Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Bir yerde hata var ama nerede.Bir takıma sistem öğretmek bu kadar zor olmamalı.Tekrar söylemiş olacağım ama Young Boys bile daha iyi beceriyordu bu işi...

Yok yok bence 2 tane adam gibi oyuncu alnırsa Rijkaard istediğini yapabilir.Bu kadar zor olmamalı bir sistemi uygulamak...

Cevap: Rijkaard'la Olur mu?

Hoca falan hikaye ...

SEZON 2001-2002

Galatasaray'ın o tarihi kadrosu tamamen dagılmıs ... Takımın basında Rumen teknik adam Mircea Lucescu . Elinde ki kadro belki de Galatasaray tarihi'nin son 15-20 yılda en yetersiz kadrosu . Ve o kadroyla yazılmıs bir tarih , belki göze cok hos bir futbol sergilemiyorduk , ama sahada takım mücadele ediyor , o sezondan da kimse su futbolcu cok üstündü takıma büyük katkı sagladı diyemez , cünkü mevcut kadro icinde isimler degil tamamen takım oyunu ve mücadele öneliydi . Her mac golleri atana farklı isimlerdi bir mac perez cıkıyordu , diger mac fleurquin , bir de bakmıssın bir mac solm victoria takımını sırtlıyordu skora yaptıgı kadroyla . O kadro gercekten büyük maçlar , mucizeler yarattı CL ilk gruptan cıkarak o zaman ki statü geregi tekrar grup olusturulmus adeta ölüm grubu benzetmesiyle dalga gecer gibi LIVERPOOL , ROMA , BARCELONA ile Türk Futbol tarihi'nin en büyül takımı Galatasaray ... Grup baslarken kimsenin inancı yoktu ama lucescu vardı . Kendi gücünü biliyordu , takımında ki oyuncular cok iyi tanıyordu ... Ve hicbirzaman benim kadrom kalitesiz demedi ... Yılmadı savastı , biraz sanssızdı belki de kadrodaki tecrübesizliklerden biraz da hakemlerin adaletsizligi dolayı deplasmanlarda bile öne gectigi maclarda bu etkenlerden 5 macta 5 beraberlik almıstı ... Nou Campta ilk yarı 2-0 önde kapadı ve futbolcularını devre arasında uyardı , bugün burda bizim kazanmamızın icin elllerinden geleni yapıcaklar dikkatli olun diye oyuncularını defalarca uyardı . Ama 2. yarı baslamasıyla 9 kisi kalan ispanyol devine karsı ancak 90 dakika'yı 2-2 bitirebildi . Diger bir efsane mac stad Olimpico Rome rakip italyan futbolunun o dönemki en iyi takımı Roma , montella -batigol - delvecchio ; üç silahsörlerle adeta fırtınalar estiriyorlar herkesi ezip geciyorlardı . Ama sahada dişini aslana geciremeyince sinirlerinden italyan polisi ile birlikte olup mac sonrası o cirkin olaylara imza attılar . Diger bir rakip ingiliz futbolunun makinisti Liverpool , Anfield'dan altın 1 puan . Samiyen de ise bahsettigim faktörlerden son dakikalarda roma ve liverpooldan yenen gollerler alınan 2 puan . İste son tarigi mac barca ile belki de 1 puan gruptan cıkmamıza yeticek ama luis enrique'nin ayagından ofsayttan yedigimiz gol bütün hayallerimizi yıktı ...

İste böyle bir sezon , adeta yoktan varedilmis bir basarı ... Bu basarının temellerini atan Mircea Lucescu ...

O yıllarda Galatasaray ın bi omurgası vardı.O omurganın yanındaki topcular fiyasko olmasın sırıtmıyordu ve oturmuş omurgayla beraber başarılar geliyordu.Kadroya bak

Kalede:Mondragon

Defans.Poescu-Bülent-Perez-H.Ünsal

Orta Saha:H.Şaş-Ayhan-Suat-Ergün-Sergen

Forvet:Ü.Karan-Arif-Jardel-Serkan

Kalınlar bahsettiğim omurga.Oturmuş bir defans oturmuş bir orta saha ve birbirini tamamlayan forvet

Tamam Lucescu hocaların içinde en takdir ettiğim isimdir.Gelsin bakalım ver bu kadroyu ne yapar soru işareti.Cevat Gülerle Şampiyon olduğumuz yıl Cevat hocamı şampiyon yaptı bizi hayır.Hakan Şükür ün liderliği ve Necati-Ümit-Hakan ın uyumu sayaesinde oldu.Madem hoca okadar etkili Getir bakalım Morinho yu Pendikspora ne yapabiliyor.

Hala oturmuş bir sistemimiz yok.4-3-3 zaten bize uyan bir sistem olmadı,hem kadro dernliğimizde kayboldu.Her sezon kaç adam aşıp sattık bu ister istemez istikrarsızlık yarattı takımda.Artık bazı şeyleri değiştirmek lazım,reijkaard huzursuz davranışlar sergiliyor ve bu takımada yansıyor.Nedeni belli olmayan bir güvensizlik var takımda buda olumsuz etkilyor oyuncular.Sağlıklı bir ortamı sağlayacak yegane isimde teknik direktör reijkaardır.Ortada bir güvensizlik varsa bunu dağıtmalı ve oyuncularına iyi motivasyon vermelidir.

Hep iyi niyetle olayların olumlu yanlarını görmek istiyoruz. Rijkaard'ın yaptığı her hataya bir kulp bulmaya çalışıyor, vardır bir bildiği diyoruz ama sanırım bu adam hakkaten boş. Tribündeki seyircinin hatta ekran başındakinin gördüğü basit şeyleri bile göremiyor. Ya da görüyorsa da müdahale edemiyor. Yakında bu sistem safsatasının da ne kadar boş olduğu anlaşılacak.

Sezon açılışı yapılmış, takım sezon başı hazırlıklarını tamamlamak üzereyken, yani bütün bir senenin kaçarsa olmazı bitmek üzereyken, hala takımın en önemli aktörü olacak olan oyuncu veya oyuncuları yani orta sahanın ortasındaki transferleri getiremeyen yönetimle beraber en geç şubat ayında zil takıp oynarlar benden söylemesi.

Yorumlardan şu anlaşılıyor ki, bir kere bir takımın gerisi çok sağlam olcak, yoksa işin yaş, istersen 10 forvet oyna.

Hoca falan hikaye ...

SEZON 2001-2002

Galatasaray'ın o tarihi kadrosu tamamen dagılmıs ... Takımın basında Rumen teknik adam Mircea Lucescu . Elinde ki kadro belki de Galatasaray tarihi'nin son 15-20 yılda en yetersiz kadrosu . Ve o kadroyla yazılmıs bir tarih , belki göze cok hos bir futbol sergilemiyorduk , ama sahada takım mücadele ediyor , o sezondan da kimse su futbolcu cok üstündü takıma büyük katkı sagladı diyemez , cünkü mevcut kadro icinde isimler degil tamamen takım oyunu ve mücadele öneliydi . Her mac golleri atana farklı isimlerdi bir mac perez cıkıyordu , diger mac fleurquin , bir de bakmıssın bir mac solm victoria takımını sırtlıyordu skora yaptıgı kadroyla . O kadro gercekten büyük maçlar , mucizeler yarattı CL ilk gruptan cıkarak o zaman ki statü geregi tekrar grup olusturulmus adeta ölüm grubu benzetmesiyle dalga gecer gibi LIVERPOOL , ROMA , BARCELONA ile Türk Futbol tarihi'nin en büyül takımı Galatasaray ... Grup baslarken kimsenin inancı yoktu ama lucescu vardı . Kendi gücünü biliyordu , takımında ki oyuncular cok iyi tanıyordu ... Ve hicbirzaman benim kadrom kalitesiz demedi ... Yılmadı savastı , biraz sanssızdı belki de kadrodaki tecrübesizliklerden biraz da hakemlerin adaletsizligi dolayı deplasmanlarda bile öne gectigi maclarda bu etkenlerden 5 macta 5 beraberlik almıstı ... Nou Campta ilk yarı 2-0 önde kapadı ve futbolcularını devre arasında uyardı , bugün burda bizim kazanmamızın icin elllerinden geleni yapıcaklar dikkatli olun diye oyuncularını defalarca uyardı . Ama 2. yarı baslamasıyla 9 kisi kalan ispanyol devine karsı ancak 90 dakika'yı 2-2 bitirebildi . Diger bir efsane mac stad Olimpico Rome rakip italyan futbolunun o dönemki en iyi takımı Roma , montella -batigol - delvecchio ; üç silahsörlerle adeta fırtınalar estiriyorlar herkesi ezip geciyorlardı . Ama sahada dişini aslana geciremeyince sinirlerinden italyan polisi ile birlikte olup mac sonrası o cirkin olaylara imza attılar . Diger bir rakip ingiliz futbolunun makinisti Liverpool , Anfield'dan altın 1 puan . Samiyen de ise bahsettigim faktörlerden son dakikalarda roma ve liverpooldan yenen gollerler alınan 2 puan . İste son tarigi mac barca ile belki de 1 puan gruptan cıkmamıza yeticek ama luis enrique'nin ayagından ofsayttan yedigimiz gol bütün hayallerimizi yıktı ...

İste böyle bir sezon , adeta yoktan varedilmis bir basarı ... Bu basarının temellerini atan Mircea Lucescu ...

O günleri büyük bir gurur ile anımsıyorum.Barcelona maçında stattaydım.O ofsayt gol olmasaydı maç kesin olarak bizim alacağımız yönünde gelişiyordu.Ama ne yazıkki 0 pozisyon vererek ofsayt golle yenilmiştik.Hepimiz takımımızı çılgınca alkışlıyorduk.İnanılmaz günlerdi.O dönemlerde bir fb maçı oynadık.4 kırmızı kart ile maçı 7 kişi bitirdik.GS bu tranvadan kalkamaz dediler.Yapamaz dediler.Ama GS'ın ne demek olduğunu o zaman da unutmuşlardı.1 hafta kala Şampiyonluğu ilan etmiştik bile.

Andersen'den masallar..

Pollyanna'dan masallar.....

Geçen sezon zaman tanınmalı diyordunuz şimdiki bahanenizde elinde malzeme yok abi oldu.

Dünkü 4. lig kalitesindeki takımı bile şu kadroyla yenemiyorsak yada şu rezil fenere Allahın boysları bile tarihi farkı kaçırırken biz bir pozisyona bile giremiyorsak suçu oyuncularda aramamak lazım sistemi sorgulamak lazım.

tamam iyi hoca olabilir ama bizde tutmadı işte

Rijkaard kalmalı diyenler bir daha düşünsünler derim...

Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

Ozan her yazın inceden provakasyon kokuyor, biraz sakinleş. Hele bi otur soluklan.

Provake oluyorsan o senin sorunun. Sakinles, soluklan gibi yazilara gerek yok. Sinirli degilim ama zorla sinirlendiriceksin beni. Asil provakasyon fikirler yerine böyle kisilere yönelik yazi yazmaktir. FM mantigiyla futbol düsünüp sonra sucu Mustafa Sarp'a atan kafalar nasil oluyor da baskalarina FM kulbu takiyor?

Rijkaard Skibbe kadar bile olamadi. Skibbe iyi kötü mac icinde farkli varyasyonlar yapip rakibin dengesini bozan hameleler yapar, oyun icinde yapilabilecek en iyi oyuncu degisikliklerini tercih eder, eldeki kadronun en iyisini sahaya sürerdi. Skibbe'nin ufku dar, otoritesi zayifdi ama en azindan rotasyonun cilkini cikartip, futbolcularina "kalitesiz" demez, sampiyonluga giden yolda (Trabzonspor) 1-0 kaybettigimiz mac boyunca toplam 1 oyuncu degisikligiyle yetinmezdi.

Illahi markalara tapicaksaniz kibleniz tek bir marka olsun: GALATASARAY.

Rijkaard ne katti bu takima? Mücadele azmi mi? Sistem mi? Kondüsyon mu? Futbolunu gelistirmis bir oyuncu mu? Bu takimdan götürdükleri var ama: Savunmadaki sigortamiz Servet artik takoz muamelesi görüyor, Elano futboldan sogudu, Valencia'nin 5 milyon Euro verdigi Mehmet Topal transfer edilene kadar burdaki pek cok kisi tarafindan Bank Asya topcusu ilan edildi.

Buraya yazdiginiz kadrolari ben de sampiyon yaparim.

Gözü kamasmamis her taraftar Rijkaard'la olmayacagini görür.

Yol yakınken pasa dayalı sistemden dönelim.Eldeki oyunculara göre sistem kurması lazım bence.Geçen seneki gibi el elde baş başta kalmayalım

Hangi devrimden bahsediyorsunuz anlayamadım. Galatasarayda Rijkaard devrim yapmaya çalışıyorda bizmi göremiyoruz. Bırakın Allah aşkına Rijkaard ve devrim hiç alakası olmayan şeyler bir yıldır görüyoruz adamın neler yapamadığını. Boş hayallere kapılmayın. Sarpa alternatif üretemeyen adamdan devrim beklemek hayalden öteye gidemez. Galatasaraya gelene kadar onun büyük teknik direktör olduğuna inanıyordum ama geçen yılki performansı ile beni hayal kırıklığına uğrattı. Ne zaman taraftar farklı beklentilere girse o hep beklenilmeyeni yaptı ve Ardadan forvet, Sarptan oyun kurucu Elanodan ön libero Uğurdan sol bek falan yaratmay kalktı. Bu tercihleri yapan bir adamdam hangi devrimi bekliyorsunuz hala anlayamadım. Orta sahaya kaliteli iki, forvete kaliteli bir, stopere kaliteli bir, sol beke kaliteli bir transfer daha yaparsak Rijkaarddan devrim beklemeye gerek kalmaz zaten. O zaman oyuncuları kendi hallerine bıraksak bile eminim geçen yıldan daha iyi performans gösterirler.

Hangi devrimden bahsediyorsunuz anlayamadım. Galatasarayda Rijkaard devrim yapmaya çalışıyorda bizmi göremiyoruz. Bırakın Allah aşkına Rijkaard ve devrim hiç alakası olmayan şeyler bir yıldır görüyoruz adamın neler yapamadığını. Boş hayallere kapılmayın. Sarpa alternatif üretemeyen adamdan devrim beklemek hayalden öteye gidemez. Galatasaraya gelene kadar onun büyük teknik direktör olduğuna inanıyordum ama geçen yılki performansı ile beni hayal kırıklığına uğrattı. Ne zaman taraftar farklı beklentilere girse o hep beklenilmeyeni yaptı ve Ardadan forvet, Sarptan oyun kurucu Elanodan ön libero Uğurdan sol bek falan yaratmay kalktı. Bu tercihleri yapan bir adamdam hangi devrimi bekliyorsunuz hala anlayamadım. Orta sahaya kaliteli iki, forvete kaliteli bir, stopere kaliteli bir, sol beke kaliteli bir transfer daha yaparsak Rijkaarddan devrim beklemeye gerek kalmaz zaten. O zaman oyuncuları kendi hallerine bıraksak bile eminim geçen yıldan daha iyi performans gösterirler.

Bunun suçlusu yönetim sanırım.

Herkes "Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp Sarp" diye diye Sarp oldu. Hava da sicak, iyice sulanmis beyinler. Avrupa'nin en iyi 20 hücum hattindan biri olan Arda-Baros-Keita da Galatasaray da ama! "Gelirse soyunurum" dediginiz Elano'da! Rijkaard köy takimlarina karsi ASY'de zaman calmadik diye oyunculari basin önünde fircalasin bir de 2 ayda 3 macta Necati Ates'den tokat yesin. Birseyleri devirdigi kesin.

haziran sonu tüm ortasahamız değişmeliydi.bakıyorumki hala barış oynuyor.bu devrim değil.433 madem zor sistem oynatmasın bu kadar basit.

skibbe, rijkaard'dan daha iyi hoca değilse ben başka bir şey bilmiyorum, bu rijkaard denen adam tamamıyla hayal kırıklığı, tam bir balon, şişirme barcelona başarısı da o döneme denk gelen bir tesadüf başka bir açıklaması yok, zaten adamın da başka bir başarısı yok!!!

Fenerbahçe ile oynanan hazırlık maçında notunu verdim Rijkaard'ın geçen sene neyse bu senede aynı hiçbir değişim yok! Dakika 60 fenerin orta sahasından adam atılmış ortasahası zayıflamış 10 kişi kalmış, forvete birini alacağına ya da 1-2 kişiyi daha ileri çekeceğine Mehmet Badtal'ı oyundan alıp 1.70'lik, şutları zayıf Arda'yı tek başına savaşması için forvete çekiyor. Olacak iş mi bu! Kendini hangi takımın başında sanıyor diye geçirdim içimden resmen korktu fenerden bence! Hala Mustafa Sarp'ı, bence her iki kalecide yetersiz ama kalede Ufuk yerine Aykut'u oynatıyor inatla aklım almıyor sanki takımı sabote ediyor. Ofk Belgrad maçında zaman geçirmediler demesi takımı ürkek oynatması çileden çıkardı beni. Karşımızda sanki her maç Real Madrid oynuyor Rijkaard'a göre oyununu kabul ettirmek, rakibe topu kaptırmadan top çevirmek diye birşeyden haberi yok galiba tac atılırken oyuncu değişirken aceleci davranmışta futbolcular suçlu onlarmış bunu söylemeyemez Galatasaray'ın hocası. Bu takımı küçültmeye kimsenin hakkı yok varsa böyle bir gerçek sus içinde kalsın be adam! İnşallah 2. bir Trömsö ya da Steau Bükreş faciası olmazda bizimde sabırlarımız taşmaz. Devrim diye kendimizi kandırmayalım! Devrimde birşeyler iyi yönde değişir Rijkaard'ın devrimi geriye işliyorsa bilemem. Takım top oynamıyor alt yapıdan bilinen oyuncuları oynatıyor Amerika'yı yeniden keşfediyor âdeta. Maçlarda yaptığı değişiklikler saçma sapan, sezon sonu sözleşmesi bitince arkasına bakmadan gider devrim falan kalmaz kalan şeye enkaz deriz hep beraber. İstediği falanca futbolcu alınmamış derlerse 2 sorum olur ilki Rijkaard'a o zaman sana ne gerek var arkadaş derim. İkinci sorum yönetime olur be hey yönetim bilmiyor musun bu adamın pahalı transfer olmadan birşey yapamayacağını, kendi etkisi olmadığını derim Beşiktaş Schuster'i aldı istediği adamları getirebiliyor kadroya kalite getirip safraları gönderiyor takımdan bu durumda anormal birşey yok olması gereken, başarılı olmak için atılacak adımlar bunlardır. Bizim yaptığımız gibi Rijkaard'ı getir Mustafa Sarp ver eline sonra başarı bekle! Eğer yönetim bu 2. soruya biz ne bilelim pahalı transfer olmadan kepaze olacağımızı derse durum vahim! Aynı kalibrede transfer yapma Keita'yı sat Avrupa kupalarından elenirsek kim verecek hesabını? Terim diyenler ya Terim dönemini unuttular ya da macera arıyorlar. Tek çare Lucescu ya da o tarz bir teknik direktör.

Rijkaard'a balon ve futbolu bilmiyor diyebilen cahiller de var güzel.

Ufuk meselesine gelince, çok büyük hayal kırıklığına uğrarsınız. Maalesef kendisi, Aykut'tan bile kötü bir kaleci.

Rijkaard'a balon ve futbolu bilmiyor diyebilen cahiller de var güzel.

Rijkaard futbolu çok çok iyi biliyor devrim geliyor diyebilenler olduğuna göre hoşgörmek lazım karşı görüşü. Rijkaard futbolu biliyor olabilir ama burada bildiğini uygulamadıkça bildiklerinin değeri yalnızca -0-'dır. Futbolu biliyor ya da kara cahil bir taraftar olarak beni enterese etmez şu geldiğimiz nokta itibariyle ama bir futbolsever olarak merak ediyorum nasıl bir beyin, nasıl bir anlayış orta sahasından maçın ilk devrelerinin ortasında bir oyuncu atılan 10 kişi kalmış kevgir gibi savunması olan bir takıma karşı forvetini oyundan alır yerine cılız şut atan fizik kapasitesi forvet oynamak için yetersiz olan bir kanat oyuncusunu çeker? Bu takımın hocası o istediğini yapar derseniz bende taraftarım böyle acı konuşurum.

skibbe, rijkaard'dan daha iyi hoca değilse ben başka bir şey bilmiyorum, bu rijkaard denen adam tamamıyla hayal kırıklığı, tam bir balon, şişirme barcelona başarısı da o döneme denk gelen bir tesadüf başka bir açıklaması yok, zaten adamın da başka bir başarısı yok!!!

Yahu ne söylüyorsun sen?Masa başından yazmak ne kadar kolay geliyor dimi.Sen madem Frank Rijkaard'ın balon olduğunu söyletecek kadar tecrübeye sahipsen, futbolu iyi biliyorsan neden orda değilsin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt