Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Ama asıl olay Rijkaad ile gerçekleşti.

14 yıldır Şampiyonlar Ligi kupasını alamayan takıma bu kupayı kazandırdı tekrar, o kadar senedir Kral kupasını felan alamayan takıma bu kupayı kazandırdı. 6-7 senedir şampiyon olamayan takımı da Rijkaard şampiyon yaptı. Tabii Rijkaard oyunculara pas yapmasını öğretmedi. Oyuncuların nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını, nerede duracaklarını anlattı, kısacası sistemi anlattı ve oyuncular uyum sağladılar. Tabii o zamanlar sistemine uygun oyuncular vardı Rijkaard'ta. Şimdi yok ama. Orta alanda 3 ön libero varken bu sistemin işlemesi imkansız. Suç ne futbolcularda, ne teknik heyette. Kadro yapısı böyle ise yapacak birşey yok. Bu kadro yapısını da inşallah seneye sisteme uygun hale getireceğiz.

Eğer total futbol istiyorsak seneye olmaz bu iş.Uzun zaman gerektirir.Benim sabrım var.Ben sonuna kadar arkasındayım.

Ama dediğim gibi Crouyf'un sözü geçtiğinden beri ne kadar tam olmasada oyun sistemine alışık bir kadro buldu bence.Rijkaard'ın katkısı elbetteki çok fazla ama bizde amacına ulaşması için daha fazla süre gerekli.Tamam ben sen bazılarımız hazırız.Ama tarih boyunca devrim değil sadece başarı görmek isteyen adamlar ne kadar sabr gösterir.Eğer Rijkaard giderse açık açık söyleyeyim.Yönetime tepkimi koyarım.Rijkaard sadece 1 yılda sistemi oturtmaya gelmedi buraya.Madem aldıysanız arkasında duracaksınız.

Hay sizin total futbolunuza total futbol diye diye takımda ruh kalmadı taraftarda ruh kalmadı. İşin ilginç tarafı oynadımız oyun total futbolla felan alakası yok her maç 1-0 öne geçtikten sonra 60 dan sonra 10 kişi geri çekilip ileri dikme mi total futbol???

Allahim sen Galatasaray'i skor taraftarlarindan koru. Inananin ben bunlari yazacak birisi degildim, yanliz bugun ki maglubiyetin ardindan yapilan yorumlar gercekten komik.

Tekrarliyor Rijkaard bir devrimdir bunu anlamayan bir kac yil icinde anlayacak. Ben oyle skor taraftarlari taniyorum ki, simdi Rijkaard'i yerin dibine sokarlar, 2-3 yil sonra Rijkaard'a taparlar. Durum bu. Bu gozler Giovani fos santos diyenleri gordu. Ayni kisiler simdi Giovani seneye takimda kalsin diyorlar. Rijkaard gidene kadar arkasinda olacagim. Sizin gibilerin yemi olmayacak Rijkaard. Bugun Rijkaard'a yapilanlardan utanc duydum. Hocam ben ve benim gibi dusunenler " arkandayiz". "Stay with us" en az 5 sene. Bu sene iyi gitmiyor olabiliriz, ilerliyen yillarda iyi gittigimiz vakit ben sizleri gorurum. " Rijkaard'a acimasizca git diyenleri".

Hay sizin total futbolunuza total futbol diye diye takımda ruh kalmadı taraftarda ruh kalmadı. İşin ilginç tarafı oynadımız oyun total futbolla felan alakası yok her maç 1-0 öne geçtikten sonra 60 dan sonra 10 kişi geri çekilip ileri dikme mi total futbol???

He evet evet öyle.

Rijkaaarrddd istifa.

Öffff.:o

Ben de arkasındayım arkadaş. Ben adam gibi 10-20 puan farkla şampiyonluk istiyorum. Bırakalım devrim gerçekleşsin. Altyapıya önem verilmeye başlandı bu sene zaten, bırakalım verilsin, futbolcular geliştirilsin. Sistemimiz otursun, altyapıdakilere sistemimiz gerekleri anlatılsın. Geleceğimizi kurtaralım. Ben 2-3 sene vermeye 5 sene vermeye razıyım. Büyük takımlar hep sabrederek büyük takım oldular. Biz de sabredelim, bizim de bir sistem ve bir ekolümüz olsun. Altyapımızdan güzel oyuncular, sisteme uygun oyuncular çıksın.

Her sene teknik direktör değiştirerek sadece kısa vaade başarı elde ediyoruz, uzun vaadeyi düşünmemiz lazım artık.

Sistem diye bişey yok. Bunu anlayın artık. Takım her gün daha sistemsiz oynuyor. İyiye gitmiyor ki. Ne sistemi?

Sistem diye birşey olsaydı takım kötüden iyiye giderdi. Ama biz hep kötüye gidiyoruz. 10 maç arka arkaya iki pas yapamayan takımda muhtemel sistemden dahi bahsedilemez.

Rijkaard orta sahaya okadar cok degisik kombinasyonlar denedi hicbiri olmadi, sucu yok bence.

Çoğunluk tarafından doğru bilinen bir yanlışı düzelteyim. Rijkaard'dan önce Barcelona total futbol falan oynamıyordu. Aksini iddia edenle sabaha kadar tartışırım. Özellikle 90'ların sonu ve 2000'lerin başıyla birlikte Barcelona aşırı derecede bir gerilemeye başladı. Ezeli rakibi Real Madrid'in her yönden gerisinde kaldı. O zamanları hatırlayanlar Trt'nin yayınladığı İspanya ligi maçlarını izleyenler de hatırlarlar. İçerde dışarda Real Madrid, Barcelonayı yenerdi. Zaten Real Madrid hegamonyası vardı o zamanlar. Barcelona'da bireysel yetenekli adamlar çoktu. Rivaldo, Overmars, Kluivert, Zenden, De Boer kardeşler vs. ama kesinlikle takım gibi oynayamıyordu Barcelona. Total futbolun T'sinden bi haberdi. İşte herşey 2002-2003 sezonunda takımın ligi 6. sırada bitirmesiyle başladı. Yeni başkan olan Juan Laporta devrimin düğmesine bastı. Bu yukarıda saydığım adamların çoğuyla sezon sonu veyahut bir sonraki sezon sonunda yollar ayrıldı ki Frank De Boer'i bize çaktılar:) malum.

Değişen takımın başına Rijkaard getirildi, altyapıdan çıkan oyunculara A takımda forma şansları verildi Xavi, Puyol, Valdes. Tabiki ekonomik güçlerinin de verdiği rahatlıkla ihtiyaçları olan pozisyonlara çok kaliteli adamlar aldılar. Barcelona'nın Total futbol hikayesi budur ve şuanda gördüğümüz futbolun temeli 2003 yazında yapılan köklü değişimle bağlantılıdır. Birde kendimize bakalım. İlk sezon fiyasko gibi gözüküyor ama Barcelona'nın yaptığı gibi total futbol için uygun görmedikleri adamları ya derhal yada bir sezon sonra gönderdiler. Bu yaz bizde böyle bir revizyon bekliyoruz.

Rijkaard'ın 2-3 hafta önceki açıklamasını okudun mu ? Artık futbol değil sonuçlar önemli dedi. O haftadan itibaren total futbolu beklememek lazım ki. Rijkaard, Barca'da da işler kötü gittiğinde farklı taktikler denemişti.

Ya Ayhan,Barış,Mustafa Sarp,Mehmet Topal gibi ortasahayı alında siz oynatın bakalım nasıl oynatıyorsanız! Tutturmussunuz bir total futbol bu mu diye! Ulan Total futbol mu oynattınız adama biz başarı istiyoruz diye! Basın bi taraftan, taraftan diğer yandan ayıptır yahu.

Çoğunluk tarafından doğru bilinen bir yanlışı düzelteyim. Rijkaard'dan önce Barcelona total futbol falan oynamıyordu. Aksini iddia edenle sabaha kadar tartışırım. Özellikle 90'ların sonu ve 2000'lerin başıyla birlikte Barcelona aşırı derecede bir gerilemeye başladı. Ezeli rakibi Real Madrid'in her yönden gerisinde kaldı. O zamanları hatırlayanlar Trt'nin yayınladığı İspanya ligi maçlarını izleyenler de hatırlarlar. İçerde dışarda Real Madrid, Barcelonayı yenerdi. Zaten Real Madrid hegamonyası vardı o zamanlar. Barcelona'da bireysel yetenekli adamlar çoktu. Rivaldo, Overmars, Kluivert, Zenden, De Boer kardeşler vs. ama kesinlikle takım gibi oynayamıyordu Barcelona. Total futbolun T'sinden bi haberdi. İşte herşey 2002-2003 sezonunda takımın ligi 6. sırada bitirmesiyle başladı. Yeni başkan olan Juan Laporta devrimin düğmesine bastı. Bu yukarıda saydığım adamların çoğuyla sezon sonu veyahut bir sonraki sezon sonunda yollar ayruıldı ki Frank De Boer'i bize çaktılar:) malum.

Değişen takımın başına Rijkaard getirildi, altyapıdan çıkan oyunculara A takımda forma şansları verildi Xavi, Puyol, Valdes. Tabiki ekonomik güçlerinin de verdiği rahatlıkla ihtiyaçları olan pozisyonlara çok kaliteli adamlar aldılar. Barcelona'nın Total futbol hikayesi budur ve şuanda görüdüğümüz futbolun temeli 2003 yazında yapılan köklü değişimle bağlantılıdır. Birde kendimize bakalım. İlk sezon fiyasko gibi gözüküyor ama Barcelona'nın yaptığı gibi total futbol için uygun görmedikleri adamları ya derhal yada bir sezon sonra gönderdiler. Bu ayz bizde böyle bir revizyon bekliyoruz.

Olur mu Barcelona Johan Cruyff hegemonyasından beri pas sistemine geçti.Buna tam total futbol denir mi tam denmez.Barcelona yıllar yılı üzerine koya koya geliştirdi bu olayı.Zira Rijkaard'ı Barcelona'ya alan da Cruyff'tur.Rijkaard tümden bir devrim değil oyun sistemine belli bir şablon getirdi biraz daha geliştirdi bu sistemi.Altyapıdan gelen sisteme uygun adamların bile direk bu sistemi öğrenmesi uzun aşamalar geçildiğinin kanıtıdır.

tamam arkadaş susuyorum. seneye bu takım gene ilk 5 hafta coşar sonra yerlerde sürünmeye başlar yeni gelen oyuncular bu total futbola alışması lazım 1 sene daha rijkaard denir işte o zaman kıyamet kopar. Alın rijkaard ile devam edin

Sistem diye bişey yok. Bunu anlayın artık. Takım her gün daha sistemsiz oynuyor. İyiye gitmiyor ki. Ne sistemi?

Sistem diye birşey olsaydı takım kötüden iyiye giderdi. Ama biz hep kötüye gidiyoruz. 10 maç arka arkaya iki pas yapamayan takımda muhtemel sistemden dahi bahsedilemez.

Aynen renkdaş ama bunlar bi bilmiş total futbol felan. Bu takımda sistem felan yok. Sadece yıldızlar günündeyse takım maç alıyor. Noldu Arda yok Kewell yok Baros yok Elano traş Keita formsuz Jo alemlerde takımda bişey yapamıyor. Rİjkardı desteklemek için az da olsa bi ışık olması lazım ben ışık göremiyorum çünkü bu takımda sistem felan yok.

Hiç bir yenilgi bana koymak,defansıf bir futbol oynamak kadar.

Sarp & Topal & Baris bunlarla sistem mi olur ya, adamlar top bana gelecek diye toptan kaciyorlar, el isareti yapiyorlar bana pas atma diye.

Ya Ayhan,Barış,Mustafa Sarp,Mehmet Topal gibi ortasahayı alında siz oynatın bakalım nasıl oynatıyorsanız! Tutturmussunuz bir total futbol bu mu diye! Ulan Total futbol mu oynattınız adama biz başarı istiyoruz diye! Basın bi taraftan, taraftan diğer yandan ayıptır yahu.

Yaa geç bu işleri bu takımın kadrosu Bursa dan damı kötü.

Hee devam devam pohpohlamaya, kusura bakma ama bu kadroyu bu durumlara düşüren adamı savunmam.

Pohpohlamakla güvenmek,desteklemek arasındaki farkı anlayamıyorsan,anlamak istemiyorsan söylenecek pek bişey kalmıyor.Bu kadro derken o kadronun içinde Barış,Mustafa ve daha nicelerinin olduğunu atlamadan Rijkaard'ı mantık çerçevesinde eleştirmeni tavsiye ediyorum.

Aynen renkdaş ama bunlar bi bilmiş total futbol felan. Bu takımda sistem felan yok. Sadece yıldızlar günündeyse takım maç alıyor. Noldu Arda yok Kewell yok Baros yok Elano traş Keita formsuz Jo alemlerde takımda bişey yapamıyor. Rİjkardı desteklemek için az da olsa bi ışık olması lazım ben ışık göremiyorum çünkü bu takımda sistem felan yok.

Sisteme ayak uydurma kabiliyetine sahip yerli futbolcu yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt