Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Hiç anlaşamıyoruz. Yapamayacağı işler veriyor işte Barış'a falan. Skibbe'de basit oynayan adam şimdi farklı bir konumda oynamaya çalışıyor. Sarp'da aynı şekilde. Forvetin arasına koşu falan yapıyor:D

Kalitesiz değil adamlar, sisteme uygun değil. 4-2-3-1 oynarken gayet yetelilerdi.

Aynen anlaşamıyoruz. :D

Bence kalitesiz işte adamlar. Bak diyorum ki ben Rijkaard'ın istediği sistemde kalecinin bile yeri müthiş derecede önemli. Kalecinin bu kadar önemli olduğu sistemde orta saha sistemin herşeyi olur. Rijkaard Sarp ve Barış'a görev vermek istemese bile bu sistemde onların üstüne müthiş bir yük düşecek. E haliyle olmuyor bu isimlerle işte. Bilmiyorum belki bu sefer anlatabilmişimdir :D

Hiç anlaşamıyoruz. Yapamayacağı işler veriyor işte Barış'a falan. Skibbe'de basit oynayan adam şimdi farklı bir konumda oynamaya çalışıyor. Sarp'da aynı şekilde. Forvetin arasına koşu falan yapıyor:D

Kalitesiz değil adamlar, sisteme uygun değil. 4-2-3-1 oynarken gayet yeterlilerdi.

hahahaha:D:D:D,nasıl değil yahu,yeterli kondisyon yüklemelerinden sonra barış tan iyi oynarım ben:D

Aynen anlaşamıyoruz. :D

Bence kalitesiz işte adamlar. Bak diyorum ki ben Rijkaard'ın istediği sistemde kalecinin bile yeri müthiş derecede önemli. Kalecinin bu kadar önemli olduğu sistemde orta saha sistemin herşeyi olur. Rijkaard Sarp ve Barış'a görev vermek istemese bile bu sistemde onların üstüne müthiş bir yük düşecek. E haliyle olmuyor bu isimlerle işte. Bilmiyorum belki bu sefer anlatabilmişimdir :D

Anladım da yine bir yere varamadık. Dur bak şimdi anlatacağım.

Bu adamlar 4-3-3 için yetersiz ve kalitesizler. Herkese büyük iş düşüyor ama bu adamlar o işi yapabilecek kapasitede değiller. Kabul. Yeni transfer gerekli orta sahaya. Kesinlikle doğru. Oyunun iki yönünü oynayabilen, ayaklarına hakim, topu beş kez dürtmeden pas atabilen adamlar lazım. Tamam. Alınırsa ne ala. Herşey mükemmel olur. Pas futbolu da oynarız, başarılı da oluruz. Olamasak da güzel oyun bana yeter.

Ama diyelim ki beklediğimiz seviyede adamlar alınamadı. Para yok, aksilik oldu vs. Gelmedi o tarz adamlar. O zaman bu adamlarla bu sistemi diretmenin manası yok, elindekinden maksimum verimi almaya bakmalı diyorum. Baya açık açık yazdım yahu:D

Anladım da yine bir yere varamadık. Dur bak şimdi anlatacağım.

Bu adamlar 4-3-3 için yetersiz ve kalitesizler. Herkese büyük iş düşüyor ama bu adamlar o işi yapabilecek kapasitede değiller. Kabul. Yeni transfer gerekli orta sahaya. Kesinlikle doğru. Oyunun iki yönünü oynayabilen, ayaklarına hakim, topu beş kez dürtmeden pas atabilen adamlar lazım. Tamam. Alınırsa ne ala. Herşey mükemmel olur. Pas futbolu da oynarız, başarılı da oluruz. Olamasak da güzel oyun bana yeter.

Ama diyelim ki beklediğimiz seviyede adamlar alınamadı. Para yok, aksilik oldu vs. Gelmedi o tarz adamlar. O zaman bu adamlarla bu sistemi diretmenin manası yok, elindekinden maksimum verimi almaya bakmalı diyorum. Baya açık açık yazdım yahu:D

Belki dediğine gelir işte Rijkaard. Harbiden transfer olmazsa - ki kesin olacak- gider Skibbe gibi oynatır yani takımı. Sence yapamaz mı bunu? Bence gayet güzel yapar.

Belki dediğine gelir işte Rijkaard. Harbiden transfer olmazsa - ki kesin olacak- gider Skibbe gibi oynatır yani takımı. Sence yapamaz mı bunu? Bence gayet güzel yapar.

Yaparsa tamam işte memnun olurum. Ama geçen sezon yapmadı örneğin. 50 maç boyunca aynı sıkıntıları yaşadık. Umarım transfer yapılır da bu ihtimali düşünmek zorunda kalmayız tabii orası ayrı.

Gelecek 2 transferde çözüm değil aslında. Xavi, Iniesta gelse bile bir sakatlık durumunda Xavi-Mustafa Sarp'a dönüş olacak :D

:D bu sene sakatlık olmayacak fazla içime doğdu.

Son 10 yıldır oluyor. Hatta sezon başlamadan Cana, Baros sakatlandı bile. Hiç ama hiç umutlu değilim. Bu yüzden Rijkaard'ı çok daha zor bir sezon bekliyor. :D

Birinin Rijkaard'a GS' nin bu kadro yapısı ile 4-3-3 oynayamayağını anlatması gerek.

Olmaz işte boşa kasma 4-4-2 ye dön eski güzel futbolumuzu ve gollerimizi görelim.

Çok gol yemeyelim 2-3 tane atarız. Takım sistemli oynar. Bizler coşarız.

Rijkaard devrim yapcam vs.. diyor ama hikaye 1 sene bitti hala takıma verdiği en ufak 1 ilereleme yok.

4-3-3 diyo. Ne bir güzel kanat organizasyonu ne güzel tek paslar ve takım oyunu yok. Rijkaard'a geçen sene adıona hürmet saygı vs vardı ama Emin olun bu sene Emre Çolak dahi Rijkaard'ı sallamıyor. Bunu maça gidenler net şekilde görebilirler.

Ben hoca olacam, Arda "0" dan pas vermeyip şut çekecek. Barış saçma sapır işler yapacak fantaziler, Sabri passız oynucak. Servet kafasına göre uzun toplar vs vs..

En basit Rijkaard oyunculara takım gibi oynayacaksınız orta alanda ve geride en ufak çalım olmnucak tık tık istiyorum Kanatlar arkadan destekli bindirmeler yapacak ve ayağa oynucaz gibi talimatları uygulatsa GS bu kadro kalitesi ile emin olun TSL de rakipsiz.

Cevap: Rijkaard görüşünüzü test edin

Skibbe dönemindeki organizasyon ve pas akıcılığı şu anda yok. O da orta sahada Barış-Mehmet Topal-Ayhan'ı ve savunmada Servet'i kullanıyordu. Neresi komik anlamadım? Barış'a Xavi ol demek marifetmiş asıl bu bana komik geldi:D

İyi diyorsun da, o Skibbe'yi yaka paça kovan da aynı kişilerdi. 5 yedi diye kulüp binasında acil toplantı yapıp adamla yollar ayrıldı. Ben o maçtan sonra da arkasında durdum adamın ki ta en başından beri o adamın oynattığını beğeniyordum. O zaman 5 yıllık kontrat yapılsın diyorduk adama 5 yeyince herkes sövdü adama, halbuki Baros atsa penaltıyı görürdüm ben herkesi. Skibbe'yi arar olmayalım Ahmet'im, sonra kalkıp buna bilir bilmez adamlar destek veriyor sen böyle yazınca, o günlerde Skibbe'ye sövenler olunca bir de bunlar benim de sinirlerim zıplar senin de.:D Skibbe'yi hiç katmayalım derim yani.:)

Çok mantıklı cevaplar vermişsiniz. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir anda ufkum açıldı. O kadar açık ve net yazmışsınız ki anlamamak için gerizekalı olmak lazım.:o

Çok şükür yahu, sabah sabah uykulu uykulu yordun beni. O uykulu halimle yazdıklarımı bile bu kadar net anladıysan detaya inmeyeyim ben daha.

İyi diyorsun da, o Skibbe'yi yaka paça kovan da aynı kişilerdi. 5 yedi diye kulüp binasında acil toplantı yapıp adamla yollar ayrıldı. Ben o maçtan sonra da arkasında durdum adamın ki ta en başından beri o adamın oynattığını beğeniyordum. O zaman 5 yıllık kontrat yapılsın diyorduk adama 5 yeyince herkes sövdü adama, halbuki Baros atsa penaltıyı görürdüm ben herkesi. Skibbe'yi arar olmayalım Ahmet'im, sonra kalkıp buna bilir bilmez adamlar destek veriyor sen böyle yazınca, o günlerde Skibbe'ye sövenler olunca bir de bunlar benim de sinirlerim zıplar senin de.:D Skibbe'yi hiç katmayalım derim yani.:)

Tamam, bıraktım Rijkaard'ı eleştirmeyi:) Galatasaray Teknik Direktörü olduğu sürece arkasındayım. Söylemiştim daha önce de zaten. Ama ayhan-barış-servet gibi adamlara haksızlık yapılmasına dayanamadım. O yüzden yazdım onları. Herşey mükemmelmiş bu adamlar batırıyormuş, topçu değillermiş falan. İkisinin ortasını bulmak lazım.

Tamam, bıraktım Rijkaard'ı eleştirmeyi:) Galatasaray Teknik Direktörü olduğu sürece arkasındayım. Söylemiştim daha önce de zaten. Ama ayhan-barış-servet gibi adamlara haksızlık yapılmasına dayanamadım. O yüzden yazdım onları. Herşey mükemmelmiş bu adamlar batırıyormuş, topçu değillermiş falan. İkisinin ortasını bulmak lazım.

Tepkim yine sana değildi aslında.:D Ama işte başka türlü insanlarla tartışılmıyor, çünkü konuşmak için iki görüşe de saygı duymak gerekir, tartıştıklarım daha kendi görüşüne saygı duymuyor, ne yapayım.:)

eldeki imkanlara göre skibbe'nin rijkaard'dan daha iyi t.d olduğuna dair yorumlar okudum, bu yorumların tamamına katılıyorum, hatta skibbe'nin o kısıtlı kadrosuyla rijkaard'a göre daha güzel futbol oynattığını da gördük, hele o 4-2'lik beşiktaş maçı bambaşkaydı, skibbe'nin gönderilişinin bizi hem uefa'dan hem de lig şampiyonluğundan alıkoyduğunu görmemezlikten gelemeyiz...

eldeki imkanlara göre skibbe'nin rijkaard'dan daha iyi t.d olduğuna dair yorumlar okudum, bu yorumların tamamına katılıyorum, hatta skibbe'nin o kısıtlı kadrosuyla rijkaard'a göre daha güzel futbol oynattığını da gördük, hele o 4-2'lik beşiktaş maçı bambaşkaydı, skibbe'nin gönderilişinin bizi hem uefa'dan hem de lig şampiyonluğundan alıkoyduğunu görmemezlikten gelemeyiz...

Skibbe mi oynattı lincoln mü? :asd:

Skibbe geliyor büyük takım çalıştıramaz diyorsunuz, Rijkaard geliyor iyi adamlar istiyorsa teknik direktörsüz de şampiyon oluruz diyorsunuz. :o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt