Tanju Aksan
Sarı Üye
- 5 Nisan 2010
- 541
- 0
- 1.126
Cevap: # Frank Rijkaard
Rijkaard'la sözleşme uzatılmasından yanayım. Başarı için istikrar şart...
Rijkaard'la sözleşme uzatılmasından yanayım. Başarı için istikrar şart...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Lincoln'ün yarısı kadar istatistiksel katkı yapan bir adamı Rijkaard'da olsaydı tablo değişik olmazdı merak etmeyin.
Lincoln'ün canı sıkıldıktan sonra Skibbe'nin de takımı çöktü geçen sene.Sanki mükemmel oynarken Skibbe'yi göndermişiz gibi konuşmayın allahaşkına.
Defalarca yazdım Skibbe'yi belki de en çok eleştiren kişi benim.Ama Rijkaard'ın takımı Skibbe'ninki kadar dahi olamamıştır.Sene boyu iyi oynadığımız 5 maç yok.Benim gördüğüm belki de en iyi kadro,izlediğim en kötü futbolu oynuyor.Anlatamıyorum ya millet hala orta saha diyor.Bu takımın orta sahası Bursa'dan kötü mü? Yada takımın yarısı yedek çıksa o kadro Bursa'nınkinden kötü müdür?
Orta sahamız Bursa'dan kötü değil ama oynamaya çalıştığımız sistem Bursa'dan farklı...
Bursa'nın sistemiyle oynasaydık belki her şey daha farklı olurdu ama sadece günü kurtarmış olurduk. Yine gidip Avrupa'nın saçma sapan takımlarından fark yer gelirdik.
Ben oynanan futbolda sistem falan görmüyorum.Laf ettiğim Skibbe'nin oynattığından daha fazla kaos futbolu var.Gördüğüm tek şey 1 gol attıktan sonra tamamen geri çekilip, üstüne yatmaya çalışan ve bunda çok nadir sonuç alabilen bir takım ve fener maçına 5 forvetle çıkıp sivas maçına 4 ön liberoyla çıkan bir hoca.
Ben oynanan futbolda sistem falan görmüyorum.Laf ettiğim Skibbe'nin oynattığından daha fazla kaos futbolu var.Gördüğüm tek şey 1 gol attıktan sonra tamamen geri çekilip, üstüne yatmaya çalışan ve bunda çok nadir sonuç alabilen bir takım ve fener maçına 5 forvetle çıkıp sivas maçına 4 ön liberoyla çıkan bir hoca.
Burada suç Rijkaard'ın mı peki?
Adam elindeki malzemeyle bu seneyi idare etmeye çalışıyor.
Ha Rijkaard kalirsa sonuna kadar destekcisiyim, gitmesinin de cok bi sey kaybettirmeyecegini dusunsem de.. umarim kalirsa ve istedigi adamlar alinirsa onumuzdeki sezon burda yine ayni seyleri konusmayiz..
Rijkaard kalırsa, transferi ona yaptırmayacaklardır. Doğrusu da bu olur zaten. Transfer için Rijkaard'dan bağımsız bir ekip kursunlar. Onlar transferi halletsin kendi aralarında.
Rijkaard kalırsa, transferi ona yaptırmayacaklardır. Doğrusu da bu olur zaten. Transfer için Rijkaard'dan bağımsız bir ekip kursunlar. Onlar transferi halletsin kendi aralarında.
Burada suç Rijkaard'ın mı peki?
Adam elindeki malzemeyle bu seneyi idare etmeye çalışıyor. Elindeki orta saha ile hücum futbolu oynatmaya çalışıyor, olmuyor. Zoraki olarak elindeki 4 ön libero ile orta sahayı adam etmeye çalışıyor, olmuyor. Ne yapsın peki daha? 1 sene de ne bekliyorsun?
Var mı bir önerin? Skibbe geri gelsin, o gitsin bu gitsin demekle olmuyor.
Aslında seni diğer eleştirenlere oranla daha samimi buluyorum. Çünkü iyi sonuçlar aldığımız dönemde bile eleştiriyordun ama olaya yanlış taraftan bakıyorsun bence...
Bu kadro idare edilecek bir kadro değil işte.Elindeki kadro sistemine uygun değilse ve sene sonuna kadar idare etmen gerekiyorsa kadrona göre sistem belirlersin.Bu kadar sürede bu oyuncuları tanıyıp,nasıl oynatabileceğini öğrenmediyse bundan sonra da öğrenmesin bence.Orta sahamızdaki oyuncular o kadar kötü oyuncular değil.Sene başı bu orta sahayı öve öve bitiremiyorduk forumca yada taraftarca.Takım da Uefa'ya rahat oynar diyorduk.Yani bu kadar şeyin nedenini kadroya bağlamak bana göre yıllar önce şampiyon olan kadrolarımıza hakaret.
Rijkaard hücum ağırlıklı çıktığında dahi hücum futbolu oynatmıyor.Hangi kadroyla çıkarsa çıksın bu takım 1 gol atıp üzerine yatıyor.Kontrollü futbolla falan uzaktan yakından alakamız yok.Ligin en kötü takımı Sivas bize tek kale oynuyor ama hocanın bir müdahalesi dahi olmuyor oyuna.Hatırlar mısınız sene başında gol attıkça daha çok atası gelen,rakibi ısıran bir takım vardı.O takıma tek öğretilmesi gereken gerektiğinde defans yapabilmesiydi, tüm takım geri çekilip tarihimizdeki en korkak futbolu oynamaları değil.Bunun Galatasaray'ın futbol karakterine aykırı olduğunu bilen bilir.Bunu geri çekilme olayını aylardır yazıyorum,hatta artık abartıp bunun gördüğüm en korkak Galatasaray diyorum.
Hadi hepsini geçtim çok iyi olacak vs. yorumlar yapıyorsunuz, güzel birşey tabi.Bende iyi olsun isterim,her türlü lafı yemeye de razıyım takım iyi olduktan sonra.Hatta özellikle bu Rijkaard'la olsun isterim,kendisine daima sempatim vardı.Ama iyi olacak takım hiçbir maçta mı ışık vermez? Kasımpaşa maçı dışında iyi oynadığımız maç hatırlamıyorum son dönemde.Bir de Bjk maçını sayabiliriz.Galatasaray'ın bu kadar üstüste puan verdiği sene bile azdır.Deplasman galibiyetini hatırlamaz olduk,kupalarda zaten yokuz.Elde var koca bir ''sıfır''.Birşeyler çok ama çok ters gidiyor.Her suç onda olmasa da buna müdahale etmesi gereken de kesinlikle hocadır.Edemezse zaten gider bu benim önerimle falan olacak birşey değil maalesef.Biraz uzun oldu ama bu sene çok doldum,sayfalarca yazabilirim.![]()
Galatasaray kontra ataklarla maç vermiyor,takım halinde geri çekildiği için maç veriyor.İsteyen her takım birçok şeyin üstesinden gelip şampiyonluğa oynayabiliyor ve biz de bunu defalarca yaptık.Şu kadroyla yapamıyorsak sorun vardır.Sakatlıklardan dolayı Uefa'dan elendik derseniz kabul ederim ama ligi asla kabul etmem.O kadar komik puanlar veriyoruz ki maç sonları Baros gibi bende sırıtıyorum artık.Çünkü takımın oynadığı futbolu görebilen herkes bu takımın 1 gol attıktan sonra gol yiyeceğini bilir.Bunu bilmesinin nedeni orta sahanın yada defansın kötü olması değil oyun karakterimizdir.Bu karakteri de ben gidip değiştiremem heralde değil mi? Ben Rijkaard'dan sihirbazlık beklemiyorum.Bu takıma düzgün futbol oynatmak için sihirbazlık gerekmediğini hepimiz biliyoruz.
Galatasaray kontra ataklarla maç vermiyor,takım halinde geri çekildiği için maç veriyor