Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Resmen gelen giden tokatlıyor şamaroğlanına çevirdi Galatasaray'ı karınca kadar vicdanı varsa şu takıma kazanmaya, skora yönelik birşeyler oynatsın artık yeter! Bir ilerleme olsa bu taraftar susar Rijkaard çok iyi diyen arkadaşlara soruyorum bu adam geldiğinden beri hangi değişiklikleriyle hangi maçı aldı 1 maç maksimum 2 maç söyleyebiliyorlar zaten o maçlarda kurtarıcı olan Nonda'ya tekmenin sağlamını bastı devre arası bunun anlamı şu bu tamamen tesadüfi bir değişiklikti şansa skora etki etti demenin başka bir yoludur. Bu adam geldi geleli alt yapıdan kaç genç çıkardı? Emre Çolak derler etmeyin eylemeyin bu Skibbe değil miydi bu çocuğu kadroya alan! Gerets değil miydi Kadıköy'e cesurca ve çaresizce Uğur ve Ferhat'la çıkan neden bu adamlara sahip çıkılmıyor? Rijkaard Galatasaray'ın gençlerini futbolcu bile saymıyor ki forvet yokken takımda cılız ötesi şutları olan Arda'yı oynattı Cem Sultan'ı takıma yedek olarak bile almadı. Oyunumuzda ne değişti geldi geleli? Daha kötüye gittik mahalle takımı gibi oynamaya başladık. Eğer bu yanlış tutumunda ısrar edecekse sezon sonu zaten gidecek şimdiden gitsin belki gelecek kişi canını dişine takar şampiyon yapar. Arkadaşlar vizyon, devrim, total futbol, Hollanda ekolü vs. gibi saçma sıfatları aklınızdan defedin! Sadece güzel futbola ve bunun yanında güzel skorlara focuslanın. Rijkaard birşey verebiliyor olsa takımlarına burada olmazdı ama eğer birşey verebiliyorsa 10 yıl kalsın fakat Rijkaard burada kalıcı olmaya değil gün geçirmeye gelmiş anlaşılan bu! Ancelotti, Rijkaard, Mourinho gibi adamlar hazır ve kaliteli futbolcularla çalışırlarsa faydalı olurlar bu adamlar taktik-teknik ustasıdır ama elinde malzeme yoksa Rijkaard'ın burada işi yok gitmesi kalmasından daha hayırlıdır.

Devrimler 1 haftada, 1 ayda yada 1 yılda olmaz. Johan Neeskens

Sabır sabır diyoruz da neye sabredeceğiz anlamadım? Hani sabredeceğimiz sistem nerede, güzel oyun nerede? Yok. En ufak umut ışığı da yok.

Asıl sabredeceğimiz kişi bu takıma son yılların en göze hoş gelen futbolunu oynatan Skibbe idi. 5-2 yenildiğimiz Kocaeli maçında bile göze hoş gelen hücum futbolu oynamıştık, Baros'un o penaltıyı kaçırması ve o topun dönüp kendi kalemizde gol olması maçın kaderini değiştirmişti. Avrupa'da oynattığı futbol 2001-2002'den bu yana en iyi futboldu. Benfica, Hertha BSC, Olympiakos, Bordeaux vs. O kadro iyi takviyelerle çok iyi noktalara gelebilirdi.

Markaya tapıyorsunuz, bunun başka açıklaması yok.

Fatih Terim'i 2003-2004 sezonu yüzünden hala eleştiriyorsunuz, Fatih Terim'in geçen sezonki berbat futbolu bu taraftara izlettiğini, tarihin en pahalı kadrosunu zar zor 3. yaptığını düşünemiyorum bile. 2020 yılına kadar eleştirirdiniz artık. Rijkaard olunca laf yok, önünde eğilin !

Rijkaard görüşünüzü test edin

Biraz uzun olabilir fakat bu sorulara tutarlı cevap veremiyorsanız Rijkaarda ilişkin belirli bir görüşünüz yok demektir.

1- Rijkaard’ın oynatmak istediği sistemde bu oyuncular yeterli midir? Örneğin Sarp bu sistemde olur mu? Kadro yeterli ise bir yıldır oynanan oyundan memnun musunuz?

2- Sarp yetersiz ve bu sistemde olmaz ise geçen yıl en fazla maça çıkan oyuncu olmasını Rijkaardın ileri görüşlülüğü açısından irdelermisiniz.

3- Diyelim ki geçen yıl alternatif yoktu. Bu yıl ilk resmi maçta da ısrarla Sarpı oynatmasını bir önceki sorunun cevabı ile tutarlı şekilde cevaplarmısınız.

4- Acaba bu ısrar büyük hocanın alternatif üretememe gibi bir zaafı veya ileri görüşlülüğünde bir problem olduğunu mu gösterir?

5- Cevabınız bir önceki soruya hayır ise ve yönetimin transfer politikasını eleştiriyorsanız yeni yapılan transferler Rijkaardın onaylamamasına rağmen mi yapılmıştır yoksa onay alınmış mıdır?

6- Onay alınmadan transfer yapılabiliyorsa bunu Rijkaardın büyük hoca olduğu gerçeğiyle nasıl açıklarsınız.

7- Transferler onay alınarak yapılıyorsa neden ilk resmi maçında Servet yerine onayladığı Ali Turan, Sarp yerine onayladığı Cana, Barış yerine Musa ile başlamadı? İleri görüşlülük ve Rijkaard perspektifinde açıklama getirebilir misiniz?

8- Musa, Ali Turan, Cana yetersiz oyuncular ise neden transferine onay verdi?

9- Rijkaardın geçen yılki performansından memnun musunuz?

10- Gördüğünüz herhangi bir kronikleşmiş hatası varmıdır? Hataları var ise hatalarından ders almış mıdır? Örnekleri ile açıklarmısınız.

11- Gelişen ve değişen dünyada futbolu ele alırsak futbolda da gelişme ve değişim var mıdır?

12- Gelişim ve değişim gösteremeyenler başarılı olabilir mi?Galatasaraydaki performansını ele alarak Rijkaardda gördüğünüz futbol mantalitesi adına gelişme ve değişimler nelerdir? Örnekleri ile açıklar mısınız?

Sorular çoğaltılabilir fakat bunlara vereceğiniz tutarlı cevaplar bile Rijkaard hakkındaki düşüncelerinizi ortaya çıkarmaya yetecektir.

Cevap: Rijkaard görüşünüzü test edin

Hocam Rijkaard'la inşaatta bir anın geçti mi? Bir insan bir insana bu kadar sallar mı yahu.

Tutarlı ve mantıklı cevaplar bekliyorum. Saçma sapan cevaplar vererek testten kaçmak yok.

Niye? Takımın gidişatından memnun olmayan ve bunun en önemli sorumlularından biri olan Rijkaard'ı eleştiren taraftarlar inşaatta güzel anılar geçirmiş mi oluyor?

Tabii ki hayır,herkes herkesi eleştirebilir ama hergün Rijkaard şöyle Rijkaard böyle diye konular açılıyor habire yeter yahu.Ligin başlamasını bekleyin bari adama sallamak için,geçen sene başarısızlık vardı kabul ama bu zihniyet yüzünden her sene hoca değiştirmek zorunda kalıyor takımlar.

Mesela Daum geçen sene Fenerbahçe'de bana göre kesinlikle başarısız değildi hatta başarılıydı.Ama Fener adamı kovdu,biz biraz sabır göstersekte farkımız olsa?

Niye? Takımın gidişatından memnun olmayan ve bunun en önemli sorumlularından biri olan Rijkaard'ı eleştiren taraftarlar inşaatta güzel anılar geçirmiş mi oluyor?

Bunun en önemli sorumlusu Rijkaard değil ki.Rijkaard'ın tek suçu var, oda yetersiz oyuncuları hala oynatması.

Her gün aynı tip konular görmekten bıktım.

Bu hoca karakterli, seviyeli iyi işlerde yapmış bir hocadır. Ama her iyi hoca başarılı olacak diye birşey yok ayrıca karakteri vs beni-bizi ilgilendirmez. Souness o zaman karaktersizdi birçoklarına göre gidip rakip sahada bayrak dikti vs. Efendilik değildir sonuçta.

Efendiler, efendilik karın doyurmuyor yani başarı getirmiyor. Bu adamı sırf bunun için seven ARMA'sını geri plana atıyor demektir. Forvetsiz bıraktılar takımı geçen sene hangi büyük hoca böyle birşey yapar Avrupa Kupasında oynayan bir takımda. Şaka mı bu ? Belgrad gibi bizim paf takımın bile yenebileceği bir takıma karşı "oyunu soğutmadılar" ne demek ? Bu takım bu stadda kimleri ezdi - yendi - bozdu fikirleri var mı acep ? Sırf sistem uğruna -yetersiz oyuncular olduğu görüle görüle- bu kadar saçmalanmaz. Yapılmaz bu. İyi hoca demek, sistemi iyi oynatan değil, onu iyi kurgulayan ve uygulatan hoca demektir. Barçanın aynısı gibi değil de bir Galatasaray oyuncu profiline uygun sistem geliştirebilir. Pas futbolu oynayalım hemfikirim ama pas atıcak oyuncuk yok ise buna alternatif üretirsin.

Koskoca Galatasaray Baroş ile sezona giricek yine. Batdal'ı küçümsemiyorum bence gerçekten iyi bir oyuncu kumaşı ama genç ve kapalı kutu. Neler olacak bir senaryo yapalım hemen.

1-UEFA'dan elenirsek zaten yönetim-teknik heyet panikleyecek baskı artacak. İlk 9 maç zorlu maçlar var 9.maç ise ezeli maç. Orda alınacak kötü bir skor (3-4 farklı mağlubiyet) bu takımı zaten mahvedecek. Heleki birde o maça kadar kötü sonuç alınmışsa vay halimize. Ki bunlar muhtemel şeyler.

2-Adnan Sezgin'i tanıyoruz alacağı adamların kalitesi belirsiz yine. Baroş sakatlanır, Kewell sakatlanır sırasıyla arada Neill falan kart cezalısı olucak, Arda'nın da tipik performansı yine düşecektir sebebide açık orta sahayı Arda'dan yaratma yanlışı. Bunlar toplanıp yine hüsran olucak çünkü geçen seneden değişen pek birşey yok bu takımda.

Yazık oluyor hem bize hem Rijkaard'a. Böylesi bir adamı getiriyorsanız başımıza ona göre oyuncu seçeceksin. Olmuyorsa sistem falan diretmeyin. Sabri yıllardır bu takımda ve sistemi olmayan bir oyuncu, bu yaştan sonra ne Sarp'a ne de Servet'e sistem öğretirsiniz. Gençlerimiz var canavar gibi yemin ediyorum alsa onları kullansa gık çıkartmam şunu savunurum adam uygun gördüğü adamları yetiştiriyor. Yok ama yok işte.

Biraz uzun olabilir fakat bu sorulara tutarlı cevap veremiyorsanız Rijkaarda ilişkin belirli bir görüşünüz yok demektir.

Buna sen mi karar veriyorsun? Seni forumda okuduktan sonra senin belli bir görüşün olmadığını anladığım için sana öğretip, kafanda iyice yer etmesi açısından cevap vereyim tek tek.

1- Rijkaard’ın oynatmak istediği sistemde bu oyuncular yeterli midir? Örneğin Sarp bu sistemde olur mu? Kadro yeterli ise bir yıldır oynanan oyundan memnun musunuz?

Kadro yetersiz, oyuncular uygun değil, bir yıldır oynanan oyundan memnun değilim.

2- Sarp yetersiz ve bu sistemde olmaz ise geçen yıl en fazla maça çıkan oyuncu olmasını Rijkaardın ileri görüşlülüğü açısından irdelermisiniz.

Sarp'ı oynattı çünkü yerine Barış'ı oynatmaktan daha mantıklı bir işti Sarp'ı oynatmak. Keza Ayhan'ın da mücadele gücünün düştüğü düşünülürse o kıytırık orta sahada yapılabilecek en iyi tercih oluyordu defansif anlamda.

3- Diyelim ki geçen yıl alternatif yoktu. Bu yıl ilk resmi maçta da ısrarla Sarpı oynatmasını bir önceki sorunun cevabı ile tutarlı şekilde cevaplarmısınız.

Verebilirim, bak güzel kardeşim ilk maçta o kadrodan çıkarabileceği en mantıklı adam Barış'tır. Bana gelip Barış'ı niye oynattı Cana yerine sorman gerekirken sen burada Sarp'ı sorgulayamazsın, çünkü hala adam yok. Cana'yı oynatsa bile o maçın skorunda ekstra bir değişiklik olmayacaktı. Sarp takıntın umarım burada son bulur diğer soruları okumadan önce.

4- Acaba bu ısrar büyük hocanın alternatif üretememe gibi bir zaafı veya ileri görüşlülüğünde bir problem olduğunu mu gösterir?

Senin zaafların olduğu ve ileri görüşlülük anlayışında bir problem olduğu kesin. Mustafa Sarp'a alternatifi sen üret seni ilah ilan edelim. Bana kalkıp alt yapıdan alacak deme, o kadar kolay değil alt yapıdan çat diye eşşek gibi koşup, fizik gücü yüksek adam bulmak. Ha teknik kapasitesi sıfır, bana kalsa oynatmam ama Rijkaard gibi bir adamı da niye oynatıyor diye sorgulamam. Gençleri bizden daha çok izliyor.

5- Cevabınız bir önceki soruya hayır ise ve yönetimin transfer politikasını eleştiriyorsanız yeni yapılan transferler Rijkaardın onaylamamasına rağmen mi yapılmıştır yoksa onay alınmış mıdır?

Onay alınmadan transfer yapılıyorsa yönetimin zaten sorunu var demektir. Bu sorunun da önceki soruyla alakası yok. Futbolu öğrenmeye bu kadar meraklı olduğunu bilmiyordum evlat.

6- Onay alınmadan transfer yapılabiliyorsa bunu Rijkaardın büyük hoca olduğu gerçeğiyle nasıl açıklarsınız.

Yönetim adama sormuyorsa Rijkaard ne yapabilir. Zaten soruluyordu da muhakkak. Ben zaten sen küçük adam olarak büyük hocayı anlamanı beklemiyorum.

7- Transferler onay alınarak yapılıyorsa neden ilk resmi maçında Servet yerine onayladığı Ali Turan, Sarp yerine onayladığı Cana, Barış yerine Musa ile başlamadı? İleri görüşlülük ve Rijkaard perspektifinde açıklama getirebilir misiniz?

Ya kalk git bir su iç. Senin futbol mantığını ciddiye alıp cevap verdiğim için utanıyorum kendimden. Her yeni gelen ilk 11'de mi başlayacak. :asd: Komik çocuk seni.

8- Musa, Ali Turan, Cana yetersiz oyuncular ise neden transferine onay verdi?

Hee, Cana'da seni öpüyor gözlerinden.

9- Rijkaardın geçen yılki performansından memnun musunuz?

Değilim.

10- Gördüğünüz herhangi bir kronikleşmiş hatası varmıdır? Hataları var ise hatalarından ders almış mıdır? Örnekleri ile açıklarmısınız.

Yoktur.

11- Gelişen ve değişen dünyada futbolu ele alırsak futbolda da gelişme ve değişim var mıdır?

:asd::haha:

12- Gelişim ve değişim gösteremeyenler başarılı olabilir mi?Galatasaraydaki performansını ele alarak Rijkaardda gördüğünüz futbol mantalitesi adına gelişme ve değişimler nelerdir? Örnekleri ile açıklar mısınız?

Değişim var, futbolcular hocaya saygı duymayı öğrendi sonunda.

Sorular çoğaltılabilir fakat bunlara vereceğiniz tutarlı cevaplar bile Rijkaard hakkındaki düşüncelerinizi ortaya çıkarmaya yetecektir.

Hadi git oku, ders al yeğen. Bakalım ne zaman öğreneceksin futbol. Sana futbol aşılamayı, kafanda futbol mentalitesini yer ettirmeyi başarabilirsem ben geçerim herhalde Rijkaard yerine. Anlamadığın yer olursa tekrar sorabilirsin, bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

Tabii ki hayır,herkes herkesi eleştirebilir ama hergün Rijkaard şöyle Rijkaard böyle diye konular açılıyor habire yeter yahu.Ligin başlamasını bekleyin bari adama sallamak için,geçen sene başarısızlık vardı kabul ama bu zihniyet yüzünden her sene hoca değiştirmek zorunda kalıyor takımlar.

Mesela Daum geçen sene Fenerbahçe'de bana göre kesinlikle başarısız değildi hatta başarılıydı.Ama Fener adamı kovdu,biz biraz sabır göstersekte farkımız olsa?

Sabır gösterilmese zaten Rijkaard şuan ülkesinde tatildeydi. Sabır göstericez diye hiç eleştirmeyecek miyiz? Adı Rijkaard olduğu için dokunulmaz yaptınız adamı, çok hoş bir durum değil. Geçen sezon aynı futbolu, aynı lig pozisyonunu, aynı kupa performansını, aynı Uefa performansını Tolunay Kafkas'ın yönetiminde sergileseydik bu forumda A'dan Z'ye herkes tepki gösterirdi. Zaten sezonu tamamlamadan yollanırdı. Bu çifte standart hoşuma gitmiyor. Ben birini eleştirip, diğerinde susup pusmayı, saygıyla eğilmeyi içime sindiremiyorum, kusura bakmayın. Herkese neyse Rijkaard'a da o.

Tutarlı ve mantıklı cevaplar bekliyorum. Saçma sapan cevaplar vererek testten kaçmak yok.

Emredersin paşam, sen istedin de cevaplamadık mı. Oku güzelce, kafana takılan şeyi sor. Burada senden başka futbol bilen adamlar var (!) muhakkak, hemen cevaplarlar.

Sabır gösterilmese zaten Rijkaard şuan ülkesinde tatildeydi. Sabır göstericez diye hiç eleştirmeyecek miyiz? Adı Rijkaard olduğu için dokunulmaz yaptınız adamı, çok hoş bir durum değil. Geçen sezon aynı futbolu, aynı lig pozisyonunu, aynı kupa performansını, aynı Uefa performansını Tolunay Kafkas'ın yönetiminde sergileseydik bu forumda A'dan Z'ye herkes tepki gösterirdi. Zaten sezonu tamamlamadan yollanırdı. Bu çifte standart hoşuma gitmiyor. Ben birini eleştirip, diğerinde susup pusmayı, saygıyla eğilmeyi içime sindiremiyorum, kusura bakmayın. Herkese neyse Rijkaard'a da o.

Sen yukarıda yazılanları eleştiri olarak mı yorumluyorsun? Herif düpedüz hoca değil, bir halt bilmiyor dedi. Bu mu sizin eleştiri anlayışınız yoksa bizde mi sorun var eleştiri ayırt etmede. Evet evet, bence bizde sorun yok.;)

Bence kategori yapalım bir tane adı da Rijkaard'a sallama olsun. Hergün 3-4 konu açılıyor adamlara yetmiyor. Abi, beğenmiyorsanız izlemeyin takımı, gereksiz gereksiz de konuşmayın.

ahahha sabah sabah yine iyi güldürdü beni anti-rijkaardcılar. En çok Barış, Ayhan, Servet gibi oyunculardan verim alamıyoruz, 2 sene önce onlar şampiyon yaptı bizi postuna güldüm, yalan yok.

Yahu, kardeşim/abicim/üstadım Kalli ve Skibbe'nin bu oyunculardan istediği şey belliydi. Servet'e Pique gibi top çıkar demiyordu kimse. Barış'a Xavi ol demiyordu hiç kimse. Kalli'nin Servet ve Barıştan istediği tek şey '' savaşın ''. Skibbe'de aynı kafadaydı biraz. En azından bu oyunculara karşı bu yaklaşımdaydı. Bunu anlamamakta niye ısrar ediyorsunuz ki? Rijkaard bu oyuncularla yapamaz.'' e o zaman sistem değiştirsin'' gibi bir yaklaşımda asla olamaz. Rijkaard bu yüzden geldi çünkü ülkeye. Oyuncuya göre sistem gibi bir anlayışı kabul etmiyor Rijkaard. Yarın Sivasspor'a gitse orada da aynı şeyi yapar. Cesaret yok diyorsunuz ya, en büyük cesaret budur işte. Bildiğinden vazgeçmeden, kendince doğruyu uygulamak. Seviyoruz seni FR !

Skibbe dönemindeki organizasyon ve pas akıcılığı şu anda yok. O da orta sahada Barış-Mehmet Topal-Ayhan'ı ve savunmada Servet'i kullanıyordu. Neresi komik anlamadım? Barış'a Xavi ol demek marifetmiş asıl bu bana komik geldi:D

Milyar tane nedeni var yahu bunun. Ayhan aşırı formdaydı mesela o sezon. Hani tam şuan Rijkaard'ın istediği Ayhan'dı o zamanlar. Barış, sadece isteneni yapıyordu kendinden. Pas veriyim, çalım atıyım, orta açıyım derdi yoktu Barışta. Pres yapıp, oyundan çıkana kadar köpek gibi kosması isteniyordu sadece. Aslında Barış değil, herkes sadece kendinden isteneni yapıyordu.

Lincoln'ün en azman oynadığı sezondu o. Baros'un gol kralı olduğu sezondu o. E bu takım müthiş pas yapamıyacakta kim yapacak başka? Lincoln-Kewell-Baros-Arda yetiyordu yani o pas trafiği için.

E geçen sezon Kewell-Arda-Baros kaç kere yan yana oynadı? Geçen sene Barış kaç kere yapma! denilen hareketi yaptı? Ayhan ne kadar formdaydı? Mustafa Sarp 2 metre yanındaki adama pas atarken 5 dk düşündü mü düşünmedi mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt