu kötü oyunu sıcak havaya bağlarsak Gaziantep'e haksızlık yapmış oluruz.

Rijkaard bence "Keşke Netanya maçının kadrosunu bir-iki değişiklikle sahaya sürseydim" demiştir. Çünkü Hollandalı hoca kulübede hop oturup hop kalktı. Yardımcısı Neeskens'le nöbetleşerek sık sık oyuncularını "Rakibe bas, rakibi kovala. Şuraya gel, şuraya git" şeklinde uyardı. G.Saraylı oyuncular takım uyumundan, yardımlaşmadan çok uzaktı. Fizik kalitesi yerlerde süründü. Sarı-kırmızılı futbolcular alışkanlık haline getirmeye başladıkları ayağa isabetli pas oynama konusunda da müthiş başarısızdı. Örneğin, Aydın için hep iyi şeyler yazmak istiyoruz ama "Bir varmış bir yokmuş"gibi oynuyor. Rijkaard ilk su molasında önce Aydın'ı, sonra Sarp'ı uyardı.

Maçtan önce sohbet ettiğimiz Gaziantep yöneticisi Halil Aksu, "Takım tam hazır değil" demişti. Aksu haklı çıktı. Teknik direktörleri Yozgatlı'dan sağ bek, Olcan'dan sol bek yaratmaya çalışmıştı. Galatasaray, rakibin bu zaafından, ilk golde Ayhan'ın müthiş pasına fırlayan Baros'un Arda'ya attırdığı gol dışında yeterince faydalanamadı. Çünkü Galatasaray kanatları hiç kullanamadı.

AYHAN AKMAN TEK KALIYOR

Gökhan ve Servet'in basit oynamak yerine, sürekli savunmadan ileri uzun top atmaya çalışmaları da Galatasaray'ın hücuma organize olarak çıkmasını engelledi. Ayhan göbekte oyunu kurma konusunda tek kalırken, ikinci gole imza atan Mustafa Sarp markajındaki adamları kontrol edemedi ve ayağındaki topları çabuk ve isabetli pasa dönüştüremedi.

Galatasaray'ın orta alanın göbeğinde Ayhan-Topal, Ayhan-Barış ikilileriyle oynama alışkanlığı var. Bu organizasyonlarda topu kullanan hep Ayhan olur, rakiple boğuşan ve rakibi bozan Topal veya Barış olurdu. Ayhan-Sarp ikilisi göbekte birbirini tamamlamıyor.

Galatasaray'da dün gece aklını kullanarak en iyi oynayan, yaratıcılığı ve fırsatçılığını sergileyen yine Arda'ydı. Kaptan, Nonda'nın attığı golü tek başına organize etti.

Levent Tüzemen--Gaziantepspor

Netanya maçları sonrası Galatasaray camiası çok ciddi anlamda eski günlerine dönüyordu. Üstelik çarpıcı transferler seyirciyi ve takımı havaya sokmuştu. Ama dün gece Galatasaray kazanmış olsa da beklentilerin altında kaldı.

Ahmet Çakar-Gaziantepspor

Sakın yazının başlığı sizleri ürkütmesin ama Galatasaray 100 yıllık tarihinin en iyi takımlarından birine sahip. Oynamayanlar milli takımda... Çıkana bakıyoruz, müthiş kalite... Girene bakıyoruz, onda da kalite. Bir de yedeklerde oturanlara bakıyoruz; çoğu as takımın oyuncusu. Bu kadronun 2000 yılının kadrosu kadar kaliteli olduğunu söylersek abartmış olmayız.

Dün gece Galatasaray kazandı. Çok mu iyi oynadı? HAYIR... Ama yüzde 50 performansla bile rakibini darmadağın edebildi. Peki çok mu iyi organize oluyorlar? HAYIR... Rakipten dönen topları fazlaca mı alıyorlar? Ona da HAYIR... Ama ne kadar eksikleri olursa olsun İstanbul'da her maçta çok gol atarlar, ya da pozisyon bulurlar.

Ahmet Çakar-Denizlispor maçı

Dün gece Ankara Asaş Stadı'nda yüksek tempolu kora kor zorluk derecesi yüksek bir maç izledik. İkinci yarı ortalarında oyuncu değişikliklerine kadar kötü bir performans sergileyen G.Saray ciddi saha içi sıkıntıları yaşadı. Pozisyon bulmakta güçlük çekerken zaman zaman da kale önü tehlikeleri yaşadı. En önemli sorun ikinci devrenin son 20 dakikasına kadar Rijkaard'ın ayağa pas sistemi hiç işlemedi.

Tabii bunun çeşitli nedenleri vardı. Ayhan'ın yokluğunda Mehmet Topal'ın top kullanmadaki yetersizliği, Elano'nun fiziki güçsüzlüğüne ilaveten Hürriyet'in yakın markajında pasivize olması, Baros'un rakip defansın içinde sıkışması, aktif olamaması, Arda'nın oyuna bir türlü konsantrasyon sağlayamaması ve de Ankaraspor'un dirençli ve disiplinli futboluydu.

Hatta oyuncu değişiliklerine kadar Rijkaard'ın ayağa pas kurgusunu sahaya yansıtan Ankaraspor'du. Elano ve Baros çıktıktan sonra Nonda'nın etkili futbolu ve Sabri'nin ikinci yarıdaki hırsı Arda'yı da hareketlendirince G.Saray birden rakibini baskı altına aldı. Ve de Kewell'ın kornerden mükemmel ön direk golüyle skor avantajı yakaladı. Ardından Rijkaard yine doğru bir hamleyle Aydın'ın oyuna aldı.

Ömer Üründül-Ankaraspor

Galatasaray ilk kez Ankaraspor'a karşı ilk yarı kendi sisteminin dışında oynadı; ayağa isabetli pas yapamadı. Ayhan Akman'ın, Rijkaard'ın sisteminde ne kadar önemli oyuncu olduğu Ankaraspor maçında ortaya çıktı. Orta alanın merkezinde görevli Mustafa Sarp-Mehmet Topal ikilisinin top kullanma becerileri kısıtlı olduğundan Keita-Elano-Arda üçlüsüne dikine isabetli paslar gitmedi. Bu, Sarp ve Topal'ın suçu değil. Çünkü ikisi de defansif özellikleri olan oyuncular.

Bu ikili savunmaya yakın oynayınca Galatasaray'ın hücum hattı ile gerisi arasında uzun bir mesafe oluştu. Sarı-kırmızılılar rakipten dönen ribaund türü topları da alamayınca Ankaraspor bu uzun mesafede orta alanı kolay kontrol etti. Oyunu yönlendirmekle görevli Elano temposuz oynayınca kendisini bire bir kontrol eden temposu yüksek Hürriyet'in baskısında rahat top alamadı ve kullanamadı. Galatasaray'ın sadece Sarp ve Elano ile yakaladığı iki gollük pozisyonu vardı ama kaleci Senecky başarılıydı.

Levent Tüzemen--Ankaraspor

Galatasaray maça çok erken bir golle adeta galip başladı. Ama bu büyük avantaja rağmen devre sonuna kadar oyuna hükmedemedi. İlerdeki üç oyuncunun geriye yardım etmeyişleri ve yorgun Arda'nın sahada hiç görünmeyişi takım savunmasında büyük arızalara neden oldu. Hiç baskı görmeden hücuma çıkan Beşiktaş karşısında iki ön libero ve defans bloğu büyük sıkıntılar yaşadılar. Ofansif etkinlik de yetersizdi. Üstelik de Beşiktaş'ın yanlış takım tertibi ve mecburen aldığı riskler dolayısı ile meydana gelen elverişli ortama rağmen.

Ömer üründül-Bjk maçı

Galatasaray, Beşiktaş derbisini takım olarak değil, kaliteli ayaklarının becerisi sayesinde kazandı.Milli maç yorgunluğu nedeniyle Galatasaray çok etkili değildi. Zaman zaman rakip kalede Keita'nın kanattan getirdiği toplarla pozisyon üretmeye çalıştı.

15 DAKİKALIK KABUS!

Mustafa Denizli ikinci yarıda Bobo ve Fink'i oyuna sokup göbeği Fink, Ernst ve Ekrem'den oluşturup önde 'basın' talimatını verince, Galatasaray 15 dakikada kabus gibi bir ortamın içine girdi. Serdar Özkan 3 kez Franco ile karşı karşıya kaldı, ikisini Franco ve Hakan Balta engelledi. Birinde de topu dışarı vurdu

Levent Tüzemen

Rijkaard'ın yanlış oyuncu seçiminden Galatasaray akordu bozuk bir takımdı. Kasımpaşa, Galatasaray'ı, Galatasaray'ın ayağa isabetli pas oynama silahıyla bozdular, kazandıkları topları hep ayağa görerek bilerek oynadılar. Özellikle Sabri'nin kanadından Murat Erdoğan-Moritz-Azar üçlüsüyle akıllı hücum ettiler ve golü buldular.

Levent Tüzemen-K.paşa

Çok kötü bir ilk yarı oynayan Galatasaray, ikinci yarıda Frank Rijkaard'ın doğru oyuncu değişiklikleri ve işin ciddiyetine varıp hırslanmaları sonucu zor da olsa 3 puanı aldı.

Galatasaraylı futbolcuların maç başladıktan hemen sonraki saha içi görüntüleri, rakibi küçümsedikleri yönündeydi.

Kasımpaşa hırslı ve atak bir futbol sergilerken, ileride kaybettiği toplardan sonra geniş alanda az adamla yakalanıyordu. Motivasyonsuz Galatasaray hem bu avantajlı ofansif ortamı değerlendiremedi, hem de takım savunmasında ciddi arızalar gösterdi.

Bu sezonun alışılmış görüntüsüyle 6 kişiyle savunma yapılıyor, ilerideki 4 oyuncu katkı vermiyordu. Sabri ve Caner'e hiç yardım gelmiyordu. Caner'in defansif yönü Hakan Balta gibi iyi olmadığından tehlike çanları çalıyordu. Ve skor dezavantajına düşüldü.

Ömer Üründül-K.paşa

Yazarları beğenirsin veya beğenmezsin.Bu yorumların çoğu doğruydu..

Aç izle o zaman.

Levent Tüzemen--Gaziantepspor

Ahmet Çakar-Gaziantepspor

Ahmet Çakar-Denizlispor maçı

Ömer Üründül-Ankaraspor

Levent Tüzemen--Ankaraspor

Ömer üründül-Bjk maçı

Levent Tüzemen

Levent Tüzemen-K.paşa

Ömer Üründül-K.paşa

Yazarları beğenirsin veya beğenmezsin.Bu yorumların çoğu doğruydu..

Bana herhangi bir mactan sonra yazarlarin futbolumuzu övdügü bir yazi gösterebilirmisin ki? O zamanlar bizi elestiriyorlardi, simdi de Galatasaray o zaman cok iyi oynuyordu diyorlar. Her dönem icin gecerli bu. Hic bir hocayi, hic bir kadroyu, hic bir oyunu zamaninda övmezler, islerine gelmez, zaten futboldan pek de anlamaz cogu.

Hele su örnek verdigin isimler cidden cok komik, Ahmet Cakar, Ömer Üründül , Levent Tüzemen :)

Ben Galatasaray'i izlerken inanilmaz keyif aliyordum o zaman, her hafta maci iple cekiyordum, cünkü o takim beni heyecanlandiriyordu. Simdiki takim icin ayni seyi söyleyebilir misin? Elimizdekinin kiymetini maalesef cok gec anliyoruz, simdi de b.k atmanin manasi yok, o takim cok yetenekli oyuncularan kurulu, ileriye dogru ve hizli futbol oynayabilen bir takimdi. O kadroyu koruyup üstüne 2-3 üst düzey orta saha alabilseydik simdi cok farkli olurdu hersey.

skibbe döneminde rijkaard dan cok daha iyi oynuyorduk

Tarihimizin en iyi futbolu falan değildi. Her zamanki geleneğimiz olan dengesiz hücum futboluydu. Pas yoktu. Her farklı galibiyetten sonra millet uçarken "Yaptığımız isabetli pas 250-300, yetmez" dedim, fener 600-700 ü vuruyordu. Bunları o zaman söyledim, o oyundan memnun değildim. O tarz futbol sevenler öncelikle Gerets'e gereken saygıyı göstersinler.

Skibbe ile çok daha iyiydik. Daha dengeliydik.

96-00 arasında maç mı izlemedin Semih, en iyi dönemi falan diyorsun? Zaten teknik olarak orta sahasında Mustafa-Ayhan-Barış-Mehmet Topal-Elano olan bir takımın Emre-Okan-Suat-Tugay-Hagi'li takımdan daha iyi oynaması biraz imkansız gibi. Enteresan...

rijkaard'a bam üçlüsünü verirsen olacaklar belli. o ortasahayı morinho bile adam edemezdi zaten.

Geri
Üst Alt