Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Rijkaard'la sözleşme uzatılmasından yanayım. Başarı için istikrar şart...

Rijkaard M. Sarp'a, M.Topal'a, Canere, Servet'e, Barış'a, Ayhan'a, Franco'ya futbol ögretene kadar elinden gelen en iyisi şimdilik bu

Lincoln'ün yarısı kadar istatistiksel katkı yapan bir adamı Rijkaard'da olsaydı tablo değişik olmazdı merak etmeyin.

Lincoln'ün canı sıkıldıktan sonra Skibbe'nin de takımı çöktü geçen sene.Sanki mükemmel oynarken Skibbe'yi göndermişiz gibi konuşmayın allahaşkına.

Defalarca yazdım Skibbe'yi belki de en çok eleştiren kişi benim.Ama Rijkaard'ın takımı Skibbe'ninki kadar dahi olamamıştır.Sene boyu iyi oynadığımız 5 maç yok.Benim gördüğüm belki de en iyi kadro,izlediğim en kötü futbolu oynuyor.Anlatamıyorum ya millet hala orta saha diyor.Bu takımın orta sahası Bursa'dan kötü mü? Yada takımın yarısı yedek çıksa o kadro Bursa'nınkinden kötü müdür?

Defalarca yazdım Skibbe'yi belki de en çok eleştiren kişi benim.Ama Rijkaard'ın takımı Skibbe'ninki kadar dahi olamamıştır.Sene boyu iyi oynadığımız 5 maç yok.Benim gördüğüm belki de en iyi kadro,izlediğim en kötü futbolu oynuyor.Anlatamıyorum ya millet hala orta saha diyor.Bu takımın orta sahası Bursa'dan kötü mü? Yada takımın yarısı yedek çıksa o kadro Bursa'nınkinden kötü müdür?

Orta sahamız Bursa'dan kötü değil ama oynamaya çalıştığımız sistem Bursa'dan farklı...

Bursa'nın sistemiyle oynasaydık belki her şey daha farklı olurdu ama sadece günü kurtarmış olurduk. Yine gidip Avrupa'nın saçma sapan takımlarından fark yer gelirdik.

Orta sahamız Bursa'dan kötü değil ama oynamaya çalıştığımız sistem Bursa'dan farklı...

Bursa'nın sistemiyle oynasaydık belki her şey daha farklı olurdu ama sadece günü kurtarmış olurduk. Yine gidip Avrupa'nın saçma sapan takımlarından fark yer gelirdik.

Ben oynanan futbolda sistem falan görmüyorum.Laf ettiğim Skibbe'nin oynattığından daha fazla kaos futbolu var.Gördüğüm tek şey 1 gol attıktan sonra tamamen geri çekilip, üstüne yatmaya çalışan ve bunda çok nadir sonuç alabilen bir takım ve fener maçına 5 forvetle çıkıp sivas maçına 4 ön liberoyla çıkan bir hoca.

Ben oynanan futbolda sistem falan görmüyorum.Laf ettiğim Skibbe'nin oynattığından daha fazla kaos futbolu var.Gördüğüm tek şey 1 gol attıktan sonra tamamen geri çekilip, üstüne yatmaya çalışan ve bunda çok nadir sonuç alabilen bir takım ve fener maçına 5 forvetle çıkıp sivas maçına 4 ön liberoyla çıkan bir hoca.

Burada suç Rijkaard'ın mı peki?

Adam elindeki malzemeyle bu seneyi idare etmeye çalışıyor. Elindeki orta saha ile hücum futbolu oynatmaya çalışıyor, olmuyor. Zoraki olarak elindeki 4 ön libero ile orta sahayı adam etmeye çalışıyor, olmuyor. Ne yapsın peki daha? 1 sene de ne bekliyorsun?

Var mı bir önerin? Skibbe geri gelsin, o gitsin bu gitsin demekle olmuyor.

Aslında seni diğer eleştirenlere oranla daha samimi buluyorum. Çünkü iyi sonuçlar aldığımız dönemde bile eleştiriyordun ama olaya yanlış taraftan bakıyorsun bence...

sabir ve istikrar

Adam elindeki malzemeyle bu seneyi idare etmeye çalışıyor.

goren de Turkiye'nin gelmis gecmis en pahali kadrolarindan biri degil de catkapispor'un kadrosundan bahsettiginizi dusunecek:) sanki elinde curuk malzeme var :D

En verimsiz adamlarindan biri Brezilya'nin banko oyuncusu, gerisini sen dusun:) Rijkaard'i gercekten severim, akli basinda aciklamalar yapan genelde tavrini cok takdir ettigim bir spor adami ama kimyamiz tutmadi..

Barcelona olalim, total futbol oynayalim diyorsunuz da bu aksam Messi'yi izledikten sonra bizim asla total futbol falan oynayamayacagimizi dusundum.. bizim eldeki kadroya gore helva yapacak Lucescu gibi hocalara ihtiyacimiz var..

Ha Rijkaard kalirsa sonuna kadar destekcisiyim, gitmesinin de cok bi sey kaybettirmeyecegini dusunsem de.. umarim kalirsa ve istedigi adamlar alinirsa onumuzdeki sezon burda yine ayni seyleri konusmayiz..

Ha Rijkaard kalirsa sonuna kadar destekcisiyim, gitmesinin de cok bi sey kaybettirmeyecegini dusunsem de.. umarim kalirsa ve istedigi adamlar alinirsa onumuzdeki sezon burda yine ayni seyleri konusmayiz..

Rijkaard kalırsa, transferi ona yaptırmayacaklardır. Doğrusu da bu olur zaten. Transfer için Rijkaard'dan bağımsız bir ekip kursunlar. Onlar transferi halletsin kendi aralarında.

x : Abicim çimento eksik.

y : Boşver su fazla.

x : Abicim bu bina depreme dayanmaz.

y : Olsun olsun suyu fazla.

gibi oldu...

Rijkaard kalırsa, transferi ona yaptırmayacaklardır. Doğrusu da bu olur zaten. Transfer için Rijkaard'dan bağımsız bir ekip kursunlar. Onlar transferi halletsin kendi aralarında.

Transferleri basketbol takımı koçunun verdiği talimata göre yapacaklarmış. Hatta olmazsa basketbol takımından pivot getirip, Rijkaard'a santrafor olarak hediye edilecekmiş. :icon_twisted:

O zaman Rijkaard'ı niye getiriyorsun takımın başına git Yılmaz Vural'ı getir.

Adam elindeki malzemeyle bu seneyi idare etmeye çalışıyor. Elindeki orta saha ile hücum futbolu oynatmaya çalışıyor, olmuyor. Zoraki olarak elindeki 4 ön libero ile orta sahayı adam etmeye çalışıyor, olmuyor. Ne yapsın peki daha? 1 sene de ne bekliyorsun?

Var mı bir önerin? Skibbe geri gelsin, o gitsin bu gitsin demekle olmuyor.

Aslında seni diğer eleştirenlere oranla daha samimi buluyorum. Çünkü iyi sonuçlar aldığımız dönemde bile eleştiriyordun ama olaya yanlış taraftan bakıyorsun bence...

Bu kadro idare edilecek bir kadro değil işte.Elindeki kadro sistemine uygun değilse ve sene sonuna kadar idare etmen gerekiyorsa kadrona göre sistem belirlersin.Bu kadar sürede bu oyuncuları tanıyıp,nasıl oynatabileceğini öğrenmediyse bundan sonra da öğrenmesin bence.Orta sahamızdaki oyuncular o kadar kötü oyuncular değil.Sene başı bu orta sahayı öve öve bitiremiyorduk forumca yada taraftarca.Takım da Uefa'ya rahat oynar diyorduk.Yani bu kadar şeyin nedenini kadroya bağlamak bana göre yıllar önce şampiyon olan kadrolarımıza hakaret.

Rijkaard hücum ağırlıklı çıktığında dahi hücum futbolu oynatmıyor.Hangi kadroyla çıkarsa çıksın bu takım 1 gol atıp üzerine yatıyor.Kontrollü futbolla falan uzaktan yakından alakamız yok.Ligin en kötü takımı Sivas bize tek kale oynuyor ama hocanın bir müdahalesi dahi olmuyor oyuna.Hatırlar mısınız sene başında gol attıkça daha çok atası gelen,rakibi ısıran bir takım vardı.O takıma tek öğretilmesi gereken gerektiğinde defans yapabilmesiydi, tüm takım geri çekilip tarihimizdeki en korkak futbolu oynamaları değil.Bunun Galatasaray'ın futbol karakterine aykırı olduğunu bilen bilir.Bunu geri çekilme olayını aylardır yazıyorum,hatta artık abartıp bunun gördüğüm en korkak Galatasaray diyorum.

Hadi hepsini geçtim çok iyi olacak vs. yorumlar yapıyorsunuz, güzel birşey tabi.Bende iyi olsun isterim,her türlü lafı yemeye de razıyım takım iyi olduktan sonra.Hatta özellikle bu Rijkaard'la olsun isterim,kendisine daima sempatim vardı.Ama iyi olacak takım hiçbir maçta mı ışık vermez? Kasımpaşa maçı dışında iyi oynadığımız maç hatırlamıyorum son dönemde.Bir de Bjk maçını sayabiliriz.Galatasaray'ın bu kadar üstüste puan verdiği sene bile azdır.Deplasman galibiyetini hatırlamaz olduk,kupalarda zaten yokuz.Elde var koca bir ''sıfır''.Birşeyler çok ama çok ters gidiyor.Her suç onda olmasa da buna müdahale etmesi gereken de kesinlikle hocadır.Edemezse zaten gider bu benim önerimle falan olacak birşey değil maalesef.Biraz uzun oldu ama bu sene çok doldum,sayfalarca yazabilirim. :)

Sivas maçına çıkardı 11 bana Feldkamptan sonraki Adnan sezginin yaptığı kadroları hatırlattı bana nedense.:rolleyes:

Tek ön libero olmadı.Çift olmadı.Üçlü olmadı.4lü olmadı.Liberosuz olmadı.

4-5-1 olmadı.4-3-3 olmadı 4-2-3-1 olmadı 4-4-2 olmadı.

Bu toplama kampıyla hiçbirşey olmaz.Adam ne yapsın.

Bu kadro idare edilecek bir kadro değil işte.Elindeki kadro sistemine uygun değilse ve sene sonuna kadar idare etmen gerekiyorsa kadrona göre sistem belirlersin.Bu kadar sürede bu oyuncuları tanıyıp,nasıl oynatabileceğini öğrenmediyse bundan sonra da öğrenmesin bence.Orta sahamızdaki oyuncular o kadar kötü oyuncular değil.Sene başı bu orta sahayı öve öve bitiremiyorduk forumca yada taraftarca.Takım da Uefa'ya rahat oynar diyorduk.Yani bu kadar şeyin nedenini kadroya bağlamak bana göre yıllar önce şampiyon olan kadrolarımıza hakaret.

Rijkaard hücum ağırlıklı çıktığında dahi hücum futbolu oynatmıyor.Hangi kadroyla çıkarsa çıksın bu takım 1 gol atıp üzerine yatıyor.Kontrollü futbolla falan uzaktan yakından alakamız yok.Ligin en kötü takımı Sivas bize tek kale oynuyor ama hocanın bir müdahalesi dahi olmuyor oyuna.Hatırlar mısınız sene başında gol attıkça daha çok atası gelen,rakibi ısıran bir takım vardı.O takıma tek öğretilmesi gereken gerektiğinde defans yapabilmesiydi, tüm takım geri çekilip tarihimizdeki en korkak futbolu oynamaları değil.Bunun Galatasaray'ın futbol karakterine aykırı olduğunu bilen bilir.Bunu geri çekilme olayını aylardır yazıyorum,hatta artık abartıp bunun gördüğüm en korkak Galatasaray diyorum.

Hadi hepsini geçtim çok iyi olacak vs. yorumlar yapıyorsunuz, güzel birşey tabi.Bende iyi olsun isterim,her türlü lafı yemeye de razıyım takım iyi olduktan sonra.Hatta özellikle bu Rijkaard'la olsun isterim,kendisine daima sempatim vardı.Ama iyi olacak takım hiçbir maçta mı ışık vermez? Kasımpaşa maçı dışında iyi oynadığımız maç hatırlamıyorum son dönemde.Bir de Bjk maçını sayabiliriz.Galatasaray'ın bu kadar üstüste puan verdiği sene bile azdır.Deplasman galibiyetini hatırlamaz olduk,kupalarda zaten yokuz.Elde var koca bir ''sıfır''.Birşeyler çok ama çok ters gidiyor.Her suç onda olmasa da buna müdahale etmesi gereken de kesinlikle hocadır.Edemezse zaten gider bu benim önerimle falan olacak birşey değil maalesef.Biraz uzun oldu ama bu sene çok doldum,sayfalarca yazabilirim. :)

Söylediklerinle Rijkaard'ın suçsuz olduğunu tekrar anladım. Çünkü Rijkaard kafasına göre hücum futbolunu bırakmadı. Sakatlıklar, defansta bulunan açıklar ve medyanın baskısıyla skoru koruma amaçlı futbola döndük.

Sezon başındaki futbolu çok abarttınız. Sezon başında rakiplerimiz bize karşı açık futbolu oynamayı tercih etmişti sonra ne oldu alınan farklı skorlar rakip takımları korkuttu ve bize karşı yaptıkları maçlarda defansif oyun çizgisiyle karşımıza çıkmayı tercih ettiler. Bizde oturmayan sistemle kapalı olan takımlara karşı oyunumuzu ortaya koyamadık. Kontra ataklarla yediğimiz gollerle en az 10 puan kaybetmişizdir. Daha sonra sezonu erken açmamızın dezavantajları, form düşüklüğü derken bu günlere geldik. Tabi sezonu erken açmamız gerekiyordu çünkü kondisyon olarak çok kötüydük. Bundan sonra böyle bir problemin olacağını sanmıyorum.

Daha önceden savunduğum gibi ilk 5 haftayı biz iyi oynadık ama bu iyi oyunumuzun baş mimarı Rijkaard değildir, Rijkaard sihirbaz da değildir. 3 ayda bu takım pas organizasyonu, takım olabilme, takım halinde hücum, takım halinde savunma vs. işlemlerin üstesinden kalkamaz. Hele orta saha da pas organizasyonlarını yönetecek bir oyuncu olmadığı halde bunu yapamayız. Anlık istikrarsız maçlarla buraya kadar geldik. Biz buna da şükür etmeliyiz bence...

Galatasaray kontra ataklarla maç vermiyor,takım halinde geri çekildiği için maç veriyor.İsteyen her takım birçok şeyin üstesinden gelip şampiyonluğa oynayabiliyor ve biz de bunu defalarca yaptık.Şu kadroyla yapamıyorsak sorun vardır.Sakatlıklardan dolayı Uefa'dan elendik derseniz kabul ederim ama ligi asla kabul etmem.O kadar komik puanlar veriyoruz ki maç sonları Baros gibi bende sırıtıyorum artık.Çünkü takımın oynadığı futbolu görebilen herkes bu takımın 1 gol attıktan sonra gol yiyeceğini bilir.Bunu bilmesinin nedeni orta sahanın yada defansın kötü olması değil oyun karakterimizdir.Bu karakteri de ben gidip değiştiremem heralde değil mi? Ben Rijkaard'dan sihirbazlık beklemiyorum.Bu takıma düzgün futbol oynatmak için sihirbazlık gerekmediğini hepimiz biliyoruz.

Bu başlıkta Rijkaard'ı eleştirmekten doğal birşey olamaz.Benim eleştirim Sivas maçındaki Jo-Keita değişikliği ile ilgili olacak.Sivas tüm hatlarıyla yüklenirken o kadar çok boşluklar bıraktı ki geride ben de maçı izlerken Jo'nun mutlaka girmesini düşündüm.Halsiz bir durumu olacağını biliyodum Jo'nun ama yine de oyun zekasından yararlanabilirdik Sivas'a karşı ama çıkan oyuncunun Keita olduğunu görünce bütün düşüncelerim değişti.Böyle boşlukların bulunduğu alanda Keita'nın oyundan çıkması kadar yanlış birşey olamazdı.Orta sahada hiçbir işe yaramayan Sarp'ın oyundan çıkması gerekirken Keita'nın çıkması bam-güm oynamamıza neden oldu ve bunun sonucunda da kapandıkça kapandık.

Galatasaray kontra ataklarla maç vermiyor,takım halinde geri çekildiği için maç veriyor.İsteyen her takım birçok şeyin üstesinden gelip şampiyonluğa oynayabiliyor ve biz de bunu defalarca yaptık.Şu kadroyla yapamıyorsak sorun vardır.Sakatlıklardan dolayı Uefa'dan elendik derseniz kabul ederim ama ligi asla kabul etmem.O kadar komik puanlar veriyoruz ki maç sonları Baros gibi bende sırıtıyorum artık.Çünkü takımın oynadığı futbolu görebilen herkes bu takımın 1 gol attıktan sonra gol yiyeceğini bilir.Bunu bilmesinin nedeni orta sahanın yada defansın kötü olması değil oyun karakterimizdir.Bu karakteri de ben gidip değiştiremem heralde değil mi? Ben Rijkaard'dan sihirbazlık beklemiyorum.Bu takıma düzgün futbol oynatmak için sihirbazlık gerekmediğini hepimiz biliyoruz.

Galatasaray kontra ataklarla maç vermiyor,takım halinde geri çekildiği için maç veriyor

Sezonun başında verdiğimiz puanların çoğu kontra ataklardı. Gerçi çekilme de var onunda açıklamasını yaptım.

Sakatlıklar sadece Avrupa ligini etkilemedi. Ligde ve kupada yaptığımız çoğu maçı etkiledi.

Şu anda performans düşüklüğümüzün temel nedeni de sezonu erken açmak ve orta saha oyuncularımızın yetersizliğidir. Onunda açıklamasını daha önce birçok kez yaptım.

Kısaca bu saydığımız etkenlerle başarısız bir sezon geçirdik ama başarısızlığın ana nedeni hiç bir zaman Rijkaard değildir.

Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

Basarisizligin nedeni " oturmamis sistem,orta sahadir " bunu bilir bunu soylerim.

Burda tartisiliyor, bu takimin Luce'nin elinde olsa sampiyon olurdu diye. Pek tabiki olabilirdi, yanliz Luce'nin oynattigi sistem degisik, Rijkaard'in " oynatmak " bakiniz " oynattigi degil " oynatmak " istedigi sistem farkli.

Rijkaard'in oynatmak istedigi sistem " 4-3-3 " cok zor bir sistem. Bunun oturmasi icin sabir etmemiz gerekiyor. Bunun oynatilmasi icin " Sarp,Baris,Ayhan " gibi oyuncularin degil, daha kaliteli elemanlarin olmasi lazim.

Neden ? cunki o oyuncular sistemi daha cabuk " kavrayabiliyor " Neeskens sezon boyuncu " rapor" aldi ve bunlari not etmistir. Ben " 2 " tane orta saha oyuncusu ile bu sorunun giderilecegini dusunuyorum. Bkz, Neill ornegi. Sezon basinda nasil Galatasaray'in defansi elestiriliyordu, " Neill'in gelisi ile nasil toparlandi defans, Neill-Emre ikilisi nasil takdir topladi " orta saha transferi ile bu sancimizi " ortbaz " edebiliriz. Cunki bu " orta saha " ile yurumuyor isler.

Orta sahamizdaki elemanlar cok kisitli elemanlar, Baris, caliskan,mucadeleci, ama teknik " 0 ".

Keza Sarp, iyi niyetli,mucadeleci, " Baris gibi teknik yok ".

Hatirlarsaniz Ayhan bir donem formunun zirvesinde idi, Milli takima kadar secilmis idi, " ardindan gelen sakatlik ile bir turlu toparliyamadi kendisini " keza artik yasi kemale erdi " benim dusuncem ". Topal bu sene formsuz, formda oldugu zaman cok iyi bir oyuncu, formsuz oldugu zaman " cekilmiyor.

Iste durum budur, bu futbolculara " teknik,taktik,bilgi " ogretmek zorundasiniz.

Olmaz, oldugunu inanan varsa neden olubilecegini aktarsiniz. Murat Ceylan, " Baris,Ayhan,Sarp" gibi oyuncularin yaptiklarini yapabiliyor, " mucadele,caliskan, ustelik teknigi iyi, sonuc, box to box tabir ettigimiz eleman cikiyor ortaya " . Formda begenilen ama " sevilmeyen dogal olarak :D " Emre Belezoglu'na benzetiliyor Murat. Bana gore Murat Rijkaard'in anlatiklarini " yasi genc " diger uc futbolcudan daha iyi uygular, ve buna uygun bir futbolcu.

Benim gorusum temizlik gerekiyor takimda, bu Rijkaard ve ekibi ile yonetim arasindaki birsey. Seneye " Rijkaard'in sistemine uyan elemanlar ile yollumuza devam edecegiz Adnan Polat Rijkaard'i " dekor olarak getirmedi ". Benim gorusum, 2 tane orta saha " yabanci,yahut yabanci turk. Hamit'in sozlesmesi sezon sonu sona eriyor, eger dusunuluyorsa " alinmali ". Murat Ceylan alinabilir, rotasyon icin. Ben orta saha transferi ile " Rijkaard'in oynatmak istedigi sistemi yavas yavas oynatacagini dusunuyorum ".

Bu sezon artik ligi en iyi yerde bitirmemiz lazim. Bu " orta saha " ile olmiyacagi ogrenildi ve ister istemez bosa giden bir sezon oldu. Devrim yapmak kolay degil, sabir ister, ben sabir etmeye varim.Isterse 5 yil alsin Rijkaard'in oynatmak istedig sistem, 5 yil sabir ederim.5 yil sonrasi ise gunluk,guneslik olacagindan eminim. Belki uygun bir orta saha ile daha az zaman alir Rijkaard'in oynatmak istedigi sistem.

Buyuk kulup olmak kolay olmuyor, biz sadece iyi bir teknik direktor bulduk ve " bazilarimiz " aceleci davranip sabir edemiyor. Manchester kac yil sabir etti Ferguson'a. Ferguson insan degil mi ? Ferguson'un hatalari olmadimi ? elbet oldu. Buyuk kulup kolay olunmuyor. 1986 senesinde baslamis Ferguson goreve dille kolay 24 sene eder. Elbet ingiltere Turkiye degil ama onlar dayaniyorsa biz neden dayanamiyalim. Rijkaard kredi verebileceginiz bir teknik adam.

Manchester meyvelerini topladi. Ve bugun Bayern'i eledikleri taktirde " finale kadar yollari var.

Olasi bir " Barcelona-Manchester " finali bekliyor bizleri.

Arsène Wenger, 1996'dan itibaren gorev yapiyor Arsenal'de dile kolay. 14 yil olmus. Manchester gibi " astronomik seviyede " kupada almadilar. Wenger daha sabir goruyor, sonucta Arsenal guzel futbol oynuyor " dun sahadan silinseler bile, Messi silinder gibi ezip gecse bilen 4 gol ile:D ".

Pek tabiki bu 2 takim ile " Galatasaray kiyaslanamaz." Arsenal'den 2000 yillinda uefa kupasini alsak bilene. Fatih hoca ile 4 sene devam ettik ve meyvelerini topladik. " 4 sene ust uste sampiyon olduk, avrupanin krali olduk ". Kolay olmuyor bu isler. Anlatmak istedigime ciktik bir adan " 2000'in orta sahasi ile bu senenin orta sahasinin arasinda daglar kadar fark var ". He birde ruh meselesi suan icin sorgulanan. Rijkaard'in " sistemi " baska olacak.

Pres,teknik,oyun bilgisi gerekecek kisaca " total futbol " oynamaya calisacagiz.

Rijkaard'in bana ve benim gibi dusunenlere vermis oldugu guven cok yuksek. Gelireken hep beraber sevinmedik mi, havalara ucmadik mi sevincten ? nedir simdi guven vermiyen. " bu aldatan kotu futbol mu ? " . Yoksa sezonu kupasiz kapatmanin korkulari mi ? hangisidir, nedir bu " Rijkaard go home dedirtirecek unsur ? ". Inanin Rijkaard'a sabir edemiyenler, hic bir teknik direktore sabir edemezler. Kotu yolda gittigimizi dusunenler ise ileride meyvelerini topladigimiz zaman " bosa laf dokmedigimizi anlayacaktir, Sabir etmenin yolu selamettir.

" Rijkaard ile devrime ben varim ya siz ? ".

Cevap: " Rijkaard ile devrime ben varim ya siz ? ".

3-4 senemizi verirsek 4 sene sonunda şampiyon olabiliriz ve 1-2 senelik bir sistemimiz olabilir..

Rijkaard gider, sistemde biter orası ayrı..

1-2 sene belli taktik düzeninde oynayan, 1 lig şampiyonluğu kazanacak bir takım görmek için 3-4 seneyi ve milyonlarca euroyu heba etmeye hazırım..

ya siz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt