Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: " Rijkaard ile devrime ben varim ya siz ? ".

rijkaard bize sabredip gitmezse biz her türlü varız:2_thumbs_up_-_anima

3-4 senemizi verirsek 4 sene sonunda şampiyon olabiliriz ve 1-2 senelik bir sistemimiz olabilir..

Rijkaard gider, sistemde biter orası ayrı..

1-2 sene belli taktik düzeninde oynayan, 1 lig şampiyonluğu kazanacak bir takım görmek için 3-4 seneyi ve milyonlarca euroyu heba etmeye hazırım..

ya siz ?

bizimle alakasi yok yonetim belirler ya tamam yada devam :o

Kalcagı bellı zatn

futbolcular gıtmelı topal elano jo santos

hele jo santos bunlar cocuklar daha :D

bızm yaptıgmz hata nonda kewel arasnda tercih oldu 2sıde kalcakdı joyu almamıza gerek yokdu

FR gelmeden önce kasetleri izleyip bu orta sahayla olmayacağını görüp sezon başlamadan 2 orta saha alsaydıkta en kötü şl gitseydik daha iyi olmazmıydı

Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

Yahu şu orta sahaya 2 tane zeki adam alındımı olay biter.

Kalede Ufuk defansın sağında Sabri solunda Hakan Balta savunmanın ortasında Neill ve Emre Güngör

Ön libero mevkiinde Musa Çağıran'dan yararlanabiliriz ama mutlaka takviye yapılmalı.

İleride ortada Elano sağda Keita ortada Baros solda Arda gibi bir 11 le mücadele ederse Rijkaard neden olmasın.

Mustafa Sarp'ı onun istediğini sanmıyorum zaten.Ön libero değilde daha çok forvet gibi hep gol atmaya çalışıyor.Birde gerekli bölgelere alternatifler için transfer yerine altyapıdan oyuncular kullanmalıyız.Örneğin defansta stoperde Çetin Güngör çok başarılı bir alternatif olur ve ileriye dönük bir iş yapılmış olur.

Herkes Rijkaard'ın önümüzdeki sezon başarılı olacağına inanıyor bende inanmak istiyorum ve bu yazdıklarımı yaptırabilecek ve faydasını alabilecek bir teknik direktör.

Herkes bekliyor ki altyapıdan Messi çıkarsın bana daha çok Çetin Güngör'den Bülent Korkmaz Emre Çolak'dan Ergün Penbe çıkarsın yeter.

Cevap: # Frank Rijkaard

Rijkaard ın eleştirilecek yönleri mutlaka vardır, hatasız insan olmaz. ama öyle eleştiriler okuyorum ki bazen, sanırsın Rijkaard ve Neskeens takımı sabote ediyorlar.

Ben bu başarısızlıkların büyük bir bölümünü sakatlıklara bağlıyorum. FR ve Neskeens in kafadaki oyun planını anlayabilecek, uygulayabilecek adamlar dönem dönem sakatlanıyor. Bakın herhangi adamlar değil sakatlana, en önemli adamlar.

Şimdi kimdir bu adamlar: Baros, Kewell, Arda.

yalan mı arkadaşlar bu adamlar takımın can damarı değil mi? ben mi yanlış biliyorum. Sene başından beri takımın gol ve asist yükünü bu adamlar yüklendi. Baros 10. haftadan beri sakat. Şuan takıma döndü ama yarı gücünde bile değil hala. Kewell ikinci yarı full sakat. Arda kaybettiğimiz son 3 maçta sakat.

Baros un yerine Jo yu aldık, 1 ay da o sakatlık yaşadı ki Jo, Baros un verdiği katkıyı verebilen bir adam bile değil.

Senin kadron istediği kadar çok geniş olsun ama senin asıl oyuncuların sakat sonuçta. Kadronun geniş olması demek, biri sakatlandı mı aylarca onun yerini doldurmak değildir, rotasyondur. Kim verebilir Baros un, Kewell ın, Arda nın katkısını bu takıma. Kimse bana Caner, Gio demesin. Caner, Gio mu yoksa Kewell mı? Kewell varken caner takıma bile giremiyordu hatırlatırım. Jo mu Baros mu? tabiki Baros. adam resmen tek başına allak bullak ediyordu rakip defansı. Geriye bir isim kalıyor o da Keita. Tek başına o da nereye kadar. zaten alternatif azalınca rakip veriyor Keita nın başına 2 tane adam, onu da durduruyor. Caner, Gio rotasyon adamıdır bu takımın, Kewell çıkar Caner girer. Keita çıkar Gio girer vs. bakın kafasına dank etmeyenler için tekrar ediyorum: ROTASYON. onların çektiği yükü çekmelerini bekleyemezsiniz bu adamlardan.

Şimdi fener in can damarları kim? Emre, Alex, Gökhan Gönül diyelim. Düşünün bu adamların sezonun yarısında olmadığını, Alex in olmadığı maçlarda Fener pozisyon bile bulamaz. Bi de Emre yi ekle yanına, fener in işi biter.

hadi bi de klişe örnek vereyim, Barcelona. Kes bakalım Messi yi 5 ay noluyo o takımın hali. Pedro falan hikaye. Ekle üstüne bi de Xavi veya Iniesta.

dur ama hemen okuyup geçme, yukarda verdiğim örnekleri bi canlandır kafanda 1 dakikalığına. 3 ay boyunca Alex ve Emre nin olmadığını düşün bakalım. Dün akşamki Barcelona-Arsenal maçını Messi ve Xavi olmadan oyna bakalım bi kafanda.

Lütfen yapmayın etmeyin biraz da insaflı olun. Tamam Rijkaard ın hataları olmuştur olabilir, ama bi de şu saydığım eksikleri düşünün ondan sonra karar verin. Caner, Gio zart zurt diye de gelmeyin bana, dalarım yemin ediyorum. İlk yarı takıma giremeyen, takımda olmayan adamların, Arda nın, Kewell ın, Baros yarısı kadar bile iş yapabileceğini iddaa etmeyin bana. olmadı açın istatistiklere bakın, sonra tekrar bir düşünün.

Kalcagı bellı zatn

futbolcular gıtmelı topal elano jo santos

hele jo santos bunlar cocuklar daha :D

bızm yaptıgmz hata nonda kewel arasnda tercih oldu 2sıde kalcakdı joyu almamıza gerek yokdu

Helal olsun sana hocam ya.İnan bekliyordum da bu kadarını beklemiyordum.Elin oğlu 16 yaşındayken profesyonel ligde 20 ye yakın gol atar(Lukaku);Chelsea;Barca ;MAnU peşine düşer,arkasından ''Helal olsun şu çocuğa be.'' deriz.Elin oğlu Şampıyonlar liginde 18 yaşındayken yarı finalçeyrek final maçlarında oynar.Elin oğlu tek başına 18 yaşındayken as forvetlerin oynamadığı (Bojan Krkic) maçlarda takımını kurtarır.Sen gelmiş Giovanni'ye, Jo'ya çocuk diyorsun.Bir kere Jo 23 yaşında.Messi desen o da 23 yaşında ve dün akşam 4 gol birden attı Arsenal'e.Giovanni desen 21 yaşında ve Avrupa'da 18 yaşındaki oyuncuları ilk 11'de değerlendiriyolar.

Devrim isteniyorsa Rijkard ile yola devam edilmeli!

Rijkard gelirken başkanımız devrim yapacağız demişti.Hepimiz biliyoruz ki devrim 1 senede veya 2 senede yapılabilecek bir şey değil.Size şunu örnek vereyim ki hepimiz biliyoruz bunu:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu.İşte o devrimin ne kadar sürede,aşama aşama nasıl gerçekleştiğini birçoğumuz tarih derslerinde gördük.Eğer bu devrimse ve Galatasaray'da devrim yapılmak isteniyorsa bize isyan çıkarmak değil destek olmak yakışır.Unutmayalım Atatürk devrimi gerçekleştirme yoluna başladığında vatanın birçok yerinde isyanlar çıkmış halk ayaklanmıştı.Ve sonunda Atatürk yılmayarak bu devrimi gerçekleştirdi.Bizde bu kararlılıkla ve Rijkard kararlılığı ile bu devrimi gerçekleştirmeliyiz.Artık futbolda istikrarı sağlamamız lazım.Tesisleşme yolunda çok ama çok aşama kaydedilirken istikrar yolunda da aşama kaydetmeliyiz.Bunun için biz sabır göstererek Rijkard ve yönetimin arkasında durmamız gerekmektedir.Fazla uzatmak istemiyorum söyleyeceklerim özünde bunlardır.Lütfen taraftar olalım ,taraf olalım...

Konunun hiçbir siyasi anlamı yoktur!​

Cevap: Devrim isteniyorsa Rijkard ile yola devam edilmeli!

Devrimden öte hastalıktan kurtulmak gerek. Kötü giden birşeyi sürekli birilerini yollayarak düzeltemezsiniz. İstikrar başarının temelidir.

bekleyeceğiz,sabredeciğiz dedik yine diyoruz:2_thumbs_up_-_anima

3-4 senemizi verirsek 4 sene sonunda şampiyon olabiliriz ve 1-2 senelik bir sistemimiz olabilir..

Rijkaard gider, sistemde biter orası ayrı..

1-2 sene belli taktik düzeninde oynayan, 1 lig şampiyonluğu kazanacak bir takım görmek için 3-4 seneyi ve milyonlarca euroyu heba etmeye hazırım..

ya siz ?

Rijkaard gider sistem biter diye bir şey yok, olamaz da. Yönetim niye boşuna alt yapıya bu kadar önem veriyor zannediyorsun ? Niye Tugay'ı getirdik zannediyorsun ? Niye alt yapıya hollandalı Jan Derks geldi zannediyorsun ?

As takımda Rijkaard (4-3-3) sistemini takıma alıştırırken, alıştırmaya çalışırken, altyapıda da bu sistem oyunculara öğretiliyor. Pozisyona göre sistemde ne yapılacakları felan anlatılıyor ki A takımda sistemde yabancılık çekmesinler. Ve Tugay geldi. Adnan başkan Barcelona modelini örnek alıyoruz dedi. Guardiola'da B takımı çalıştırırken A takıma alındı ve sistemi devam ettirdi. İnşallah bizde de böyle olacak. Rijkaard misyonunu tamamladıktan sonra aynı sistemi Tugay devam ettirecek. Ve uzun yıllar bu sistemde devam edeceğiz inşallah.

Olay 1-2 senelik değil, 10-20 senelik. Tamamen geleceğimiz söz konusu yani. Rijkaard bu temelleri şimdi atmaya çalışıyor. Daha yolun başındayız... İnşallah hedeflediğimiz şeyleri gerçekleştireceğiz.

Zaten sırf bunlar yüzünden Rijkaard gitmeyecek, başkan göndermeyecek Rijkaard'ı. O da biliyor Rijkaard'ın geleceğimize etki edeceğini çünkü. Çünkü Rijkaard kısa vaade de bir adam değil Mourinho felan gibi. Belli bir sistemi var, altyapıya da önem verirse o takım böyle Barcelona gibi uzun yıllar bu sistemde devam ettirir takımı. Yani takımın geleceğini kurtarır. Fakat Mourinho kısa vaadede süper başarılı olan bir adam.

Mesela Mourinho gider bir takımda 4-4-2 oynar, diğer takımda 4-3-3 felan. Oyunculara göre kurar sistemini, öyle oynatır takımı ve başarı gelir. Fakat Mourinho o takımdan gidince o takım o sistemde devam etmez, kalıcı birşey olmaz yani. Misal Porto Mourinho ile Şampiyonlar Ligi'ni aldı, şimdi niye alamıyor ?

İşte bu yüzden biz geleceği düşündüğümüzden Rijkaard geldi. Olay bu yüzden 1-2 değil, 10-20 yılı kapsıyor, tüm geleceği kapsıyor...

Yollayın Rijkaard'ı yerine X hocasını getirin hadi bakalım.İlk yenilgimizde basın ve biz güzide taraftarlar başlarız '' Rijkaard gibi adamı yollayıp X alınırmı,Rijkaard olsaydı başarılıydık,Rijkaard ikinci senesinde takımı toparlar istediği sistemi oturturdu niye yolladık?X'de kim oluyrda biz Rijkaard'ın yerine onu aldık? Yollayın X'i alın Y'yi'' diye.

Arkadaş biz Rijkaard'a sabretmiyceksek kime sabredicez.O bu takıma istediği sistemi oturttuğu zaman rakiplerimiz ağzı açık bizi izlerken biz Rijkaard'a dua edicez.Sonuna kadar Rijkaard.

Cevap: # Frank Rijkaard

Biraz önce Bülent korkmazın açıklamalarını okudum ve şu kısım çok dikkatimi çekti.

“RİJKAARD BAŞARISIZ, SEZON SONUNDA TAKIMI BIRAKIR”

Bülent Korkmaz, "Rijkaard kariyeri tartışılmayacak bir teknik adam ama bence Türkiye'de başarılı olamadı, son kamp olayından sonra da otoritesi sarsıldı. Başkan Polat takımı kampa alarak Rijkaard'ın otoritesini sıfıra indirdi. Sezon sonunda Türkiye'den ve Galatasaray'dan ayrılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu kamp olayı gerçekten doğrumu?Adnan polatmı takımı almış kampa? eğer bu doğruysa Rijkaard için söylenen floryanın tek hakimi laflarıda yalandır.Bugün Osman Tanburacıda çok iyi yerlere değindi yapılan transferleri Rijkaardın istedikleri değil Yönetimin kendi başına yaptığı transferler yoksa şampiyonlar ligi kupasını kazanan Rijkaard gibi bir hoca ortasaha transferi istemezmiydi gibi bir yazı yazmıştı.Aslında bakınca bunlar doğru olan şeyler zira maç öncesi kampın ne olduğunu ilk defa Türkiyede gören Rijkaardmı böyle bir karar alacak.Yada ortasahamızın ısrarla en zayıf bölgesi olduğu halde oraya değildi ısrarla forvet ve kanat transferinidemi Rijkaard yaptırdı?Eğer bu söylenenler doğruysa ki doğrululuk oranı yüzde yüz İşine karışılan bir hocayla nasıl devrim yapılabilir ki?

herkes bir baslik acmis iste rijkaard basliginda isteginizi yazin birda rijkard degil rijkaard sen devrim yapip ismini ogren hocam

Her ne kadar bu sene o devrimden herhangibir iz göremesek de seneye artık diyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt