Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Frank Rijkaard Perşembe Günü Galatasaray Tv'de!

Arda'yı izleyemeyeceğim.Ama Rijkaard Hoca'yı izleyeceğim.

Cevap: Frank Rijkaard | Teknik Direktör

bazı oyuncular rijkaard'ın gelişinden sonra sihirli değnek gibi gerçekten. :)

Maç Sonu: Frank Rijkaard

Wydad Athletic Club Casablanca karşılaşması sonrasında bir basın

toplantısı düzenleyen teknik direktör Frank Rijkaard, iyi bir hazırlık

maçı olduğunu belirterek, "Güçlü bir takıma karşı oynadık. Bizim için

iyi bir hazırlık maçı oldu. Genç oyuncularımızla mücadele ettik. Bazı

milli oyuncularımız da aramıza katıldı. İyi oynadığımızı düşünüyorum.

Bu maçta takımımı turnuvanın ilk maçından daha iyi buldum. Milli

futbolcuların da takıma katılmasıyla beraber performansımız daha iyiye

gidecek. Takımın savunmasından memnunum. Diri bir takıma karşı mücadele

ettik, hataların olması normal" ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam, bir soru üzerine, Galatasaray'da çalışmanın

kendisi için onur olduğunu belirterek, Galatasaray'da çok başarılı

olacağına inandığını söyledi. Rijkaard, transferle ilgili soru üzerine

de, şu anda transfer konuşmanın bir anlamı olmadığını ifade ederek,

futbolcularının şu ana kadar tüm beklentilerine cevap verdiğini

kaydetti.

Kaynak: www.galatasaray.org

Cevap: Maç Sonu: Frank Rijkaard

Frank Rijkaard Bugün Galatasaray TV’de!

Teknik direktörümüz Frank Rijkaard, Galatasaray TV’de yayınlanan “Avea Kamp Günlüğü” programına konuk oluyor.

“Avea Kamp Günlüğü”, bu akşam saat 21.30’da Galatasaray TV’de.

“Avea Kamp Günlüğü” yarın ise genç yıldızımız Arda Turan’ı ağırlayacak.

Galatasaray TV, yurt dışı kampını evinize taşımaya devam edecek.

Asagi yukari.. (kendim cevirdim)

Galatasarayimizin Hollanda´da (Limburg´de) antrenman yaptigi anlatiliyor.

Frank Rijkaard: Taraftarlar inanilmaz cok ilgi gosteriyor. Bunun da futbolun Turklerde ne kadar onem tasidiginin gostergesi. Bu da yaninda extra motivasyon getiriyor.

Ajax ve A.C. Milan´da dusunuldun:

Frank Rijkaard: buna cevap vermek bile bana fuzuli geliyor. Ben burdayim, gercek bu. Burda rahatim ve baska kulùp hakkinda konusmak istemiyorum.

Real Madrid´in faks´i da Galatasaray kulùbùne gelmistir herhalde (real madrid´den gidecek olan oyuncularin listesi):

Frank Rijkaard: bizim tabi degisik bir butcemiz var. Bizim aradigimiz oyuncular ya bonservissiz, ya da senelik ucretleri cok yuksek olmayan oyuncular. Gerci, alabilicegimiz bir oyuncu olursa tabi ki bakariz.

Takım olarak kısa vadede başarısızlıklar yaşayabiliriz. Bu zor günlerde kendisine destek olursak kendisinin Galatasaray'da 2 yıldan daha uzun süre görev yapacağını düşünüyorum.

Galatasaray'la anlaşırken para için gelmediği aşikar. Barcelona'dan bile daha az kazanıyor kendisi sanırım. Kafasındaki düşünce sadece Barcelona gibi bir takımı değil, Avrupa arenasında orta sıralara oynayan bir takımı da sistem takımı haline getirip, seviye atlattırabileceğini göstermek.

Bu yönden Hiddink'e benzerlik gösteriyor. O da Fenerbahçe hariç her takıma seviye atlatıp başarılar kazandırmış bir hoca.

Bu tabi sihirli değnekle olacak iş değil, uzun bir planlama ve nereden bakarsanız bakın en az 3-4 yıl emek isteyen bir proje.

Umarım kendisi de istediği çalışma ortamını bulur, uzun yıllar takımımızda çalışır.

Takım iyi çalışıyor ve daha iyi olacağız.

-İki haftalık çalışma için söylenecek fazla şey yok, iyi olduğumuz ve daha çok çalışmak zorunda olacağımızı söyleyebilirim.

- Milli oyuncuların yokluğunda, genç oyunculardan takviye ettiğimiz bir ekiple çalıştık.Milli oyuncuların katılımıyla daha organize olacağız.

-İzlediğim maçlarda Lincoln kaliteli bir görüntü vermişti.Ancak 20 gündür burada olmaması saygısızlık.

- Rinus Michels,Cruyff ve diğer çalıştığım insanlardan mutlaka birşeyler öğrendim.

- Genç oyuncuların performansından memnunum.Ve bu kamp döneminde hangilerinden yararlanacağımı görüyoruz.

- 25 kişilik bir ekip düşünüyorum.Genç oyuncuların durumunuda gördük.(sanırım bazı gençler kiralanmayacak Pafta tutulup gözetim altında tutulacak diye düşünüyorum)

- UEFA daki rakibimizi izlediklerini ve organize olmuş bir ekip olduğunu ve iyi oyuncuları olduğunu söyledi.Buna rağmen çok zorlanacağımızı düşünmüyorum dedi.Müdahele şansımızın olmadığı tek konu uzun yolculuk olduğunu belirtti.

- UEFA Liginin daha adil bir sisteme kavuştuğunu.Takımların hem içerde hem dışarda oynaması eşitlik sağlaması yönünden iyi oldu.Ancak daha fazla maç yapacağız dedi.

-Türkiye Liginde rakiplerimiz tranferler yapıyor ancak biz kendi işimize bakacağız.Onları yorumlmaka yanlış olur dedi.Kaliteli bir lig dedi.

-Türkiye Liginden 4-5 takım ön planda ve yurt dışında biliniyor.Diğer takımların bu seviyede olmaması üzücü, umarım daha iyi gelişme gösterirler dedi.

- Yurt dışında iyi oynayan Türk oyuncular var.Kapasiteye sahip Türk oyuncular ve bu postansiyeldeki oyuncular elbet yurt dışında oynayabilir.

-DVD'ler izlediğim Galatasaray bana ilginç ve güzel izlenim vermişti dedi.

- Seyrettiğim kadarıyla geçen senede ki başarısızlık, sakatlık ve yoğun programda yorgun oyuncuların olmasına bağlanabilir.

-Transferi konusunda Arda ile hiçbirşey konuşmadım.Şuana kadar Topal ve Servet konusunda ekstra bir gelişme yok umuyorum ki bizlerle kalacak.

Bu oyuncular hakkında haberler doğal ve heryerde olabilir dedi.

- Sadece iki maç oynadık.İyi oyuncular var ancak Lider bir oyuncu için fikrimi belirlemek konusunda önümüzde daha süreç var dedi.

- Leverkusen maçında tüm oyuncuları oynatmak istiyorum.Milli oyuncuları 45 dakika oynatmak istiyorum.Sonra Tobol a gideceğiz ve gençleride hazır tutmam gerek dedi.

- Kaptanlık konusuna fazla karışmayacağım.Takım kendisi seçecektir dedi. Kaptanlık seviyesinde bir çok oyuncu var.Takımın güvendiği kişiler konusunda bir tasarrufu olmayacak.

- İletişimimiz ekiple beraber çok iyi.Daha da odaklanacağız dedi.

- Basının bazı maçlar üzerinde çok durması kendi fikirleri.Biz çalışmaya devam edeceğiz.Ve bu tür durumlarda güçlü olunması gerekiyor, bazen mutluluk verici de olabilir bu.İyi futbolcular kendilerini bu konuda hazır tutabilendir. Basın heryerde basın , herşeye kulak vermemek gerekiyor.

- Belirli kurallarımız var.Kola ve benzeri içecekler yasak.İlerleyen zamanlarda daha farklı kurallarımızda olabilir.

-İstanbul'u keşif için zamana ihtiyacım var.22 Haziran'da geldim.Yaşayacağımız yerler, antreman konularından zaman bulamadım.Ancak tanıyan arkadaşlarımdan bilgiler aldım.

- Tesislerimiz çok iyi.Avrupa'dan çok eksiğimiz olduğunu söyleyemem.Zaten iyi çalışan bir ekip mevcut dedi.

- 10 staddaki desteği, gürültüyü ALİ SAMİ YEN' de bulabilirsiniz.Daha önce oynadığım maçta bunu hissetmiştim.Oraya çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum dedi.

- Müzik konusunda yazılan şeyler gerçeği yansıtmıyor.Herkesin kendine göre bir zevki var dedi.Bunu engaje edecke biri değilim dedi.

- Galatasarayda çalışmak ben ve ekibim için büyük onur dedi.

- Futbol artık herkese hitap eden bir spor.Bizlerin iyi örnek olması gerekiyor.Diğer taraftarların bizi sevmeside güzel.Saygı gösterilmeside güzel dedi.

Not: Kendime göre özet yaparak, yakaladığım yerleri yazdım.Hatalarım elbet vardır.Mevcuttan farklı ama benzer şekilde ifade etmeye çalıştım.Affola.

GSTV ile interview bitti mi?

Tercuman yapan genc harbiden amatörce cevirdi.

Inglizcesi iyi degil.

Ya birisi bu tercümanı durdursun. Rezil ediyor bizi. Hep yanlış çeviri hep yanlış... Olmaz bu kadar artık. Gazetelere bir sürü manşet çıkardı aptallığından.

Bir örnek...

Rijkaard: Ne yazık ki Lincoln kampa katılmadı. Sebebini bilmiyorum....

Çeviri : Lincoln'ün kampa katılmaması utanç verici...

Ya ben 5 yaşımdan beri konuştuğum ingilizceyi bilmiyorum ya da doğduğumdan beri konuştuğum türkçeyi.

GSTV ile interview bitti mi?

Bitti ama bu tercüman da beni bitirdi. Koskoca Galatasaray'a bu kadar kötü bir tercüman yakışmıyor.

Bu arkadaş sohbet edecek kadar ingilizce konuşuyor olablir ama çevirilerde felaket ötesi. Ne soruları doğru düzgün çevirdi, ne de Rijkaard'ın cevaplarını.

Frank Rijkaard: bizim tabi degisik bir butcemiz var. Bizim aradigimiz oyuncular ya bonservissiz, ya da senelik ucretleri cok yuksek olmayan oyuncular. Gerci, alabilicegimiz bir oyuncu olursa tabi ki bakariz.

koskoca rijkaard'a kabul ettirdin ya bu bütçeyi helal olsun sana haldun üstünel :ka19:

Bitti ama bu tercüman da beni bitirdi. Koskoca Galatasaray'a bu kadar kötü bir tercüman yakışmıyor.

Bu arkadaş sohbet edecek kadar ingilizce konuşuyor olablir ama çevirilerde felaket ötesi. Ne soruları doğru düzgün çevirdi, ne de Rijkaard'ın cevaplarını.

Çok doğru söyledin.

tercuman içerden torpilli olmasın =)

Ya birisi bu tercümanı durdursun. Rezil ediyor bizi. Hep yanlış çeviri hep yanlış... Olmaz bu kadar artık. Gazetelere bir sürü manşet çıkardı aptallığından.

Bir örnek...

Rijkaard: Ne yazık ki Lincoln kampa katılmadı. Sebebini bilmiyorum....

Çeviri : Lincoln'ün kampa katılmaması utanç verici...

Ya ben 5 yaşımdan beri konuştuğum ingilizceyi bilmiyorum ya da doğduğumdan beri konuştuğum türkçeyi.

Utanç verici

10 Temmuz 2009

Hollandalı hoca, Almanya’da gönlünce eğlenen ve haber gönderen Brezilyalı oyuncuyla ilgili, “Kendisini hiç görmedim ve konuşma fırsatı bulamadım. Ancak şu ana kadar takıma katılmaması utanç verici” dedi.

GALATASARAY’ın sorunlu yıldızı Cassio Lincoln, Frank Rijkaard’ı da çileden çıkardı. Hollandalı hoca, takımın yoğun tempoda çalıştığı Almanya kampına henüz katılmayan ve tatilde alışveriş yaparak gönlünce eğlenen Brezilyalı futbolcunun bu vurdumduymaz tavrını “utanç verici” olarak değerlendirdi. GSTV’de Avea Kamp Günlüğü programının canlı yayın konuğu olan Rijkaard, “Lincoln’le ilgili hiçbir şey diyemem. Kendisini hiç görmedim ve konuşma fırsatı bulamadım. Geçen sene izlediğim maç CD’lerinde kaliteli bir futbolcu olduğunu ve bazı maçlarda iyi oynadığını gözlemledim. Ancak şu ana kadar takıma katılmaması utanç verici bir durum” dedi. Teknik patron, menajeri Wietmann’la haber gönderen sorunlu futbolcusunun bu talebini de geri çevirmiş gözüküyor.

Tobol’dan çekinmiyoruz

Zayton Cup’ta Al Ahly ve Wydad Casablanca’yı mağlup eden futbolcularının performansından memnun olduğunun altını çizen Rijkard’la sözlerini şöyle sürdürdü: “Her geçen gün üzerine koyarak gidiyoruz. Tobol maçına hazırız. Çünkü başka seçeneğimiz yok. Hazırlık maçlarında 4-3-3 sistemiyle oynadık. Herhangi bir sorun yaşamadık. Taktiksel ve fiziksel konuda sıkıntılı olduğumuzu düşünmüyorum.”

Avrupa Ligi 2. eleme turunda karşılaşacakları Kazak Tobol’dan çekinmediklerini net bir şekilde dile getiren Hollandalı hoca, “Özellikle bireysellikten öte takım olarak oynamayı seviyorlar. Bizim gibi zor rakiplerle oynamıyorlar kendi liglerinde. Gözümüzde büyütülmemesi gereken bir rakip. Açıkçası çekinmediğimiz bir takım.Gruplara kalacağımızdan eminim. Ayrıca her türlü başarıya talibiz” dedi.

Rüştü kaliteli bir kaleci

Felsefesinin “Taraftarımıza güzel futbolun keyfini tattırmak” olduğunu belirten Rijkaard, 36 kişilik kadroyu 25 kişiye düşüreceğini söyledi. Teknik patron, Barcelona’da iken fazla şans tanımadığı Rüştü Reçber’le ilgili ise şu yorumu yaptı: “Rüştü gerçekten çok iyi bir kaleci. İnsan olarak da iyi biri. Valdes’in ona göre özellikle savunmada takımla ilgili dil konusunda avantajı vardı ve takımı tanıyordu. O yüzden birinci kalecim olarak tercih ettim.”

Rijkaard derdini toplarla anlattı

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, takımının önceki gün 1-0 kazandığı Wydad Casablanca maçında yapılan hataları, dün sabahki antrenmanda yardımcısı Roca Pujol’a futbol toplarını kullanarak anlattı.

Topları belli bir hizada dizip onların her birini futbolcu imiş gibi tasvir eden Rijkaard, oyuncularının yeterince pas yapmadığını ve verkaça girmediğini ifade etti. Hollandalı teknik adam, antrenmanda daha sonra futbolcularına pas çalışması yaptırdı.

Almanya’nın Bochum kentinde devam eden sezon hazırlıkları kampında dün iki antrenman yapan sarı kırmızılılarda, sakat olan Mehmet Topal çalışmalara katılmadı. Kampa geç katılan Harry Kewell ile hafif sakatlığı bulunan Hakan Balta, sabah idmanında koşu yapmakla yetindi.

"Rijkaard" Takıma Gol Atma Sanatını Öğret!

Rijkaard takıma gol atma sanatını öğret

Bütün futbol adamları 'önce gol yemeyeyim' diyor...

Bize de yeni yetişirken yıllar önce şöyle derlerdi;

'En iyi müdafaa hücumdur!'

İkisi de doğru ama nerede bunu uygulayacak hoca ve takımlar...

Alayı 'gol yemezsem nasıl olsa bir gol atar maçı kazanırım'a yatıyorlar.

Al sana Galatasaray...

Almanya'da iki hazırlık maçı yaptı ikisinde de tek golle galip geldi.

Goller de trışka!

Rakipler de trışka!...

Hani sıkı rakipler olsa gam yemem...

Biri Mısır, öteki Fas...

Yani ikisi de fosss!

Mısır takımı biraz, ama sakın onu Milli Mısır ile karıştırmayın... O başka...

Gördük işte!

Galatasaray'ın attığı iki gol de organize ataktan değil!

Daha mevsim başı sen de saçmalama Tanburacı demeyin...

İnsan Galatasaray'ı seyretti mi biraz da futbol görsün istiyor...

Gollerin biri Yaser'in düşürülmesiyle penaltıdan biri Emre Çolak'ın uzaktan salladığı şans golü...

Fas takımının kalecisi de aynı Volkan Demirel... Uyuyordu herhalde!

Kafa nasıl vurulur?

Rijkaard'dan isteğim var;

Galatasaray'a, pozisyon üstünlüğü nasıl kazanılır onu öğret!

Bir takım nasıl gol pozisyonuna girer onu öğret!

Vuruş tekniği,

Kafaya çıktığında topa nasıl kafa atılır.

Havada topla buluştuğunda gözünü kapamadan nasıl kafa atılır onları öğret!

Galatasaray, Wydad ATC maçında iki gol kaçırdı aman Allahım...

Bunlar kafa vururken gözlerini kapatıyorlar.

Uzaktan gol atan Emre Çolak kale dibinden topu kafalayamadı!

Keza Yaser bom boş ama bom boş durumda Uğur'un yaptığı nefis ortada öyle bir kafa attı ki evlere şenlik.

Maç içinde kaç kere böyle fırsat gelir...

Bunların atamazsan nasıl galip gelir bu takım?

Bunların bir üst sınıf ağabeyleri de byle...

Ayhan da öyle...

Servet de öyle...

Maçı gol kazandırır

Rijkaard orta saha adamıydı. Gol nasıl hazırlanır en iyi o bilir. Gullit gibi de kolay gol atan bir takım arkadaşı vardı. Van Basten'i de tanırdı o...

Ne yapıp edip Galatasaray'a gol atmayı öğretecek.

Gol yememek için ne kadar savunma tedbiri uygulatıyorsa,

Maç süresince top bende kalsın diyerek kandırmaca futbolu da oynatmayacak!

Evet, top Galatasaray'da kalıyor ama kanatlardan da durmadan defansa geri pas yağıyor.

Böyle futbolda top sende kalır ama gol kısırlığı yaşarsın.

Hazırlık maçları önemli değil ama bunu bugün öğrenmezsen sıkı maçlarda hiç pozisyon yaratamazsın!

Galatasaray'da savunmadan başlayan, kanatlarda şekillenen, sürpriz adamların sert ve düzgün vuruşlarıyla sonuçlanan hiçbir atak yok!,

Ha babam de babam fizik mücadele ile itişme...

Top kontrolü de çok zayıf!

Böyle futbol sonuca gitmez.

Rijkaard'ın tez elden gol çalışması yapması şart!

Keita ve Baroş, Arda ve Kewell'la mutlaka daha iyi olacak ama geçen sene de bu gol sıkıntısı vardı.

Galatasaray kolay pozisyon bulamıyor.

Rijkaard ya öğretecek ya çıkıp kendi atacak.

Keita'ya Cumhurbaşkanı olacak zat Fanatik bir Galatasaraylı...

Galatasaray'dan bir kardeşim Yalçın Meçoğlu geçen gün Paris'te başından geçeni mailledi...

Aynen aktarıyorum;

'Bugün öğleden sonra büyük bir otelin lobisinde bir randevum vardı. Erkenden gittim.

Oturdum, bekliyorum...

Beş metre ilerimden korkunç güzel, boy pos manken gibi sarışın bir genç hanım geçti.

Önümden geçene kadar gözlerimle sonrasında bütün vücudumla dönerek baktım.

Beş dakika sonra geri döndü, arka koltukta oturan takım elbiseli kravatlı şık bir zenci bey bana dönerek; 'güzel kadın değil mi' dedi.

Evet dedim ve muhabbet başladı.

Kalktı yanıma geldi.

Söz bir ara ülkelere geldi... Adam 'ben Fildişi Sahillerindenim' dedi.

Ben de Türküm deyince hemen; 'Galatasaray' dedi ve muhabbet daha da derinleşti.

Bana 1999-2000 yılının Galatasaray kadrosunu bir solukta sayıverdi. Hagi'nin takıma ne gibi katkıları olduğunu, Taffarel'in çok kıymetli olduğunu vs... herkesten bahsetti.

Ben şaşkın şaşkın, yaw sen bunları nerden biliyorsun falan derken zenci şakımaya başladı...

'Ben' dedi... 'Galatasaray fanatiğiyim. Abdul Kader Keita benim ailemdendir, ona iyi oyna haaa dedim' dedi...

Muhabbetin sonuna doğru, bana adresini verdi; https://www.u.....-ivory.com/ yazdı.

'Bak bu adrese' dedi, 'kasım ayında Fildişi'nde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayım, büyük bir ihtimalle de seçileceğim. Türkiye'ye resmi ziyarete geldiğimde sen de gel beraber Galatasaray maçına gidelim' dedi ve ayrıldık...

Eve geldim, internete girdim, evet ta kendisi, benim arkadaş!

Galatasaraylı Keita'nın akrabası Bay.

Eee fazla söze ne hacet!...

Yakında Galatasaray fanatiği bir cumhurbaşkanı daha olacak dünyada...

Güiza, Lincoln, Delgado!

Biz bu kadar mı basiretsiz insanlar topluluğu olduk. Koca koca kulüplerimizi yönetenler bu kadar mı cahil!

Her gelen yabancı, kulüplerimizi enayi yerine koyuyor, menecerleri de kasalarımızı soyup soğana çeviriyor... Sonra kampa katılmıyorlar. Dışkılarında boncuk mu bulacağız bu dürzülerin!...

Elin yontulmamış bu baldırı çıplakları geldiğinde 'hurma ağacı dibinde deve boku bulmuş gibi' seviniyoruz.

Alayını daha topraklarımıza ilk bastıkları anda, hava alanlarında omuzlara alıyoruz.

Sonra bunlar bu topraklarda bize kafa tutuyorlar!

Bırakın kafa tutmayı resmen posta koyuyorlar. Hani fırsatını bulsalar dayak da atacaklar!

Yetti be!...

Hiç mi bu talih değişmeyecek...

Hiç mi akıllanmayacağız bu futbolcu kırıntıları karşısında...

Kanıma dokunuyor yahu!

Kulüp başkanlarımız kendilerini eleştiren gazetecileri işlerinden bile attırırken bu palikarya futbolcular karşısında niye el pençe divan duruyorlar?

Medyaya takındıkları tavrın onda birini takınsalar ya bu isyankarlara... Güiza Fener'e kafa tutuyor... Ortada yok!

Lincoln zaten dokunulmaz sümbül! Ortada hiç yok!

Delgado bal yapmayan nazlı arıcık, ameliyat oldu... O da yok!

Yazıklar olsun hepsine...

Hepinize...

Hepimize...

Terim tükenir Metin Tükenmez

Sevgili kardeşim spor hocası, akademide öğretim üyesi, teknik direktör ve de gazeteci-yazar (şimdi Cumhuriyet'te yazıyor) Metin Tükenmez yine mükemmel bir kitap yazmış...

Bir solukta yarıladım...

Hemen izlenimlerimi yazıyorum ki bittiğinde ikinci baskıyı da yapayım.

Kitabın konusu Fatih Terim...

Kitabın adı; Terim İmparator mu Çavuş mu? Bu addan sonra önceleri Tükenmez, Fatih Terim'le alay ediyor dersiniz ama hiç de öyle değil... Metin Tükenmez mükemmel bir 'Hoca analizi' yapmış.

Kitap adeta bir kişilik testi.

Hem nalına hem mıhına...

Ama bütün çıplaklığıyla... Terim'i de çok yakından hem de bütün sevapları ve defolarıyla birlikte tanıyan biri olarak mükemmel bir kitap diyor ve ekliyorum; 'Bir gün Terim kesin tükenir ama bilgiyle donanımlı 'Metin'ler hiç Tükenmez' Her sporseverin mutlaka okuması gereken bir kitap.

Osman Tanburacı

Cevap: "Rijkaard" Takıma Gol Atma Sanatını Öğret!

Osman bey ne sayıklıyorsunuz siz? Daha hazırlık dönemindeyiz! Aklınızı başınıza alın.. Ben şahsen sizi sevmesem de bazı yazılarınızı beğenerek okudum. Gözden düşmeyin..

Cevap: "Rijkaard" Takıma Gol Atma Sanatını Öğret!

Aslında Galatasaray başkanı ben olucam ki, "Çık lan daha iyi biliyorsan sen çalıştır takımı" diyecem.

İnsaf be Skibbe değil karşındaki RIJKAARD

Rijkaard teşhisi koydu

Rijkaard teşhisi koydu

‘Takımın geçen sezon disiplinsizlik yaşadığı belli. Ayrıca maç içinde organize olma eksikliği söz konusu. Ancak savaşma isteği, yardımlaşma ve çalışkanlık mükemmel´

18_261723_Rijkaard423.jpg

Rijkaard, Hollanda’da yayınlanın Vİ dergisine verdiği röportajda, Galatasaray’da gözlemlediği eksikleri ve artıları açıkladı. Yeni kulübündeki yüksek beklentilerin farkında olduğunu belirten Rijkaard, “Hangi seviyede görev yaparsanız yapın, tek beklenti başarı. Bunu gerçekleştirirseniz, Türkiye’deki fanatikçe yaşanan futbol sevgisine lehine çevirirsiniz. Ancak sonuçlar istendiği gibi olmazsa zor dönem başlar. Bu dönemde iş size düşüyor. Kendinize güvenip sonuna kadar takımınızın yanında olursanız ve öğrencilerinizin bu dönemi en az hasarla geçirmesini sağlarsanız kritik süreci atlatırsınız” dedi.

‘Yarışmaya hazırım’

“Ekibimi iyi incelediğimde geçen sezon biraz disiplin eksikliğinin olduğunu farkına vardım” diyen Hollandalı, sözlerine şöyle devam etti: “Son 10 günde çok çalışkan ve sonuna kadar savaşma isteği olan oyuncular gördüm. Asiller, gururlular. Takım arkadaşlarına hep yardıma hazırlar. Fakat maç içinde organize olma eksikliği söz konusu. Bu konuda çalışmalarımız olacak. Tekrar yeşil sahalara döndüğüm için içimde müthiş bir his var. Fizik olarak formda, kafa olarak yarışmaya hazırım. Sanki baskı ve heyecan insanı daha zinde yapıyor.”

Rijkaard, Milan ve Ajax’ın yerine Galatasaray’ı neden tercih ettiğini ise, “Çalıştığım kulüple ilgili samimi düşüncelerim olmalı. Kendimi iyi hissetmem lazım. Galatasaray bana öyle bir teklif yaptı ki, içim çok rahattı ve beni inanılmaz derecede etkilediler” sözleriyle özetledi.

Kaynak: Fanatik,Mehmet Demircan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt