Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

yapılamayan transferler ya da istemediğin adamların alınması veya dünkü maçda m.battal'ın ve diğerlerinin leblebi gibi gol kaçırması senin suçun değil.

Yürüyedur.

Cevap: Rijkaard'la Olur mu?

Orta sahadaki yerli oyuncuları postalarsa Rijkaard, sezon başlamadan, takım yola gelir... Yönetimin çabucak 20, 25 milyon Euroluk transfer yapması lazım, 2 orta saha 1 hücumcu... Bu sezonun boşa gitmesini istemiyorlarsa eğer... Taraftara yazık...

adamın kalitesiz dediği adamları göndermezseniz, resmi maçlar öncesi gerekl itakviyeler yapılmazsa, adam da elimdeki malzeme budur diyerek doğal olarak bu oyuncuları kullanmaya çalışır.Takımnı içindeki kalitesiz yerli futbolcu yapısı temizlenmediği sürece bu takıma gelen her teknik direktör iki yıl dayanamaz.Önce mafyalaşmış çarpık yapılaşmayı bozmak gerekmektedir.Teknik direktör değişmi gerçekten çözüm değil.

Rijkaardın suçu yok böyle futbolcuları al oynat diyen yönetimde suç zaten oda ya istifa eder ya da bizimkiler yollar. Deminde yazdım ligin ilk yarısı ya da sonunda çeker gider. Son senesiydi zaten.

Aynı zamanda Rijkaard gidince Sabri alanını boşaltacak mı, aykut yan toplara çıkmayı öğrenebilecek mi, mustafa sarp ellerini 180 derece açıp karşısındaki adama refakat etmeyi bırakacakmı, barış özbek 60 metre geri pas yapmayı bırakacakmı, ayhan akman önündeki rakip oyuncuya topu yuvarlamayı bırakacakmı?

Ha Rijkaard gidince bunlar olmayacak diyorsanız gitsin.Ama bunca sene tahlili yanlış koyduk ve gidenler teknik direktörler oldu.Skibbe,Hagi,Gerets bunların hiçbirinin günahı yoktu.Bırakalım daha önce yapılan hatalar Rijkaard'a yapılmasın.

Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

rijkaard diye diye devrimi ertuğrul sağlam yaptı sonunda

futbolculara sallayıp durmayalım artık gözümüzü açalım

geçen seneki kadro tsl'deki her hangi bir hocanın elinde olsaydı ne yapar eder ilk 2.ye sokardı takımı.

zamana ihtiyacı var deyip duruyoruzda Ertuğrul hocada hemen hemen aynı zamanda geldi bursaya

sonuç ortada.

Ve FM'de yılın menajeri seçiliyor..

Rijkaard ile olur mu? Eğer elinde fizik, teknik, mental açıdan iyi oyuncuların varsa Rijkaard ile de olur, Mesut Bakkal ile de olur. Yoksa Derwall mezardan çıksa gelse nafile. Beni asıl hayal kırıklığına uğratan şey ise şu; adın Frank Rijkaard olacak, dünyanın sayılı teknik direktörlerinden birisi olacaksın, senin eline bir kadro verecekler ve diyecekler ki, bizim santroforumuz Baros, ona birşey olursa yerine hiç süper lig tecrübesi olmayan Mehmet Batdal oynayacak, orta sahamızda Mustafa Sarp ve Barış var, transfer işlerini de pek beceremiyoruz biz. Sen de Frank Rijkaard olarak "Eh napalım, onlarla oynarız o zaman" diyeceksin. Gerçekten çok büyük bir hoca olsa "Kusura bakmayın kardeşim, benim adım Frank Rijkaard, benim bir ismim, şöhretim var, size hayırlı işler" diyip çoktan gitmişti. Bu sebeple Rijkaard' dan devrim falan beklemiyorum ben. Türk Futbolunda şimdiye kadar bir devrim yapıldıysa ve bunu başaran kişi bir teknik direktörse, bu kişinin adı hiç şüphe yok ki Fatih Terimdir. Galatasaray ile UEFA kupasını kazanmak, Barcelona ile Şampiyonlar Ligini kazanmaktan çok daha büyük bir iştir.

Yada elindeki malzemeyi en nasıl kullanır onu öğreticeksin

Kulubede Cana varken bize 82 dakika Barış' izletti???

Cana hazır değil 3-4 kilo fazlası var. Riijkard ona özel program verdi şuan çalışıyor. Öyle maça ilk 11'de başlayacak durumda değil.

Cana hazır değil 3-4 kilo fazlası var. Riijkard ona özel program verdi şuan çalışıyor. Öyle maça ilk 11'de başlayacak durumda değil.

Anlamiyorum bu kadar vurdum duymazlik olur mu? Premier liginde kaptan bir oyuncusun. Nasil olurda bu kadar kilo fazlaligin olabilir? Imzayi atali bir ay kadar oluyor sanirim.

Ben diet yaptigim zamanlarda bir ayda 8-9 kilo verdigimi biliyorum. Ki bu adam sadece diet degil, ustune birde idmanda yapiyor. Ne yiyor ki hala veremedi su kilolari? Arnavutlar hamur isi boreklere coreklere bayilirlar. Lakror mudur nedir bir hamur isi borek turunde yiyecekleri var sabah aksam lakror yiyor herhalde :)

Son dklarda futbolcular skoru koruyamıyor. Kaleci dandik goller yiyorsa Rijkaard ne yapsın.

Maç sonu yaptığı açıklamalar tam bir felaket.

Maç sonu yaptığı açıklamalar tam bir felaket.

Bence de felaket.

Neymiş taç atmaya giderken, oyundan çıkmaya giderken futbolcular hızla gidiyormuş. Halbuki yavaş gitseler 1-2 dakika zaman kazanacakmışız vs. Bu nedir hoca? OFK Belgrad gibi sıradan takıma karşı Ali Sami Yen'de zaman mı geçireceğiz? 1-2 dakikanın hesabını mı yapacağız? Daha bu başlangıç, ileride baba takımlara karşı ne yapacağız o zaman?(Gerçi sonraki turları görüp göremeyeceğimiz de muamma) 2-0 yetmez, daha fazla gol atmalıyız diyeceğine 2-0'ı korumak için türlü şaklabanlıklar yapsınlar diyor. Sen bu takıma karşı o pozisyonları veriyorsan zaten boyunun ölçüsünü almışsındır, zaman geçirmene gerek yok.

Yok yok tılmaz vural gelsın hanı arkasındaydık hanı 5 yıllık sozlesme sıstıyoduk

Felaket filan değil. Tamam rakip zayıf olabilir ama futbolda oyunu soğutacaksın. 2-0 yakalamışsın. Çekileceksin defansa vakit geçireceksin. Adamlar işte böyle 2 tane karambole gol atar gider. Bugün İspanya takımı bile top rakibin ayağındayken maçı soğutmak için elinden geleni yapıyor. Rakibi kim olursa olsun.

Bence de felaket.

Neymiş taç atmaya giderken, oyundan çıkmaya giderken futbolcular hızla gidiyormuş. Halbuki yavaş gitseler 1-2 dakika zaman kazanacakmışız vs. Bu nedir hoca? OFK Belgrad gibi sıradan takıma karşı Ali Sami Yen'de zaman mı geçireceğiz? 1-2 dakikanın hesabını mı yapacağız? Daha bu başlangıç, ileride baba takımlara karşı ne yapacağız o zaman?(Gerçi sonraki turları görüp göremeyeceğimiz de muamma) 2-0 yetmez, daha fazla gol atmalıyız diyeceğine 2-0'ı korumak için türlü şaklabanlıklar yapsınlar diyor. Sen bu takıma karşı o pozisyonları veriyorsan zaten boyunun ölçüsünü almışsındır, zaman geçirmene gerek yok.

Adamın asıl anlatmak istediğini anlamamışsın ki sen daha.

Adamın demek istediği şu ; Normal bir futbol takımı 2-0 öndeyken top taça çıktı mı hızlı hızlı kullanmaz tacı oyunu yavaşlatır. Oyuncu değişikliklerinde de. Ama biz öyle değil. Sanki galip takım karşı tarafmış gibi hızlı hızlı taç kullanıyoruz. Bu oyuncu zihniyetinden dolayı böyle. Tam bir eğitim almamamlarındna dolayı böyle. Hocanın asıl sitem ettiği budur.

Olmaz.Belgrad karşı takıma bile korkak oynuyorsan.Barış'ı çıkarıp çift forvet oynayacağına Batdal'ı çıkarıyorsan bu takımdan ne köy olur ne kasaba.Hücum futbolu istiyoruz.Arda'yı çıkar bu takımdan Pazarspor'a bile gol atamayız.

Rijkaard'la olurda

Ayhanla,Sarpla,Barışla Servetle Gökhan Zanla olurmu bilmem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt