Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Yaa geç bu işleri bu takımın kadrosu Bursa dan damı kötü.

Bursaspor ne zamandan beri rakip takımı baskıya alan,ayağa paslarla direncini kırıp,organize ataklar yapan,savunmayı takım halinde alan daraltarak yapan bir takım oldu?

Pohpohlamakla güvenmek,desteklemek arasındaki farkı anlayamıyorsan,anlamak istemiyorsan söylenecek pek bişey kalmıyor.Bu kadro derken o kadronun içinde Barış,Mustafa ve daha nicelerinin olduğunu atlamadan Rijkaard'ı mantık çerçevesinde eleştirmeni tavsiye ediyorum.

Yaa kardeşim bu takımın kadrosu bursa dan damı kötü bana bunu soyle. Sene başında niye demiyodunuz kadromuz kötü başarı beklemeyelim diye.

Çoğunluk tarafından doğru bilinen bir yanlışı düzelteyim. Rijkaard'dan önce Barcelona total futbol falan oynamıyordu. Aksini iddia edenle sabaha kadar tartışırım. Özellikle 90'ların sonu ve 2000'lerin başıyla birlikte Barcelona aşırı derecede bir gerilemeye başladı. Ezeli rakibi Real Madrid'in her yönden gerisinde kaldı. O zamanları hatırlayanlar Trt'nin yayınladığı İspanya ligi maçlarını izleyenler de hatırlarlar. İçerde dışarda Real Madrid, Barcelonayı yenerdi. Zaten Real Madrid hegamonyası vardı o zamanlar. Barcelona'da bireysel yetenekli adamlar çoktu. Rivaldo, Overmars, Kluivert, Zenden, De Boer kardeşler vs. ama kesinlikle takım gibi oynayamıyordu Barcelona. Total futbolun T'sinden bi haberdi. İşte herşey 2002-2003 sezonunda takımın ligi 6. sırada bitirmesiyle başladı. Yeni başkan olan Juan Laporta devrimin düğmesine bastı. Bu yukarıda saydığım adamların çoğuyla sezon sonu veyahut bir sonraki sezon sonunda yollar ayrıldı ki Frank De Boer'i bize çaktılar:) malum.

Değişen takımın başına Rijkaard getirildi, altyapıdan çıkan oyunculara A takımda forma şansları verildi Xavi, Puyol, Valdes. Tabiki ekonomik güçlerinin de verdiği rahatlıkla ihtiyaçları olan pozisyonlara çok kaliteli adamlar aldılar. Barcelona'nın Total futbol hikayesi budur ve şuanda gördüğümüz futbolun temeli 2003 yazında yapılan köklü değişimle bağlantılıdır. Birde kendimize bakalım. İlk sezon fiyasko gibi gözüküyor ama Barcelona'nın yaptığı gibi total futbol için uygun görmedikleri adamları ya derhal yada bir sezon sonra gönderdiler. Bu yaz bizde böyle bir revizyon bekliyoruz.

Devre arasında takımın tek teknik ön liberosu Linderoth'u gönderip yerine adam almayan benmiyim hocam. Neden o kadar adam alnırken orta sahaya çözüm bulmamış ozaman? Biz burda forumda bas bas bağırdık, bu orta sahalarla olmaz bu iş. Bunlar pas yapamıyor diye. Benim gördüğümü hoca göremiyor mu? Göremiyorsa sezon sonunda nasıl çözüm bulacak? Üstelik adam sezon ortasında falan gelmedi bize. Takım oyununu oturtamadı bir türlü. Maç içinde kimse birbirine yardım etmiyor. Topu alan ya ileri vuruyor ya da çalıma giriyor. En azından denersin pas yapmayı. Kasımpaşa bile o kazma adamlarla bizden daha iyi pas yapıyor.

tamam arkadaş susuyorum. seneye bu takım gene ilk 5 hafta coşar sonra yerlerde sürünmeye başlar yeni gelen oyuncular bu total futbola alışması lazım 1 sene daha rijkaard denir işte o zaman kıyamet kopar. Alın rijkaard ile devam edin

Sağolun bize bu fırsatı verdiğiniz için :)

Siz devam edin Rijkard ı savunmaya seneye Uefada Talin e Netenya 5 atarız. Totol futbol total futbol diye havalara çıkarırız. Sonra bi bakmışızki bütün kupalar gitmiş.

üzülerek söylüyorumki bizim oyunculara da, taraftarada, medyaya da, Fatih Terim ve türevleri şart arkadaş. bilemiyorum belki de "şart" yerine "müstehak" daha doğru tanım olabilir. Hoş onu da az eleştirmedik, sırf gazla oynatıyor diye çok konuştuk ama yine de eli sopalı adamlardan hoşlanıyoruz. millet olarak mazoşist miyiz neyiz anlamıyorumki

burdan Rijkaard gitsin diyorum gibi bir anlam çıkmasın, keşke sabretsek, günlük düşünmek yerine senelik düşünmeyi öğrensek ama dediğim gibi millet olarak böyle özelliklere sahip değiliz biz. taraftar olarak düşününce sabırsısız, oyuncu olarak düşünce fırça yemekten hoşlanıyoruz, medya zaten her zamanki b.ktan medya.

Siz devam edin Rijkard ı savunmaya seneye Uefada Talin e Netenya 5 atarız. Totol futbol total futbol diye havalara çıkarırız. Sonra bi bakmışızki bütün kupalar gitmiş.

Acaba Bordeaux taraftarı 3 yıl önce ''Devam edin Blanc'ı desteklemeye,seneye gene Galatasaray'ı yeneriz'' diyormudur?:confused:

Olur mu Barcelona Johan Cruyff hegemonyasından beri pas sistemine geçti.Buna tam total futbol denir mi tam denmez.Barcelona yıllar yılı üzerine koya koya geliştirdi bu olayı.Zira Rijkaard'ı Barcelona'ya alan da Cruyff'tur.Rijkaard tümden bir devrim değil oyun sistemine belli bir şablon getirdi biraz daha geliştirdi bu sistemi.Altyapıdan gelen sisteme uygun adamların bile direk bu sistemi öğrenmesi uzun aşamalar geçildiğinin kanıtıdır.

Hocam Cruyff'un etkisi zaten tartışılmazda, bence şuandaki bu başarıların temeli Rijkaard-Laporta işbirliğindedir. Bir dönem zaten dediğin gibi Cruyff etkisiyle Barcelona'da Hollandalı akını vardı. İspanyoldan çok Hollandalı futbolcular mevcuttu kadroda. Kalecisinden tut forvetine kadar her mevkide bir Hollandalı sayabiliriz Barcelona'da oynamış.:)

Bu kadar net konuşmamın nedeni o zamanlardan beri Barcelonayı izlememdir. Barcelonaya sempatim 90'ların sonunda başlamıştı. Şimdiki gibi über takım olduktan sonra sevmedik biz Barcayı. Çok Real Madrid yenilgileri gördük. Dediğim gibi kademe kademe gelişimini bilirim Barcelona'nın.

Aynen renkdaş ama bunlar bi bilmiş total futbol felan. Bu takımda sistem felan yok. Sadece yıldızlar günündeyse takım maç alıyor. Noldu Arda yok Kewell yok Baros yok Elano traş Keita formsuz Jo alemlerde takımda bişey yapamıyor. Rİjkardı desteklemek için az da olsa bi ışık olması lazım ben ışık göremiyorum çünkü bu takımda sistem felan yok.

Kesinlikle katılıyorum. En son kazandığımız maç Ankaragücü maçında Keita yoktan o ikinci golü atmasa o maç bile sıkıntıya girecekti. Ama bunu söyleyince suçlu oluyoruz.

üzülerek söylüyorumki bizim oyunculara da, taraftarada, medyaya da, Fatih Terim ve türevleri şart arkadaş. bilemiyorum belki de "şart" yerine "müstehak" daha doğru tanım olabilir. Hoş onu da az eleştirmedik, sırf gazla oynatıyor diye çok konuştuk ama yine de eli sopalı adamlardan hoşlanıyoruz. millet olarak mazoşist miyiz neyiz anlamıyorumki

burdan Rijkaard gitsin diyorum gibi bir anlam çıkmasın, keşke sabretsek, günlük düşünmek yerine senelik düşünmeyi öğrensek ama dediğim gibi millet olarak böyle özelliklere sahip değiliz biz. taraftar olarak düşününce sabırsısız, oyuncu olarak düşünce fırça yemekten hoşlanıyoruz, medya zaten her zamanki b.ktan medya.

Sonuçta GS tarihinin en başarılı dönemi F.TERİM le olmuştur.

Zengin takımların gamsız hocasıdır F. Rijkaard olayın özeti bu. Alırsın en iyi topçuyu en güzel futbolu oynatır herhangibir hocanın oynatabileceği gibi yenilirsin takmaz kafaya.

Devre arasında takımın tek teknik ön liberosu Linderoth'u gönderip yerine adam almayan benmiyim hocam. Neden o kadar adam alnırken orta sahaya çözüm bulmamış ozaman? Biz burda forumda bas bas bağırdık, bu orta sahalarla olmaz bu iş. Bunlar pas yapamıyor diye. Benim gördüğümü hoca göremiyor mu? Göremiyorsa sezon sonunda nasıl çözüm bulacak? Üstelik adam sezon ortasında falan gelmedi bize. Takım oyununu oturtamadı bir türlü. Maç içinde kimse birbirine yardım etmiyor. Topu alan ya ileri vuruyor ya da çalıma giriyor. En azından denersin pas yapmayı. Kasımpaşa bile o kazma adamlarla bizden daha iyi pas yapıyor.

Hocam haklısın ama şöylede düşün, Linderoth yüzünden 2.5 senedir ha geldi ha gelecek diye sağlam bir önlibero alınmadı takıma. Ben yinede bu sezon gerekli revizyonun yapılacağı kanısındayım. Rijkaard'a en azından bir sezon daha sabretmek bana mantıklı geliyor. Seneye gerçekten sağlam transferler yapılırda yine başarı yakalanamazsa o zaman sorgulanır diye düşünüyorum.

103173ca3hk6cj8.jpg

Hocam Cruyff'un etkisi zaten tartışılmazda, bence şuandaki bu başarıların temeli Rijkaard-Laporta işbirliğindedir. Bir dönem zaten dediğin gibi Cruyff etkisiyle Barcelona'da Hollandalı akını vardı. İspanyoldan çok Hollandalı futbolcular mevcuttu kadroda. Kalecisinden tut forvetine kadar her mevkide bir Hollandalı sayabiliriz Barcelona'da oynamış.:)

Bu kadar net konuşmamın nedeni o zamanlardan beri Barcelonayı izlememdir. Barcelonaya sempatim 90'ların sonunda başlamıştı. Şimdiki gibi über takım olduktan sonra sevmedik biz Barcayı. Çok Real Madrid yenilgileri gördük. Dediğim gibi kademe kademe gelişimini bilirim Barcelona'nın.

İşte o zamanlardan beri kademe kademe birşeyler oluşturuluyor.Barcelonayı bildim bileli pas sistemiyle ün salmıştır Dünya'ya.

Şunu diyeceğim.Rijkaard Barça'ya gittiğinde bir enkaz değil oyun sistemini az çok bilen takım gördü onun üzerine birşeyler koydu.Devrim değil var olan sistemi oturttu.Altyapıdan gelen oyuncuları direk takıma adapte etti.Bu bile dediğim gibi sistemi az çok bilen bir takım olduğunu gösteriyor.Altyapıdan çıkan adamlar direk sisteme monte edilebiliyor.Ama şurası da varki Laporta geniş bir bütçe ayırdı Rijkaard'a.Eto'lar,Deco'lar,Ronaldinho yanlış hatırlamıyorsam Rijkaard zamanında geldi.Sisteme adapte olamayan adamları yolladı.Birazda bütçeye bakıyor sanırsam bu işler.:)

Bu kadar yeter ,Galatasarayı konuşalım artık.:)

En ufak bir ışık görsem yemin ediyorum tek kelime etmiycem.Ama koskoca sezon hiç mi olumlu birşey olmaz?

En ufak bir ışık görsem yemin ediyorum tek kelime etmiycem.Ama koskoca sezon hiç mi olumlu birşey olmaz?

hocam sana şöyle söyleyim, 6 aydır bu takımın en etkili/kritik oyuncusu Baros sakat. elimizde süper kadro var diyoruz ya, aslında yok işte bir bakıma. 4 tane süper kanat oyuncusu var, ortasaha da vasat da olsa bir rotasyon var ama bu adamın alternatifi yok işte. ne Nonda, ne Jo, Baros un yaptığı işlerin yarısını yapamadı. Baros resmen rakip oyuncuların dengesini bozuyordu, haliyle ortasaha daha rahat hareket ediyordu, boşluklar yakalıyordu. üstüne yetmedi Kewell sakatlandı, en önemli ikinci adamdı heralde. biraz da bunları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Valla ben de hiç ışık görmüyorum malesef. Takımda sistemle alakalı en ufak bir parıltı dahi yok.

hocam sana şöyle söyleyim, 6 aydır bu takımın en etkili/kritik oyuncusu Baros sakat. elimizde süper kadro var diyoruz ya, aslında yok işte bir bakıma. 4 tane süper kanat oyuncusu var, ortasaha da vasat da olsa bir rotasyon var ama bu adamın alternatifi yok işte. ne Nonda, ne Jo, Baros un yaptığı işlerin yarısını yapamadı. Baros resmen rakip oyuncuların dengesini bozuyordu, haliyle ortasaha daha rahat hareket ediyordu, boşluklar yakalıyordu. üstüne yetmedi Kewell sakatlandı, en önemli ikinci adamdı heralde. biraz da bunları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Evet, şu anda Kewell ve Baros'un takımda olması o kadar çok şeyi değiştirmiş olacaktı ki. Tamam sen büyük takımsın onların yerini doldurabilmen lazım ama adamlar 1 senedir takımdaydı ve çok alışmışlardı uyum sorunları yoktu. Yeni alınan oyuncuların kısa sürede bu kadar önemli mevkiilerde oynayan yıldızların yerini doldurmaları çok zor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt