Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Böyle bir adama sabretmek değil, beklemek lazım 5 yıl ondan sonra gör nasıl futbol oynatıyor.

Rijkaard'ın yaptığı saçma hatalara bakılırsa azledilip, çatır çatır tazminatını alıp, yılbaşını ülkesinde sıcak şömine başında huzurla geçirmek istiyor diye düşünmeden edemiyorum. Umarım öyle değildir. Gelecek vaadeden Emre Çolak, Gs için takımından atılan Ali Turan yedek, geleceğimizi karartabilecek iki futbolcu Servet ve Mustafa Rijkaard'ın 90 dakika oynattığı iki bankosu. Servet+Mustafa= Yolgeçen Hanı.

Servet hakikaten alarm veriyor. Fiziğiyle oynayan bir adam zaten ve şu anda çok güçlü değil. Bu da hata yapmasına sebep oluyor. Arkada bir de Aykut varken, Servet dağılıyor, huzursuz oynuyor. Bu sene eğer Ali Turan Servet'i kesemezse o bölgede sorun yaşayabiliriz.

Renktaşlar Rijkaardın bizim gençlere vereceği çokşey war ismi bile bir ağırlık bunu unutmayın ki bu teknik direktör Barcelonanın bugünkü durumunda önemli yerlere sahip kimse demesinki Rijkardsız daha iyi hemde kimsenin gönderemiyeceği oyuncuları gönderdikten sonra diye Guardiola hazr bir altyapıya geldi yaslıları elinden cıkardı peki bu altyapı nasıl oldu birden bire mi tabiki hayr işte bizimde bunu başarmamız lazım Rijkard durmalı ve takım (taraftar ,yönetim)güvenini göstermeli liverpool premier ligde 18 şampiyonluğu olmasına karsın 90 dan beri şampiyon olamıyor ama Benitez 6 yıl çalıştı ve istanbulda kupayı kaldırdı ferguson 86 dan beri man utd de sayısız kupa kaldırdı işte bu nedenlerle durmalı Rijkaard.Bizim futbolcularımızın öncelikle futbolu öğrenmesi lazım bu da Rijkaardla olacak örneğin galipken taç atmak için depar atmamalıyız vakit geçirmenin topu ileriye vurmakla olmayacağını öğrenmesi lazım bunuda yapacak tek adam Galatasarayın basında zaten.Servete gelince hazırlık maçlarındada kötüydü bana kalırsa Çağlar sol bek Hakan Balta stoper oynasın yada Çağlar stoper Hakan bek ancak Servet ve Gökhan tipinde stoperler bitti artık oyun okuma pozisyon alma çok önemli sadece uzun ve güçlü olmak yetmiyor paf takımdaki Ahmet umarım Rijkaardın varlığını değerlendirip bizim stoper sorunumuzu çözer.

Rijkaard'tan once o sene basında transferlere kim karar verdiyse Barca'da asıl şampiyonlugu ve basarıyı o adam hazırladı. Rijkaard değil baskası da olsa basarılı olurdu.

Rijkaard'tan once o sene basında transferlere kim karar verdiyse Barca'da asıl şampiyonlugu ve basarıyı o adam hazırladı. Rijkaard değil baskası da olsa basarılı olurdu.

Çok düz mantık böyle diyerek Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım diyen türk yorumcu zihniyetinden bir farkınız kalmıyor.

İyi de Barca'yı Barca yapan transfer değil altyapı ve sistemdir.

Bu sistemi de dirilten Frank Riijkard'dır. Eğer transfer transfer dersen ben sana Chealseleri, Man Cityleri, Madridleri gösteririm.

Çok düz mantık güdüyorsun. ve karalama kampanyasını çocukca yapıyorsun.

Bu sistemi de dirilten Frank Riijkard'dır. Eğer transfer transfer dersen ben sana Chealseleri, Man Cityleri, Madridleri gösteririm.

Üstad bir de şunu demek lazım.Overmars,Kluivert Rivaldo gibi adamların oynadığı Barcelona Rijkaard öncesi nerelerdeydi.Biri de bana bunu açıklasın.Rijkaard Barcelona'yı ayağa kaldıran adamdır. Kendi değerlerimizi çok güzel ayaklar altına alıyoruz

İşim yok, karalama falan yapmam. Oyle bakmıyorum olaya. Rijkaard'a kişisel nefretim falan yok. gelmeden once de cok begenmezdim. daha once de yazdım. Van basten, Klinsman, Hagi, Vialli, Gullit gibi buyuk oyuncu ama td'likte kendini kanıtlamadan isimleri sayesinde basamakları atlayarak başlayan td'lere sıcak bakmıyorum.

Barca'da sistemi Rijkaard kurmamıştır. Barca 90'lardan itibaren Cruffy'lu takımdan itibare aynı sistemle oynar. van Gaal'de de bu boyleydi, oncesinde de sonrasında da. Adamları yanlış almışlardı Van Gaal doneminde. Kadronun bir kısmını saymayın bana. Oan bakarsan bizde de kaliteli adamlar vardı. Butune bakın, birbirini tamamlıyor mu ve en zayıf halka kaç kişi ve hangi halkalar diye bakılması daha dogru bence. O mantıkla giderseniz neredeyse butun A sınıf takımların kadroları kalitelidir. Barca'nın sitemi eskiye dayanıyordu. Ama sisteme uygun dogru oyuncuları(acık bırakmayacak sayıda ve mevkilere gore dagılımda ancak Rijkkard oncesi o yaz buldular.)

İşim yok, karalama falan yapmam. Oylşe bakmıyorum olaya. Rijkaard'a kişisel nefretim falan yok. gelmeden once de cok begenmezdim. daha once de yazdım. Van basten, Klinsman, Hagi, Vialli, Gullit gibi buyuk oyuncu ama td'likte kendini kanıtlamadan isimleri sayesinde basamakları atlayarak başlayan td'lere sıcak bakmıyorum.

Barca'da sistemi Rijkaard kurmamıştır. Barca 90'lardan itibaren Cruffy'lu takımdan itibare aynı sistemle oynar. van Gaal'de de bu boyleydi, oncesinde de sonrasında da. Adamları yanlış almışlardı Van Gaal doneminde.

O sistem nedense bir 10 yıl falan şampiyonluk göremedi.Olay Rijkaard'da bitiyor kim ne derse desin.Bana göre kanıtlamıştır.Euro2000'de Hollanda tarihinin en iyi topunu oynattı şansları yoktu elendiler.

Barcelona'yı ayağa kaldıran adamdır.Cruyf'un ne kadar payı varsa Rijkaard'ın da o kadar vardır.

Rijkkard bizim sozlesmeli personelimiz, oyuncular gibi, kendi degerimiz diyebilmek için, takım ve kuluple kaynaşmış, deger katmış, iz bırakmış olması gerekmez mi? Aksi halde G.Saray'la bir sekilde profesyonel sozlesme yapmış her oyuncu, td ve personel bizim degerimiz midir? Deger katanlar vardır, deger goturenler vardır bir de iz bırakmadan, nötr, gelip geçenler vardır.

Misal 92-93 nesli Feldkamp'la birlikte kendini buldu. Souness, Held, Safting gibi degerli antrenorler takım kimyası ve degerine pek birsey katamamıştır. 2002 sonrası basarı dısında(Gerets basarı verdi ama deger katamadı) katkı da bulunan td yok henuz. Rijkaard futbolculuguyla, Barca'ya kattıkları ve sagladıgı basarıyla Barca'ya deger katmıştır, bize degil. Bize henuz gorulen somut bir katkısı yoktur. Takım hala son yıllardaki butun hastalıklarını aynen koruyor. Alt yapıdan da bir hamle gelmedi. Basırılı da degiliz 2- 3 yıldır. Ne var ki ortada, basarı mı, alttan cıkan oyuncular mı, basit ama dogru, derli toplu oynayan bir takım mı? Transfer basarıları mı, hangi oyuncudan kar ettik? Vasatız cogu konuda ve onemli olan bir degişim, pozitif bir ivme goremiyoruz henuz, beklemeye devam.

İşim yok, karalama falan yapmam. Oyle bakmıyorum olaya. Rijkaard'a kişisel nefretim falan yok. gelmeden once de cok begenmezdim. daha once de yazdım. Van basten, Klinsman, Hagi, Vialli, Gullit gibi buyuk oyuncu ama td'likte kendini kanıtlamadan isimleri sayesinde basamakları atlayarak başlayan td'lere sıcak bakmıyorum.

Barca'da sistemi Rijkaard kurmamıştır. Barca 90'lardan itibaren Cruffy'lu takımdan itibare aynı sistemle oynar. van Gaal'de de bu boyleydi, oncesinde de sonrasında da. Adamları yanlış almışlardı Van Gaal doneminde. Kadronun bir kısmını saymayın bana. Oan bakarsan bizde de kaliteli adamlar vardı. Butune bakın, birbirini tamamlıyor mu ve en zayıf halka kaç kişi ve hangi halkalar diye bakılması daha dogru bence. O mantıkla giderseniz neredeyse butun A sınıf takımların kadroları kalitelidir. Barca'nın sitemi eskiye dayanıyordu. Ama sisteme uygun dogru oyuncuları(acık bırakmayacak sayıda ve mevkilere gore dagılımda ancak Rijkkard oncesi o yaz buldular.)

Barcelona'da Riijkard sistem kurmamıştır sadece sistemi DİRİLTMİŞTİR. Riijkard gelmeden önce ki Barca'nın hali ortada. Çok mu başarılıydı, ya da çok mu iyi total futbolu oynuyordu ?

Riijkard geldikten sonra takım başta ligin ilk yarısında zorlansa dahi ( ki bir ara düşme potasına gerilemiştir) daha sonra sistemin oturmasından sonra ikinci yarıda mükemmel bir form yakalayarak ligi 2. bitirmiştir.

Sormazlar mı adama şimdi. Madem bu takımda bir sistem var neden bu sisteme ayak uydurmada 3-4 ay boyunca zorlandılar. Madem bu sistemi biliyorlardı neden direk sezonun başında iyi oynamadılar ?

Bu sistemi bu oyunculara aşılayan Riijkard'dır. Ondan sonraki sene zaten ortada. Orta sahanın göbeği Hollandalı futbolculardan arındırılıp Deco, Xavi ikilisine bırakılmıştır.

Ondan sonra Iniestaları, Messileri bu takıma oturtan sokan adamda Riijkard'dır.

Bizim ülkemizde eleştirilen, futbolu bilmiyor denilen, O Barca'da nenem de başarılı olan diyen adama Barca'da son senelerinde başarısız olmasına rağmen büyük saygı duyulmaktadır. Bu saygının temel nedeni bugünkü Barca'nın temelini o günlerde atmış olmasıdır.

Rijkkard bizim sozlesmeli personelimiz, oyuncular gibi, kendi degerimiz diyebilmek için, takım ve kuluple kaynaşmış, deger katmış, iz bırakmış olması gerekmez mi? Aksi halde G.Saray'la bir sekilde profesyonel sozlesme yapmış her oyuncu, td ve personel bizim degerimiz midir? Deger katanlar vardır, deger goturenler vardır bir de iz bırakmadan, nötr, gelip geçenler vardır.

Misal 92-93 nesli Feldkamp'la birlikte kendini buldu. Souness, Held, Safting gibi degerli antrenorler takım kimyası ve degerine pek birsey katamamıştır. 2002 sonrası basarı dısında(Gerets basarı verdi ama deger katamadı) katkı da bulunan td yok henuz. Rijkaard futbolculuguyla, Barca'ya kattıkları ve sagladıgı basarıyla Barca'ya deger katmıştır, bize degil. Bize henuz gorulen somut bir katkısı yoktur. Takım hala son yıllardaki butun hastalıklarını aynen koruyor. Alt yapıdan da bir hamle gelmedi. Basırılı da degiliz 2- 3 yıldır. Ne var ki ortada, basarı mı, alttan cıkan oyuncular mı, basit ama dogru, derli toplu oynayan bir takım mı? Transfer basarıları mı, hangi oyuncudan kar ettik? Vasatız cogu konuda ve onemli olan bir degişim, pozitif bir ivme goremiyoruz henuz, beklemeye devam.

Ben burada defalarca yazdım sorun Rijkaard değil.Yönetimsel çarpıklıklar ve Florya'Da bu zamana kadar dolu teknik direktör yiyen düzen.Rijkaard'a sabredilmelidir.Geçmiş cv'si buna yetiyor.Eğer bugün Rijkaard'ı gönderirsen bu kısır döngü devam eder teknik direktörler gider kalitesiz yerliler ve kötü yöneticiler başımıza bulunur.On senede 3 şampiyonluğa dua ederiz. Ne Gerets,Ne Skibbe,Ne de Hagi kötü teknik direktörlerdi.Ne de Bülent Korkmaz 6 ayda kovulacak bir adamdı.Zihniyetin değişmesi adına, istikrar adına Rijkaard'a sahip çıkalım.Yoksa 10 sene daha kaybederiz.X teknik direktör gider Y teknik direktör gelir.O yüzden Rijkaard'A destek vereceğim .

Salih'in takımı sisteme adapte etti takımı yeniden diriltti gorusune katılıyorum ben de. Gonderilmesini kesinlikle istemiyorum. Skibbe-Korkmaz doneminin hali malum. Ustelik maddi acıdan bu operasyon en az +2-3m euro demek.Fayda vermez aksine kotuye gideriz. Zaten sene sonu sozlesme bitiyor bana gore Rijkaard kalmak istemeyecektir. Alttan messi , İniesta'yı cıkardı ama onlarda yetenekliydi, bizde o kadar iyi bir alt yapı yok. Hatta Turk futbolunda oyuncu yetişmiyor. Paranız olsa bile alacak yerli oyuncu bulamıyorsunuz. Td'nin eli kolu bağlı, ya oturup 5-6 sene kalıp bir jenerasyon yetiştirecek falan, olmaz o iş.

Rijkaard futbolculuguyla, Barca'ya kattıkları ve sagladıgı basarıyla Barca'ya deger katmıştır, bize degil. Bize henuz gorulen somut bir katkısı yoktur. Takım hala son yıllardaki butun hastalıklarını aynen koruyor. Alt yapıdan da bir hamle gelmedi. Basırılı da degiliz 2- 3 yıldır. Ne var ki ortada, basarı mı, alttan cıkan oyuncular mı, basit ama dogru, derli toplu oynayan bir takım mı? Transfer basarıları mı, hangi oyuncudan kar ettik? Vasatız cogu konuda ve onemli olan bir degişim, pozitif bir ivme goremiyoruz henuz, beklemeye devam.

Öyle bir diyorsun ki sanki Riijkard bu takımın 10 yıldır başında 10 yıldır alt yapıyı kontrol ediyor. 10 yıldır bütün futbolcular onun denetiminden geçiyor. ve hiç bir oyuncu çıkmadı takımdan.

Biz bu adamı anlayamıyoruz. Bunun en basit örneği ASY'deki Boegrad maçında yaşandı.

Adam diyor ki 2-0 öndeyiz ama taç atışında, oyuncu değişikliğinde bile öyle çabuk davranıyorlar ki 2-0 önde olan taraf biz değiliz sank...... vs...

Adam oyuncu psikolojisinden, oyuncu alt yapısı eksikilğinden dem vurmaya çalışıyor, benim elimde öyle oyuncular varki en basit fundemental bilgilerine bile sahip değiller. Adam bundan dem vurmaya çalışırken; bizim çok çok zeki! basınımız ve bazı taraftarımız vay efendim biz Boegrad önünde zaman geçirecek takım değiliz.

Riijkard'ın bu 2. senesi değil mi ? En basitinden bu adama 2 senedir adam gibi bir tercüman bulamamışsın sonra diyorsun ki Riijkard ne katıyor bize. Adam'ın daha dediğini adam gibi futbolculara aktaracak adam yokken sen bu adamdan ne bekliyorsun.

Adam geçen seneden beri orta sahanın göbeğine transfer isterken bizim yönetimiz halaa transferi yapamamışken bu adamı eleştirmek haksızlık değil mi ?

Adamın ilk imza attığı hale bak bir de şimdi ki haline bak. Aradan sadece bir yıl geçti ve adam sanki 10 yaş yaşlandı. Bu bile adamın çektiği zorluğu, çektiği sıkıntıyı anlatıyor.

Bence Frank Rijkaard Galatasaray icin Faydali Technik Direktor degil ama Transfer Konuda onun saysinde iyi Transfer gerceklesdi.

En iyi Technik Adam bence Mircea Lucescu bu Adam nan bence Rahat Sampiyon oluruz ve Europa League de aliriz.

Rijkaard sozlesme uzatmazsa ki paraya ihtiyacı yoksa uzatacagını sanmıyorum. Abdullah Avcı -Neeskens ikilisinin faydalı olacagını dusunuyorum.

Gıt hocam bır an evel fazlasın sen bıze bılmezler senın degerını uzerler senı rıjkaard bırak parayı pulu bırak gıt..

hala transfer yapılmadı şimdi rijkaard a salla:o

Kaç kurtar kendini bu yönetim seni rezil edicek!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt