MEDYANIN KOMPLOSU
Fener medyası, Rijkaard'dan o kadar memnun ki 'gitmesin' diye elinden gelen her şeyi yapıyorlar
_Son haftalarda gol bulmakta zorlanan Galatasaray, Belediye engelini farklı geçti ve üst üste 4. galibiyetini aldı. Sonuç olarak iyi gidiyor gibi... Nasıl buldunuz sarı-kırmızılı takımı?
İyi gitmiyor. Futbol oynamadığı sürece bana kimse 'iyi gidiyor' demesin. Ben tabelacı değilim. Hayatım boyunca da olmadım, olmaktan da nefret ettim. Birinci devrenin 3-0 olduktan sonra o maçın 6'ya gitmesi lazım. İkinci devre 3-1'e zil takıp oynadı Galatasaray. Neredeydi ikinci yarı? Belediye biraz toparlandı Galatasaray'ı bitirdi.
_Serkan Kurtuluş, Belediye karşısında dikkat çeken isimlerden birisiydi? Uzun zamandır forma şansı bulamıyordu. Bunca zamandır Rijkaard'ın Serkan'ı, fark edememiş olmasını neye bağlıyorsunuz?
Neyi fark ediyor ki Rijkaard? Geçen sene Galatasaray'da Sabri vardı, Uğur vardı ve Serkan vardı. Rijkaard her maçtan sonra "Bana sağ bek lazım" diyordu. Türkiye'nin 3 tane en iyi sağ beki Galatasaray'da iken her maçtan sonra "Bana sağ bek lazım" diyordu. Kendini Serkan'ın yerine koy, Sabri'nin yerine koy, Uğur'un yerine koy. Sende moral kalır mı? Sende kendine güven kalır mı? Buna rağmen Galatasaray'da bir takım oyuncular top oynayabiliyorlar. Adam imha makinesi. İnsanlıktan, futbol psikolojisinden anlamıyor.
ELANO'YA NİYE YÜKLENİYORLAR!
Şimdi medya Elano'ya yükleniyor. Elano nasıl küstürüldü? Bu Elano niye bu hale geldi? Bunu sorgulayan yok. Kafamdaki düşünce açıkça şu; bunu 'şaka olsun' diye söylemiyorum: Fenerbahçe medyası Rijkaard'dan o kadar memnun ki "Aman gitmesin" diye ellerinden geleni yapıyorlar. Rijkaard'ı yüceltiyorlar. Galatasaray'ın futboldan anlamayan başkanı da bunları doğru zannediyor, inanıyor. "Ben Rijkaard'ın sözleşmesini uzatacağım" diye demeçler veriyor. Bu şaka falan değil. Gayet ciddi söylüyorum. Bu resmen Fenerbahçe medyasının Galatasaray'a karşı bir komplosu... Şu maçta, insanın radyodan dinlesen bile en son çıkarılacak adamın Cana olduğunu bilir. En son çıkarılacak adam Cana'ydı! Hiçbir şey yapmayan Misimovicoyuna devam ederken Cana'yı oyundan çıkarıyor. Kenarda bir adam hazırlanmaya başladığı zaman artık 'kim çıkmaz' diye düşünüyorum ve onları yan yana yazıyorum. Diyorum ki "Bunlardan birini oyundan alacak." Adam bütün Galatasaray maçlarını Fenerbahçe Teknik Direktörü gibi yönetiyor. 'Öyle bir değişiklik yapayım ki bu takımı perişan edeyim' diye düşünüyor sanki!..