Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Şu takıma teknik, taktik, mantilete vs. birşeyleri yerleştirse takımda birşeylerin iyiye gittiğini görse bu taraftar sonuna kadar sahip çıkar ama hiçbir ilerleme yok aksine müthiş bir gerileme var. Rijkaard bu sene şampiyon olursak ya da olamazsak daha iyi bir teklif geldiği an imzayı çakar buraya dönüp bakmaz dahi ama iyi bir teklif gelmezse Adnan Polat ve ekibi biraz futboldan anlıyorsa imzalamaz diyeceğim ama imzalar gözleri yumuk imzalarlar hemde yeni bir sözleşmeyi. Devrim diyorduk ne devrimi? Alt yapımız Ajax gibi mi oldu? Hayır! Futbol takımımızda 6-7 tane alt yapıdan iyi para edecek nitelikte futbolcu mu var ve bunları Rijkaard mı yetiştirdi? Hayır! Rijkaard'ın bu umursamaz tavırları, bu tip bir futboldaki ısrarı yüzünden şampiyon olamayacağız Beşiktaş şampiyon olur bu yıl ne yazık ki ama yatırım yaptı adamlar bizim gibi davranmadılar yani Schuster'i al sonra yerli 4-5 sıradan futbolcu alıp "Al la total oynat bunları" diye diretmediler. Schuster'de kartlarını açık oynamış anlaşılan onu isterim bunu isterim aksi halde benim gelmemin hiçbir anlamı yok diye. Rijkaard'ın ismine aldanıp giden koskoca 2 yıl yazık doğrusu. Belki futbolu çok iyi biliyor olabilir ama bildiğini öğretip uygulatamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Yine söylüyorum Rijkaard bize lüks Rijkaard zengin kulüplerin gamsız hocası. Rijkaard bize ne yenilik getirdi maç öncesi kampları kaldırarak, sezon öncesi rakiplerimizden daha geç çalışmaya başlayıp futbolculara ve kendilerine ense yaptırmaktan başka ne yenilik getirdi? Böyle berbat geçen bir sezondan sonra en geç topbaşı yapan takım Galatasaray ayıp diye birşey var sanki takım 2 kulvarda şampiyon olmuş Uefa'da kayda değer işler yapmış gibi tatili uzattık! Rijkaard bahane üretmekte çok usta olduğu için taraftarın midesi bulandı Terim, Gerets, Lucescu, Skibbe hiçbiri futbolcularım şöyle de böyle de diye dedikoducu teyzeler gibi kendi futbolcusunu satmadı medya önünde hele Terim kendisinin hocalığını sevmem ama mükemmel bir insandır sırf bu yüzden. Terim takım yenildiğinde "Sorumlu benim yenildiysek benim suçumdur" diye kendisini kalkan ederdi futbolcularına şimdi hangisi doğru? Benim Rijkaard'ın gitmesine üzülmem için tek neden kendisinden sonra gelecek isimlerdir yoksa bu seviyede futbol oynatan bir hocayı kesinlikle özlemem. Ayrıca bu tip transferler yapan, eldeki iyi futbolcuları nakite çeviren yönetime en iyi dersi seçimde sandıktan çıkan sonuçlar verecektir.

Tek bir soru zamanında Skibbe için gitsin diyordun dimi?

Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

Rijkaard'ın eline verilen kadro bu ve bu yeteneksiz adamlar gönderilmiyorsa değil Rijkaard Rinus Michels dirilse bir şey olmaz.

Senelerdir üçe beşe bakıp Servetler,Sarplar takıma oynuyor.Ama gönderilmiyor.

Rijkaard hatalıdır ama teknik direktör göndermek çözüm değil beyler.İnanın onu göndermek birşey kazandırmayacak aksine çok şeyleer kaybederiz.

Onun eline verilen malzeme bu demek ? Eee böylesi geçmişi ve kalitesi olduğu düşünülen (!!!) Rijkaard'ın neden hala "bu oyuncularla bu işi yapmam alın size takımınız ben gidiyorum, ya istediğim adamlar alınır ya da gülegüle" demediğini açıklarmısın ?

O halde burdan şu çıkıyor, Rijkaard'ın bu şekilde düşündüğü :"Çokta tınnn madem almıyorsunuz istediğim oyuncuları bende paramı alır giderim Galatasaray ne ki sanki İngiltere demiyim ? Alırım parayı bakarım keyfime"

Bu çıkıyor sizin söylediklerinizde. Yok elinde M.Sarp, Barış, Ayhan varmışmışmış. Çıksın isyan etsin o halde ? Söylesin benden bu kadar bu kadro ile çalışmam diye ? Ama 9.haftada fener maçında velevki fark yedik bu adam gider ve şunu söyler "malzeme bu kadar" o halde bende şunu derim "Rijkaard sömürdün bizi ve gittin".

Bu sebeb ile transferleri üstüne ilk fener maçına kadar bekliyorum neler yapacak.

Bunun suçlusu yönetim sanırım.

Yönetim suçlu evet, ama Rijkaard'da bir o kadar suçludur hala bu takımın (yönetimin basiretsizliği söz konusu ise yapılmayan ve / veya yanlış yapılan transferler ile) başında hoca olarak duruyorsa ve Rijkaard hayranı takımdaşlarımızın onu savunmasında "yönetimin hatası malzeme bu" lafını türetmesi şeklinde.

Tek bir soru zamanında Skibbe için gitsin diyordun dimi?

Bülent Korkmaz'ı görmeden önce evet Skibbe'nin oyuna müdahalesi, rakipleri analizi vs. çok zayıftı ama yerden oynamak derseniz Rijkaard'dan daha iyi yaptı bunu. Neden gitsin diyordum Steau karşısına Ali Sami Yen'de 7-8 defansif futbolcuyla çıkarsan ben taraftar olarak bu utancı yaşatan bir teknik direktörün gitmesini istemek hakkımdır sanırım? Skibbe her takıma aynı taktikle, tükürüğümüzle boğacağımız takımlara defansif kadrolar ve defansif bir oyun şablonuyla çıkıyordu. Avrupa kupalarında Lincoln'ü güzel kullanarak başarılı bir performans çizdi hakkını yememek lazım. Ben oyunu okuyamayan, müdahale etmeyen ya da müdahaleleri felaket olan hocalara pek iyi bakmıyorum. Rijkaad'ın yaptığı değişikliklerde sabır sınayan cinsten benim sabrım çoktan taştı misal başkanın sabrı ne alemde kim bilir?

Bazilari diyor Barcelona da ne yapmis ki ? Dedem de yapardi... ozaman Van Gaal li Cruyff li Barcelona niye 6-7 Sene sampionolamadi, bide 11 sene CL i kazanamadi lar... tam siradan takima dönmüstü ler, Valencia bile daha iyidi... Nihatli Sociedad bile sampionluga oynuyordu, Barcelona dan tik yokti... Rijkaard geldi, Barca bir dünya Devi ne geri döndü...

Tabii ozaman dersiniz adam Sparta Rotterdam lan ikinci lige düstü... bu Sparta rotterdam zaten cok uzun dan beri 2 lig savasi yasiyordu, ve halen hersene lig de kalacak mi düscek mi savasi yasiyor...

Galatasaray imiza gelelim. Lucescu geldi, ve gitti... simdi herkes Luce yi cok begeniyor, ama ozaman hic kimse sevmiyordu, neden ? cok defansiv oynuyorduk diye, herkes bagirmiyormuydu ?? Galatasaray atak oynamali diye... herkes o yüzden Bayram ettmemiysmdi Fatih Hoca gelince ???

Ne oldu herseyi unuttur olduk ?

Eric Gerets gelince, cogu yine dimiyormuydu, adam bi dorgu dürüz Fenere karsi yenemedi...

Hani diyorsunuz ya, adam bisey yapamiyor, TD maci kurtarir, ve saysaniz dünyanin en ii TD olarak yüz de yüz Mourinho dersiniz... Chelsea deyken, Rijkaard li Barcelona attmadi mi onu ceyrek Finalden ??? Ozaman Messi, Iniesta lar daha cok gencti, ne oldu hersey ler istedigi gibi cevrilip söyleniyor.

Ya dua edelim ki su halimize, ya Trabzon gibi olsaydik ne olcakti ??? hani kac yil sampionluk yok, yada Derwall dan önce bekledimiz gibi ??? Bir iki yilimizi fazla mi görüyorsunuz ???

Bide en sevdigim konu, Galatasaray 4-4-2 oynamalidir... Galatasaray ne oynarsa oynasin, 3-5-2 oynadigimiz maclar da var, ve yendik de, ne olcak yani, bir sistem Mustafa Sarpi, Ayhani, Barisi adam mi ediyor ? Sarp birden Cambiasso, Ayhan bir Xavi ve Baris Iniesta mi oluyor ???

Hayir, herkes tutturmus neden Aykut neden Ufuk degil, siz Ufukun ikinci lig maclarini hic izlediniz mi ? yüz de yüz en fazla izlediniz su son macti bide kupa maci, bide Galatasaray Manisa ya karsi oynayinca Ufuk kaledeyken onlarda...

Hoca ya Kallström leri sunduk da, hersey oldu... Sarp, Baris filan sistem bilmyior, akill da yok.

Bizim birinci problemiz, cok kalitesiz türklerimiz var, zamaninda 5 kurusun hesabini yaparkan, kac oyuncugu ellimizden kaciridik.

Okan Koc, Gökhan Gönül, Tuncay, Önder T filan, ne zaman adam gibi para verdik de Türk futbolcu aldik ?? aldigimiz hepsi bedava. Sarp gitti Bursa Sampion oldu, Zan zaten kafadan hasta, Alman Doktorun Wolfrath in öyle bir söylemesi var, cok ilginc yerlerden agri oldugunu söylemis, ama öyle biseyolamaz mis, daha cok kafadan mis... Alman bile sasti... Ona verecegimiz parayi gidip ARdaya verelim daha iyi.

Biz bir Ceyhunu, Sercani filan yillardir allamadik, alanlar ya BJK yada FB.

Neyse Baskan da biliyor, sezon kötü gecsin, Rijkaard dan önce, daha cok onun koltugu yankilancak.

o bu değilde şu türk telekomun ilk senesinde fenere yenilirsek adamlara 6-0'dan büyük eğlence çıkacak.

Tercüme rezaleti diyoruz. Rijkaard'ın geçenlerde transferlerden ve kadrodan şikayet ettiği bir konuşması vardı. Ancak şöyle çevrildi;

- Kadromuz yeterli sayılır. Transferler yapıldığı takdirde, daha iyi bir kadro olacağız.

Tercümanların her dediği %100 mü sanıyorsunuz. Sansür koyup söylüyorlar.

Bu 1 ay icinde dogru dürüst adamlar alinmazsa devrimi felan unutun. Belkide 4-5 senelik gelecegimiz bu önümüzdeki 4 haftaya bagli.

Zaten bana göre fikstür de çok zorlu bir fikstür.

Cevap: Rijkaard'la Olur mu?

Rijkaard ile hiçbir şey olmaz. Rijkaard'ın yaptıpı tek şey takım yetersiz deyip yönetimden transfer beklemek. Ama adama sorarlar yetersiz olan takım mı sen misin diye.

Fazla belli etmek istemese de transfer olaylarına kafası baya bozuldu bence Frank'ın... Bu sene sonunda biz sözleşme uzatmak istesek bile o kabul eder mi acaba? Bence etmez. İkna etmek çok zor olacak...

bazıları benim için cahil falan demiş sizin o çok bildiğini savunduğunuz rijkaard'ın neler yaptığı ortada, adam bakıyor ama göremiyor, bir adamın en başından vazgeçemediği oyuncu mustafa sarp'sa işte orada durmak gerekiyor, allah aşkına şu takım total futbol adına ne yaptı 1 yıldır, takımda baros'dan başka golcü oyuncumuz yok, bu mu t.d'lük hiçbirşey bilmiyorsan paftan gençlere yer ver ama bizi burada verem etme, mustafa sarp, ayhan, barış, sabri, servet ile mi total futbol oynayacaksın bu adamların hepsinin futbol zekasını topla bir neill etmezler...

bu saydığım adamlarla bu işin yürümeyeceğini göremeyen teknik direktör de benim için hiç bir anlam ifade etmez, michael skibbe bir dönem oytanttığı futbolla gündeme damgasını vurmuştu, elinde kim vardı; lincoln, kewell, baros ve arda ee bu adamın elinde bunlara ilaveten elano, keita, jo ve dos santos geldi peki bu adam ne yaptı koca bir hiç!

siz kalkmış beni futbolu bilmemekle suçluyorsunuz, siz futbolu biliyorsanız ben bilmiyorum evet!

Anlamadım bişey.

Ama benim anlatmak istedigim su Aykuttan bi tezek olmıcagı m.ö belli onu oynatıcagına ufuga sans tanı servetle olmıcagını sende gecen sene anladın Daha hızlı ve kesici olan ali turanı koy oynasın Niye barısı oynatıosun canayı niye aldık koy oynasın M. sarp nie playmaker modunda koy colak kendini geliştirsin anlatabildimmi?

golü yiyen ufuk olsaydı aynı tepkilerle o karşılacaktı geçiniz ufuk neden oynamadıyı.

Skibbe'yi de böyle saçmasapan tezlerinizle teneke bağlayıp gönderdiniz. Farkı yok bu durumun.

bazıları benim için cahil falan demiş sizin o çok bildiğini savunduğunuz rijkaard'ın neler yaptığı ortada, adam bakıyor ama göremiyor, bir adamın en başından vazgeçemediği oyuncu mustafa sarp'sa işte orada durmak gerekiyor, allah aşkına şu takım total futbol adına ne yaptı 1 yıldır, takımda baros'dan başka golcü oyuncumuz yok, bu mu t.d'lük hiçbirşey bilmiyorsan paftan gençlere yer ver ama bizi burada verem etme, mustafa sarp, ayhan, barış, sabri, servet ile mi total futbol oynayacaksın bu adamların hepsinin futbol zekasını topla bir neill etmezler...

bu saydığım adamlarla bu işin yürümeyeceğini göremeyen teknik direktör de benim için hiç bir anlam ifade etmez, michael skibbe bir dönem oytanttığı futbolla gündeme damgasını vurmuştu, elinde kim vardı; lincoln, kewell, baros ve arda ee bu adamın elinde bunlara ilaveten elano, keita, jo ve dos santos geldi peki bu adam ne yaptı koca bir hiç!

siz kalkmış beni futbolu bilmemekle suçluyorsunuz, siz futbolu biliyorsanız ben bilmiyorum evet!

yahu tamam işte cevabı kendi mesajının içinde veriyosun,bu admlarla ne yapacak,kadromuz çok güçlü falan değildi yahu geçen sene,baros sakatlandı yerini dolduramadık,kewell ın yerini dolduramadık,jo karı kız peşinde,elano dan yanındaki kazmalar sayesinde verim almıyosun,2.devre neill gelene kadar defansın anası ağladı,kaleci desen aşağı tükürsen bıyık,yukarı tükürsen sakal,orta saha faciasından hiç bahstermiyorum bile,sadece ofans gücüne bakarak çok güçlü kadroydu denilemez,o ofansa birilerinin topu sağlıklı bi şekilde taşıması lazım işte,geçen sene keita olmasa şu an uefa ön eleme maçı bile oynayamazdık,bak sana sadece şunu diyeyim,barca nın 8 as oyuncusunu değiştirme,sadece orta sahalarına bizim kadrodan 3 kişi koy ben görürüm onları da.

Skibbe'yi de böyle saçmasapan tezlerinizle teneke bağlayıp gönderdiniz. Farkı yok bu durumun.

Gerets gitti aradık,

Kalli gitti takım iyi savaşıyordu aslında kalsaydı keşke diyen oldu

Skibbe gitti aradık,

Bülent Korkmaz gitti ayıp ettik kalabilirdi, bir de onu görseydik diyen oldu

Rijkaard gidecek onu da arayacağız. Gidecek bizden sonra Milan tarzı bir takıma, orada alınmadık kupa bırakmayacak biz burda yine gidene üzüleceğiz. Hayır yani geleceği madem göremiyoruz biraz geçmişe bakıp akıllansak ya?

Galatasaraylılar kusura bakmayın ama, ben rijkaard'ı takımımın başında görmek istiyorum ve muhtemelen seneye olacak gibi :) Milan.. :)

Tercümanın sansürü falan beni ilgilendirmez. Madem ki Rijkaard rahatsız ve bu takımla başarılı olamayacağını biliyor çıksın desin benden bu kadar madem malzeme bu ben çalışmam diye. O halde Rijkaard da bizi yiyor, maddi açıdan burda başka sebeb aramam ben. Bıraksın gitsin eğer ki "tek suçlu" yönetim ise.

Fazla belli etmek istemese de transfer olaylarına kafası baya bozuldu bence Frank'ın... Bu sene sonunda biz sözleşme uzatmak istesek bile o kabul eder mi acaba? Bence etmez. İkna etmek çok zor olacak...

zaten rijkaard seneye uzatmayacak sözleşme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt