Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Büyük hoca olduğunu tekrar gösterdi Nonda'yı kaybetmedi. Nonda çıksa moralman çökecekti, taraftar da baya ıslıklayacaktı. Elano'yu çıkarması yanlışta olsa bu hareketiyle gözümde daha da büyüdü...

Maç içinde bende aynı şeyi düşündüm ve ona olan saygım 2 kat daha fazla arttı. Kıymetini bilmeliyiz.

Hocam sana saygım sonsuz ama nonda'yı kaybetmim diyerek elano'yu çıkarıyon ve bu olaylar elano'yu kaybetmeye sebeb olabilir.

bu değişikliği skibbe yapsa hoca değil derdik , rijkaard yaptı büyük adam oldu :)

burda amacım rijkaard bişey bilmiyor demek değil , skibbe vs.. diğer hocalara biraz olsun haksızlık yaptığımızı belirtmektir.

Bence hata yaptı.

Zaten sagır sultan biliyorki nonda gönderilicek ve sahada dökülüyor bitmiş bi adam icin en iyi topunu oynayan elano gibi sistem adamını saha dısına almak yanlıs bir hamleydi bence bunu gol bulmak icin yapmadı tamamen duygusal oldugu icin yaptı

Penaltı kacana kadar siir gibi top oynadık hatta böyle oyunu tertemiz mis gibi yesillik varken bile oynamadıgıımız maclar vardı penaltı ve elanonun cıkmasından sonra işler degişti Allahın lütfu ve futbol sansımızın yanında olmasıyla macı kazandık hocam sanslı adamsın bu sansın hic bitmesin:)

büyük hoca oldugunu biliyoduk büyük insan oldugunuda kanıtladı gözümde dahada yükseldi.futboldan önce insalık yaşasın frank rikaard

Bence hata yaptı.

Zaten sagır sultan biliyorki nonda gönderilicek...

İşte burada bir ikilem oluşuyor, ya gönderilmezse? :) Ben de Elano'nun çıkmaması gerektiği, Nonda'nın bittiğini söylüyorum ama sakatlıklardan dolayı takımda asıl mevkiisi forvet olan yalnızca Nonda (Avrupa'da) kaldığından dolayı, son birkaç şansı hakettiğini düşünenlerdenim...

Rijkaard, Türkiye'deki statlar ile ilgili bir soru üzerine, ''Sahalar, statlar, zeminler güzel. Kendilerine özgü stat yapıları da var. Bazılarının etrafı evlerle kapalı, bazılarında da bazı tribünler yok'' diye konuştu.

:D:D

Alay ediyor.Seviyorum bu adamı :D

İşte burada bir ikilem oluşuyor, ya gönderilmezse? :) Ben de Elano'nun çıkmaması gerektiği, Nonda'nın bittiğini söylüyorum ama sakatlıklardan dolayı takımda asıl mevkiisi forvet olan yalnızca Nonda (Avrupa'da) kaldığından dolayı, son birkaç şansı hakettiğini düşünenlerdenim...

Gönderilmezse kötü oldugundan dolayı yine alması gerekirdi oyundan duygusal davrandı nondayı kaybetmemek icin elanoyu kaybetmeyi göze almak ne kadar dogru? Benim eleştirim bu

Gönderilmezse kötü oldugundan dolayı yine alması gerekirdi oyundan duygusal davrandı nondayı kaybetmemek icin elanoyu kaybetmeyi göze almak ne kadar dogru? Benim eleştirim bu

Oyuncuların nasıl tepki vereceğini anlamak dışarıdan çok zor ama, ben Elano'nun bu konuyu fazla abartacağını düşünmüyorum. Zaten bir anlık şaşkınlıktan sonra düzgün bir şekilde çıktı oyundan. Sanırım Lincoln olayından sonra herkesin kafasında soru işaretleri oluşuyor :)

Oyuncuların nasıl tepki vereceğini anlamak dışarıdan çok zor ama, ben Elano'nun bu konuyu fazla abartacağını düşünmüyorum. Zaten bir anlık şaşkınlıktan sonra düzgün bir şekilde çıktı oyundan. Sanırım Lincoln olayından sonra herkesin kafasında soru işaretleri oluşuyor :)

İster istemez olusuyor cunku bu oyuncular isimli oldugu kadar duygusal oyuncularda elano olsun keita olsun

Ayrıca iyi bir elanonun saha kenarında olmasını kimse istemez rakipler bile futbolun aslında o kadar zor olmadıgını zekanın futbolda ne kadar önemli bi rol üstlendigini gösteren bi oyuncu

Penaltı kacana kadar siir gibi top oynadık en önemli oyuncuda elanoydu üstelik zemin buzdu :)

Elano cıktıkdan sonra o güzel oyun akısı bozuldu jonun vucudunu kullanmasıyla ardanın güzel ortasıyla mustafanın her zamanki gibi orta direk kemal sunal filmi gibi arka direk mustafa filminden bi kare izledik yine:D

Hocam Elano değişikliği neydi ya Barış varken Mustafaya attığı bir top dışında sahada olmayan Arda Varken Sahanın Canerle birlikte en iyisi olan Elano niye çıkar?

bence basit düşünüyonuz kısa vade için anlamsız geliyo belki değişiklik ama uzun vade için çok yerinde değişiklik kısa vadedede kötü olmadı ama futbol bu ters tepseydi eleştriceklerdi gerçi şimdide eleştriyolar ahmet çakar rijkaardın takıma katkısı malzemeci kadardır dedi. salak bu adam

neyse şunuda söyliyim t.direktörler seviye seviyedir

1)vasat hocalar = doğru düzgün adam bile değiştiremeyenler örn çok zaten

2)basit düşünen hocalar =bunlar sadece mevki için değişiklik yapar örn: bülent korkmaz,skibbe,tolunay kafkas.....

3)derin düşünen hocalar = abdullah avcı,ertuğrul

4)kısa vadeciler= kokocu daum mesela

.

.

.

)ultra-mega hocalar= bu adamları çözmek zor ama şöyle örnek veriyim ferguson,rijkaard,mourinho,arsen wenger

mesela arsen wengerin neden hep gençlerle çalıştığını kimse bilmiyo bence hepsi sistem adamları.hepsi uzun düşünür

Frank Rijkaard elano'yu cıkartmakla nonda ya bence inanılmaz bir guven verdi.nonda goller kacırdı yetmedi penaltı kacırdı ama rijkard onn tek forveti olduqunu bilior eger nondayı cıkartsaydı belkide nonda yı tamamen kaybetcektikk bence bolesi daha iyi oldu.

Dün Nonda dururken Elano'yu çıkarmasına bir anlam verememiştim, eleştirmiştim. Ancak sonra bir yorum gördüm ve fikrim değişti.

Penaltıdan sonra Nonda yuhlanmaya başlanmıştı sahada. Oyundan çıkarsa tribünlerin yuhlayacağı çok belliydi, böyle bir olay yaşanmasını istemedi.

Kötü oynayan bir Nonda'yu 90 dakika sahada tutmasını ben buna bağlıyorum. Nonda'yı ateşe atmak istemedi, kendisinin eleştirilmesini göze aldı.

Bu hareketi duygusaldır, profesyoneldir; iyi hocalıktır, değildir bilemem, bakış açısına göre de değişir ancak adam gibi bir adam, insan olduğunu gösteriyor.

Ha Nonda değil de Elano yerine Barış çıkabilir miydi? Çıkardı.

Ancak Rijkaard böyle bir zeminde fizik gücü tercih etti. Bu da takdir hakkıdır, doğru veya yanlış. Bu tarışılabilir. ma Nonda'ya karşı gösterdiği tutum takdir edilmeli bence.

Bu arada penaltıyı Nonda'nın kullanmasını da Arda istedi. Rijkaard'ı sorumlu tutanlar vardı.

Bir teknik direktör böyle şeylere fazla karışmaz, maçtan önce penaltıcıyı belirler ancak insiyatif oyuncuların elindedir yine de bu tür konularda.

ben dün Rijkaard'ın Çok Büyük Bir Hoca Olduğunu Bir Kez daha anladım.

Bende Elano'nun neden çıktığına anlam veremeyenlerdenim. Elano çok iyi oynuyordu Nondayı kaybetmemek istemesi anlaşılabilir ancak sahada Barış gibi hiç bir iş yapmayan birisi varken sahanın en iyi oyuncusunu çıkarmasını anlayamadım. Ben barış çıkar diye düşünmüştüm elano çıkınca şaşırdım .

Hocamız Nonda'yı almamakla doğru karar verdi.Elano çıkar mıydı o ayrı mesele ama sanırım öyle ağır bir sahada fizik gücü kuvvetli adamları oyunda tutmak istedi...Elano da problem yapmadı zaten...No problem yani:2_thumbs_up_-_anima

Rijkaard dün benim için büyük bir hayal kırıklığıydı...

Rijkaard dün benim için büyük bir hayal kırıklığıydı...

Sadece oyuncu degisikligi yüzünden mi? Peki pas oyunumuzun gelisimine ne diyeceksin? Sahaya yayilmamiza ne diyeceksin? Elano degisikligi hepimiz icin bir hataydi ama ne diyorduk hep? Rijkaard futbolu bizden daha iyi biliyor.

rijkaard ın futbol bilgisi tartışacak değilim ama, dünkü hatanın mantıklı bir açıklaması yok.

Elano sahanın en iyisi, Nonda en kötüsü.

ve çıkan oyuncua, çıkmayan oyuncuda şaşırıyor.

bu tip hatalar yapmamalı bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt