Frank Rijkaard

Cevap: # Frank Rijkaard | Güle Güle Kıvırcık Adam

Rijkaard'a uygun çalışma ortamları sunmayıp, harcayarak Galatasaray'ın 10 senesini çöpe attık. Keşke başta getirmeseleydi Rİjkaard'ı, bu acıyı çekmezdik.

Herşey elbette bu kadar nahoş değildi. Rijkaard'ın da hataları oldu. Ama bizi başarıya götürecek fikirlerde ondaydı. Bugün işten dönerken her zaman Rijkaard'a bindirmesiyle tanıdığım abim bugün "Rijkaard'ı getirdiler ama futbolcu vermediler" diyebiliyor. Belki de içinde bulunduğumuz boktan durum bunu söylemeye zorluyor. Ama unutmayın. Bizim için büyük bir şanstı. Hayri'nin de dediği gibi oynattığı futboldan bahsetmiyor kimse. Bize sadece kısa süreli büyü yaptırdı Rijkaard ama işlerin kötü gittiği dönemde bile bizleri sürükleyecek fikirleri vardı. Neyi yaptığımızı biliyorduk o Serdarlı, Aydınlı 11'de bile. (bkz. almanya'daki fb maçı) Bu bir artıdır. Ve saha dışında bu kadar kriz yaşamadık.

Rijkaard gittiğinden beri futbol konuşamıyoruz yahu. Buradan bile onun önemini çıkartabiliriz. En azından ben futboldan soğuduğumu hissedebiliyorum.

Rijkaard'a uygun calisma ortami nedir lan? Hangi gezegen bu kardesim? Dunyanin neresinde teknik direktore gore ortam hazirlandigi gorulmus ki? Hayret birsey.

Tottenham iki kere UEFA kupasi almis Juande Ramos yerine gitti gariban Redknapp'i getirdi simdi CL'de oynuyor. Tutturmussunuz yok teknik direktore gore ortam...

Dunyada durumu Galatasaray'dan daha iyi olan onlarca takim var, bu herifler niye akil etmiyor bu Rijkaard'i getirmeyi? Ne Rijkaard'mis arkadas ya, herif takimi imha etti hala arkasindan aglayanlar var.

Adamin futbol anlayisi FAUL bir kere. 100 mac boyunca defansla forvet arasi 90 metre oynatti takimi. Mustafa-Elano oyun kurucu ikilisini bozmadi, kaleye 50 metreden o iki basiretsiz adam oyun kursun diye bekledik. Keita olmasa coktan gitmisti Rijkaard efendi.

Teknik direktorluk hazira konmak degildir arkadaslar, sartlara gore plan hazirlayip isler bozulunca degistirmektir. Rijkaard Barcelona'da basarili oldu diye ayni oyun duzenini israrla uygulamaya calisti, 5 mac oldu, 20 mac oldu, 30 mac oldu takimda tik yok. Rijkaard kenarda izliyor. Neymis? Takim kalitesizmis.

Osman Baydemir'den nameler sunarim kendisine.

Maminho oynattigi futbolu konusmuyordan kastim Rijkaard lehine degil ha

Rijkaard gelende hedef çok büyüktü.Sonra araya Adnan Polat'ın meşhur 2012 kriterleri girdi.Bu kez küçülme yoluna gidildi.Rijkaard'la bu iş olmazdı ama,yönetim çok daha kötü bir adım atıp Hagi'yi getirdi.

Maminho oynattigi futbolu konusmuyordan kastim Rijkaard lehine degil ha

Biliyorum Ğayri bende onu kastettim. Yani sana katılıyorum ama kısmen. Çoğu zaman işler futbol olarak kötü gitti, doğru ama kötü giderken bile onun fikirleriyle tutunabiliyorduk. Neyi yaptığımız belliydi. İnsua'nın "Rijkaard ile ne oynadığımızı biliyorduk, Hagi ile ne yaptığımızı bilmiyoruz" açıklaması benim söylemek istediğim. Daha iyi kadro hamleleriyle bu işin içinden çıkabileceğimize inanıyordum. Rijkaard takımın başındayken herkesin içinde bu umut vardı. Daha iyi olacağız umudu. Güven. Bundan bahsediyorum.

Biliyorum Ğayri bende onu kastettim. Yani sana katılıyorum ama kısmen. Çoğu zaman işler futbol olarak kötü gitti, doğru ama kötü giderken bile onun fikirleriyle tutunabiliyorduk. Neyi yaptığımız belliydi. İnsua'nın "Rijkaard ile ne oynadığımızı biliyorduk, Hagi ile ne yaptığımızı bilmiyoruz" açıklaması benim söylemek istediğim. Daha iyi kadro hamleleriyle bu işin içinden çıkabileceğimize inanıyordum. Rijkaard takımın başındayken herkesin içinde bu umut vardı. Daha iyi olacağız umudu. Güven. Bundan bahsediyorum.

Olabilir.

Rijkaard'a uygun calisma ortami nedir lan? Hangi gezegen bu kardesim? Dunyanin neresinde teknik direktore gore ortam hazirlandigi gorulmus ki? Hayret birsey.

Tottenham iki kere UEFA kupasi almis Juande Ramos yerine gitti gariban Redknapp'i getirdi simdi CL'de oynuyor. Tutturmussunuz yok teknik direktore gore ortam...

Dunyada durumu Galatasaray'dan daha iyi olan onlarca takim var, bu herifler niye akil etmiyor bu Rijkaard'i getirmeyi? Ne Rijkaard'mis arkadas ya, herif takimi imha etti hala arkasindan aglayanlar var.

Adamin futbol anlayisi FAUL bir kere. 100 mac boyunca defansla forvet arasi 90 metre oynatti takimi. Mustafa-Elano oyun kurucu ikilisini bozmadi, kaleye 50 metreden o iki basiretsiz adam oyun kursun diye bekledik. Keita olmasa coktan gitmisti Rijkaard efendi.

Teknik direktorluk hazira konmak degildir arkadaslar, sartlara gore plan hazirlayip isler bozulunca degistirmektir. Rijkaard Barcelona'da basarili oldu diye ayni oyun duzenini israrla uygulamaya calisti, 5 mac oldu, 20 mac oldu, 30 mac oldu takimda tik yok. Rijkaard kenarda izliyor. Neymis? Takim kalitesizmis.

Soylediklerinin bir kismina katilip bir kismina katilmiyorum ama dikkatimi en cok ceken nokta gariban Redknapp kismi oldu :) . Birincisi pek gariban degil kendisi super bir hocasdir ki sen gariban derken bunun zittini kastetmedin biliyorum ama bu adam Tottenham'a gelirken 8 milyon euro bonservisle geldi ki bu teknik direktorlerde cok az gorulen bisey kaldi ki kendisine de cok buyuk bir butce verildi geldiginden beri Liverpool ve Arsenal'den hatta Manchester'dan da daha cok transfer harcamasi yapmistir kendisi ama neticede adam cok basarili oldu yani soyledigin bazi seylere katilmakla birlikte dunyanin en iyi ahcisida olsan seker-yag-un olmadan helva yapilamiyor .

sartlar degistikce sende degisirsen bir sistemin olmaz

sartlardan bagimsiz bir sistem kurmaktir amac

bunu istedik

basimizdaki ve icimizdeki embesilleri hesaba katamadik

daha once hepiniz diyordunuzki bakin hagi deniyor en azindan falan filan

o zaman da dedimki deniyorda ne oluyor, bildigin masturbasyon

ne yani iyi transfer yapinca iyi

kotu transfer yapinca kotumu oynayacagiz

istemiyorum bunu

her gun iyi futbolcular cikmiyor bu ulkede yada her gun iyi transferler yapilmiyor

culio iyi futbolcu dimi:)

mustafa sarp rijkkardin ilk zamanlarinda culiodan 30 kat fazla katki verdi takima gerek istatistik gerek futbol olarak

sonra terbiyesizlikler basladi

sonra rijkaard acayip inat etti, ben kim olursa olsun elimde sistemimi oturtacagim dedi- mantiksizca idi- icerden vurmaya kalkanlar vardi

futbol sadece futbol degildi, o kadar inada gerek yoktu alacakti bir kac iyi topcu, o donemi gecirecekti sonra isine bakacakti

ama adamin kisiliginde yok iste

lucescuyu herkes takima gore sistem oynatiyor falan diye seviyor

zerre katilmiyorum

adamin sistemi var hemde mukemmel isleyen, her takimda oturtuyor bunu

o yuzden buyuk hoca

hersey sistemde bitiyor

yeterki elinde ortalama oyuncular olsun

kesinlikle dayanmaliydik

oda burayi ogrenmeliydi

iki taraftada hatalar var ama bu durumlarda kaybedene bakacaksin

ben bakiyorum

kaybeden bariz biz olmusuz

hem sonucta sunu soylerim hep

TD dedigin % 15 etkiler en fazla

bu aslinda ilk bakista soyle gelebilir

yuzde 15 neki dersin

oyle degil

son macta hagiyi gorunce bu tezim dogrulandi

teknik direktor negatif yuzde 15 te etkileyebilir

yani iyi bir teknik direktorle kotu arasindaki fark bakkal hesabiyla yuzde 30 olabilir

simdi kalkip diyorumki

Fr bize yuzde 2 katki vermistir

biz adam basarisiz demisizdir

baska bir TD un -yuzde 15 verebilecegini dusunmeden

boyle baksak dayanirdik, gelecege dair bir umudumuz olurdu

siz hakkli olsaniz bile FR iyi TD olmasa bile - %15 lerde dolasmazdik

bunu ayni anda yazmisiz:)

Soylediklerinin bir kismina katilip bir kismina katilmiyorum ama dikkatimi en cok ceken nokta gariban Redknapp kismi oldu :) . Birincisi pek gariban degil kendisi super bir hocasdir ki sen gariban derken bunun zittini kastetmedin biliyorum ama bu adam Tottenham'a gelirken 8 milyon euro bonservisle geldi ki bu teknik direktorlerde cok az gorulen bisey kaldi ki kendisine de cok buyuk bir butce verildi geldiginden beri Liverpool ve Arsenal'den hatta Manchester'dan da daha cok transfer harcamasi yapmistir kendisi ama neticede adam cok basarili oldu yani soyledigin bazi seylere katilmakla birlikte dunyanin en iyi ahcisida olsan seker-yag-un olmadan helva yapilamiyor .

Redknapp'i ezelden beridir bilirim kardes. Iyi teknik direktordur ama cok para harcatir ve Tottenham'a gelmeden once buyuk basarilari yok Juande Ramos'un aksine. Yani Tottenham'a UEFA kupasini kazanmis teknik direktor olarak degil, Portsmouth-Southampton hattinda calisan bir abimiz olarak gitmistir.

hayri reyizle her konuda anlasiyoruz bu Fr konusunda taban tabana zitiz:)

cok enteresan

birimiz buyuk sacmaliyoruz:)

emin degilim harbiden

sartlar degistikce sende degisirsen bir sistemin olmaz

sartlardan bagimsiz bir sistem kurmaktir amac

bunu istedik

basimizdaki ve icimizdeki embesilleri hesaba katamadik

daha once hepiniz diyordunuzki bakin hagi deniyor en azindan falan filan

o zaman da dedimki deniyorda ne oluyor, bildigin masturbasyon

ne yani iyi transfer yapinca iyi

kotu transfer yapinca kotumu oynayacagiz

istemiyorum bunu

her gun iyi futbolcular cikmiyor bu ulkede yada her gun iyi transferler yapilmiyor

culio iyi futbolcu dimi:)

mustafa sarp rijkkardin ilk zamanlarinda culiodan 30 kat fazla katki verdi takima gerek istatistik gerek futbol olarak

sonra terbiyesizlikler basladi

sonra rijkaard acayip inat etti, ben kim olursa olsun elimde sistemimi oturtacagim dedi- mantiksizca idi- icerden vurmaya kalkanlar vardi

futbol sadece futbol degildi, o kadar inada gerek yoktu alacakti bir kac iyi topcu, o donemi gecirecekti sonra isine bakacakti

ama adamin kisiliginde yok iste

lucescuyu herkes takima gore sistem oynatiyor falan diye seviyor

zerre katilmiyorum

adamin sistemi var hemde mukemmel isleyen, her takimda oturtuyor bunu

o yuzden buyuk hoca

hersey sistemde bitiyor

yeterki elinde ortalama oyuncular olsun

kesinlikle dayanmaliydik

oda burayi ogrenmeliydi

iki taraftada hatalar var ama bu durumlarda kaybedene bakacaksin

ben bakiyorum

kaybeden bariz biz olmusuz

hem sonucta sunu soylerim hep

TD dedigin % 15 etkiler en fazla

bu aslinda ilk bakista soyle gelebilir

yuzde 15 neki dersin

oyle degil

son macta hagiyi gorunce bu tezim dogrulandi

teknik direktor negatif yuzde 15 te etkileyebilir

yani iyi bir teknik direktorle kotu arasindaki fark bakkal hesabiyla yuzde 30 olabilir

simdi kalkip diyorumki

Fr bize yuzde 2 katki vermistir

biz adam basarisiz demisizdir

baska bir TD un -yuzde 15 verebilecegini dusunmeden

boyle baksak dayanirdik, gelecege dair bir umudumuz olurdu

siz hakkli olsaniz bile FR iyi TD olmasa bile - %15 lerde dolasmazdik

Abi yine Dandanakan yazmissin da Mourinho'yu bildin mi? Adam gittigi her takimda farkli isler yapiyor. Kafasindaki dusunceyi sartlara ve sonuclara gore degistirmeyi bilmeyen adam basarili olabilir mi? Sadece futbolda degil her yerde bu boyledir. Siz diyorsunuz ki "Bu adam Barcelona'da basarili oldu, bu adama verelim 10 sene, aldigimiz sonuclar farketmez, bu adam kesin bizi basariya goturur". Boyle sey yok. Bir takimin basarili olmasi Rijkaard'in gelip 60 mac 4-3-3 oynamasindan gecmez. Altyapi yok, futbolcu izleme ve transfer yapacak ekip yok. O zaman Rijkaard gibi taktigi kurup 2 sene izleyecek teknik direktore ne gerek var ki? Elinde isleyen bir altyapin olur, transferlerde alacagin adamlari duzgunce secersin, o zaman belki Rijkaard'i deneyebilirsin cunku basarisiz olursan yine de saglam bir temelin vardir. Ama sen Rijkaard'i getiriyorsun, adamin boyle bir ortamda deneyimi yok, kotu gidise nasil mudahele edecegini bilmiyor, ustune ustluk normal bir futbol kulubunun basarili olmasi icin gereken ortam zaten yok. Bu durumda senin yapacagin ya Lucescu gibi sonuc alacak ya da Skibbe gibi zevk veren top oynatacak hoca getirmek. Rijkaard gibi ikisini de yapamayan ama ismi ve kariyeriyle ovulen adami getirirsen olmaz. Bu deneyim Rijkaard'a ders olmustur, belki yarin obur gun basarili olur ama buradaki tutumuyla basarili olmasi imkansizdi. Bize komuru zorla elmas yapacak adam degil, komuru dagitip oy alacak, topladigi vergiyle de elmas alacak teknik direktor lazim, bilmem anlatabildim mi

Abi yine Dandanakan yazmissin da Mourinho'yu bildin mi? Adam gittigi her takimda farkli isler yapiyor. Kafasindaki dusunceyi sartlara ve sonuclara gore degistirmeyi bilmeyen adam basarili olabilir mi? Sadece futbolda degil her yerde bu boyledir. Siz diyorsunuz ki "Bu adam Barcelona'da basarili oldu, bu adama verelim 10 sene, aldigimiz sonuclar farketmez, bu adam kesin bizi basariya goturur". Boyle sey yok. Bir takimin basarili olmasi Rijkaard'in gelip 60 mac 4-3-3 oynamasindan gecmez. Altyapi yok, futbolcu izleme ve transfer yapacak ekip yok. O zaman Rijkaard gibi taktigi kurup 2 sene izleyecek teknik direktore ne gerek var ki? Elinde isleyen bir altyapin olur, transferlerde alacagin adamlari duzgunce secersin, o zaman belki Rijkaard'i deneyebilirsin cunku basarisiz olursan yine de saglam bir temelin vardir. Ama sen Rijkaard'i getiriyorsun, adamin boyle bir ortamda deneyimi yok, kotu gidise nasil mudahele edecegini bilmiyor, ustune ustluk normal bir futbol kulubunun basarili olmasi icin gereken ortam zaten yok. Bu durumda senin yapacagin ya Lucescu gibi sonuc alacak ya da Skibbe gibi zevk veren top oynatacak hoca getirmek. Rijkaard gibi ikisini de yapamayan ama ismi ve kariyeriyle ovulen adami getirirsen olmaz. Bu deneyim Rijkaard'a ders olmustur, belki yarin obur gun basarili olur ama buradaki tutumuyla basarili olmasi imkansizdi. Bize komuru zorla elmas yapacak adam degil, komuru dagitip oy alacak, topladigi vergiyle de elmas alacak teknik direktor lazim, bilmem anlatabildim mi

dayi sen bu dedigin seylere nereden baslayacagini saniyorsun peki?

Ben soyleyeyim bu isler GSa her hangi bir baskanla yada futbolcu ile gelmedi ilk geldigi zaman

Derwall denen bir TD le geldi, tek basina vizyon degistirdi

Elindeki futbolculara gore sistem yapacak bir adam olmadiginada eminim mesela o zmanlarida hayal meyal hatirliyorum

arkasindan denizliyi birakti bize

morinyo falanda bana birsey ifade etmiyor sahsen

amerikadaki okul sistemindeki sacmalikla ayni

bazi okullar kendini basarili gosterip devlet okullarini kotulerler

komedi iste, o kendini oven okullar ise ogrenciyi secerek alan salaklardir

bende derimki

arkadas madem seerek iyi adam almisin o zaman sen ne verdinki bu adamlar zaten iyiymis

morinyo benim yuzde 15 etki dedigimin ustunde falan bir adam degil gozumde

vay be real madride bak barcelonayla kapisiyor

sanki hic kapismamis tarihi boyunca

sanki bakkallardan olusuyor takim

ben sana acikca soylim pellegrini zamani cok daha iyi top oynuyordu madrid

bana katilan olur katilmayan olur ama benim dusuncem bu

sistem liderlige yakisan sistemcilerle gelir

onlarin pozisyonu yonetici, baskan olmak zorunda degil

bazen teknik direktor olarakta degisimi baslatabilirler

o senin dedigin altyapilar falanda olurdu zamanla

jan derks leri falan unutmayalim

bekleyecektik

hic bir sey kaybetmezdik

eger yanlis olsaydim degistirerek birseyler kazanirdik

durum ortada daha beteriz

Redknapp'i ezelden beridir bilirim kardes. Iyi teknik direktordur ama cok para harcatir ve Tottenham'a gelmeden once buyuk basarilari yok Juande Ramos'un aksine. Yani Tottenham'a UEFA kupasini kazanmis teknik direktor olarak degil, Portsmouth-Southampton hattinda calisan bir abimiz olarak gitmistir.

Evet ama buna ragmen 8 milyon euro bonservisi icin + inanilmaz transfer butcesi verilmis yani sadece sistemi sayesinde degil sistemiyle iyi bir kadro kurmasi icin buyuk bir butce birlestirilerek basari yakalanmis sadece sistemiyle buyuk para harcatmadan basari yakalamak zaten cok cok zor ya inanilmaz bir scout ekibi olacak ve kucuk butcelerle buyuk oyuncular alacaksiniz ( yaratacaksiniz ) ya da super bir kadroya az takviyeyle iyi yerlere geleceksiniz . GS'de ikisi de mevcut degildi ustune transferlerde kisitliydi. Yani GS'ye Redknapp ya da onun tarzi bi hoca gelse de kurtaramazdi . Bunu demek istedim . Bunu ancak Martin O'Neill'in yapabilecegine inaniyorum benim bildigim hocalar arasinda bu yuzden hep yirtiniyorum O'Neill diye :) .

Lucescu da her yerde aynı yopu oynatmıyor. Shaktar'daki sistemi farklı örneğin.

Mourinho'yu da Madrid'le kısıtlamamak lazım. Adam hem Porto bem Inter'le kupa aldı ki Inter'in yıllardır çeytek finali geçmişliği yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

dayi sen bu dedigin seylere nereden baslayacagini saniyorsun peki?

Ben soyleyeyim bu isler GSa her hangi bir baskanla yada futbolcu ile gelmedi ilk geldigi zaman

Derwall denen bir TD le geldi, tek basina vizyon degistirdi

Elindeki futbolculara gore sistem yapacak bir adam olmadiginada eminim mesela o zmanlarida hayal meyal hatirliyorum

arkasindan denizliyi birakti bize

morinyo falanda bana birsey ifade etmiyor sahsen

amerikadaki okul sistemindeki sacmalikla ayni

bazi okullar kendini basarili gosterip devlet okullarini kotulerler

komedi iste, o kendini oven okullar ise ogrenciyi secerek alan salaklardir

bende derimki

arkadas madem seerek iyi adam almisin o zaman sen ne verdinki bu adamlar zaten iyiymis

morinyo benim yuzde 15 etki dedigimin ustunde falan bir adam degil gozumde

vay be real madride bak barcelonayla kapisiyor

sanki hic kapismamis tarihi boyunca

sanki bakkallardan olusuyor takim

ben sana acikca soylim pellegrini zamani cok daha iyi top oynuyordu madrid

bana katilan olur katilmayan olur ama benim dusuncem bu

sistem liderlige yakisan sistemcilerle gelir

onlarin pozisyonu yonetici, baskan olmak zorunda degil

bazen teknik direktor olarakta degisimi baslatabilirler

o senin dedigin altyapilar falanda olurdu zamanla

jan derks leri falan unutmayalim

bekleyecektik

hic bir sey kaybetmezdik

eger yanlis olsaydim degistirerek birseyler kazanirdik

durum ortada daha beteriz

Serdar reis bekleyecektik, hic bir sey kaybetmezdik demissin. Mustafa Sarp ve Elano gibi 30'una gelmis adamlari ayni sekilde 50 mac izleyip ne kazanacaktik? Altyapidan adam oynatsa 50 mac Cenab-i Hakk belami versin laf etmezdim adama. Ama adam bir taktik tutturmus, ise de yaramiyor, ve onu ayni ici gecmis topcularla 1.5 sene oynatiyor. Bu bir kere buyuk bir yanlis.

Yapilacak sey, ust yapiyi idare edecek bir teknik direktor bulmak. Cunku Barcelona da sistemini Rijkaard'i getirerek oturtmadi. Xavi'ler, Messi'ler Iniesta'lar yetisiyordu ve Rijkaard onlari tamamlayan unsur oldu. Altyapiyi ne yapip edip iyi bir hale getirmek zorunda bu takim. Altyapiyi saglama aldiktan sonra sistem kurabilirsin. Her sene 8 milyona bir Elano, bir Misimovic, yok Pino oyle sistem mi olur? Sorun su ki bu dedigim sey olurken bekleyemeyiz. Eger IBBSports olsak beklerdik. Ama Galatasaray'in surekli basarili olmasi gerekiyor. Gecen sene 3. bitirdik, hadi olsun ama bu seneki gidis gidis degildi. Dedigim gibi, herseyimiz hazir olsa Rijkaard basarisiz olsa bunu afford edebiliriz ama hicbirsey yokken Rijkaard'i peygamber gibi getirip HADY SABREDELIM demek sacma. Skibbe gibi olsa hadi neyse, ama sahada hicbirsey yokken sirf adamin gecmisine bakip sabredelim demek Galatasaray'in buyuklugune yakismaz.

Lucescu da her yerde aynı yopu oynatmıyor. Shaktar'daki sistemi farklı örneğin.

Mourinho'yu da Madrid'le kısıtlamamak lazım. Adam hem Porto bem Inter'le kupa aldı ki Inter'in yıllardır çeytek finali geçmişliği yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

lucescu her zaman orta sahanin 10m gerisine gelene kadar hafif pres yapar ve rakip oraya geldiginde cehennemi gosteren bir sistem oynatiyor

sonra yelpaze spor takim bir aciliyorki yemede yaninda yat

lucescu tam bir sistem adami hicde odun vermez

oyunuc kalitesi sistemi farkli gostermeye yetmiyor bile hep ayni konsept

nereye gitse onu yapar eminim

morinyoyu da rijkkardida abartmaya gerek yok

al tarafi Td ler

akilli adamlarsa ve zirt pirt deismezlerse yeter benim gozumde

bu nedenle hagide akilli dedim kendime ama hic oyleymis gibi davranmiyor ne yazikki

halada umidi kesmis degilim aslinda

ama oda futbolcu kalitesine bagli bir TD uzun vadede

bir Fr bir van gaal bir ferguson olamaz (basari olarak degil mentalite olarak)

bir anlik basarilarin pesinde olmayi birakmaliyiz

en basiti ufuk olayi

heee ufuk gecsin kaleye aptal Fr aykutu oynatiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sure what else?

tabiiki bir barca olmayacagiz ama bir porto bir shaktar olabilirdik belki dayansak

Serdar reis bekleyecektik, hic bir sey kaybetmezdik demissin. Mustafa Sarp ve Elano gibi 30'una gelmis adamlari ayni sekilde 50 mac izleyip ne kazanacaktik? Altyapidan adam oynatsa 50 mac Cenab-i Hakk belami versin laf etmezdim adama. Ama adam bir taktik tutturmus, ise de yaramiyor, ve onu ayni ici gecmis topcularla 1.5 sene oynatiyor. Bu bir kere buyuk bir yanlis.

Yapilacak sey, ust yapiyi idare edecek bir teknik direktor bulmak. Cunku Barcelona da sistemini Rijkaard'i getirerek oturtmadi. Xavi'ler, Messi'ler Iniesta'lar yetisiyordu ve Rijkaard onlari tamamlayan unsur oldu. Altyapiyi ne yapip edip iyi bir hale getirmek zorunda bu takim. Altyapiyi saglama aldiktan sonra sistem kurabilirsin. Her sene 8 milyona bir Elano, bir Misimovic, yok Pino oyle sistem mi olur? Sorun su ki bu dedigim sey olurken bekleyemeyiz. Eger IBBSports olsak beklerdik. Ama Galatasaray'in surekli basarili olmasi gerekiyor. Gecen sene 3. bitirdik, hadi olsun ama bu seneki gidis gidis degildi. Dedigim gibi, herseyimiz hazir olsa Rijkaard basarisiz olsa bunu afford edebiliriz ama hicbirsey yokken Rijkaard'i peygamber gibi getirip HADY SABREDELIM demek sacma. Skibbe gibi olsa hadi neyse, ama sahada hicbirsey yokken sirf adamin gecmisine bakip sabredelim demek Galatasaray'in buyuklugune yakismaz.

culio stancu izleyip ne kazandin?

harcadin para ne oldu? hagi oynatmiyor sarpla elanoyu ne oldu

size birtek soru

atletico madrid macindaki bariz penalti verilse ne olurdu?

Geri
Üst Alt