Devrim AKIN
Tecrübeli Üye
- 26 Aralık 2008
- 6.584
- 1
- 1.333
Cevap: # Frank Rijkaard
Eğer total futbol istiyorsak seneye olmaz bu iş.Uzun zaman gerektirir.Benim sabrım var.Ben sonuna kadar arkasındayım.
Ama dediğim gibi Crouyf'un sözü geçtiğinden beri ne kadar tam olmasada oyun sistemine alışık bir kadro buldu bence.Rijkaard'ın katkısı elbetteki çok fazla ama bizde amacına ulaşması için daha fazla süre gerekli.Tamam ben sen bazılarımız hazırız.Ama tarih boyunca devrim değil sadece başarı görmek isteyen adamlar ne kadar sabr gösterir.Eğer Rijkaard giderse açık açık söyleyeyim.Yönetime tepkimi koyarım.Rijkaard sadece 1 yılda sistemi oturtmaya gelmedi buraya.Madem aldıysanız arkasında duracaksınız.
Ama asıl olay Rijkaad ile gerçekleşti.
14 yıldır Şampiyonlar Ligi kupasını alamayan takıma bu kupayı kazandırdı tekrar, o kadar senedir Kral kupasını felan alamayan takıma bu kupayı kazandırdı. 6-7 senedir şampiyon olamayan takımı da Rijkaard şampiyon yaptı. Tabii Rijkaard oyunculara pas yapmasını öğretmedi. Oyuncuların nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını, nerede duracaklarını anlattı, kısacası sistemi anlattı ve oyuncular uyum sağladılar. Tabii o zamanlar sistemine uygun oyuncular vardı Rijkaard'ta. Şimdi yok ama. Orta alanda 3 ön libero varken bu sistemin işlemesi imkansız. Suç ne futbolcularda, ne teknik heyette. Kadro yapısı böyle ise yapacak birşey yok. Bu kadro yapısını da inşallah seneye sisteme uygun hale getireceğiz.
Eğer total futbol istiyorsak seneye olmaz bu iş.Uzun zaman gerektirir.Benim sabrım var.Ben sonuna kadar arkasındayım.
Ama dediğim gibi Crouyf'un sözü geçtiğinden beri ne kadar tam olmasada oyun sistemine alışık bir kadro buldu bence.Rijkaard'ın katkısı elbetteki çok fazla ama bizde amacına ulaşması için daha fazla süre gerekli.Tamam ben sen bazılarımız hazırız.Ama tarih boyunca devrim değil sadece başarı görmek isteyen adamlar ne kadar sabr gösterir.Eğer Rijkaard giderse açık açık söyleyeyim.Yönetime tepkimi koyarım.Rijkaard sadece 1 yılda sistemi oturtmaya gelmedi buraya.Madem aldıysanız arkasında duracaksınız.