Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Ntvspor'un yaptığı habere göre Rijkaard yönetime 16 tane futbolcu ismi vermiş, hiçbiri alınmamış.

Cana ve Pino'nun ismini transfer edildikten sonra duymuş.

Sezgin ile aralarındaki sorun Kewell'ın takımda kalıp kalmaması konusuyla başlamış. Sezgin efendiye kalsa Kewell da gitmişti şimdi.

O zaman gitsin oraya oyuncularımızı, takımı batırdı. Yakında klübü batırmanın anahtarı olacak. Mazoşist taraftarın taptığı kişi.

Ne saçmalıyorsun ya? Fatih Terim gelicek, her şey güllük gülistanlık mı olucak? Skibbe'ye de böyle deniyordu, gitsin kurtulalım deniyordu. Gitti, kralı geldi ne oldu? Hiçbir değişiklik yok. Bu iş teknik direktör yollamayla olmaz, futbolcuya dayalı düzenin bitmesi lazım. Yönetimin teknik adamla beraber hareket etmesi, onun istediklerini yerine getirmeye çalışması lazım. Yoksa biz Jose Mourinho'yu da yollarız, Van Gaal'i de.

O zaman gitsin oraya oyuncularımızı, takımı batırdı. Yakında klübü batırmanın anahtarı olacak. Mazoşist taraftarın taptığı kişi.

Mehmet Topal Valencia'ya gitmez gitse ......... yapacağım demiştin. Yapsana bir zahmet. Hala akıllanmamışsın gelmişsin boş boş konuşuyorsun. Mazoşistiz biz beyler Emre üstad öyle buyurdu :cool:

Ha bir de Emre Çolak'a fiziği üst düzey demişsin kralsın kral :asd: :D

Sen git Pes'ini, Fifa'nı oyna çocuğum hadi. Al buda çikolatan yaramazlık yapma uslu dur.

cikolata3qz1.jpg

Türk oyuncuları bu kadar yerden yere vuranlara katılmıyorum.UEFAYI alan kadroda 4 Yabancı vardı.Başarıda en büyük pay Yetenekli Türk Futbolcularındaydı.Aynı şekilde 2001 de Ş.L.de Çeyrek final oynayan takımdada.Eğer sen elindeki oyuncuyu kullanmayı bilirsen Türk veya yabancı başarılı olursun.Evet şuan elimizdeki mevcut kadroyda kaliteli Türk oyuncu az.Ancak yine de belli bir seviyenin üstünde olan futbolcular.Lucescu gibi hatta Daum gibi elindeki kadroyu kullanabilirsen başarılı ollabilirsin.Bence Rijkaardın Hatası bu.Oyuncuların hepsi de kapasitelerinin çok çok altında oynuyorlar.Rijkaard önce elindeki oyunculardan tam olarak yararlanabilmeye çalışmalıdır.Tabi kamp yapmazsan sezonu geç açarsan oyuncuyu az çalıştırırsan faydalanamazsın.Heleki her fırsatta oyuncularına güvenmediğini söylersen Onlardan yararlanamazsın.

Ben bir teknik direktörden takımdaki oyuncuların moralini kondisyonunu yüksek tutup oyuncudan tam randıman almasını beklerim.O sebepten Rijkaardla başarının hayal olduğunu düşünüyorum.Ve de Rijkaarda sabretmek yerine Abdullah Avcıya Hagiye sabretmeyi yeğlerim.

Ben bir teknik direktörden takımdaki oyuncuların moralini kondisyonunu yüksek tutup oyuncudan tam randıman almasını beklerim

Geçen yıl maçtan sonra soyunma odasını gösterirlerdi LigTV'de,Rijkaard'ın kapının önünde bekleyip herkesi tebrik edişini izlemiş olmanı isterdim.Görüp görebileceğin tek motivasyon olayı bu zaten.

Skibbe zamanında da motivasyon olarak takım gayet iyiydi,yine bozan Türk oyuncular vardı,o kadar.Şimdi ki yerlilerle 2000'in yerlilerini karşılaştıranın alnını karışlarlar zaten.

Cevap: Şok Rijkaard 16 Futbolcu İsmi Verdi 1 Tanesi Bile Alınmadı!

Cana'yı Rijkaard istedi ise ikinci Sarp'ına kavuşmuş oldu. Artık Sarp-Cana-Aydın orta sahası ile üstün başarılara imza atarız (Bank Asya'da)

Bir taraftar olarak Rijkaard'a yalvarıyorum. Lütfen bize acı!

Senden üstün Teknik direktörlük beklemiyoruz. Biraz mantık...

İbretlik bir yorum.İsyankar liseli stayla

Cana'yı Rijkaard istedi ise ikinci Sarp'ına kavuşmuş oldu. Artık Sarp-Cana-Aydın orta sahası ile üstün başarılara imza atarız (Bank Asya'da)

Bir taraftar olarak Rijkaard'a yalvarıyorum. Lütfen bize acı!

Senden üstün Teknik direktörlük beklemiyoruz. Biraz mantık...

images

Geçen yıl maçtan sonra soyunma odasını gösterirlerdi LigTV'de,Rijkaard'ın kapının önünde bekleyip herkesi tebrik edişini izlemiş olmanı isterdim.Görüp görebileceğin tek motivasyon olayı bu zaten.

Skibbe zamanında da motivasyon olarak takım gayet iyiydi,yine bozan Türk oyuncular vardı,o kadar.Şimdi ki yerlilerle 2000'in yerlilerini karşılaştıranın alnını karışlarlar zaten.

O anı gördüğümde "işte budur !" demiştim. Gerçi hala aynı hareketi yaptığına inanıyorum. Zaten oyuncular oyundan alındığında kulübede elini sıkıp tebrik ediyor, oyuncunun motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyor. Ve bu hareketi hala yapıyor yani en son Karpaty maçında Serdar Özkan kulübeye geldiğinde ayağa kalkıp tebrik etti oyuncusunu, aynı şekilde Neeskens.

Bu açıklamalara Rıdvan bile inanmadı,geçiniz.

Motivasyonun yanında iyi çalıştırmasından da bahsettim.Skibbe de Rijkaard gibi oyuncuları fazla sıkmıyordu.Hemde Lincoln gibi takımı rahatsız eden bir oyuncuya kaptanlığı vermesi oyunuların moral motivasyonunu düşürdü.Feldkamp ise oyuncuları iyi çalıştırdığı için oyuncuların hepside kapasitelerinin üstünde oynadılar ve o mütevazi kadroyla şampiyon olduk.Kazma dediğimiz servet,barış kapasitelerinin üzerlerine çıktılar.

Hatta Guardiolanın takımı iyi çalıştırması Messi,Xavi,İniesta nın performanslarını 2ye 3e katladı Bilmem anlatabiliyor muyum ?

Skibbe'de maçtan sonra sahaya girip hepsini tek tek tebrik ederdi,noldu,Adnanlar taktı sepetini koluna.Hedef orada diyorum kaç günden beri,dinleyen yok.Rijkaard,Skibbe,Kalli,Bülent.Hepsini harcadılar,birini de harcamak üzereler,siz de hâlâ bunlara alet oluyorsunuz ya,şaşırıyorum.

Sıkmıyordu nedir ? Her antrenörün kendine göre çalıştırma tekniği vardır.Bu sezon öncesi "çok iyi çalıştık,çok yorucu çalıştık" diyenler bizim futbolcularımızdı.Yalan mı söylüyor bu adamlar göz göre göre.Ayrıca oyundan düşmenin çok farklı sebepleri vardır.

Alın birisi.Takım pas yapamıyor,pas yapacak kalibrede oyuncular yok,birbirlerine yakın oynamak nedir bilmezler,yerden pas nedir bilmezler,tek pas nedir hiç bilmezler.Onlar sadece topun peşinden koşmayı bilirler,e bu adamlar da insan,yorulmaları çok normal.

Topu koşturan takım yorulmaz,herşeyi "iyi çalıştırılmıyorlar ama efenim" olayına bağlamayın.

Kalli'nin kadrosu örnek verilmiş bu arada.O takımı istemediğimiz için Rijkaard'ı getirdik biz.Çok zor değil o takımı tekrar elde etmek,getir Yılmaz Vural'ı ya da çok beğendiğiniz,öldüğünüz Abdullah Avcı'yı,doldur boşalta geçelim tekrar.Evinizde GSTV falan var mı bilmiyorum,varsa açın arada eski maçları izleyin.O takımın ne yapmak istediğini anlamıyorum,organizasyon yok,pas yine yok.Çift forvet,arkalarında Arda ( Lincoln o yılın büyük kısmında yatmıştı ),Arda'nın arkasında 3 tane çılgın koşan oyuncu.Hiç bir olayları yok,koş bas şişir.Sonra şampiyon Galatasaray,ertesi sene Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen Galatasaray.

Bu açıklamalara Rıdvan bile inanmadı,geçiniz.

Ridvan inanmayip da ne yapacak? Ridvan inandi mi inanmadi mi bilmem ama, benim icin onemli olan su. Rjkaard basin toplantisinda istedigi oyuncularin alinmadigini soyledi. Iyi de yapti. Boylece Rijkaard'a sallayanlar biraz dusunur umarim.

Cana ve Pino olayının öyle olduğuna inanmıyorum ve zaten olamaz da. Yönetim liste alacak, sonra haber vermeden onları mı getirecek ? Böyle birşey olsa Rijkaard tepkisini koyup ayrılırdı zaten ve kendi de açıklama yapmıştı "Cana, Türkiye Ligi koşulları göz önüne alınarak alındı, aynı Neill gibi" dedi.

# Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Ekli dosyayı görüntüle 2405

30 Eylül 1962 Hollanda / Amsterdam doğumlu Frank Rijkaard, henüz 17 yaşında, Ajax Teknik Direktörü Leo Beenhakker tarafından A takıma alındı. Orta sahada görev yapan Rijkaard, 7 sene formasını giydiği Hollanda ekibiyle üç şampiyonluk, bir de Kupa Galipler

206 maçta 46 gollü bu performansın ardından kısa bir Real Zaragoza tecrübesi yaşayan Rijkaard, 1988’te Milan’a transfer oldu. Beş sezonluk İtalya kariyerinde Milan’ın efsane isimleri arasına girdi, iki şampiyonluk, iki Avrupa Şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupa, iki de Kıtalararası Kupa şampiyonluğu kazandı.

1993-95 arası Ajax’ta forma giyen Rijkaard, yetiştiği kulübe iki şampiyonluk daha armağan ederek aktif futbol kariyerine nokta koydu. Frank Rijkaard, aktif futbolculuk kariyerinin son senesinde Ajax'la Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna da ulaştı.

1981-94 yılları arasında Hollanda Milli Takımı’nın da değişmez ismiydi Rijkaard… 1988 Avrupa Şampiyonu Hollanda kadrosunda da yer aldı. 1995 yılında futbola veda eden Rijkaard’ın teknik adamlık kariyeri ise 1998 yılında başladı.

Hollandalı teknik adam futbolu bıraktıktan sonra Guus Hiddink'in yardımcısı olarak antrenörlüğe başladı.

1998 yılında ise Hollanda Milli Futbol takımının başına birinci adam olarak geçti. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000 finallerinde Hollanda'nın başında yer aldı. Yarı finale kadar oynadığı futbolla herkesin favorisi olan Frank Rijkaard'ın Hollanda'sı sürpriz bir şekilde İtalya'ya elendi.

Bu şampiyonadan sonra Frank Rijkaard, 2001–2002 sezonunda Hollanda ligi takımlarından Sparta Rotterdam'ın başına geçti. Bir yıllık Sparta Rotterdam tecrübesinin ardından Rijkaard, 2003-2004 sezonunun başında Barcelona'nın teknik direktörlüğüne getirildi.

Beş sezon Barcelona'nın çalıştırıcılığını yapan Frank Rijkaard, takımıyla 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında La Liga şampiyonluğu, 2005-2006 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu'na ulaştı. 2005 yılında Barcelona ile İspanya Süper Kupası'nı da kazanan Rijkaard, 2008 yılında ise görevinden ayrıldı.

Ekli dosyalar

• rijkaard_b.webp
    rijkaard_b.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 42
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt