Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Sayın Rijkaard hocamız Terim ve Denizli'nin milli takımda yaptığı hatanın aynısını yapıyorsun. Teknik hocalar sıfırdan takım yaratılabileceğini, futbolun bir matemetik oyunu olduğunu sanırlar. Başarılarının sebebinin kendi hesaplamaları olduğunu düşünürler. Aslında öylede değildir. Buna göre futbol fanatiği 12 yaşındaki bir ilkokul çocuğu kıdemli bir TD den daha başarılı olabilir. Birkaç yıl bir arada oynayan kaliteli bir takım kolay kolay yenilemez. Keramet rotasyonda değil istikrardadır. Matematik formülünde değil, motivasyonda ve ruhta dır. Futbolculara verdiğin olumlu motivasyon tartışılmaz ama geçen yılın takımnda ısrar etmez isen beklenmedik kötü sonuçlar almaya devam ederiz.

Franco

Uğur EmreAşık Hakan Solbek

Sabri Ayhan Barış Arda

Kewell Baros

İşte bu takımda ısrar edersen ligte ve Avrupa'da her takımı yeneriz.

Herşeye rağmen güveniyoruz Rijkaard'a.Herşeyi düzeltecektir..

Sayın Rijkaard hocamız Terim ve Denizli'nin milli takımda yaptığı hatanın aynısını yapıyorsun. Teknik hocalar sıfırdan takım yaratılabileceğini, futbolun bir matemetik oyunu olduğunu sanırlar. Başarılarının sebebinin kendi hesaplamaları olduğunu düşünürler. Aslında öylede değildir. Buna göre futbol fanatiği 12 yaşındaki bir ilkokul çocuğu kıdemli bir TD den daha başarılı olabilir. Birkaç yıl bir arada oynayan kaliteli bir takım kolay kolay yenilemez. Keramet rotasyonda değil istikrardadır. Matematik formülünde değil, motivasyonda ve ruhta dır. Futbolculara verdiğin olumlu motivasyon tartışılmaz ama geçen yılın takımnda ısrar etmez isen beklenmedik kötü sonuçlar almaya devam ederiz.

Franco

Sabri Ayhan Barış Arda

Kewell Baros

Hakan zaten solbek :p serveti sevmiyorsundur bişey diyemem ama emreyle 2 yıl daha futbol oynayamazsın unutma! aynı şey kewell içinde geçerli yaşlandılar artık! Eğer sabriyi ileri koyarsan sağ kanattan orta açamayıs :D Burda keitayı göremem çok üzücü.. Ayrıca barış gibi bir alman 2.lig oyuncusunun geleceğin kadrosunda düşünülmesi çok garibime gitti ne diyim saygı duyuyorum..

Franco

Sabri Ayhan Barış Arda

Kewell Baros

He he tabii öyle.

Ondan dolayı Rafael Benitez'in bir röportajında "maç haftası o haftaki maçla ilgili her gün saatlerce taktik düşünürüm" diye açıklaması var.

Veya Mourinho'nun bir açıklamasında "bu takım kazanıyorsa benim sayemde. bu takımın yıldızı benim" derken, kimse anlamamıştı. Ama görüyorlardı ki, Porto tam bir taktik defası ile yönetiliyor ve maçları kazanıyordu.

Öyle ruhtu motivasyondu.

Aman of yani.

iyi o zaman.

Getirin Yılmaz Vural'ı bu takımın başına. UEFA Kupası garanti.

Hey Allah'ım...

rijkaard'ı mı tartişiyorsunuz?ayıp be.İlk 6 hafta ağzınızız suyu akıyordu 3-5 şımarık oynamıyor diye bu adam suçlanamaz.Ben baştan beri buna inanırım lucescu,gerets hatta skibbe hepsi kötü oldukları için değil futbolcular yüzunden gittiler.Eğer istikrarlı bir görüntü çizseler şu an rijkaard'ı tartışmıyor.galibiyetleri başarıları tartışıyor olurduk.son 1 ay içerisinde ne oldu ki futbolculara bu kadar kötü performans gösteriyorlar ben alex'in yuhalandığı maçta bile gol attığını gördüm(AZ alkmaar)Bakın alex e takımımın herşeyi ker maç skor a katkısı var hep istikrarlı futbocu dediğin böyle olur.böyle 2 yedek kaldı diye teknik heyet e tavır yapmaz.

ya gidin Allahaşkınıza rijkaarda laf atiyosunuz kimi getirsek durun be 6 hafta olmuş bu senenin en buyuk transferimiz şampiyon olamazsakta kesinlikle kalması gereken ilk kişi rijkaarddır . ya bu türk aklı iki kotu sonucta hemen teknik direktormu suclu arda elano digerleri bunlarda hiç suc yok dimi şımarmadilar dimi?

farkını ortaya koyması için önünde 3 maç var...hadi kıvırcık saçlarına kurban olduğum:D

Franco

Sabri Ayhan Barış Arda

Kewell Baros

heyt be ne guzel kadro sabri sag acikta keita yedek

birakin su cift forvet zirvaliklarini rijikaard cift forvete donmeyecek bildigi yoldan sasmayacak bundan once oldugu gibi ve sonunda kazanan galatasaray olacak

Frank Rijkaard'ın kapasitesini ve bilgisini tartışacak diğilim... Barcelona'ya nasıl top oynattığını gördük... "O Barcelona, zaten öyle oynardı" falan demeyin.. Taktik/mentalite, saha içi dağılımı, pas trafiği herşeyden önce gelir..

Son haftalardaki başarısız sonuçların sebebi, Rijkaard'ın taktik anlayışı diğildir.. Futbolcuların Rijkaard'ın dediklerini yapamaması, onu tam olarak anlamamaları, takımın tam havasını yakalayamaması, defansif futbolcuların kalitesizliği, rehavet vs.vs.. olarak sıralanır.. Özellikle Ankaragücü'nün aşırı motivasyonuda son aldığımız sonuca büyük etkendir...

Bu takım Frank Rijkaard'a emanet olsun.. Gerisi önemli diğildir.. Elbet, Galatasaray'ın tam takım olduğu halini daha görmedik.. Buna daha zaman var.. Şu an beklemek zorundayız.

Sistem oturucak, tam iskelet belli olucak, kondisyon yükselicek, ve formasyonun gereklilikleri tam olarak yerine getirilicek.. Galatasaray bu yoldadır... 1 maç kaybetmişiz, berabere kalmışız önemli diğil.. Burada takımın geleceği söz konusu.. Yanlız, futbolcuların Galatasaray formaları giymeleri sebebiyle, Ankaragücü gibi bir takımdan 3 yemeleride kabul edilemez.. Birazcık akılcı oynasınlar ve Galatasaray forması giydiklerini hatırlasınlar..

Frank Rijkaard'a hiçbir şekilde futbol dersi vermeye kalkmayın.. komik oluyor...

Frank Rijkaard'ın kapasitesini ve bilgisini tartışacak diğilim... Barcelona'ya nasıl top oynattığını gördük... "O Barcelona, zaten öyle oynardı" falan demeyin.. Taktik/mentalite, saha içi dağılımı, pas trafiği herşeyden önce gelir..

Son haftalardaki başarısız sonuçların sebebi, Rijkaard'ın taktik anlayışı diğildir.. Futbolcuların Rijkaard'ın dediklerini yapamaması, onu tam olarak anlamamaları, takımın tam havasını yakalayamaması, defansif futbolcuların kalitesizliği, rehavet vs.vs.. olarak sıralanır.. Özellikle Ankaragücü'nün aşırı motivasyonuda son aldığımız sonuca büyük etkendir...

Bu takım Frank Rijkaard'a emanet olsun.. Gerisi önemli diğildir.. Elbet, Galatasaray'ın tam takım olduğu halini daha görmedik.. Buna daha zaman var.. Şu an beklemek zorundayız.

Sistem oturucak, tam iskelet belli olucak, kondisyon yükselicek, ve formasyonun gereklilikleri tam olarak yerine getirilicek.. Galatasaray bu yoldadır... 1 maç kaybetmişiz, berabere kalmışız önemli diğil.. Burada takımın geleceği söz konusu.. Yanlız, futbolcuların Galatasaray formaları giymeleri sebebiyle, Ankaragücü gibi bir takımdan 3 yemeleride kabul edilemez.. Birazcık akılcı oynasınlar ve Galatasaray forması giydiklerini hatırlasınlar..

Frank Rijkaard'a hiçbir şekilde futbol dersi vermeye kalkmayın.. komik oluyor...

Tarak kemigine saglik ustad.

Frank Rijkaard'ın sözleşmesi 2 yıllık ya,

2 yıl boyunca Galatasaray'dan gitmediği her saniye Rijkaard'ın arkasındayım.

Belki şimdiye kadar oynadığımız 5-6 maçlık o güzel futbolun

ben 8 YILDIR hayalini kuruyorken, bunu Rijkaard yaşattığı için

O'na minnettarım, hatta bu futbol 5-6 maç olarak bile kalsa..

Eleştirmek isteyenle körü körüne bile olsa tartışırım.

Arkadaşlar provakosyan yapmıyorum ama..

Cruyff un torpiliyle rijkaard barçaya gelmiştir barçadaki başarıları iyidir hoşdurda fm oynayanla bilir oyuncuları yerleştir tatile çık desende barça başarılı olur zaten.. guardiolada iyi hoca değil bence..Bu hocaların iyi olması için en azından kalburüstü takımlarda güzel futbol oynaması gerekir rijkaard gelecekte ne olur belli olmaz ama şuan gayet kötü galatasarayın durumu..(uygulatmaya çalıştığı sistem ve futbol hakkında)

Yani ben sahada total futbol felan göremiyorum fark kondisyon+keitadır..

Saygılar..

Bu arada kokainci dediğiniz adam 5 puan farkla elinde daha kötü kadroya rağmen lider..Dediğim gibi iyi teknik direktör eşit şartlarda belli olur Daumu aşağılamanız fanatikçeydi..

O zaman sen geçen seneyi izle belki mutlu olursun.

Cruyff un torpiliyle rijkaard barçaya gelmiştir barçadaki başarıları iyidir hoşdurda fm oynayanla bilir oyuncuları yerleştir tatile çık desende barça başarılı olur zaten.. guardiolada iyi hoca değil bence..Bu hocaların iyi olması için en azından kalburüstü takımlarda güzel futbol oynaması gerekir rijkaard gelecekte ne olur belli olmaz ama şuan gayet kötü galatasarayın durumu..(uygulatmaya çalıştığı sistem ve futbol hakkında)

Saygılar..

Bu arada kokainci dediğiniz adam 5 puan farkla elinde daha kötü kadroya rağmen lider..Dediğim gibi iyi teknik direktör eşit şartlarda belli olur Daumu aşağılamanız fanatikçeydi..

Arkadaş bu foruma yorum yazma nolur her yorumunda bir galatasaraylıyı eleştiriyorsun sen git antuna git orada takıl bak . Orada sövmek istiyorsan söv galatasaraya beşiktaşa ama burada lütfen yorum yazma sonra tartışma çıkıyor senin yuzünden bizdende kişiler ceza yiyor yazdıgın her mesajda bir provakasyon var ... sen nekadarda provakasyon yapmıyorum desende . tamam hadi git. :(

arkadaşlar provakosyan yapmıyorum ama..

Cruyff un torpiliyle rijkaard barçaya gelmiştir barçadaki başarıları iyidir hoşdurda fm oynayanla bilir oyuncuları yerleştir tatile çık desende barça başarılı olur zaten.. Guardiolada iyi hoca değil bence..bu hocaların iyi olması için en azından kalburüstü takımlarda güzel futbol oynaması gerekir rijkaard gelecekte ne olur belli olmaz ama şuan gayet kötü galatasarayın durumu..(uygulatmaya çalıştığı sistem ve futbol hakkında)

yani ben sahada total futbol felan göremiyorum fark kondisyon+keitadır..

Saygılar..

Bu arada kokainci dediğiniz adam 5 puan farkla elinde daha kötü kadroya rağmen lider..dediğim gibi iyi teknik direktör eşit şartlarda belli olur daumu aşağılamanız fanatikçeydi..

Ekli dosyayı görüntüle 722

Ekli dosyalar

• Injured_Cardinal_by_Roland3791.webp
    Injured_Cardinal_by_Roland3791.webp
    41,5 KB · Görüntüleme: 240

Saygılar..

Kromozomu eksik falan ama simdilik fark kondisyon+Keita lafi dogru olmus. -Lincoln de eklenebilir.

Saygılar..

hadi canim hadi kendi angut sitene rijikaard gelmeden once barca ne zamandir sampiyon olamiyordu bi ogren sonra gel konus

Saygılar..

Ben bu sözlere hasta oluyorum ...

Babamda barçayı şampiyon yapardı,etoo'lu, ronaldinho'yu ben de oynatırım,cruyff torpillisi ....

Hayır sanki Barcelona devlet dairesi de memur alımı yapılacak cruyff da torpil yapıyor rijkaaardı alıyor...

Ayrıca Barça Rijkaard'dan önce neden 5 sene şampiyon olamamış öyle suyunu verip yemeğini yedirip tatile çıkıyorsunuz madem ? Neden sürekliliği yokmuş acaba o Zamanlarda çok iyi kadrosu vardı ...

Sizin futbolcuları bilemicem ama bizim futbolcuların bir düğmesi yok bastığın zaman haydi toptan total futbol oynuyoruz diyemiyorlar..Sizin fmdekiler gibi değil maalesef bizim cocuklar şaşıracaksınız ama bizim cocuklar İnsan. Nefes alıyorlar,sakatlanabiliyorlar, bir maç iyi oynayıp ertesi maç kötü oynabiliyorlar...

Bu da bizim eksiğimiz ne yaparsın ... Bizde insan olmasınlar diye uğraştık ama Haldun Üstünel paramız yok insanlarla idare edin dedi....

Mayısta da şampiyon olabilirsiniz bizim için sorun değil ,çünkü amaçlarımız ve araçlarımız farklı sizinle...

Siz Avrupa olarak Mecidiyeköy'ü görürken biz Kopenang'a görüyoruz.

Bu arada bazı arkadaşları fanatikle eleştirirken sizin ne yaptığınızı sormak lazım..

Şimdi bu sezon Real şampiyon olsa çıkıp diceklerki babam da Ronaldo'lu Benzama'lı Kaka'lı Xabi'li Diarra'lı Ramos'u Casillas'lı Real'i şampiyon yapardı... Bunlar boş ve değeri olmayan laflar.

Bizim beklediğimiz futbol 2 ayda olacak şey değil. Öncelikle kadro dengesinin yakalanması şart. Galatasaray'ın kadro yapısına baktığımızda mütiş bir hücum hattı görüyoruz. Bu oyuncuların değeri nasıl ortaya çıkar? Bunun için maçı rakip yarı sahaya yıkıp oyuncularınızı topla buluşturursunuz.

Rakip yarı sahada oynamanın 2 yolu vardır. Birincisi karşınızdaki takımı presle boğarsınız ve sahasından çıkarmazsınız. 2.si de total futbol denen şey bol, isabetli ve yaratıcı paslarla rakibinizin presini kırar, savunma direncini düşürürsünüz. Bizim istediğimiz 2. si. Ama bu oyunu henüz Galatasaray'a Rijkaard değil İsa gelse oynatamaz. Çünkü malesef ön liberolarımız ve defans oyuncularımız pas kabiliyeti olarak bu oyunu oynayamaz. Elimizde Xabi, Xavi, İniesta, Yaya Toure gibi yüksek yüzdeli ve presi çözen paslar atabilen oyuncular olmadığından, keza Pique, Ramos yada Pepe gibi oyunu geriden kurabilen defans oyuncularımız da mevcut bulunmadığından en azından elimizdeki oyuncular bu sisteme adapte olana kadar ki bu da uzun bir süre eder kimse total futbol beklemesin. Belki devre arası transferler ve Linderoth'un dönmesi sonucu istenen futbola bir adım yaklaşırız. Ama önümüzdeki sezondan önce bunu tam anlamıyla başaramayız. Kaldı ki herkes hatırlasın Rijkaard'ın Barcelona başlangıcı bir faciaydı. Bu zor ve oturtması meşakatli bir oyun tarzı. Sabır gerekiyor. Zaten başarıya da başka türlü ulaşılmaz.

Kaldı ki Elano henüz takıma uyum sağlayamadı. Onun çok şey değiştireceğine inanıyorum.

Galatasaray'ın şu anki performansına bakarsak ben oldukça başarılı buluyorum. Hücum hattıyla uyumsuz savunma hattı ve sahamızdan çıkarken kaptırılan toplar yüzünden nispeten daha az defans kabiliyeti olan hücum oyuncularımıza karşın her maç birsürü atak yiyoruz. Yine de bence 8 maç 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi oldukça iyi bir performans.

Fenerbahçe'ye gelince onların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Ne uzayacak ne kısayacak bir takım var ellerinde. Alex'e endeksli. Günü kurtarıyorlar.

Şimdi Rijkaard istifa, Rijkaard Barcelona'da şöyleydi diyen tez akıllılara sesleniyorum. Yarın öbür gün bu takım çıkıp sahada taraftarını mest edecek futbolu oynadığında en önde Rijkaard şakşakçılığı yaparken acaba kendinize ben kişiliksiz miyim diye sorma cesareti bulabilcek misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt