Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Yuh! Nasıl katkısını inkar edebiliyorsunuz anlamıyorum.Barcelona Cruyff zamanından beri aşama aşama total futbola adapte etti kendini,alt yapısını.Altyapıdan çıkan adamlar İniesta,Messi bile bu kadar kolay adapte oldu.

Rijkkard'ın katkısını da inkar etmiyorum tabi.Ama şurası da açıkki Barcelona yönetimi epey bir revizyona gitmişti kadroda,birçok oyuncu ile yollar ayrılıp yerine güçlü maddi bütçeyle adamlar alındı.

Biz Rijkaard ile iki yıllık sözleşme imzaladık.Ne bekliyorsunuz onu anlamıyorum.Seneye takım birden bire değişicek mi ,uzun yıllar gerekli buna.Madem bu kadar arkasındayız,devrimin,Rijkaard'ın yapın 5 yıllık sözleşmede rahatlayalım bizde.Adam seneye belkide bu sene sonunda gitcek; bizde kimliğimizi unutmuş,sistemde sistem diyerek ortalıkta dolaşacağız.Ve bir diğer korkumda Rijkaard'ın takımdan yakınması,otoriteyi giderek kaybediyor,kaybedecek.Zaten medya onun karşısında,birde futbolcular olursa demeyin halimize.Tehlikeli ,yanlış açıklamalar yapıyor Rijkaard,biz adam haklı diyip duruyoruz.Kendi doğrularını bize de alıştırmaya çalışıyor ama yanlış olduğunu anlamıyor.Gelecek senelerden karamsarım açıkcası.Ama destekliyorum tabiki.Kendini düzeltmesini şiddetle bekliyorum.

doğru diyo rijkaard hala anlamıyosunuz adam çözdü türkiye yi,sistemin oturması için bi kaç sene gerekir oda biliyor,ama böyle açıklama yapıyor neden,kaliteli oyuncular almaya yönetimi mecbur ediyor,türklerin ne kadar sabırsız olduğunu anladı adam,onun için basın önünde kalite eksikliği diyor sürekli,düzgün adam almazsan sistem falan hikaye diyor işte

Zaten bizim en büyük isteğimiz Rijkaard ile 5 senelik hatta 10 senelik uzun dönemli bir anlaşma yapılması. Teknik direktörde istikrarı sağlayalım. Eksikler belli, oraya yapılacak takviyelerde belli. Takımın başında Rijkaard var yanında Neeskens var daha ne olsun. Stadımız bitti sayılır. Başarı için herşey müsait. Oyuncu kadrosuda elden geçirildi mi. Bu ülkeye Avrupa kupasını kazandıracak takım yine Galatasaray olacaktır. Fenerbahçe mi Avrupa'da başarı yakalayacak sanıyorsunuz, Daum'un gelecek hafta şampiyon olamazsa kalıp kalmayacağı belli değil. Bjk'dan zaten bir cacık olmaz. Fenerbahçe her Galatasaray şampiyonluğunda hoca değiştirsin, Beşiktaş tüpçüyle uzun yıllar takılsın. Atı alan çoktan Üsküdar'ı geçecek.

bugun bayan baket maçını ve futbol maçını seyrettikten sonra kesinlikle suç hocalarda değil.senin oyun kurucun boş turnike atamazsa,en iyi şutörün 3 lük atamazsa baskette kaybedersin.senin ortasahandaki oyuncuların 5 mwetreye pas atamazsa maç kazanamazsın

Ben birseyden vazgecsin demiyorum. Bu adamlar kalitesizse, sistemi onlarla yapamayacaksan niye 50 mac ayni adamlari ayni sekilde oynatip son mac patladi mesela? O zaman sonuca ve basariya gore oynatacakti takimi bu sene, yavas yavas ogretecekti sistemi. Bu seneyi oyle gecirip CL'ye kalinca ve yeni staddan gelecek parayla yeni transferler, altyapidan cikacak genclerle seneye baslamak uzere yapacakti sistemini. Bu adamlarin kalitesiz oldugu sene basindan beri belli degil miydi, simdi mi belli oldu? O zaman ona gore top oynatsaydi. Zaten begenmedigi, istemedigi adamlara ne diye sistem kastirdi?

Galatasaray'in tikir tikir 4-3-3 oynamasini tabii ki isterim ama oyunculara kalitesiz diyip butun seneyi harcamayi kabullenemiyorum.

Günlerdir bunu anlatmaya çalışıyorum ama işte...

doğru diyo rijkaard hala anlamıyosunuz adam çözdü türkiye yi,sistemin oturması için bi kaç sene gerekir oda biliyor,ama böyle açıklama yapıyor neden,kaliteli oyuncular almaya yönetimi mecbur ediyor,türklerin ne kadar sabırsız olduğunu anladı adam,onun için basın önünde kalite eksikliği diyor sürekli,düzgün adam almazsan sistem falan hikaye diyor işte

Medyayı kazanacağım derken futbolcuları kaybediyor.Sen madem kalitesiz diyorsun,baştan alacaktın çaresini.Hanginiz gelen adamların Rijkaard'ın isteği dışında aldığınızı sanıyorsunuz ?

Ben bir futbolcu olacağım.Antrenörüm benim hakkında ileri geri konuşup,medyaya ,taraftara yem olarak sunacak,bırakır giderim bu takımı.Türk futbolcusunu bilmesi lazım.Otoritesini kaybediyor Rijkaard.Bir şeyler yapmalı.Bu sene bir tane parlayan adamımız,heh şu çok iyi dediğimiz adamımız olmadı.Her gelen teknik adam en az bir oyuncuyu parlatırken bizde hepsi geri gitti.Şimdide kadroya sövmeye başladık,yok onun yanında kaliteli adamları yok,yok adam haklı falan filan.Bu sene yanlışlarımız doğrularımızı büyük bir farkla bastırırken ne kadar eminiz 2-3 tane oyuncu gelip herşeyin değişeceğini.Önemli olan Aysbergin görünmeyen kısmı,futbol dışı kısmı.Rijkaard'ta aklını başına devşirecek.Yanlışları çok.

Medyayı kazanacağım derken futbolcuları kaybediyor.Sen madem kalitesiz diyorsun,baştan alacaktın çaresini.Hanginiz gelen adamların Rijkaard'ın isteği dışında aldığınızı sanıyorsunuz ?

Ben bir futbolcu olacağım.Antrenörüm benim hakkında ileri geri konuşup,medyaya ,taraftara yem olarak sunacak,bırakır giderim bu takımı.Türk futbolcusunu bilmesi lazım.Otoritesini kaybediyor Rijkaard.Bir şeyler yapmalı.Bu sene bir tane parlayan adamımız,heh şu çok iyi dediğimiz adamımız olmadı.Her gelen teknik adam en az bir oyuncuyu parlatırken bizde hepsi geri gitti.Şimdide kadroya sövmeye başladık,yok onun yanında kaliteli adamları yok,yok adam haklı falan filan.Bu sene yanlışlarımız doğrularımızı büyük bir farkla bastırırken ne kadar eminiz 2-3 tane oyuncu gelip herşeyin değişeceğini.Önemli olan Aysbergin görünmeyen kısmı,futbol dışı kısmı.Rijkaard'ta aklını başına devşirecek.Yanlışları çok.

baştan çaresini alamaz işte adam nerden bilsin oyuncularınbu kadar yetersiz olduğunu,daha yeni tanıdı işte çoğunu,kimden cacık olmayacağını çözdü artık,elano yu aldırdı iyi futbolcu ama, o da açıkçası bu sene tutmadı,yoksa bence rijkaard a kalsa devre arası orta sahayı full postalardı

baştan çaresini alamaz işte adam nerden bilsin oyuncularınbu kadar yetersiz olduğunu,daha yeni tanıdı işte çoğunu,kimden cacık olmayacağını çözdü artık,elano yu aldırdı iyi futbolcu ama, o da açıkçası bu sene tutmadı,yoksa bence rijkaard a kalsa devre arası orta sahayı full postalardı

Abi öyle şey mi olur.Hesabını kime verecek.Maddi olarak o kadar güçlü bir klüp değiliz ki.

Ben bir futbolcu olacağım.Antrenörüm benim hakkında ileri geri konuşup,medyaya ,taraftara yem olarak sunacak,bırakır giderim bu takımı.

Ben bir futbolcu olacağım antrenörüm Rijkaard olacak yanımda Baros Keita Kewell Neill gibi adamlar olacak. Bu insanlarla antreman yapacağım. Hocam bana bunları demesin beni beğensin diye sahada basmadık yer bırakmam yaşım da gençse sürekli çalışırım.

Ryan Giggs varya memur gibi sabah 8 akşam 5 yapıyor hala şu yaşında. Bizim kaç futbolcumuz kendini geliştirecek işler yapıyor acaba?

Kusura bakmayın ama birşey yoksa yok diyeceksiniz. Türk topçusunun gaza gelip oynamasını beklerseniz işimiz var 100 yılda bir kere avrupa kupası alırsınız.

Bu konu hakkında yazı yazmıştım, ama şimdi nerde bulamıcam.Uzun uzun konuşulcak bir konu.

Sadece şunu söylemek istiyorum.Bu takımda Barış diye bir adam var.Öyle bir adamki Galatasaray forması altında 4 tane teknik direktör(Feldkamp,Cevat Güler,Skibbe,Bülent Korkmaz) görmüş bir adam.Rijkaard kendisinin 5. teknik direktörü.

Peki bu kadar teknik adam Barış'ın içindeki o Messi ışığını göremedi mi?Sadece biz mi farkındayız bu Barış'a uygun teknik adamı bulursak bu adamın Messi gibi oynıcağını?

Yahu bu adama orta sahada azıcık baskı uygulasan adamın eli ayağına dolaşıyor, ve pas hatası yapıyor.Kenarda Rijkaard'da olsa Skibbe'de olsa bu adam orta sahada bu hataları yapıyor arkadaş.

Sabri var bizde mesela.Bir insan bu kadar mı dengesiz olur arkadaş?Bazen olağanüstü oynayıp, bazen 5 metre yakınındaki adama pas atarken top kaptıran bir adam bu.Kenarda kim olursa olsun bu adam bunu yapıyor.

Mehmet Topal var mesela.Adamın yanında iyi top oynayanlar yoksa acayip sırıtıyor.Azıcık baskıda eli ayağına dolaşan bir başka adam.

Daha saymak isterim ama gereksiz olur.Demeye çalıştığım şeye gelirsek.Beyler bu takım 3-4 yıldır üç aşağı beş yukarı aynı adamlarla oynuyor.Ve bu adamlar 4 tane teknik adamı gönderttiler.Biz hala "Hayır efendim, bu adamlar Türkiye ligi için çok kaliteli ama Rijkaard bunu anlamıyor" demeye devam mı ediceğiz?

Hiçbir teknik adam maçtan önce takımına kaybediceğiz bu maçı demez.Bir takımın oynayabileceği en kötü futbol o takımın kadrosu ile doğru orantılıdır.Yani sizin dediğiniz gibi bu takımın başında kim olursa olsun(Rijkaard dışında ama) bu takım şampiyon olur gibi bir durum söz konusu olamaz.Rijkaard oyunculara bu maçı kaybedicez demedi ise eğer.

Rijkaard olmasada bu takım çıkar sahaya.Yine aynı şekilde azıcık bir baskıda dağılırlar.Yahu bu kadro ne zaman adam akıllı bileğinin gücü ile şampiyon olduki ya?Biz bu adamlardan ne bekliyoruz.

Rijkaard gitsin peki efendim gitsin kendisi.Yerine kim gelirse gelsin umrumda da değil zaten.Sonuçta değişen birşey olmıcaktır.Barış yine top kaptırır,Aykut yine salak bir gol yer,Servet yine topun kontrolünü elindeyken düşer gol olur.O zamanda Rijkaard yerine kim geldiyse ona sayarız.

Trabzonspor örneği var gözümüzün önünde ya.Adamlar kaç yılda kaç tane teknik adam yolladılar.Şampiyon olmak için.Eee hani nerde arkadaş Trabzon ne zaman şampiyon oldu?

Demek istediğim budur.Rijkaard'ı göndermek çözüm olamaz.Çözüm arıyoruz biz.Başka birşey arıyan varsa kendi sorunudur.

Ben bir futbolcu olacağım antrenörüm Rijkaard olacak yanımda Baros Keita Kewell Neill gibi adamlar olacak. Bu insanlarla antreman yapacağım. Hocam bana bunları demesin beni beğensin diye sahada basmadık yer bırakmam yaşım da gençse sürekli çalışırım.

Ryan Giggs varya memur gibi sabah 8 akşam 5 yapıyor hala şu yaşında. Bizim kaç futbolcumuz kendini geliştirecek işler yapıyor acaba?

Kusura bakmayın ama birşey yoksa yok diyeceksiniz. Türk topçusunun gaza gelip oynamasını beklerseniz işimiz var 100 yılda bir kere avrupa kupası alırsınız.

Yalnız yapıyor işte.Türk futbolcu yapısı kaldırmaz bunu.

turkiyede yasiyorsaniz sistem icin en az 5 6 yil vermeniz lazim cunku suanda rijkaardin yerinde fatih terim olsa galatasaray uefada ligde ve turkiye kupasinida alirdik neden mi cunku bu oyuncular sistem pas bilmez cikar oyle bir gaza getirirsinki sahada 90 dk basmadik yer birakmaz mesela hakan balta ronaldoyoa atim attirmadi sol kanat euro 2008de mesela servet gokhan zan emre gungor nihat semih hatta arda soyle bisey demisti hirvat maci oncesi fatih hoca oyle bir konusma yaptiki sahada basmadik yer birakmadik e fatih hocanin yanina hakan sukur hasan sas ergun pembe koyacaksin ve izleyeceksin

rijkaard ise sistemi futbolu ekoldur sistemini kurar alt yapidan gelen oyuncu a takim kalitesinde bir manteliteye sahip olur pas manyagi yapar toplu hucum toplu defans bu sistem kuruldugunda o ekolun siradan bir hocasini getirin yine sistem takir takir isler

sizce hangisi

turkiyede yasiyorsaniz sistem icin en az 5 6 yil vermeniz lazim cunku suanda rijkaardin yerinde fatih terim olsa galatasaray uefada ligde ve turkiye kupasinida alirdik neden mi cunku bu oyuncular sistem pas bilmez cikar oyle bir gaza getirirsinki sahada 90 dk basmadik yer birakmaz mesela hakan balta ronaldoyoa atim attirmadi sol kanat euro 2008de mesela servet gokhan zan emre gungor nihat semih hatta arda soyle bisey demisti hirvat maci oncesi fatih hoca oyle bir konusma yaptiki sahada basmadik yer birakmadik e fatih hocanin yanina hakan sukur hasan sas ergun pembe koyacaksin ve izleyeceksin

rijkaard ise sistemi futbolu ekoldur sistemini kurar alt yapidan gelen oyuncu a takim kalitesinde bir manteliteye sahip olur pas manyagi yapar toplu hucum toplu defans bu sistem kuruldugunda o ekolun siradan bir hocasini getirin yine sistem takir takir isler

sizce hangisi

Fatih Terim'i tercih ederim. Uefa Kupasını alan takım süper top oynuyordu. Gaz falan değildi öyle.

Fatih Terim kendi takimimi kuracagim diye Galatasaray'i katletmisti.

Rijkaard'a bundan sonra herhangi bir karsitligim yok. Turkiye'yi, takimi, ligi gordu, onumuzde 3 ay var, transferleri yapsin, genc oyunculari degerlendirsin. Seneye de isik goremezsek sozlesmesi bitiyor zaten. Tek sikayetim bu sezonu harcamasi ve son yaptigi aciklama.

Nasrettin Hoca fıkrasına döndü iş;

"Hırsızın hiç mi günahı yok kardeşim?"

Bakın, kaç tane farklı tip hoca geldi. Rijkaard, Skibbe, Bülent Korkmaz, Feldkamp... Ve fakat Barış Özbek, her birinde vasat bir futbolcuydu. Anlatabiliyor muyum? Elbette Rijkaard'ın da hataları var. Ancak şunu unutuyorsunuz;

Siz mesela Antrenör olarak, bir pozisyon çalışıyorsunuz. Örneğin bu pozisyonda orta sahadan gelen uzun bir top ile ileri sağ uçtaki forvetimiz topla buluşacak ve çizgiye inerek veya topu alır almaz orta açacak. Forvetin pozisyonu, eğer top ceza sahasının dışına sekerse kimler orada durup gelen topa şut çeksin vs. Ayarlıyorsunuz.

Sen Keita'nın o topa koşup, kontrol edip orta açmasını söylediğinde o bunu yapabilir. Baros'a ceza sahası içinde ki pozisyonunu söylediğinde yapar. Ceza sahasının dışına seken topa Kewell veya Elano gelip çok sert ve isabetli şut çekebilir.

Ancak bu pozisyonumuz bir türlü olamıyor. Niye? Çünkü pozisyonun başlangıcını yapacak olan futbolcumuz, yani o sağ açığa isabetli, hızlı, uzun pas atacak kalitede futbolcumuz yok. Elano var evet ama maalesef bekleneni veremiyor. Zaten bu uzun pasları tek tük bile olsa tek Elano atabiliyor. Sen bu atağı başlatamıyorsun çünkü Mustafa Sarp o pası atacak kalitede değil.

Dersin ki o zaman M. Sarp'ı oynatmaz, Emre Çolak'ı oynatır. Bu tartışılabilir ama kadromuzun, özellikle orta sahamızın yetersiz oluşu ve Rijkaard'ın futbol anlayışının belkide en önemli bölgenin orta saha olduğunu hesaba katarsak, başarısızlığın en önemli sebebide budur.

Ayrıca, Jose Mourinho hayranlarına söylüyorum, bu adam şu an Türkiye'de olsa tıpkı İtalya'da söylediği gibi burada da söyleyecek.

- Kusura bakmayın ama Türk futbolundan bir b.k anlamadım.

Ayrıca, Jose Mourinho hayranlarına söylüyorum, bu adam şu an Türkiye'de olsa tıpkı İtalya'da söylediği gibi burada da söyleyecek.

- Kusura bakmayın ama Türk futbolundan bir b.k anlamadım.

Rijkaard kalitesiz dedi olay oldu demekki Mourinho buraya gelse Kolombiya tarifesi uygulayacaz adama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt