Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Einstein :

Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.

rijkaard bu sözü istanbul-amsterdam uçağında bol bol düşünsün.

ve GScimbom'daki özellikle mod arkadaşların "sonuna kadar rijkaard" cümlesine karşılık bunun sonunun bank asya olduğunu hatırlatmak isterim.

Olur bu maçta kalede Barış sağ açıkta ufuku denemeliydi.

Su an Hollanda'li ne kadar tanidigim varsa, Turklere ates puskuruyor. :)

Bu arada Ajax'ta ciddi anlamda F. Rijkaard'in Galatasaray'dan ayrilip, takimin basina gecmesini isteyen bir topluluk var.

İlerleyen yillarda (sanirim 2 sene sonra olacak) yeni baskanlik secimlerinde, baskan adayi olmayi dusunenlerden birisi, takimin basina F. Rijkaard'i getirtecegim vaadinde bulundu. Ve taraftardan baya destek aliyor.

Rijkaard iyi bir teknik direktör. Buna hiç bir itirazım yok. Geldiğinden bu yana takımda şu da düzeldi,diyeceğiniz bir tane özellik varsa kalsın ama ben bulamıyorum. Rijkaard ile Galatasaray olmadı ve olmayacak gibi duruyor. Sözleşmesinin sonuna kadar sabredilmeli ve teşekkür edilerek takımdan gönderilmelidir.

Yahu Yiğit daha önce İngiltereden bir kulübün Rijkaard için yanıp tutuştuğunu söylemişti. Şimdi Ajax eklendi buna. Ve eminim daha bir çok kulüp var Rijkaard için yanıp tutuşan, ''Galatasaray'dan ayrılıp bize gelsin'' diye dua eden.

Körsünüz işte. Gözünüzün önündeki, burnunuzun dibindekini göremiyor, hala Luce, Terim diye deliriyorsunuz.

Sonuna kadar destekçiniz Rijkaard. Uyma sen Ajaxlılara :)

İbb'nin başına Rijkardı getirin İbb küme düşebilir ;) kadro kalitesiz ya

İbb'nin başına Rijkardı getirin İbb küme düşebilir ;) kadro kalitesiz ya

Başka bir örneğiniz var mı? Hayır yok.

Tamam futbolu bilmiyor Rijkaard. Ve çok başarısız. Derhal istifa etmeli, olmadı kovulmalı. Yönetimin ilk yapması gereken bu olmalı. Yerine de Fatih Terim gelmeli. Kendinizi tekrarlıyorsunuz, komik oluyorsunuz, ciddiye bile alınmıyorsunuz, tüm forum size gülüyor farkında değilsiniz, gelip hepiniz aynı örneği veriyorsunuz.

Sizin taraftarlığınızı sorguluyorum şuan. Alınmak isteyen de alınabilir. Siz taraftarsanız, biz taraftar değiliz ! Körsünüz kör. Hiçbirşey göremiyorsunuz veya görmemezlikten geliyorsunuz.

Adnan Sezgin oleey!

Başka bir örneğiniz var mı? Hayır yok.

Tamam futbolu bilmiyor Rijkaard. Ve çok başarısız. Derhal istifa etmeli, olmadı kovulmalı. Yönetimin ilk yapması gereken bu olmalı. Yerine de Fatih Terim gelmeli. Kendinizi tekrarlıyorsunuz, komik oluyorsunuz, ciddiye bile alınmıyorsunuz, tüm forum size gülüyor farkında değilsiniz, gelip hepiniz aynı örneği veriyorsunuz.

Sizin taraftarlığınızı sorguluyorum şuan. Alınmak isteyen de alınabilir. Siz taraftarsanız, biz taraftar değiliz ! Körsünüz kör. Hiçbirşey göremiyorsunuz veya görmemezlikten geliyorsunuz.

Adnan Sezgin oleey!

1000 tane örnek gösteririm..K.paşa bizden daha iyi pas yapıyor o kazma futbolcularla..Hüseyin Çimşir-Bekir ozanlı takım bizden daha iyi pas yapıyor bu 2linin olduğu orta saha Fbye 3 atıyor...İbb efe-zeki-serhatlu futbolcularla hiç değilse büyüklere karşı adam gibi oynuyor bizden iyi pas yapıyor..Tsnin yuhalanan orta sahaları şenol güneşle birlikte çıkışa geçiyor hugo brosun oynattığı takıma bak şenol güneşe bak..

Antep nurullah sağlamla bizden daha iyi pas yapıyor bitmiş hakan bayraktar yaşlı ermanla şunla bunla..Fulham takım oluyor gidiyor kupayı kazanıyor bilinmedik oyuncularla..

Ever rijkard başarısız bunu görmek için futbol anlamaya gerek yok başarısızın önde gidenmi.Kendini düzeltecek zaten eli mahkum...Galatasaray sayesinde rezil futbol oynuyor

Fbye bjkye a.madride neden yeniliyorsun demeyiz ki bari vasat takımları yensin bu takım..

Lanet olsun 1991'den beri gelen yalancı ve basiretsiz yönetimlere..

Lanet olsun sorun çözmeyerek sorun üretenlere

Lanet olsun Rijkaard'ı başkalarının kucaklarına oturtmak isteyenlere!

Lanet olsun bunca yapmadıklarına rağmen hala yanlı olumsuz propanganda yapanlara

Benim desteğimi görmezden gelenlere,

Lanet olsun yarattıkları umutsuzluklardan beslenen leş kargalarına

ALKIŞLIYORUM RİJKAARD varlığını, üstün cesaretini

Alkışlıyorum, bunca olumsuz propagandaya rağmen sana inanan yürekleri!

Bir futbolcu ya da teknik direktörü değerlendirirken olumlu ya da olumsuz görüşlerimizi,bir takım tutma subjektifliği ile savunmasak keşke.Bu dediğim FR içinde,Elano içinde,Arda içinde geçerli.

FR ı eleştireyim diye bütün bir kariyerini yok saymak,başarılarını değersiz göstermek de yersiz;futbolcu ve TD lük geçmişi karşısında adeta ezilerek,yaptığı her hataya bir şekilde bahane bulmakta.

FR ın başarılı bir kariyeri var ve tarzına uygun bir ortam (kulüp,lig,bütçe,yönetim,vizyon vs) bulduğu zaman yine çok büyük başarılara ulaşması da muhtemeldir.

Ben olumsuz görüşlerimi Galatasaray da göster(e)mediği performansına dayandırıyorum.Şimdi hepimiz yönetimi suçluyoruz.Peki geçen sezon,başta Haldun Üstünel olmak üzere yönetimden kaçımız şikayetçiydik?...İyi bir kadro oluşturulmuştu,eksik olan,orta sahamızda 2 adet kaliteli futbolcu idi.İlacı da Ernst gibi kalitesi ve ne vereceği belli oyuncular iken,forumda olsun,basında olsun bu durum sürekli dile getirilirken hocamız ne yaptı?...Jo-Gio gibi fanteziler!...Oysa onun istemesiyle en az Ernst kalitesinde 1-2 oyuncu getirmek,Haldun Üstünel için çok basit işti...O zamanda ''sanki FR dan iyi mi biliyorsunuz!'' dendi körükörüne FR savunucuları tarafından...Çok mevkide eksiklik olması;mevcut kadrodan yeterince verim alamadığı,sayesinde sezonu en geç açan takım olmamız,yanlış kadro tercihleri,oyun içi yanlış hamleler yaptığı gerçeğini örtmüyor.Kulübün,ligin,ülkenin şartlarıyla uyuşmadı maalesef.

Kariyeri çok yüksek olupta beklentileri karşılayamayan ilk TD olmadığı gibi sonuncusu da olmayacak FR,bkz FT-2002...Bu birlikteliğin,kulübü iyi bir noktaya götüremeyeceğini düşündüğüm için bitmesinden yanayım...

Burda çok önemli bulduğum nokta,yıllar yılı kadromuza kaliteli yerli oyuncu katamadığımız gerçeği ki bu illede 10 milyona Mehmet Topuz u almak anlamında değil elbette.Gökhan Gönül gibi örnekler de var.Takıma yetenekli yerli oyuncuların katılması 1. öncelikli işimiz olmalı.Bununda ancak piyasayı çok iyi bilen,kendini kanıtlamış,gerekli yetkiyle donatılmış yerli bir teknik direktörle olabileceğini düşünüyorum...Nacizane benim adayım Abdullah Avcı dır.Ersun Yanal da olurdu ama camianın kabullenmesi hiç mümkün görünmüyor.Yılmaz Vural,yetersizliğinden değil ama üzerine yapışan şovmen etiketi yüzünden olmaz.Fatih Terim i korkunç egosu yüzünden istemem ama Adnanların hakkından da en iyi o gelir!

Yahu Yiğit daha önce İngiltereden bir kulübün Rijkaard için yanıp tutuştuğunu söylemişti. Şimdi Ajax eklendi buna. Ve eminim daha bir çok kulüp var Rijkaard için yanıp tutuşan, ''Galatasaray'dan ayrılıp bize gelsin'' diye dua eden.

Körsünüz işte. Gözünüzün önündeki, burnunuzun dibindekini göremiyor, hala Luce, Terim diye deliriyorsunuz.

Sonuna kadar destekçiniz Rijkaard. Uyma sen Ajaxlılara :)

İngilizler, Barcelona'ya oynattigi futboldan dolayi F. Rijkaard ve Guardiola'ya buyuk hayranlik duyuyorlar.

Aston Villa taraftari cok istiyordu F. Rijkaard'in takimin basina gecmesini.

İngilizler, Barcelona'ya oynattigi futboldan dolayi F. Rijkaard ve Guardiola'ya buyuk hayranlik duyuyorlar.

Aston Villa taraftari cok istiyordu F. Rijkaard'in takimin basina gecmesini.

O zaman gitsin oraya oyuncularımızı, takımı batırdı. Yakında klübü batırmanın anahtarı olacak. Mazoşist taraftarın taptığı kişi.

Şok Rijkaard 16 Futbolcu İsmi Verdi 1 Tanesi Bile Alınmadı!

Rijkaard'a sallayanlar okusun bence

-16 futbolcu ismi verdi hiçbiri alınmadı

-7 futbolcuyu gönderin dedi hiçbiri gönderilmedi

-Cana ve Pino'yu Galatasaray'a gelince duydu

-Yabancı futbolcular Adnan Sezgin'inden memnun değiller

-Futbolcular Arda'nın kaptan olmasından rahatsız

Kaynak Galatasaray'ın içinden arkadaşlar

%100 futbol Ntvspor

Cevap: Şok Rijkaard 16 Futbolcu İsmi Verdi 1 Tanesi Bile Alınmadı!

Yalandır. NTVSpora güvenmemek lazım ne oldukları belli. .

Doğru aslında mantıklı geliyor ama abartılmış. Cana ' yı Rijkaard ' ın istediğini biliyorum.

Belkide yönetim elimizde Cana var alalım mı dedi Rijkaard'da baktıki onuda almasalar adam yok alın dedi ancak ben pek sanmam Batdal'ı kim aldı acaba Musa'yı yada ve niye hala adam göndermiyor yönetim Rijkaard geçen sezon Servet'i kesmişti takımdan ama göndermedi yönetim defansta kalmadı takımda mecburen oynatıyor sanki

-7 futbolcuyu gönderin dedi hiçbiri gönderilmedi

Bu zaten kesin doğrudur hocam.

Senin dediğinde olabilir Çağlar doğrularla abartıları karıştırmış olabilirler neticede Fener sempatizanı bir kanal gibi Ntvspor

Doğru aslında mantıklı geliyor ama abartılmış. Cana ' yı Rijkaard ' ın istediğini biliyorum.

Cana'yı Rijkaard istedi ise ikinci Sarp'ına kavuşmuş oldu. Artık Sarp-Cana-Aydın orta sahası ile üstün başarılara imza atarız (Bank Asya'da)

Bir taraftar olarak Rijkaard'a yalvarıyorum. Lütfen bize acı!

Senden üstün Teknik direktörlük beklemiyoruz. Biraz mantık...

türk futbolcusunun gerçeğini her hafta çatır çatır yüzümüze vuran teknik direktördür, fakat türkiye'de hala hiçbir birey kendisini anlamadığı gibi yok efendim gitsinde, yenisi gelsin gibi yorumlar yapmakta.

olaya beşiktaş cephesinden bakarak başlıyorum. çok değil 1 hafta önce schuster basına helsinki maçı öncesi müthiş bir açıklama yaptı fakat bu açıklama bir çoklarının gözünden kaçtı ve kaçırıldı. "nihayet yabancı sınırlaması olmadan takımı sürebilicem" dedi schuster. helsinki maçı kadrosuna bakanlar, ismail köybaşı,cenk ve ekrem dağ'dan başa türk oyuncu sahada göremediler. o maçta bu 3 türk nasıl oynadı diye soranlar maçın entrylerine bakabilirler.

(bkz: 17 ağustos 2010 beşiktaş hjk helsinki maçı)

peki rijkaard'ın açıklamaları neydi sezon sonunda, kadrom kalitesiz, yetersiz. aslında sorun bu, türk futbolcuları gerçekten kalitesiz. altyapıdan beri kimse öğretmiyor bu adamlara topsuz alanda nerde durulur, top olmadan futbol nasıl oynanır. varsa yoksa top gelsin herkes çalım atsın. çocukluğum geçti genç takımlarda, tek yaptığımız iş saha etrafında 5 tur atıp, topla oynamaktı. herkes çocuk olduğu için canımıza minnetti, top oynuyoruz işte. mental özellikler nasıl gelişti diye sorsan, cevap 0. bir iş nasıl başlarsa öyle gider. 18 yaşında kadar oturması gereken özelliklerin hiç biri bizim topçulara verilmiyor. 18'şnden sonra gelen para ile oturup bu adamların hakkaten mental çalışıcağını zannediyorsanız, koca bir çılgın olduğunuzu düşünmeye başlıyorum.

bunun üzerine kimse çıkıpta olur mu öle şey, böyle değerli lig, sadece forması bile rakipleri elemeye yetmeli demesin. kendimizi bu kadar yüksekte görmenin mantığı yok. milyon dolarlık iki takım; fenerbahçe ve galatasaray'ın durumu ortada. elde tutulur başarı sıfır, futbolcular mental olarak sıfır, yabancılarla direnmeye çalışan bir fenerbahçe, yabancılarının tamamı revirde olan bir galatasaray. onları geçtim milli takım'ında durumu ortada. gazla, bağırma ile gelen yarı final sonra kaçırılan dünya kupası. sistem oturtmadan günü kurtarmaya çalışan hocalar ve oyuncular. aslında türk oyuncusuda çakal, işine geldi mi canavar gibi oynar ama yeri geldi mi paşa paşa yatar. kimse herkesin hayali avrupa demesin. çatır çatır paralarını alıyor türkler burda. avrupaya gidip aynı maaşa imza atıp, vergiden dolayı %40 kaybetmiyorlar paralarından. herkes canıma minnet yaşarken, olay tuncay'a patlar. futbol oynuycam dedi, oynamaya gitti, herifin üzerinden yapılmayan taşak kalmadı. zamanında tugay'da böyleydi, adamı nasıl karşılıycağımızı şaşırdık. emre ve nihat efendi nasıl koşa koşa döndü ülkeye, oturup bi hatırlamak lazım. götümüze girebilir korkusu ile yazmıyorum daha fazlasını.

şimdi konu dağılmadan toparlamak lazım. iki yüzlü galatasaray taraftarı değilmiydi geçen sene rijkaard'a yeteri kadar zaman tanınsın diyen. nereye kayboldu o taraftar uefa'dan elenince. gerçeğimiz bu, hem taraftar olarak hem takım olarak.bunu anlatmak için daha ne yapsın size takım. arda turan önderliğinde yeteneksiz gs türk oyuncuları, zaten gidiş biletlerini biliyorlar sakatlar düzelince, teknik direktörün ayağını kaydırmak en basit numara. bunu milan gibi takım bile yapıyorsa yeri gelince, galatasaray niye yapmasın.

olan biten taraftara olur başka kimseye olmaz. rijkaard burayı bırakınca sanıyormusunuz ki kariyeri bombok olucak. tamamen hayır, gidip x bi takımda çatır çatır şampiyonlar ligi kazanıcak, bizde öyle bakıcaz ulan bizde neydi ne oldu diye...

adam zaten oydu, biz bir bok değildik. bunu geçmişte de anlamadık, şimdi de anlamıycaz. hiçbir zaman anlamıycaz belki de.

eksisozluk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt