Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Frank Rijkaard'ın sonuna kadar arkasındayım. Tutabildiğimiz sürece takımın başında kalması tek temennim. Fakat son maçta bence yaptığı değişikler skora doğrudan etki etti. Kapanan ve kontra atak oynayan bir rakibe karşı defansta kesinlikle Emre Güngör olmalıydı. Buna ek olarak kesinlikle Keita oyundan çıkmamalıydı. Çünkü adamın ne zaman ne yağacağı belli değil, bi bakıyosunuz 3-4 kişiyi çalıma dizmiş golünü atmış. Emre Çolak kesinlikle çok kaliteli bir oyuncu fakat fiziğini geliştirmeli ve çok yönlü bir oyuncu olarak ortasahaya monte edilmeli bir şekilde zaten yeterince ofansif yönde oyuncumuz var. Son olarak en en en büyük sıkıntımız kapanan takımlara karşı oyunu açamamak olarak görülüyor. Rijkaard eğer buna bir çözüm bulursa şampiyonluk gelecektir aksi taktirde rakiplerimizin maçlarının sonucuna göre şampiyonluk şekillenecektir.

emre çolak oyua girdi , biz pozisyon bulmaya basladik emre daha çok maç oynamasi lazim ki tecrube edinsin Elano-emre çolak bizim xavi-iniesta ikilisi olacak sarp,top,baris ozbek,ayhan hikaye asil adam emre çolak

Ne emre çolağı aydın yılmaz dan hiçbir farkı kalmaz o kafayla giderse.antalya maçında topuk pası yapıcam diye gol yedirdi dün bismillah ilk topta yine topuk pası.1 dk içinde 3 top kaptırdı.kimlere kaldık allahım ya delirmemek elde değil.çıkan oyuncu keita giren oyuncu emre colak he keita ne oynadı hiçbirşey genelde olduğu gibi.

çok yalnış transferler yapıyoruz bağıra bağıra orta sahanın ortasına 1 adam almadılar.neyse herkese iyi geceler

Frank'ı destekleyenlerden biri de benim.

Herkesin ortak sıkıntısı kapalı takımları çözemediğimiz.Doğru bunu bir türlü yapamıyoruz.Bunu başarmak ileri 3lünün veya ileri 2linin işi değildir.Bu geriden gelecek oyuncularla başarılır.Beklerin ileri çıkması da yeterli değil bu konuda.Orta sahan ileri çıkacak,sadece Elano değil,Ayhan da çıkacak Topal da çıkacak.Onların ileri çıkması ile savunma da onların alanına doğru ilerleyecek ki dönen topları almakta sıkıntı olmasın,alan daralsın,top rakipteyken de bütün takım olarak topun önünde olacağız.Yok bizim oyuncular bunları yapamaz diyosa yönetim ve teknik kadro,bu işi yapacak oyuncular transfer edilmelidir.Orta sahamızda en çok eksiklik şu yönde.Hepsi durarak oynayan oyuncular.Misal bi duvar oluşturup ardından önünü boşaltıp şut çeken bir orta sahamız yok.Ya da duvardan sonra forveti ara pasla gole sokacak oyuncumuz malesef yok.Rijkaard bunları mutlaka görüyordur.Bunları hatta istiyordur Topal'dan Sarp'tan.Umarım önümüzdeki yıl bu varyasyonları (artık duvara bile varyasyon dedirtti ya bu oyuncular) yapacak oyuncular bulur Frank.

valla arkadaşlar ben şuna kanaat getirdim. rijkaard türkiyede ve türkiyenin şartlarında çalışabilecek antrenör değil. onun çalıştıracağı takımlar üst düzey oyun bilgisi ve teknik yeterliliğe sahip futbolcuları olan takımlardır. adam boşuna emek veriyor yazık yani, bizimkiler ondan anlamıyor, o da bizim futbolculardan. çünkü kalitesi düşük 3. 4. sınıf oyuncularla 1. sınıf oyuncuların karışımından takım yapmakta zorlanıyor adam. o da haklı. bizim takımlara lucescu gibi yoktan birşeyleri varetmeye alışmış hocalar ya da fatih terim gibi gazla mazla birşeyler yapmaya çalışan hocalar uyum sağlıyor. o yüzden ben inanın çok büyük beklentiler içerisinde değilim takımımdan. olursak da şampiyon çok iyi olduğumuzdan değil diğer takımların bizden daha kötü olduğundan olacaktır eminim. çünkü o kadar dengesiz bir takımımız var ki. ama şunu da söyleyeyim eğer bursa bu formunu ve bu takım olma özelliğini devam ettirirse 3 büyüklerden çok daha fazla şampiyon olma şansına sahiptir bana göre.

Rijkaard iç saha maçlarımızda güzel futbol oynatıyor,deplasmanlarda berbat oynatıyor,ben Rijkaarddan umudumu kestim,iyiden iyiye para için geldiğini düşünüyorum.

Kapanan takımları açamıyoruz.Onunda nedeni Lincoln gibi bir oyuncu yok bizde.Bu adamı sevmesemde böyle maçlarda çok işe yarıyordu.Bir verkaçla,bir pasla pozisyon yapıyordu.

Rijkaard'ın deplasmanlarda belli bir başarısızlığı var. 12 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi. 19 gol atıp 17 gol yemişiz ve deplasman puan durumunda beşinciyiz. Galatasaray gibi bir takımın deplasmanda oynadığı 12 maçta 17 gol yemesi ve sadece 19 gol atabilmesi çok düşündürücü. Bunun nedenlerinden biri ligi yeterince tanımaması. Sıralamaya bakarak değerlendirmemek lazım, Türkiye'de çok ilginç maçlar oluyor. Ligi daha iyi tanıdıkça, gelecek sezon daha başarılı olacaktır.

Ben güveniyorum şampiyon olacağımıza, sadece Elano takıntısına anlam veremedim.

Aldığım bir habere göre kamera karşısına geçmiş ve pek yakında bizde onu televizyonda görecekmişiz. Reklamlarda sanırım.

bkz. karizmasına yakışır.

Kapanan takımları açamıyoruz.Onunda nedeni Lincoln gibi bir oyuncu yok bizde.Bu adamı sevmesemde böyle maçlarda çok işe yarıyordu.Bir verkaçla,bir pasla pozisyon yapıyordu.

Lincoln gibi plaj futbolundan gelen kendi kafasına eseni ve taraftara kendini sevdirecek hareketler yapmayı kural edinen bir oyuncuya şu an ihtiyacı yok Galatasaray'ın..

Onun yerin Ajax gibi altyapıdan itibaren total futbol oynatan takımdan yetişmiş. Avrupada pişmiş bu takımı oyunun içinden rejisör gibi yönetecek bir oyuncuya ihtiyacımız var..

Şu an bulunduğu Avrupa kulübü 10'un alıştığı futbolu oynamıyor ve 2 şımarık Avrupa çocuğundan hangisi oynamazsa onun yerine oynuyor. 10'un da bu durumdan hoşnut olmadığı belli. Eğer Neeskens ve Rijkaard isterse gelmeyecek bir oyuncu değil.

10'un adı bu yazıda gizli zaten :)

En azından futbolcuların çalıştığını biliyoruz ve hepsinin disiplin altında olduğu çok belli.Rijkaard ın yanında iyi bir sağlık ekibide getirseydi KRAL olurdu.

100.golümüze de ulaştık Rijkaard ile birlikte.

Toplamda 100 gol atıp, 43 gol yemişiz. %63 galibiyet oranı yakalamışız. 46 maçta 29 galibiyet 10 beraberlik 7 mağlubiyetimiz var.

Maaşallah...

100 gol helal hoş... 46 maç 43 gol her maç 1 gol nerdeyse :S canını yiyim neill iyiki varsın.

Frank Rijkaardin markasini kimseyle tartismam ama ne yaziki oynamaya calisilan sistemden hic bisey anlamiyorum.Eger bi sistem varsa ortada ve bunun adida 4-3-3 se bu sistemi öncelikle oyniyabilecek futbolcular lazim su anki kadromuzda bu futbolcular yok.

Bu durum böyleyken neden bu sistemde israr ediyor bunuda anlamis degilim, ve Galatasarayin defansif oynadigini görünce hemde kendi evimizdeyken gercekten icim aciyor, yakismiyor bize .Yapma böyle Rijkaard!

Uzun lafin kisasi iyi bir futbol yok ortada ben ne sistem ne taktik görüyorum aldigimiz puanlar futbolcularimizin kisisel becerisindendir, özeliklede Keita.

Buda Sezon sonunda kadar böyle gider.

Frank Rijkaardin markasini kimseyle tartismam ama ne yaziki oynamaya calisilan sistemden hic bisey anlamiyorum.Eger bi sistem varsa ortada ve bunun adida 4-3-3 se bu sistemi öncelikle oyniyabilecek futbolcular lazim su anki kadromuzda bu futbolcular yok.

Bu durum böyleyken neden bu sistemde israr ediyor bunuda anlamis degilim, ve Galatasarayin defansif oynadigini görünce hemde kendi evimizdeyken gercekten icim aciyor, yakismiyor bize .Yapma böyle Rijkaard!

Uzun lafin kisasi iyi bir futbol yok ortada ben ne sistem ne taktik görüyorum aldigimiz puanlar futbolcularimizin kisisel becerisindendir, özeliklede Keita.

Bu sezon Rijkaard, orta saha dışındaki oyuncularımıza bu sistemi aşılamaya çalışıyor bence.Şu anda elimizdeki orta saha oyuncuları ile bir sistem ile oynamak mümkün değil zaten, ama diğer oyunculara bu sistemi alıştırıp.Sezon sonunda orta sahaya yapılıcak 2 transfer ile önümüzdeki yıl bu 2 oyuncuyu sisteme alıştırırsak(ki 2 oyuncunun alışması 8 oyuncunun alışmasından daha kolay olur) o zaman bence Rijkaard'ın etkisini yavaş yavaş görürüz takımda.

4-3-3 bir sistem değildir diziliştir. Dizilişin sisteme etkisi var mıdır, vardır orası kesin ama dizilişten sistem doğmaz, sistemden diziliş doğar. Rijkaard'ın sistemi de 4-3-3 ile daha uyumludur. Ama elindeki kadronun orta sahası sistemine tam cevap veremiyor. Adam berbat bir orta saha ile gelebileceğimiz en iyi noktaya taşıdı bizi... Bundan sonra alacağımız istikrarlı sonuçlarla şampiyon oluruz. Seneye yapılan orta saha transferleri ile de gelecek sene hem iyi futbol hem de güzel şampiyonluklar yaşarız.

Eğer Rijkaard bu yıl elindeki kadroya göre sistem kursaydı ben o zaman daha mutsuz olurdum.Çünkü bu demekki Rİjkaard kısa vadeli düşünuyor demekti.Yani bana ne Ayhan'dan,Topal'dan,Barış'dan diyip bunlara uygun bir sistem kurabilirdi belki.Yapmadı ama buda gösteriyor ki uzun vadeli düşünuyor.Sezon sonu transferlerle eksikleri kapatmak istiyor.O zamana kadar da bu sistemin eksiklerini görmeye çalışıyor.

Artık Rijkaardın bi bahanesi olamaz bu saatten sonra.. Bundan önce bahanelere sığınan birisi değildi gerçi ama.. Kadro tam; tek eksik her maça ayrı ayrı motivasyon.. Bunu da yapacak kişi Rijkaard dır.. Ben güveniyorum.. Allah utandırmasın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt