Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör
Galatasaray 'ın bu sezon bir maçını ilk kez tam olarak izledim.
Oyun hakkı 0-2 olmasa da takımın kazanmak için hiçbirşey yapamamış olması, hücumdaki organizasyonsuzluğu, tempo yapacak, alan daraltacak kondisyona sahip olamaması, bazı futbolcuların tanınmayacak kadar kötü performansları vs vs beni çok karamsarlığa itti.
Sorun o kadar büyük ki, nereye el atsak bir sorun görebiliyoruz. Saha dışındaki onlarca sebebi bir kenara bırakıp, bu mesajımda sadece saha içini irdeleyeceğim.
- KALE: 2 gol yediği için kaledeki sorunun Aykut 'dan olmadığı ortaya çıktı, bugün Ufuk 'da çıkıp 2 gol yiyerek görevini! yaptı. Üzerine vurulan 2 topu çıkartması ise belki moralini yerine getirmiştir. Ama o moral de, maç içinde Neill tarafından fırçalanınca sıfırlanmıştır. Yıl boyunca Ufuk mu Aykut mu? sorularıyla devam ederiz, 2 sinin de yetersizliğine dem vurup ağlar dururuz. Kişisel görüşümün "Ufuk 'la her şartta devam" olduğunu ama en sorunlu bölgelerden 2ncisini burası gördüğümü belirtmek istiyorum.
- ORTA SAHA: Yaratıcı, kondisyonu yüksek, saha içi yerleşimi bilen, boşa kaçarak pas isteyen, top kaptırıldığında ilk baskıyı yapacak, hücuma destek verecek orta saha oyuncularının eksikliği... Hepsi demoralize olmuş rolünü iyi beceriyorlar. Sorumluluk almayıp yana yada geriye oynuyorlar. Profesyonel olduklarından buna hakları yok. En sorunlu bölge burası.
- FORVET: Karambol dışında pozisyona girilemediği bir maçta forvet eleştirmek doğru olmaz ama bu oyun sistemiyle bizim rahat maç kazanma şansımız olamaz.
- DEFANS: Güven vermiyor. Rakibi geri gei kaçarak karşıladıkları için rakibe daha çok boş alan, orta saha oyuncularımıza daha fazla koşacak mesafe bırakıyor.
Bunlara güçsüzlüğe bağlı olarak sergilenen agresiflik (Neeskens bile Türkiye 'nin havasından, suyundan mıdır bilmem, külhanbeyi olmuş), B planının olmadığı, bize uymadığı belli olan ancak hala dayatılan oyun sistemimiz, sudan sebeplerle yeni transfer (kan değişimi) yapamayan yönetim, sorunu gizlemeye çalışan yada başkalarına atan yönetici demeçleri, desteği kesip kösteğe dönmeye aşırı meyilli taraftar profilimiz vs vs liste çok daha fazla uzatılabilir.
Galatasaray 'ı bir bütün olarak daha önce hiç bu kadar aciz görmemiştim. Bu sebeple TT Arena da rakiplerin değil, bizim Cehennem yaşayacağımızı düşünmeden edemiyorum.