Okan Çelik
Tecrübeli Üye
- 22 Kasım 2008
- 6.073
- 47
- 1.513
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör
Tek bir soru zamanında Skibbe için gitsin diyordun dimi?
Şu takıma teknik, taktik, mantilete vs. birşeyleri yerleştirse takımda birşeylerin iyiye gittiğini görse bu taraftar sonuna kadar sahip çıkar ama hiçbir ilerleme yok aksine müthiş bir gerileme var. Rijkaard bu sene şampiyon olursak ya da olamazsak daha iyi bir teklif geldiği an imzayı çakar buraya dönüp bakmaz dahi ama iyi bir teklif gelmezse Adnan Polat ve ekibi biraz futboldan anlıyorsa imzalamaz diyeceğim ama imzalar gözleri yumuk imzalarlar hemde yeni bir sözleşmeyi. Devrim diyorduk ne devrimi? Alt yapımız Ajax gibi mi oldu? Hayır! Futbol takımımızda 6-7 tane alt yapıdan iyi para edecek nitelikte futbolcu mu var ve bunları Rijkaard mı yetiştirdi? Hayır! Rijkaard'ın bu umursamaz tavırları, bu tip bir futboldaki ısrarı yüzünden şampiyon olamayacağız Beşiktaş şampiyon olur bu yıl ne yazık ki ama yatırım yaptı adamlar bizim gibi davranmadılar yani Schuster'i al sonra yerli 4-5 sıradan futbolcu alıp "Al la total oynat bunları" diye diretmediler. Schuster'de kartlarını açık oynamış anlaşılan onu isterim bunu isterim aksi halde benim gelmemin hiçbir anlamı yok diye. Rijkaard'ın ismine aldanıp giden koskoca 2 yıl yazık doğrusu. Belki futbolu çok iyi biliyor olabilir ama bildiğini öğretip uygulatamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Yine söylüyorum Rijkaard bize lüks Rijkaard zengin kulüplerin gamsız hocası. Rijkaard bize ne yenilik getirdi maç öncesi kampları kaldırarak, sezon öncesi rakiplerimizden daha geç çalışmaya başlayıp futbolculara ve kendilerine ense yaptırmaktan başka ne yenilik getirdi? Böyle berbat geçen bir sezondan sonra en geç topbaşı yapan takım Galatasaray ayıp diye birşey var sanki takım 2 kulvarda şampiyon olmuş Uefa'da kayda değer işler yapmış gibi tatili uzattık! Rijkaard bahane üretmekte çok usta olduğu için taraftarın midesi bulandı Terim, Gerets, Lucescu, Skibbe hiçbiri futbolcularım şöyle de böyle de diye dedikoducu teyzeler gibi kendi futbolcusunu satmadı medya önünde hele Terim kendisinin hocalığını sevmem ama mükemmel bir insandır sırf bu yüzden. Terim takım yenildiğinde "Sorumlu benim yenildiysek benim suçumdur" diye kendisini kalkan ederdi futbolcularına şimdi hangisi doğru? Benim Rijkaard'ın gitmesine üzülmem için tek neden kendisinden sonra gelecek isimlerdir yoksa bu seviyede futbol oynatan bir hocayı kesinlikle özlemem. Ayrıca bu tip transferler yapan, eldeki iyi futbolcuları nakite çeviren yönetime en iyi dersi seçimde sandıktan çıkan sonuçlar verecektir.
Tek bir soru zamanında Skibbe için gitsin diyordun dimi?