Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

"gömlek farkı" bu laflara sinir oluyorum, ben sistemi, amacı olan T.D'yi isterim benim için bu önemlidir.Kimin kimden iyi olduğuna karar vermek saçma T.D konusunda.

Hıncal dün yine hocamıza salladı.

''Antalya forvetine önlem alamayan Atletico 'ya önlem alamaz.''

Adamın az çok haklılık payı var bu cümlede.

Tur için ise %60 GS geçer dedi.

2 gol yedik, biri duran top, diğeri ise bireysel bir hatadan kaynaklanan top kaybından sonra kontradan atıkları gol.

Bunlara Rijkaard ne yapsın Allah aşkına ? Futbolcuya bağlı şeyler bu iki yediğimiz gollerde. Tabii arka direkte adam yoktu sanırım duran top atılırken fakat adam kaçırdığımız için, golü yedik haliyle...

Bu ülke Rijkaard'dan iyi teknik direktör gördü mü acaba da eleştiriliyor adam. Kimse yaptıklarının farkında değil. Artık topu havalandırmıyor Galatasaray. UEFA kupasını kazanan kadro bile bu kadar yerden oynamıyordu. Son 20 senedir dillere pelesenk olan fakat bir türlü yapılamıyan şeyi adam yarım sezonda gerçekleştirdi. Şimdi temeli atılmış bu sistemi olgunlaştırmada sıra. Ayrıca bir sürü oyuncu kendini aştı. Genç oyuncularla ilgilenilip forma şansı veriliyor. Geleceğin takımı eminim ki çok daha güçlü olacak şekilde hazırlanıyor.

Magath kimdir? Rijkaard'dan üstün yanı nedir acaba? Hani söylüyorsunuz ya 1. sınıf teknik direktör değil diye. Yada Hitzfeld. Bu adamlar Van Gaal, Rijkaard, Guardiola sınıfında değiller esas. Total futbolsa hedefiniz en iyilerdendir Rijkaard. Bir de Arsen Wenger eklenir bu listeye. Geri kalan teknik direktörleri ancak "diğerleri" diye tanımlarım.

Rijkaard'a burun kıvıran vatandaşlar, en yakın rakibimizin teknik direktörü kim farkında mı? Rijkaard ile arasında kaç gömlek fark var biliyorlar mı?

İsim olarak dediklerin doğru olabilir ancak icraata gelirsek, Rijkaard henüz Skibbe kadar bile etki gösteremedi takıma. Skibbe'yi kukla yapmasaydık, geçen sezon daha iyi olurdu.

Rijkaard'ı beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez fakat,o bize gelmemiş olsaydı Avrupa'dan iyi bir takımda görev yapamaz mıydı? Yapardı ve bunu kimse engelleyemezdi,ben Barcelona'da görev alan ve son derece başarılı olan bir hocanın takımımı yönetmesinden son derece memnunum,bence piyasaya göre en iyisini aldık!

Güvenimiz sonsuz,elbette hatalar olacaktır fakat büyük hocalar büyük maçlarda farkını ortaya koyar,cesur,ısıran,tempolu bir Galatasaray izlemek istiyorum Perşembe akşamı.

Acıkcası Rijkaard iyi antrenordur ama cok buyuk a kalite bir tekmik direktor degildir benim gozumde Galatasaray'a gelmeden once de bu fikirdeydim hala da aynı fikrim. Van Basten, Klinssmann ne kadar buyuk hocaysa Rijkaard da o sınıftadır benim için. Hatta benim tercihim Co-Adriaanse olurdu iki hocadan birini sececek olsam.

Rijkaard asla Van Gaal, Magath, Hitzfeld, Hiddink sınıfında degildir. Scolari, Mancini, Leo Benhaker, Romerre gibi bir alt kategoriye koyardım Rijkaard'ı.

Keske Felix Magath'ı alabilseydik.

Hiddink, kariyerinin ilk yıllarında Fener'e gelip, bu adam futbolu bilmiyor diye yollanmış sonrasında da milli takımı çalıştırması için kapısından yatılan adam değil mi? Fener medyası mı, Anti-GS medyası mı ne diyorsanız artık, Rijkaard'a da şuanda aynı muameleyi yapıyor, ve maalesef kendi taraftarlarımız dahi bu yorumlara, haberlere vesaire kanıp (gaza gelip) FR'ye sallıyor. Yazık yahu.

Bu adamın adı GS ile anıldığında bile, vay anasını, getiremezler ama, görüşme yapılmış olması bile güzel bi şey diye sevinmiştim. yeni teknik direktörümüzün FR olduğu haberini aldığımda, merak ettiğim tek şey sözleşme süresiydi, umarım en az 5 yıllık sözleşme yapılmıştır diye. Ne kadar gurur duyulacak bi teknik direktörümüz olduğunun farkına varamıyorsanız, şaşarım.

O bahsettiğin birinci sınıf TDlerin yaşlarına bak ve kariyerlerine bak, FR'nin yaşına ve kariyerine bak, neler yapabileceğini kendin gör. Barça'yı şampiyon yapmakta ne var, CL Kupasını almakta ne var gibi bi iddiada bulunacaksan da önce, Barca'nın FR öncesi dönemine bi bak, ne başarı varmış son yıllarda. Sonra, FR dönemine bak, sonra bugünkü durdurulamayan Barca'nın oynadığı sistem, taktik vs ile FR'nin oynattığı sistem, taktik ve oyuncu yapısına bak. FR'nin ne gibi bi katkısı olmuş kendin gör.

En ilginci de, FR geldiğinde, forumda, medyada, stadda herkesin hemfikir olduğu bi şey vardı. İlk senesinde, başarı beklemiyoruz, sistemini oturtsun, ligi ikinci bitirelim de bu sene önemli değil. Gelecek sezondan itibaren görürüz Rijkaard'ın sistemini, takımını, oynattığı futbolu, vs... Ne oldu da bu kadar kısa zamanda, adamı karalamaya başladık. Kaldıki, kimse bu sezon başarı beklemezken(!) bunca sakatlığa rağmen ligde öyle veya böyle liderken, Avrupa Ligi'nde yolumuza devam ederken..

Rijkaard'ı beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez fakat,o bize gelmemiş olsaydı Avrupa'dan iyi bir takımda görev yapamaz mıydı? Yapardı ve bunu kimse engelleyemezdi,ben Barcelona'da görev alan ve son derece başarılı olan bir hocanın takımımı yönetmesinden son derece memnunum,bence piyasaya göre en iyisini aldık!

Güvenimiz sonsuz,elbette hatalar olacaktır fakat büyük hocalar büyük maçlarda farkını ortaya koyar,cesur,ısıran,tempolu bir Galatasaray izlemek istiyorum Perşembe akşamı.

Tabi ki alabileceğimizin en iyisini aldık, o konuda haklısın. Geçtiğimiz 10 senenin en iyi 10 hocasından birisi seçildi zaten adam. Ancak bize kattıklarına bakarsak, şu anda pek bir şey yok.

Tabi ki alabileceğimizin en iyisini aldık, o konuda haklısın. Geçtiğimiz 10 senenin en iyi 10 hocasından birisi seçildi zaten adam. Ancak bize kattıklarına bakarsak, şu anda pek bir şey yok.

Daha yargılamak için erken olduğunu düşünüyorum.Türkiye'de birşeyler yapabilmek gerçekten çok zor zaten Rijkaard öyle güzel bir tespit yaptı ki, ''Herşeyden biraz var ama hiçbirşeyden tamamen yok'' hakkaten çok doğru,teknik miyiz,güçlü müyüz,tamamen bir sistem ve anlayış tarzımız yok,çorba gibi futbol oynuyoruz,burada ki dengeleri düzeltmek zaman isteyen birşey,onun için başarısız ya da başarılı diyemem ama Avrupa Ligin'de ilk defa grubu lider tamamladık demek ki bir başarı kazanmış ve ligde 1.sıradayız.

Daha yargılamak için erken olduğunu düşünüyorum.Türkiye'de birşeyler yapabilmek gerçekten çok zor zaten Rijkaard öyle güzel bir tespit yaptı ki, ''Herşeyden biraz var ama hiçbirşeyden tamamen yok'' hakkaten çok doğru,teknik miyiz,güçlü müyüz,tamamen bir sistem ve anlayış tarzımız yok,çorba gibi futbol oynuyoruz,burada ki dengeleri düzeltmek zaman isteyen birşey,onun için başarısız ya da başarılı diyemem ama Avrupa Ligin'de ilk defa grubu lider tamamladık demek ki bir başarı kazanmış ve ligde 1.sıradayız.

:2_thumbs_up_-_anima

Taraftarda şu duygu oluşmalı,hani nasıl ki iddia bile oynarken Shaktar'a basardım bazen arkadaşlar soruncada orada Lucescu var abi derdim,Lucescu kramponlarını giyip maça çıkmıyor fakat,insanda bir güven oluşturuyor,Rijkaard'a güvenmesi gerek taraftarın çünkü gerçekten ben hala rüyada gibi hissediyorum,takımımızın hocalarını düşündükçe gerçekten muhteşem bir teknik kadro,hata olur herkes hata yapar,fakat o imaj ve güven olgusu beni çok etkiliyor,bir kere rakip size saygı duyuyor,hocaları Rijkaard dikkatli olmalıyız diyor ikaz gibi bir hocan var,daha Rijkaard 1.katı bile tamamlamadı yavaş yavaş inşa ediyor G.Saray'ı,her sene hoca değiştirip taktik değiştiren oyuncuları biranda takıma monte etmek ve sisteme alıştırmak kolay değil,ve Ocak'ta takımın iskeleti değişiverdi birden o yüzden sabır bizim tek silahımız,medyanın gazına gelmeden iyi günde kötü günde destek verirsek ben Galatasaray'ın bir Avrupa Kupası daha kaldıracağını düşünüyorum inşallah bu gerçekleşir yaparsak gene biz yaparız zaten.Çok mutluyum rakiplere bakıyorum,ununu eleğini asmış Mustafa Denizli ile,yıllar önce görev yapıp kovulan Daum var,bir de Galatasaray'ın politikasına bakıyorum hakkaten süper bir hamle,futbola 2 sene ara veren ve kendini toplayan Rijkaard,doğru yoldayız beyler sadece inanıp sabredelim...

Bu konuda kesinlikle haklısın.Sakatlık gibi etkenler oldu ancak çağ atlayacak diye lanse edilen takımda en ufak bir artı yok.Tabii ki ileri de değişebilir ancak kadromuza kıyasla oynadığımız futbol çok sıradan.

Bu konuda kesinlikle haklısın.Sakatlık gibi etkenler oldu ancak çağ atlayacak diye lanse edilen takımda en ufak bir artı yok.Tabii ki ileri de değişebilir ancak kadromuza kıyasla oynadığımız futbol çok sıradan.

Bu takımda en ufak bir artı yok denebiliyorsa eğer ben hakkaten şaşarım.

1) Topu havalandırmıyoruz ve yerden oynuyoruz. Bunu UEFA kupasını aldığımız dönemde bile yapmamıştık. Bu mantalite, hani 10 senedir dillere pelesenk olan ama bir türlü getirilemeyen mantalite bir devrede takıma yerleşti.

2) Sabri gibi, Caner gibi oyuncular patlama yaptı.

3) Kadrolar hep futbol oynamak üzerine. Emre Güngör iyileştiğinden beri ilk 11 de tercih edilmesi iyi top kullanabilmesine bağlı.

4) Basın kimi takımları çok sakatı olmasına rağmen şöyle yaptı böyle yaptı derken biz sezon başından beri revire dönmüşken yolumuzda hızla ilerlememize rağmen eleştiriliyoruz. Oysa takım iyi.

5) Kimi adını bile hayal edemeyeceğimiz futbolcular şu an takımımızda

6) Gençler şans buluyor. Serdar, Aydın, Çetin, Berkin, Emre Çolak. Bu dönem önemli maçlarda forma giyen futbolcular. Başka hangi teknik direktör zamanında alt yapı bu kadar eşelendi?

7) Takım gençleşiyor. Transfer tercihleri değişti. Gio, Jo, Caner üstte saydığım isimlere eklenirse görülüyor ki biz bu senenin takımını oluşturmuyoruz.

8) Tüm dünyada takip ediliyoruz. Çünkü antrenörümüz Rijkaard

9) Bir sistem oturtulmaya çalışılıyor. Alt yapının başına Derks geldi. Yetenekli ama yeterli eğitimi alamadığı için kaybolan gençlerimiz önümüzdeki yıllar düşünülerek bir uzamana emanet edildi sonunda.

10) Kim ne derse desin bazen şiir gibi top oynuyoruz ki bu oyun ilerleyen zamanlarda özellikle orta sahadaki problemlerin çözülmesiyle uzun dakikalara yayılacak.

Şimdi bunlar medyanın görmediği, görmek istemediği şeyler. Eleştirilere gel. Leo niye gönderilmemiş. E Ufuk sakat işte. Jo kaç maçtır sakatsa Ufuk da o kadar maçtır sakat? Nonda yerine Leo'yu göndersek kalecisiz kalmıcak mıydık?

Gelen adamlar Gio'ya Fos Santos ismini taktılar. İnsanları psikolojik olarak adamın kötü olduğuna inandırıyorlar. Neden? Çünkü henüz satın alınmadı. Belki baskı oluşur da yönetim satın almaz diye. Herkes biliyor ki o adam bu sene için alınmadı. Hazır değil. Önümüzdeki yıllarda Galatasaray'a büyük hizmetler edicek.

Arda inanılmaz bir yıpratılma kampanyasında. Neden? Çünkü artık adı Türkiye'yi aştı. Her an transfer olabilir. Adamı hayatından bezdirip gitmeye yönlendiriyorlar.

Rijkaard neler yapıyor herkes biliyor. Bu takım nasıl kabuk değiştiriyor at gözlüğü takmamış herkes görüyor. Bir günde devrim olmayacağı, yeniden yapılanılamayacağı için adamı yol yakınken göndermeye çalışıyorlar.

Kanmayın bu oyunlara. Sizi kullanıyorlar Galatasaray'ı yıpratmak için. Rijkaard takıma etki etmemiş? Yemeyin bunları. Bekleyin. Sahip çıkın ki pastada sizind e payınız olsun. Gurur duyabilin oynanan futbolu görünce kendinizle. Destekleyin takımı da, bu mükemmel işleri yapan yönetimi de. Çünkü yeni hedef o. Herkes biliyor Polat yönetimi kalırsa bu takımın tutulamayacağını.

Rijkaard'ın futbol bilgisi vs. gibi konularda eleştirirsem çarpılırım bu konuda hemfikiriz.Ancak saydığınızın şeylerin bir kısmının olduğunu düşünmüyorum,bir kısmının da zaten her gelen hoca tarafından yapılması gerekir.Ben günümüz için konuştum ileride değişmeyeceğini kastetmedim.Görüşlerimin de medyayla bir alakası yoktur tamamen kendi gözlemlerimle yorum yaptım.Rijkaard'ın oyuna müdahalelerde sıklıkla hata yaptığını,daha takımı ve ligi tam olarak tanımadığını düşünüyorum.Zor bir ülkede hocalık yapıyor bu konuda suçlanamayabilir tabi.Ancak bir şeye tam olarak itirazım var.Hiç 2 farklı öne geçemiyoruz bunun nedeni sakatlıklar diyelim tamam mantıklı.Ancak bu takım İnamoto'ların olduğu kadroda dahi ufak takımlara karşı skora yatmamıştır.Daha defansif oynamakla skora yatmak aynı şey değildir.Bir maçın da son dakikalarında kalbim atmasın istiyorum.Şu takımın yedeklerle dahi ligdeki çoğu takıma 3 atabilme kapasitesinde olduğuna inanıyorum.Ayrıca sene başındaki kısa dönem dışında futboldan aradığım tadı alamıyorum.Eminim bir çoğumuz dediklerime karşı çıkacaktır ancak bunu yermek amaçlı söylemiyorum.Sadece rahatsızlığımı dile getirdim.

Rijkaard ile direk ilgisi yok ama şöyle bir örnek var ortada;

Beşiktaş sene başından beri doğru düzgün top oynamadı, ligde vasat, ziraat t.kupasında rezil, cl de berbat, mustafa denizli medyada Rijkaard ın yarısı kadar basında yere vurulmadı. (belki de bana denk gelmedi bilemiyorum) Antep maçını kaybetmişler, ertesi günkü gazetede Denizli nin rahatsızlığı daha ön planda. Tamam geçmiş olsun ama bjk nin rezil oyununu gören yok.

Fenerin bizden fazlası yok, ligde şuan biz lideriz, ziraat da şansından yardımıyla devam ediyolar, ama dauma bu kadar giydiren yok.

En çok sakat bizde, ligin başında bu kadar sakatlık sorunu yokken en güzel futbolu biz oynamışız, lideriz, uefa da devam ediyoruz, ziraatten şanssız bir şekilde elenmişiz ama her yorumcu rijkaardı yerden yere vuruyor. Ayıptır, günahtır, bir nevi iftiradır. Hadi bunlar cambaz, reyting için, popülerlik için yapıyorlar. ama ne zamanki taraftar dolduruşa geliyor, asıl o zaman insan üzülüyor

Rijkaard'ın futbol bilgisi vs. gibi konularda eleştirirsem çarpılırım bu konuda hemfikiriz.Ancak saydığınızın şeylerin bir kısmının olduğunu düşünmüyorum,bir kısmının da zaten her gelen hoca tarafından yapılması gerekir.Ben günümüz için konuştum ileride değişmeyeceğini kastetmedim.Görüşlerimin de medyayla bir alakası yoktur tamamen kendi gözlemlerimle yorum yaptım.Rijkaard'ın oyuna müdahalelerde sıklıkla hata yaptığını,daha takımı ve ligi tam olarak tanımadığını düşünüyorum.Zor bir ülkede hocalık yapıyor bu konuda suçlanamayabilir tabi.Ancak bir şeye tam olarak itirazım var.Hiç 2 farklı öne geçemiyoruz bunun nedeni sakatlıklar diyelim tamam mantıklı.Ancak bu takım İnamoto'ların olduğu kadroda dahi ufak takımlara karşı skora yatmamıştır.Daha defansif oynamakla skora yatmak aynı şey değildir.Bir maçın da son dakikalarında kalbim atmasın istiyorum.Şu takımın yedeklerle dahi ligdeki çoğu takıma 3 atabilme kapasitesinde olduğuna inanıyorum.Ayrıca sene başındaki kısa dönem dışında futboldan aradığım tadı alamıyorum.Eminim bir çoğumuz dediklerime karşı çıkacaktır ancak bunu yermek amaçlı söylemiyorum.Sadece rahatsızlığımı dile getirdim.

İnamoto zamanı oynanan kaos futbolu ile bugün oynamaya çalıştığımız, öğrenmeye çalıştığımız pasa dayalı futbol arasında dağlar kadar fark var. Kaos futbolunu uygulamak zor değildir, elindeki adamların kalitesine göre oyunu yık rakip sahaya, doldur-boşalt gol zaten gelir. Galatasaray o tip futbolla ligi çok kolay domine edebilir. bir sene biz şampiyon oluruz öbür sene fener, bu lig böyle gider. ama o tip futbolla avrupada başarı hayal bile edilemez. zaten bunu gerets zamanı ve son kalli zamanında gördük. Leverkusen gibi ortaseviye bir takım bile bize beş attı. ama birde geçen seneki ve bu seneki avrupa maçlarına bak derim. pasa dayalı futbol 1 ayda yerleşmez sabretmek gerek. zico fenerde 2 sene kaldı, takım pas yapmayı öğrendi, taşlar yerine oturmaya başladı, cl de çeyrek final geldi.

futbolculuğundan beri hayranıyım,burda olmasından mutluyum,dilerim uzun yıllar kalır...yalnız hemen gönderilsin diyenler kadar ona ait ne varsa bir keramet arayanlarda yanılıyor...kollektif-pas oyunu bekliyoruz takımdan doğal olarak ki çok yönlü oyuncuları gerektirir,buna dair bir kadro yapılanması göremiyoruz...orta sahada en uzun süre alan oyuncumuz mustafa olunca hangi pas futbolundan bahsedilebilir,belki tutar diye gio alınacağına adamakıllı bir orta saha oyuncusu pekala alınabilirdi ara transferde...falanca futbolcuya şöyle katkısı oldu denebilecek pek bir örnek de yok henüz...sabri denmiş,sağbek mevkiini benimsemiş olması,camiada kredisini tüketmiş olması nedeniyle agresif yönlerini frenleyebilmesi dışında bildiğimiz sabri...caner zaten 18 yaşında 4 m avro bonservisle transfer olmuş ve benim o zamanki arda lı nuri li genç milli takımda en beğendiğim oyuncu idi ve takımda yer bulabilmek için çok azimli,rusya ya dönmek istemiyor...birde sezona girerken oturmuş ve kaliteli bir rakip yoktu...önceki sezonun şampiyonu için kötünün iyisi denebilirdi en iyimser yorumla,mustafa denizlinin 2. sezonunda başarılı olduğu bir takım yok kariyerinde...öbürünün başına şarlatanlar şahı daum gelmiş...geçen süre zarfında FR ın katkısı benim kendisinden beklentilerimin gerisinde kaldı doğrusu...inşaallah seneye çok daha iyi bir FR ve GS izleriz...yoksa aslantepede barış ve sarpın sıkça yer bulabildiği bir takım izletecekse,GS macerası kariyerinde olumlu bir yer alamayacak...

Bu takımda en ufak bir artı yok denebiliyorsa eğer ben hakkaten şaşarım.

1) Topu havalandırmıyoruz ve yerden oynuyoruz. Bunu UEFA kupasını aldığımız dönemde bile yapmamıştık. Bu mantalite, hani 10 senedir dillere pelesenk olan ama bir türlü getirilemeyen mantalite bir devrede takıma yerleşti.

2) Sabri gibi, Caner gibi oyuncular patlama yaptı.

3) Kadrolar hep futbol oynamak üzerine. Emre Güngör iyileştiğinden beri ilk 11 de tercih edilmesi iyi top kullanabilmesine bağlı.

4) Basın kimi takımları çok sakatı olmasına rağmen şöyle yaptı böyle yaptı derken biz sezon başından beri revire dönmüşken yolumuzda hızla ilerlememize rağmen eleştiriliyoruz. Oysa takım iyi.

5) Kimi adını bile hayal edemeyeceğimiz futbolcular şu an takımımızda

6) Gençler şans buluyor. Serdar, Aydın, Çetin, Berkin, Emre Çolak. Bu dönem önemli maçlarda forma giyen futbolcular. Başka hangi teknik direktör zamanında alt yapı bu kadar eşelendi?

7) Takım gençleşiyor. Transfer tercihleri değişti. Gio, Jo, Caner üstte saydığım isimlere eklenirse görülüyor ki biz bu senenin takımını oluşturmuyoruz.

8) Tüm dünyada takip ediliyoruz. Çünkü antrenörümüz Rijkaard

9) Bir sistem oturtulmaya çalışılıyor. Alt yapının başına Derks geldi. Yetenekli ama yeterli eğitimi alamadığı için kaybolan gençlerimiz önümüzdeki yıllar düşünülerek bir uzamana emanet edildi sonunda.

10) Kim ne derse desin bazen şiir gibi top oynuyoruz ki bu oyun ilerleyen zamanlarda özellikle orta sahadaki problemlerin çözülmesiyle uzun dakikalara yayılacak.

Şimdi bunlar medyanın görmediği, görmek istemediği şeyler. Eleştirilere gel. Leo niye gönderilmemiş. E Ufuk sakat işte. Jo kaç maçtır sakatsa Ufuk da o kadar maçtır sakat? Nonda yerine Leo'yu göndersek kalecisiz kalmıcak mıydık?

Gelen adamlar Gio'ya Fos Santos ismini taktılar. İnsanları psikolojik olarak adamın kötü olduğuna inandırıyorlar. Neden? Çünkü henüz satın alınmadı. Belki baskı oluşur da yönetim satın almaz diye. Herkes biliyor ki o adam bu sene için alınmadı. Hazır değil. Önümüzdeki yıllarda Galatasaray'a büyük hizmetler edicek.

Arda inanılmaz bir yıpratılma kampanyasında. Neden? Çünkü artık adı Türkiye'yi aştı. Her an transfer olabilir. Adamı hayatından bezdirip gitmeye yönlendiriyorlar.

Rijkaard neler yapıyor herkes biliyor. Bu takım nasıl kabuk değiştiriyor at gözlüğü takmamış herkes görüyor. Bir günde devrim olmayacağı, yeniden yapılanılamayacağı için adamı yol yakınken göndermeye çalışıyorlar.

Kanmayın bu oyunlara. Sizi kullanıyorlar Galatasaray'ı yıpratmak için. Rijkaard takıma etki etmemiş? Yemeyin bunları. Bekleyin. Sahip çıkın ki pastada sizind e payınız olsun. Gurur duyabilin oynanan futbolu görünce kendinizle. Destekleyin takımı da, bu mükemmel işleri yapan yönetimi de. Çünkü yeni hedef o. Herkes biliyor Polat yönetimi kalırsa bu takımın tutulamayacağını.

Bu arkadaşı öncelikle tebrik ediyorum. İçimden geçenleri net bir şekilde açıklamış, herkesin okuması için alıntıladım. Eleştirmeyi sevenler ya da eleştirecek yer arayanlar güzelce okusun.

İnamoto zamanı oynanan kaos futbolu ile bugün oynamaya çalıştığımız, öğrenmeye çalıştığımız pasa dayalı futbol arasında dağlar kadar fark var. Kaos futbolunu uygulamak zor değildir, elindeki adamların kalitesine göre oyunu yık rakip sahaya, doldur-boşalt gol zaten gelir. Galatasaray o tip futbolla ligi çok kolay domine edebilir. bir sene biz şampiyon oluruz öbür sene fener, bu lig böyle gider. ama o tip futbolla avrupada başarı hayal bile edilemez. zaten bunu gerets zamanı ve son kalli zamanında gördük. Leverkusen gibi ortaseviye bir takım bile bize beş attı. ama birde geçen seneki ve bu seneki avrupa maçlarına bak derim. pasa dayalı futbol 1 ayda yerleşmez sabretmek gerek. zico fenerde 2 sene kaldı, takım pas yapmayı öğrendi, taşlar yerine oturmaya başladı, cl de çeyrek final geldi.

İnamoto'yu ismi yüzünden ortaya attım bi dayanak değil yani benim için.Kalli zamanı Leverkusen'den 5 yememizin farklı sebepleri de vardı.Geçen sene Skibbe'ye ölüyordu millet Hamburg ve Kocaeli maçlarına kadar.Aynı bu şekilde Avrupa'da iyi gidiyorduk hatırlarsanız.Sene başı takım iyi çalışmış olsaydı ya da en azından savunmada Kewell oynamasaydı çeyrek finale kadar rahat rahat gidiyordu takım.Hee bunları Skibbe'yi övmek söylemiyorum tanıyan arkadaşlar bilirler kendisini hiç sevmezdim.Rijkaard'ın oynatmak istediği futbolu diğerleriyle kıyaslamak istemiyorum aslında.Becerebilsek olacaklar tabii ki gelecek adına daha olumlu olur.Ancak ben daha birşeylerin tam olarak iyi olduğunu göremedim.1 ayda yerleşmeyeceğini biliyorum ama bu kadar ayda biraz daha ilerlememiz gerekirdi.Mesela eskiden hatırlayacağınız maçın belli bölümlerinde ortaya koyduğumuz o bezdirici Galatasaray baskısını hiç göremiyorum.Başarılı olduğumuz senelerde bunun etkisi büyük olmuştur ve bu hücuma dayalı futbol gelenek gibi birşey olmuştur.Bu olsa en azından 2 farklı galibiyet görürüz 1 tane.Son dk. gol yeme korkusu yaşayan sadece ben miyim? :) Eleştirmiş olmak için eleştirsem çok farklı şeyler söyleyebilirdim buna da emin olun.

İnamoto'yu ismi yüzünden ortaya attım bi dayanak değil yani benim için.Kalli zamanı Leverkusen'den 5 yememizin farklı sebepleri de vardı.Geçen sene Skibbe'ye ölüyordu millet Hamburg ve Kocaeli maçlarına kadar.Aynı bu şekilde Avrupa'da iyi gidiyorduk hatırlarsanız.Sene başı takım iyi çalışmış olsaydı ya da en azından savunmada Kewell oynamasaydı çeyrek finale kadar rahat rahat gidiyordu takım.Hee bunları Skibbe'yi övmek söylemiyorum tanıyan arkadaşlar bilirler kendisini hiç sevmezdim.Rijkaard'ın oynatmak istediği futbolu diğerleriyle kıyaslamak istemiyorum aslında.Becerebilsek olacaklar tabii ki gelecek adına daha olumlu olur.Ancak ben daha birşeylerin tam olarak iyi olduğunu göremedim.1 ayda yerleşmeyeceğini biliyorum ama bu kadar ayda biraz daha ilerlememiz gerekirdi.Mesela eskiden hatırlayacağınız maçın belli bölümlerinde ortaya koyduğumuz o bezdirici Galatasaray baskısını hiç göremiyorum.Başarılı olduğumuz senelerde bunun etkisi büyük olmuştur ve bu hücuma dayalı futbol gelenek gibi birşey olmuştur.Bu olsa en azından 2 farklı galibiyet görürüz 1 tane.Son dk. gol yeme korkusu yaşayan sadece ben miyim? :) Eleştirmiş olmak için eleştirsem çok farklı şeyler söyleyebilirdim buna da emin olun.

Bir şey sormak istiyorum. Rijkaard'ın Galatasaray'da oturmak istediği sistem nedir? Ya da sizin beklentiniz nedir? Açıklar mısınız?

Görmek isteyen gözlerle izleseydin, hem Kayseri hem Antalya maçlarında görürdün o gelişmeyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt